torstai 6. joulukuuta 2018

Järjestö esitti järjettömän vaatimuksen

World Resources Institute -järjestö on Ylen uutisen mukaan vaatinut minua ja muita vauraissa maissa asuvia vähentämään rajusti lihansyöntiä. Perusteluna on se, ettei ruoka muussa tapauksessa riitä kaikille, koska maapallon väestö kasvaa nopeasti ja uusien peltojen raivaaminen vähentäisi metsiä ja kiihdyttäisi sitä kautta ilmastonmuutosta.

Toisin sanoen järjestö vaatii minua muuttamaan syömistottumuksiani, jotta kehitysmaalaisten ei tarvitsisi muuttaa lisääntymiskäyttäytymistään. Logiikka on mielenkiintoinen. Tai siis samanlainen kuin seuraavissa kahdessa esimerkissä.

Yksi. Pankin talousneuvojalla on asiakkaanaan mies, jolta on karannut pelaaminen käsistä ja hän kuluttaa kaikki perheen tulot nettipokeriin. Neuvojan ratkaisu perheen talouden korjaamiseksi on kehottaa pelimiehen vaimoa luopumaan kerran kuussa tapahtuvasta tyttöjen illasta, jossa rahaa kuluu hyvään ruokaan ja viiniin, sekä lapsia lopettamaan kalliit harrastuksensa. Näin mies voisi jatkaa pelaamistaan.

Kaksi. Poliisi saapuu asuntoon, johon on tunkeutunut tippuria sairastava mies, joka vaatii saada viettää yönsä vaimon sängyssä kaikin etuoikeuksin. Tilanteen korjaamiseksi poliisi kehottaa vaimoa taipumaan vieraan vaatimuksiin sekä miestä viettämään yönsä olohuoneen sohvalla ja hankkimaan vaimolleen lääkäriajan, jotta tämä saisi antibioottikuurin mahdollisen tartunnan varalta. Näin vieraan ei tarvitse luopua omista haluistaan.

Jostain syystä en usko yhdenkään lukijani - en edes mahdollisten vegaanien tai polygaamikoiden - hyväksyvän edelle kuvittelemieni talousneuvojan ja poliisin ratkaisuja, vaan ymmärtää heidän ratkaisunsa älyllisesti epärehellisiksi ja siten epäoikeudenmukaisiksi. Jostain syystä World Research Instituten täysin analoginen vaatimus minua kohtaan tuntuu kuitenkin nauttivan suunnatonta luottamusta ainakin valtamedian toimittajien ja monien poliitikkojen parissa.

Iltalehden kyselyssä 57% vastaajista piti laajoja kansalaisvapauksia tärkeänä suomalaisen isänmaallisuuden ilmentymänä. Tänään itsenäisyyspäivänä minä toteutan tätä vapauttani syömällä hyvää ruokaa, johon tulee kuulumaan alkupalana kermapohjaista torvisienikeittoa ja pääruokana iso herkullinen kotimaisesta naudanlihasta valmistettu pihvi lisukkeineen sekä juomaksi tavanomaista parempaa punaviiniä. Jälkiruuaksi nautin mustikkapiirakkaa jäätelön ja makean jälkiruokaviinin kera.

En siis missään tapauksessa aio muuttaa ruokailutottumuksiani kehitysmaalaisten vastuuttoman lisääntymiskäyttäytymisen takia, koska vaatimus on järjetön (tarkempia perusteluja täällä). Sen sijaan lähetän World Resources Institute -järjestölle vinkin, että se pyrkisi jatkossa keskittymään minuun kohdistuvien puolestauhrautumisvaatimusten sijaan huolensa kannalta oleellisiin asioihin. Ja vaatisi ihan ensimmäiseksi kehitysmaita panemaan väestönkasvunsa kuriin, jotta ihmisille riittäisi ruokaa myös siellä.

