sunnuntai 9. joulukuuta 2018

Eurooppa on suuren kysymyksen edessä

Ranskan "keltaliivien" mielenosoitukset saattavat muodostua käännekohdaksi länsimaiselle demokratialle. Näin siitä huolimatta, että heidän vaatimuksensa ovat sekava joukko toteuttamiskelpoisia ja -kelvottomia toiveita, ja ettei porukka ole yhtenäiseksi organisoitu kapinaliike, joka vakavasti uhkaisi ottaa vallan käsiinsä.

Protestit ovat levinneet Pariisista myös muualle Ranskaan ja jopa sen rajojen ulkopuolelle, mutta jää nähtäväksi saavatko ne siellä yhtä laajoja mittasuhteita. Toistaiseksi Ranska on säilynyt ainutlaatuisena.

Mielenosoitusten taustalla on kaksi nykypäivän megatrendiä. Ensimmäinen niistä on eurooppalaisten kansallisvaltioiden otteen herpaantuminen talouselämän vaatimusten edessä ja toinen - siihen osittain liittyvä - ilmastonmuutoksen vastaisten toimien aiheuttamat negatiiviset muutokset ihmisten päivittäiseen elämään.

Molempien megatrendien taustalla on ihmisten kokemus siitä, etteivät hallitsijat enää huolehdi heidän asioistaan. Ja tästä syntyy yhteys kolmanteen megatrendiin eli monissa maissa vallanvaihtoon jo johtanut kehitysmaalaisten kansainvaellus Eurooppaan, joka on niin ikään lisännyt verovarojen tarvetta muiden kuin eurooppalaisten hyvinvoinnin ylläpitämiseksi ja samalla lisännyt heihin kohdistuvaa väkivalta- ja seksuaalirikollisuutta.

Tässä tilanteessa eurooppalaisten ja heidän hallitsijoidensa olisi löydettävä toisensa ja palattava perusasioiden ääreen. Eli käytännössä kyettävä löytämään ratkaisu yhteen kysymykseen.

Tuo kysymys kuuluu seuraavasti: kuinka tehdä Euroopan maista taloudellisesti, ekologisesti, sosiaalisesti ja kulttuurisesti kestävällä tavalla hyvä paikka elää ja asua. Poliitikoille annan tässä sen löytämiseksi vain yhden neuvon: ratkaisu voi löytyä ainoastaan tosiasiat tunnustamalla ja niiden mukaan toimimalla.

Toisin sanoen se ei löydy haaveilemalla eikä etenkään taivaanrantoja maalailemalla. Eikä tarkastelemalla asioita vain yhdestä näkökulmasta ja lakaisemalla toisia maton alle. Eikä ainakaan panemalla suuria ihmisjoukkoja yksisilmäisen politiikan maksumiehiksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vaalitulos muuttaa Yhdysvaltojen politiikan
Saksa on nyt muutoksen kynnyksellä
Italiassa hallitusvastuu kannattaa, mutta miksi?

17 kommenttia:

 1. Professori
  Pyydän anteeksi siivotonta kielenkäyttöäni.
  Ranskan tapahtumat osoittavat, että paskaa jauhamalla ei saada loppua Euroopan tuhoamiseen. Voima on aina muotia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat anteeksi.

   Valitettavasti voima tosiaan on muotia ja astuu kuvaan kun tilanne suistuu tarpeeksi kauas taloudellisesta, ekologisesta, sosiaalisesta ja kulttuurisesta kestävyydestä. Juuri siksi poliitikkojen ja heidän äänestäjiensä pitäisi ymmärtää tehtäviensä tärkeys.

   Poista
 2. Taustalla on ennen kaikkea se, että ihmiset ovat menettäneet uskonsa äänestämällä vaikuttamiseen. Näin myös Suomessa.

  Persut saivat kaksi jytkyä ja pääsivät viimein hallitukseen. Mitä tapahtui? Koettiin ennen näkemätön kehitysmaalaisten vyöry eikä hallitus kyennyt edes toimimaan Dublinin-sopimuksen mukaisesti.

  Viimeinen niitti oli palkansaajien kimppuun hyökkääminen. Persulainen työministeri osoittautui täysin elinkeinoelämän juoksupojaksi.

  Kun kansalaiset tarpeeksi monesti kokevat äänestämällä vaikuttamisen mahdottomaksi, he viimein pukevat ylleen keltaiset liivit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi kirjoitinkin että "poliitikoille annan tässä sen löytämiseksi vain yhden neuvon: ratkaisu voi löytyä ainoastaan tosiasiat tunnustamalla ja niiden mukaan toimimalla".

   Jos olisin itse urapoliitikko - jonka elämä riippuu kyvystä uusia valtakirja kerran neljässä vuodessa - pyrkisin välttämään keltaisten liivien ilmaantumista säilyttämällä yhteyden vaalilupausten ja vaalien jälkeisen ajan tapahtumien välillä.

