torstai 13. joulukuuta 2018

Anna-Liina Kauhanen ja looginen itsestäänselvyys

Helsingin Sanomien Anna-Liina Kauhanen oli huomannut tänä aamuna, ettei Strasbourgin ampumisissa ollut kyse yksittäistapauksista.  Hän oli myös tullut siihen tulokseen, ettei poliisi- ja tiedustelutoimilla voida mitenkään estää kaikkia islamistien iskuja.

Sen sijaan Kauhanen ei ollut osannut päätellä, mikä olisi looginen johtopäätös hänen havainnoistaan ja ajattelunsa hedelmistä. Arvoisalle lukijalleni se lienee kuitenkin itsestäänselvyys.

Kauhanen on loogisesta kyvyttömyydestään huolimatta "hyvässä" seurassa. Tuota johtopäätöstä ei nimittäin ollut osannut tehdä myöskään HS:n pääkirjoittaja, joka vähemmän yllättävästi näki tarpeelliseksi korostaa ennen kaikkea maahanmuuttajien oikeuksia Oulun raiskaustapauksen yhteydessä.

Ylen Riku Roslund puolestaan suri sitä, kuinka maahamme asettuneiden maahanmuuttajien radikalisoitumisen ehkäisemiseen käytettävät rahat uhkaavat jäädä saamatta, vaikka suojelupoliisi pitää Suomen suurimpana terrorismin uhkana henkilöitä tai ryhmiä, "jotka saavat motivaationsa radikaali-islamistisesta propagandasta". Hänkään ei tullut huomanneeksi yhtenä ratkaisuvaihtoehtona sitä loogisesti oikeaa keinoa, joka arvoisalle lukijalleni lienee itsestäänselvyys.

Asiaa sivuttiin myös eilisessä eduskunnan keskustelussa. Siellä Pertti Salolainen (kok) arveli eurooppalaisen populismin nousun syyksi hallitsematonta maahanmuuttoa. Tämän puolestaan kiistivät kiihkeästi äärivasemmiston Anna Kontula (vas) ja Ville Niinistö (vihr). Mika Niikko (ps) puolestaan arveli EU.n sisärajavalvonnan palauttamisen auttavan maahanmuuton aiheuttamien ongelmien ratkaisemisessa.

Nähtäväksi siis jää, millä keinoin suomalaisten ja eurooppalaisten ihmisten turvallisuustilanteen ja -tunteen heikkeneminen saadaan pysäytetyksi. Vai korjaako älyllinen epärehellisyys jälleen kerran koko potin?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Strasbourgin tapaus saattoi pelastaa Macronin
Pari ajatusta Saksan turvatarkastuksen pettämisestä
Pitäisi tehdä välikysymys Oulun raiskausringin takia

17 kommenttia:

 1. Brysselin korruptoimat rotat pöyristyivät Ville Tavion selkokielisestä puheesta Arkadianmäellä:
  https://mvlehti.net/2018/12/13/outo-naytelma-eduskunnassa-eun-vertaaminen-natseihin-no-no-neuvostoliittoon-ok/

  Ks. myös britti-patriootti avid Noakes:
  "Expose the EU dictatorship and its police state", https://eutruth.org.uk/
  "The EU is an unelected 3 tier dictatorship on the soviet model, with a sham parliament in Brussels. In time, that's slavery for all of us."

  ja mitä aikoinaan Neuvostoliitosta karkotettu toisinajattelija Vladimir Bukovksy sanoi 2006 helmikuussa:

  "Former Soviet Dissident Warns For EU Dictatorship
  From the desk of Paul Belien on Mon, 2006-02-27 21:13

  Vladimir Bukovksy, the 63-year old former Soviet dissident, fears that the European Union is on its way to becoming another Soviet Union. In a speech he delivered in Brussels last week Mr Bukovsky called the EU a “monster” that must be destroyed, the sooner the better, before it develops into a fullfledged totalitarian state..."
  https://www.brusselsjournal.com/node/865

  ja "The Nazi Roots of the ‘Brussels EU’" by Matthias Rath, Paul Anthony Taylor , Aleksandra Niedzwiecki, August Kowalczyk,
  https://www.goodreads.com/book/show/33819101-the-nazi-roots-of-the-brussels-eu

  Voi vain toivoa, että seuraaviin vaaleihin mennessä riittävä määrä suomalaisia karistaisi silmiltään ne valeen verhot, jotka valtaa pitävät patologiset psykopaatti-valehtelijat ja niitä tukeva suomalaisvihamielinen, maanpetoksellinen valtaVALEmedia on ripustanut ja äänestäisi meille nykyisten HARHAAN-johtajien sijaan TODELLISET johtajat.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 2. Kumpuaako uuden puolueen perustaminen tarpeesta?