Näillä sanoin toivotan arvoisille lukijoilleni hyvää itsenäisyyspäivää!.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Keitä me suomalaiset olemme?
Luonnonvarojen ylimenopäivä antaa väärän signaalin
Me ollaan sankareita kaikki

18 kommenttia:

 1. "anonyymi949858 toisaalta monessa asiassa länsimaalainen saastuttaa ja kuluttaa helposti monikertaisesti verrattuna kehitysmaan kansalaiseen. Maapallon ruoantuotannon riittävyyden kokonaiskuvan kannalta sillä ei ole merkitystä, missä maassa väkimäärä kasvaa - kun kokonaismäärä kasvaa.

  t. Minna Pärssinen
  ulkomaan päivätuottaja"

  Tuottaja on ilmeisesti jonkinlainen esihenkilöoletettu, eli pikkupomo.

  Joskus olen kuullut sanottavan, että ei haittaa jos pomo on vähän tyhmä kunhan se ei liikaa sotkeudu oikean työn tekemiseen.

  VastaaPoista
 2. Ennen kouluruokailuissa kehoitettiin (käskettiin) syömään lautanen tyhjäksi koska Afrikassa kuolee lapsia nälkään.

  Niin ne ajat muuttuu, että nyt sanoma lienee käännetty toisnpäin..?

  -Tvälups-

  VastaaPoista
 3. Mitäpä tässä muuta sanomaan kuin että hyvä kirjoitus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina se vaan jaksaa antaa elinvoima, kun huomaa, että muuallakin järki liikkuu, eikä käy suvakkien pyydykseen.

   Poista
 4. Elämän ankeuttajien ehdoilla en elä jatkossakaan. Naudanpaisti menee meillä uuniin ja sitten suihin punaviinin huuhtomana.

  Itsenäisyys on sitäkin, että saa syödä mitä vaan ilman viranomaisten kieltoja ja punavihreiden painostusta.

  VastaaPoista
 5. Afrikassa ei liha lopu.
  https://www.youtube.com/watch?v=7JnZlggEkyw
  Ja riistan liha on Michelinin asteikon yläpuolella.

  Proffan ruokalista vaikutti houkuttelevalta. Pitää lähteä etsimään vastaavaa, jotta 6.12.18 saa ansaitsemansa atmosfäärin.

  Hyvää Itsenäisyyspäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antiloopit ovat tosiaan herkullisia. Ainkin jotkin niistä. Eikä strutsikaan ole pahaa. Seepraa tai krokotiilia en ole syönyt.

   Poista
  2. Seepra eli viivakoodihevonen on gourmee.

   Poista
 6. Jostain minulle mystisestä syystä samat tahot, jotka vastustavat lihansyöntiä, kannattavat luomu-viljelyä.

  Luomu on huomattavasti suurempi uhka maailman ruuantuotannolle, koska sadot peltohehtaaria kohti ovat vain murto-osa tavanomaisesti viljelystä pellosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luomutuotannossa on ainaki yksi hyvä viljelytapa, jota toivosin tavanomaisessa vilejlyssä käytettäväen emennän, on vuoroviljely, jatkuvalla viljenviljelyllä saadaan peltojen rakenne huononeen ja tiivistymään, varsinaissuomen aleuilla on peltoaleita, jotka on niin tiivistyneitä yksipuolisen viljanviljelyn takia, että niissä ei taho kasvaa viljat enään vaikka kuinka lanta löis, siellä onki annettu ohjeita, että vähintään vuosien nurmivilejlyä ja syväjuurisia apilakasveja, niin voi toivoa että sellasen 20v viiveellä maa alkas elpyä ..

   -jpt-

   Poista
 7. Hyvää itsenäisyyspäivää! Täälläkin syödään tänään makoisat naudan sisäfileepihvit, punkkua ja lisäkkeinä uunijuureksia ja pottumuussia. Alkupalaksi katkarapucocktailit.

