keskiviikko 6. joulukuuta 2017

Keitä me suomalaiset olemme?

Tänään Suomen satavuotisjuhlapäivänä Helsingin Sanomat kertoi somalialaistaustaisesta Habiba Alista, yksinhuoltajasta, kunnanvaltuutetusta (sd) ja Kirkon ulkomaanavun projektikoordinaattorista. Hänen huushollissaan on seitsemän lasta, joten hän paikkaa Suomen vinoutunutta väestörakennetta.

En kuitenkaan ottanut Habibaa esiin hänen ammattinsa tai lapsilukunsa takia. Sen sijaan nostin hänet esille siksi, että jutussa Habiba määritteli ketkä ovat suomalaisia. Olkaa siis hyvä, suomalaisen määritelmä suoraan Helsingin Sanomista Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlapäivänä.

"Keitä me suomalaiset olemme? Vähän kuin ´keitä ne on ne sankarit, mutta vaihdetaan vain sana! Ehkä kysymys on siinä, kuka määrittelee suomalaisen ja ei-suomalaisen. Suomalainen kokee itsensä suomalaiseksi. Suomalainen on kova tekemään töitä, sitkeä ja sisukas. Minulta usein kysytään, miten tasapainotan perheen ja työt. Itse esi­merkiksi en luovuta."

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
HS isänmaallisuuden jalanjäljillä
Me ollaan sankareita kaikki
Suomalaisuusko vain lainaa?

11 kommenttia:

 1. Alihihabiba siis määrittelee, ketkä ovat suomalaisia. Jos rotusuomalainen pyrkii määrittelemään somaleja, niin seuraa tehokkaaseen katumiseen johtama tuomio.

  Silti, hyvää itsenäisyyspäivää (pienellä iillä)!

  VastaaPoista
 2. Lait, mukaanlukien perustulaki, ovat lähinnä mielipidekysymyksiä:

  "Suomi on täysivaltainen tasavalta.
  -snip-
  Suomi on Euroopan unionin jäsen."

  Koska perustuslakiin lisättiin tuo viimeinen lause, niin eihän Suomi voi olla itsenäinen eikä täysivaltainen. Euroopan unionin asetus on sellaisenaan maakuntien lakeihin lisättävää lakitekstiä. Ja Suomen maakunnassa asia pannaan toimeen pedanttisella tarkkuudella. Lisäksi on ohjaava direktiivi, joka pitää integroida maakunnan lakiin, mutta tekstin ei tarvitse olla sama kuin direktiivissä eli voidaan soveltaa. Ja kyllähän niitä sovelletaan, yleensä maksajien vahingoksi.

  Mitä tulee blogin yksinhuoltajaan, niin olisi perin kummallista, jos sharia-aviomies ei pitäisi lisäksi kolmea muuta yksihuoltajaa spermalinkonsa vastaanottajana. 28 pisatulokseen vaikuttajaa on ihan hieno suoritus.

  VastaaPoista
 3. Näin Itsenäisyyspäivänä muistettakoon seuraava kuolematon lausahdus ns suvaitsevaisten joukosta:
  "Ville Niinistö Linnan juhlilla haastattelijalle: Olisi tärkeää muistaa, että isoisämme taistelivat sellaisen Suomen puolesta, jossa rajat ovat auki ja kaikki tulijat ovat tervetulleita." Pakinoitsija Kuukautinen HS kuukausiliitteessä.

  -Setarkos

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Isäni oli yksi taistelussa mukana olleista mutta hän taisteli rajakontrollin puolesta eikä silloin rajasta tultu yli eikä edes naapuri ollut tervetullut rajanylittäjä.

   Ville valehteli sujuvasti.

   Poista
 4. Hyvää itsenäisyyspäivää oikeille suomalaisille!

  (Mistä tiedät, että olet oikea suomalainen?
  Lukiessasi et tuntenut pistoa sydämessäsi.)

  VastaaPoista
 5. Miten mulle tuli heti mieleen joku 'miljoona-sohva'-juttu tästä kunnallispoliitikosta?

  Taidan olla joku söpöjä pupuja vihaava rassisti?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hittolainen! Minä ja mun muistini. :)

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/12196781/somali-saa-261456--vuodessa-kelasta-

   Poista
 6. Islamin ja kunniakulttuurin kannattaja ei voi koskaan olla suomalainen arvomaailmaltaan.

  VastaaPoista
 7. Suomalainen ja Suomen kansalainen eivät ole kaikissa tapauksissa sama asia, valitettavasti. Omituista, että media puffaa suomalaisina kaiken maailman vinkuintiaaneja, vaikka halveksiikin suomalaisten suomalaisuutta eli sitä aitoa.

  VastaaPoista
 8. Yle tänään:
  https://yle.fi/uutiset/3-9962211

  "Ihanuuksien ihmemaa – tai siksi sadassa vuodessa muuttunut? 5+1 asiaa Suomesta vuonna 1917"

  Artikkeli päättyy viisauteen:

  "Sata vuotta sitten tehtiin tulevaisuuden kannalta tärkeitä päätöksiä ja toimia. Me nautimme niiden perinnöstä nyt."

  VastaaPoista
 9. Habiban isä oli ollut korkeassa asemassa Siad Barren hirmuhallinnossa. Suomi on ottanut turviinsa diktaattorien tukijoita ja heidän jälkeläisiään, sen sijaan että heidät olisi asetettu vastuuseen teoistaan kotimaassaan.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!