  "Suomeen rekisteröitiin uusi maahanmuutto­vastainen puolue"

  Suomen kansa ensin -puolue haluaa sulkea rajoja ”luvatta tuleville”.

  https://www.hs.fi/politiikka/art-2000005928715.html

  VastaaPoista
 3. Itsestäänselvyys?

  Oikea Media 11.12.

  "Halla-aho: "Mitä enemmän maahanmuuttoa islaminuskoisista kehitysmaista, sitä enemmän tragedioita"

  https://beta.oikeamedia.com/o1-91803

  VastaaPoista
 4. Oulussa on nyt vauhti päällä :(-

  PT-media 12.12.

  "Oulussa taas uusi lapsiraiskaus – 43 vuotias mies vangittu"

  https://pt-media.org/2018/12/12/oulussa-taas-uusi-lapsiraiskaus-43-vuotias-mies-vangittu/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. IS tänään:

   "Saksasta kiinni saatu seksuaalirikosepäily vangittiin poissaolevana – istunnossa nousi yllättäen esille yksi erillinen tapaus"

   https://www.is.fi/oulun-seutu/art-2000005930021.html

   Artikkelista poimittua:

   Yllättäen vangitsemisistunnoissa nousi esille vielä yksi erillinen tapaus, jonka tapahtumapäivä on 7.10.2018.
   Siihen liittyen käräjäoikeus jatkoi ulkomaalaistaustaisen miehen vangitsemista.

   Poista
 5. Eduskunnassa pöyristeltiin perussuomalaiskansanedustajan kielenkäyttöä, kun tämä rinnasti EU:n ja natsi-Saksan. Kukaan ei ota tuollaisia vertailuja niin tosissaan kuin ne ehkä kuitenkin pitäisi ottaa.

  Jos oltaisiin paremmin perehtyneitä "totalitarismin syntyyn" (Hannah Arendt), itse asiassa EU ja natsi-Saksa voitaisiin todellakin nähdä kumpikin oikeina oppikirjaesimerkkeinä niistä mekanismeista joilla yhteiskunnat taantuvat ja romahtavat automotorisen pakkovallan asteelle.

  Niin sanottu "poliittinen korrektius" on syöpä joka vie järjen aivoistamme. Olemme ummistaneet silmämme ja louskutamme Humen giljotiinia väärinpäin -- päättelemme moraaliarvoistamme sen mitä todellisuudessa saa tai ei saa olla olemassa.

  Keskustelumme on jo toivottomalla tolalla. Antropologialla, sosiologialla, sosiaalipsykologialla, psykologialla ja kielifilosofialla ei enää saa olla mitään roolia ihmiskuvan ja -käsityksen muodostumisessa, vaan kaiken lähtökohtana ovat ylihistoriallisilla, ylikulttuurisilla, ylikansallisilla ja yliyhteisöllisillä yleiskäsitteillä muodostetut "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" -- ja tällaisella käsitteellistyksellä olemme astuneet taas yli-ihmisten aikaan. Ja juuri sellaisen yli-ihmisyyden manifestaatioita niin natsi-Saksa kuin EU:kin totisesti ovat.

  Yhteiskuntien romahtaminen ei siis ole -- ei ole koskaan tosiasiassa ollut -- seurausta minkään sen-ja-sen ideologian tai poliittisen opin valtaanpääsystä, vaan taantuminen ja romahdus voivat tapahtua ihan minkänimisen opin käsitekulisseissa tahansa. Totalitarismissa on kyse yhteisövoimista ja yhteisöominaisuuksista, ja se on yhteisöilmiö, joka on ladattu lajin kehityshistoriaan ja viis veisaa siitä millä vuosituhannella tai millaisten "opillisten totuuksien" vallassa elämme.

  Mutta kun antropologia, sosiologia, sosiaalipsykologia, psykologia ja kielifilosofia ovat tabuja joiden opetuksia ei saa omaksua, ja niiden sijaan meidän on kuunneltava mitä komissarreilla, presidentilla ja hallitusherroilla tai sekalaisella joukolla "kansan edustajia" on viisaista suistaan sanottavana, tilanne on aika toivoton.

