tiistai 4. joulukuuta 2018

Jääkarhujen epäselvä kohtalo

Yle julkaisi mielenkiintoisen pikku-uutisen. Sen mukaan Kanadan uhanalaisten villieläinten tilaa käsittelevän komitean puheenjohtaja Graham Forbes arveli jääkarhujen olevan vaarassa kadota pohjoisen napajään mukana. Sen sijaan paikalliset alkuasukkaat eli inuiitit olivat optimistisempia ja olettivat jääkarhuja elävän kotiseuduillaan myös tulevaisuudessa.

Uutinen oli siinä mielessä mielenkiintoinen, että Forbesilla pitäisi olla käytettävissään kaikki tieteellinen tieto (kuten luultavasti nykyisin myös inuiiteilla). Siksi hän lienee kuullut myös siitä, että edellisellä interglasiaalikaudella maapallon ilmasto oli selvästi nykyistä lämpimämpi. Kuten myös pian viimeisen jääkauden jälkeen yli 5000 vuotta sitten.

Kysymys siis kuuluu, että jos jääkarhut ovat selvinneet yli noiden lämpökausien, niin mikseivät ne selviäisi myös nyt lämpenemässä olevassa ilmastossa?

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vuoristoniluri luo Suomelle kilpailuetua
11 300 vuotta ilmastohistoriaa
Katastrofismi ja ilmastonmuutos

5 kommenttia:

 1. "edellisellä interglasiaalikaudella maapallon ilmasto oli selvästi nykyistä lämpimämpi."

  Toistaiseksi. Odota vähän niin kyllä nekin menneet lämpötilat säädetään takautuvasti kylmemmiksi.

  Mutta milloin saadaan kosmologit samaan juoneen? Superkylmää alkuräjähdystä odotellessa.

  VastaaPoista
 2. Jääkarhukanta on kasvamassa

  "The current population numbers are a sharp increase from 2005’s, which stated only 20,000 to 25,000 bears remained — those numbers were a major increase from estimates that only 8,000 to 10,000 bears remained in the late 1960s."

  The Daily Caller 16.02.2017
  https://tinyurl.com/y7jj4wrv

  VastaaPoista
 3. YLE:n uutinen on toimittajan kärjistämä ja valheellinen.

  "At recent meeting of the Committee on the Status of Endangered Wildlife in Canada (COSEWIC), biologists decided to continue to list the polar bear as a species of ‘Special Concern.’ About 2/3 of the world’s polar bears live in Canada and the balance of all evidence (including Inuit knowledge) indicate the bears are not threatened with extinction."

  Lue myös mitä Graham Forbes oikeasti sanoi.
  https://tinyurl.com/y7h9qk93


  VastaaPoista
 4. Jääkarhut eivät kommentoi blogeihin?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!