  VastaaPoista
 8. Suomalaisten lihansyönnistä varsin suuri osa tapahtuu ruoka- ja leikkelemakkaroiden muodossa; siis ei nyt ainakaan priimalihana. Itse söisin kyllä mielelläni enemmän esimerkiksi kuhaa tai siikaa, mutta niiden kilohinnat Prisman tiskillä ylittävät helposti vaikkapa naudan ulkofileen hinnan. Ei hyvä!

  VastaaPoista
 9. Hyvää itsenäisyyspäivää professorille, ajatusten lukijoille ja kommentoijille. Toivottavasti ruoka on hyvää ja maistuu!

  Muistanko oikein, että länsimaiden apu on johtanut yleensä vain kehitysmaiden väestön entistä nopeampaan kasvamiseen ja todennäköisesti kasvavasta hyvinvoinnista johtuen päästöjen yms. lisääntymiseen / asukas ja valtio. Ja eniten niissä tapauksissa kun sieltä on tultu "pakolaisena" tänne kylmään pohjolaan. Taitaa olla itsestään selvyyksiä, mutta ei kuitenkaan näille järjestöille.
  Miten saataisiin kehitysmaiden tuet parempaan seurantaan ja kohdistettua siten, että maapallon väestökuormitus , haitalliset päästöt ja eri kulttuurien keskinäinen eripuraisuus eivät kasva.
  Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi esitän, että kunkin maan tavat ja arvot pidetään omanlaisenaan. Pidetään ensisijaisina arvoina maan omia arvoja ja tapoja ja muualta tulleet sopeutukoot niihin. Käydään maahan haluttujen ja esitettävien tapojen ja arvojen osalta keskustelua niin, että tuovatko uudistukset jotain parannuksia entiseen.
  Huomioiden viimeisen viikon aikana esille tulleet tapatumat, joissa ulkomaiden kansalaiset ovat murentaneet Suomen arvopohjaa, ihmettelen suuresti jos SUOMEN edustajat ovat mukana Marokossa GCM asiakirjan käsittelyssä.

  Väite, että maahanmuutto olisi eduksi Suomen taloudelle on osoitettu vääräksi jo vuosia sitten:

  https://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/10/Maahanmuutot-ja-Suomen-julkinen-talous-osa-1-toteutuneet-julkisen-talouden-tulot-ja-menot-v3.pdf

  VastaaPoista
 10. Juu hevosen sisäfileetä on syöty, lisukkeena kermaperunat. Ruokajuomana Tarapca Gabernet Sauvignon Gran Reserva. Jälkkärinä kahvi, konjakki (Meukow) ja hyvä sikari. Kelpaa tässä kylläisenä röyhtäillä.
  Siinä olen samaa mieltä, että vois ne ..aiset ja ..ekerit käyttää sitä vuohensuolta siinä ehkäisyssäkin.
  Jaa rasisti? Mää vai? No ainakin vähän.
  t. Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuohen suoli on todella tehokas ehkäisyväline. Vai onko näyttöä geelivillaisista karitsoista?

   Poista
 11. Muuten olen sitä mieltä, että näiden erilaisten erilaisia vaatimuksia esittelevien järjestöjen, joita tuntuu olevan pilvin pimein, rahoitus ja rahankäyttö ansaitsisivat perusteellisen tutkimuksen. Epäilen vahvasti, että sieltä paljastuisi korruptiopesä jonka rinnalla Mafiakin kalpenee. Olettaen tietysti, että kyseessä eivät ole saman konsernin eri osat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Strix
   Olen samaa mieltä. Asiaa ei vain ole tuotu paljon esille. En tosin usko mafian kalpenevan, koska pesä kuuluu järjestöön.
   En ole kielimaisteri, mutta epäillä sanaa käytetään virheellisesti, ks:
   https://www.suomisanakirja.fi/ep%C3%A4ill%C3%A4

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!