  HS on yksi toivottomimmista valistajista. Tai kun avaat YLE:n nettisivun -- on kuin olisit palannut alakouluun. Tyhmänylpeä moralismi ei tajua omaa tilaansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Eduskunnassa pöyristeltiin perussuomalaiskansanedustajan kielenkäyttöä, kun tämä rinnasti EU:n ja natsi-Saksan..."
   Ja kuitenkin poliitikkojen luulisi jo tottuneenkin siihen, että kiisteltiinpä mistä asiasta tahansa, aina ennemmin tai myöhemmin joku "vetää esiin natsikortin", eli vertaa toista mieltä olevia, usein varsin haetustikin, natseihin.

   Poista
 6. Jotain olisi syytä tehdä. Itse asun alueella, josta aion muuttaa pois juuri turvattomuuden takia. Minulla on mahdollisuus vielä valita asuinpaikka, jossa ei ole maahanmuuttajia, niin miksi jäisin alueelle, jossa raiskatuksi tai ryöstetyksi tulemisen vaara on suuri.

  Niin kauan kun mitään ei asialle tehdä, tilanne on tämä ja tunnen monta muutakin, jotka eivät enää uskalla iltaisin lenkkeillä yksin. Minulla tosin onneksi on luvallinen turvaväline, mutta ehdinkö sen ottamaan esiin, jos tulen yllätetyksi, vaikka olen tilanteita harjoitellut?

  Sanoisin, että nyt on aika paska hallitus, joka tuntuu inhoavan meitä naisia.

  VastaaPoista
 7. US tänään:

  Ruotsissa poliisioperaatio: Yksi otettu kiinni terroristisen rikoksen valmistelusta

  https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/267002-ruotsissa-poliisioperaatio-yksi-otettu-kiinni-terroristisen-rikoksen-valmistelusta

  Kommenttikentän 1. kommentti:

  "Monikulttuurisuuden osuus on jäänyt uutisesta pois. Voiko päätellä, ettei sillä ollut osuutta?"

  VastaaPoista
 8. Väite EU:n natsi-alkuperästä, sisältäen suunnitelman Euroopan alistamiseksi diktatuuriin, ei ole keksitty tyhjä propagandahokema vaan perustuu historiallisiin dokumentteihin, joiden pohjalta em. kirja "The Nazi Roots of the ‘Brussels EU’" on tehty:

  "Containing copies of previously unpublished historical documents sourced from international archives, The Nazi Roots of the ‘Brussels EU’ proves that the key architects of the European Union were recruited from among the same technocrats who had previously designed the plans for a post-WWII Europe under the control of the Nazis and the infamous IG Farben pharmaceutical and chemical cartel.

  By revealing how the undemocratic nature of the European Union bears a notable resemblance to the intended postwar plans of the Nazis and IG Farben for a “Total European Economic Area”, the explosive information contained in this book essentially marks the beginning of the end for the so-called “EU Project”.

  Mindful that the European Union is already now teetering on the brink of collapse, the authors conclude by showing how the building of a new democratic Europe – designed for the people and by the people – can lead to a world of health, peace, and social justice becoming a reality." Ks. em. linkkiä.

  Sen sijään Brysselin korruptoimien, valtaapitävien psykopaatti-valehtelijoiden ja niitä tukevan viherkommunisti-toimittajien dominoiman valtaVALEmedian natsi-fasisti-hokemat kansallismielisistä - poisluettuna tietty, lukumääräisesti täysin mitätön ja selvin tunnuksin esiintyvä ryhmä eli PVL - ovat keksittyjä, vailla tosiasia-pohjaa olevia propagandistisia solvauksia.

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 9. Yle tänään:

  Strasbourgin ampujan keskustelu taksikuskin kanssa kertoo terroristisesta motiivista: "Tapoin ihmisiä Syyriassa kuolleiden veljien puolesta"

  https://yle.fi/uutiset/3-10552557

  Artikkelista poimittua:

  Taksikuski arvelee selvinneensä matkasta hengissä siksi, että on itsekin muslimi ja hänen autossaan oli uskonnollisia symboleja.
  Taksin peruutuspeilistä roikkui esimerkiksi rukousnauha.

  VastaaPoista
 10. Tässä yhteydessä voinee palata GCM-sopimuksen käsittelyyn ulkoasiainvaliokunnassa. Perussuomalaisten Laura Huhtasaari ja Tom Packalen esittivät eriävänä mielipiteenään, että Suomen ei pidä hyväksyä esitystä, mutta hävisivät äänestyksessä, koska seuraavat henkilöt äänestivät GCM-sopimuksen puolesta:
  Matti Vanhanen
  Pertti Salolainen
  Sirkka-Liisa Anttila
  Ben Zyskowitz
  Antti Rinne
  Simon Elo
  Pekka Haavisto
  Aila Paloniemi
  Lenita Toivakka
  Erkki Tuomioja
  Jutta Urpilainen
  Stefan Wallin
  Ilkka Kanerva.
  Osa näistä on jäämässä pois eduskunnasta, joten heille voimme osoittaa vain halveksuntamme. Osa näistä oman kansansa pettäneistä kuitenkin aikoo jatkaa, joten heidän osaltaan kannattaa antaa palautetta siten, että ei äänestä heitä ensi kevään vaaleissa. Siis toistettakoon vielä, että näitä suomalaisille erittäin vahingollisia henkilöitä ei pidä missään nimessä äänestää uudelleen eduskuntaan, jos haluaa, että siellä ajetaan suomalaisten asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi. Tätä tietoa kannattaa levittää muillekin sivustoille.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. "Suomi allekirjoitti YK:n siirtolaissopimuksen - Yle asiasta vaiti

   Toisin kuin monessa perustuslakia kunnioittavassa Euroopan maassa, ei maamme eduskunta käsitellyt historialliseksi luonnehdittua YK:n siirtolaislaissopimusta (GCM) sen enempää kuin vallan vahtikoirana toimiva valtamediakaan. Siksi oli mahdollista, että sisäministeri Kai Mykkänen sai viime maanantaina kaikessa hiljaisuudessa allekirjoittaa Marokon Marrakeshissa GCM-siirtolaissopimuksen, jossa kansan vastustamasta laittomasta siirtolaisuudesta voidaan tehdä laillista.

   Ainoa "keskustelu", jota mediassa on sopimuksen tiimoilta käyty, liittyy väitteeseen, ettei sopimuksella ole oikeasti juridista sitovuutta. Tätä pääviestiä varten isot mediat ovat marssittaneet haastateltaviksi sopivasti valittuja asintuntijoita, jotka puolustavat punaliberaalin hegemonian universaalikommunismia. Siksi ei ole yllättävää, että asiantuntijoiden joukkoon ei ole kutsuttu vaikkapa ulkopoliittisena asiantuntijana tunnettua emeritusprofessori Timo Vihavaista. Syykin on ilmeinen, joka käy selväksi hänen eilisestä blogikirjoituksestaan Joutavan paperin johdosta, jossa hän kommentoi YK-sopimusta mm. seuraavasti:..."

   Koko artikkeli: http://ylewatch.blogspot.com/2018/12/suomi-allekirjoitti-ykn.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 11. Anna-Liisan mielestä poliisi- ja tiedustelutoimin ei voi täysin estää islamistiterrorismia. Ehkä ei, mutta todistettavasti tehokkaita menetelmiä on olemassa.

  Siitä todistavat Unkari, Tšekki, Slovakia ja Puola, joissa ei ole tapahtunut ensimmäistäkään islamistiterroristi-iskua.

  Mallia voisi siis ottaa sieltä. Jos haluttaisiin. Meillä ei haluta, vaan taas tänään uutisoitiin kuinka joulutapahtumiemme turvatoimia lisätään tänäkin vuonna.

  Edellämainituissa Visegrád-maissa ei sellaiseen ole tarvetta, vaan sikäläiset ihmiset viettävät joulua turvallisesti omassa maassaan, pelkäämättä maahantunkeutujien terrorismia ja rikollisuutta.

  Mutta sepä onkin Brysselin mielestä paha asia se!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomenkin kansa tietää, että islamistiterrorismin torjuntaan olisi ollut hyvin yksinkertainen keino: ei yhtään muslimia rajan yli meille.
   Suomen kansalle ministerinvalansa vannoneille mutta Brysseliä nöyrästi kumartaville kansanpetturi-vallanpitäjille se on kuitenkin poissuljettu vaihtoehto.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 12. Professorilla on hyvä blogi ja kiinnostavia kommentoijia. Poliittisesta korrektiudesta: tämä käsitehän on suunnilleen internetin ikäinen, siis jo melkein ikimuistoinen. Ikään kuin harmiton ja lupsakka, mutta kuten Oikkonen muistutti kuvaa yhä vaarallisempaa ilmiötä. -jussi n

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!