   Poista
  2. Opportunistinen Soini petti lupaukset maahanmuuttopolitiikan suhteen, josta seurasi pettyneiden kannattajien reaktio puoluekokouksessa, kun puolueen johto vaihdettiin. Sinisilmäinen ja selkärangaton Sipilä oikein kutsui maahantunkeutujia talolupauksellaan. Orpo taas on niin uskomattoman kyvytön mihinkään tehtävään. Ja kaksi viimemainittua pyrkivät vielä joka tilanteessa nuoleskelemaan EU-eliittiä niin syvältä kuin suinkin. Sipilä on Merkelin käsissä kuin sulaa vahaa.

   Poista
 3. Maalaisjärjellä ajateltuna Suomen kansalaisia johdetaan harhaan. Hallitusohjelman mukaan olisi tullut selvittää maahanmuutosta aiheutuneet kustannukset, mutta kunnollista selvitystä ei saatu aikaan. Käytännössä sellainen oli käytettävissä jo hallituskauden alussa. Samuli Salmisen tutkimus osoittaa, että vain eräissä, lähinnä länsimaissa syntyneiden maiden maahanmuuttajat ovat eduksi Suomen taloudelle. Huomioiden mistä päin "hallitsematon" maahanmuutto on viime vuosina tapahtunut, aiheuttaa se Suomalaisille merkittäviä lisäkustannuksia.

  https://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/2015/10/Maahanmuutot-ja-Suomen-julkinen-talous-osa-1-toteutuneet-julkisen-talouden-tulot-ja-menot-v3.pdf

  Yllämainitun tiedon valossa on selvästi huijausta kun meille väitetään, että maahanmuutto tulee ratkaisemaan Suomen talouden ongelmia.

  Vielä pahemmalta tuntuu kun näille maahan tulleille tarjotaan Suomalaisia paremmat, moninkertaiset edut verrattuna kantasuomalaisiin, vuosikymmeniä työllä itsensä elättäneisiin nähden.

  Ei ole mikään ihme jos kohta Suomessa on myös keltaliivisiä kaduilla "ulkoilemassa".

  Mutta tänäkin pätee - sitä saa mitä tilaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo Samuli Salmisen tutkimus kannattaa pitää mielessä ja viitata siihen tarvittaessa, koska petolliset, Brysseliä kumartavat vallanpitäjämme ovat kieltäytyneet teettämästä tai ainakaan julkaisemasta vastaavanlaista selvitystä. Heitä palvelevan maanpetoksellisen valtaVALEmedian myötävaikutuksella he haluavat pitää siltäkin osin kansan MATRIXISSA.

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 4. Peräkkäisten maanpetturihallitusten tuhoa kohti ajama Ruotsikin näyttää saaneen jonkinlaisen tartunnan ”keltaisten liivien” viruksesta:

  ”Gula västar när hundratals svenskar demonstrerade mot migrationspakten
  Publicerad 8 december 2018 kl 18.11″
  Hundratals svenskar samlades återigen på Mynttorget i Stockholm under lördagen för att demonstrera mot FN:s globala migrationspakt, som regeringen försöker driva igenom utan någon verklig debatt eller förankring hos folket…”,
  http://www.friatider.se/gula-v-star-n-r-hundratals-svenskar-demonstrerade-mot-migrationspakten

  Ruotsin maanpetturihallitus aikoo kaikesta huolimatta sinetöidä Ruotsin lopullisen tuhon allekirjoittamalla GCM-sopimuksen kaikessa hiljaisuudessa ilman julkista keskustelua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "Marokon Marrakechiin GCM-sopimusta allekirjoittamaan lentävä Mykkänen kirjottaa turvapaikkaprosessista blogissaan sekä muuta politiikan löpinää Oulun tiimoilta",
   https://mvlehti.net/2018/12/09/marokon-marrakechiin-gcm-sopimusta-allekirjoittamaan-lentava-mykkanen-kirjottaa-turvapaikkaprosessista-blogissaan-seka-muuta-politiikan-lopinaa-oulun-tiimoilta/

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 5. Merkelin puoluetoveri sanoo tämän aikomaa GCM-sopimuksen allekirjoittamista maanpetokselliseksi teoksi:
  https://voiceofeurope.com/2018/12/merkel-party-member-calls-her-signing-the-un-migration-pact-an-act-of-treason/

  Kalergi-suunnitelma

  VastaaPoista
 6. Onko niin, että Marokossa allekirjoitetaan GCM-sopimuksen lisäksi myös GCR-pakolaissopimus, mistä ei ole Suomessa käyty mitään käsittelyä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä kysymys!

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
  2. Sikäli kun ymmärsin, vasta joulun alla?

   "The refugee compact, a nesting doll of international commitments, is to be endorsed by UN member states in Geneva on December 17 (one week after the adoption of the migration compact in Morocco). The United States was the sole country to withdraw from both UN global compacts. Others should consider following suit, especially those who decided to end their participation with the migration compact; the logic they put forward to get out from one surely applies to the other."

   https://cis.org/Rush/Growing-Skepticism-Final-Vote-Nears-UNs-Global-Compact-Migration

   Poista
 7. Sillävälin Petteri Orpo kertoo seuraavien vaalien strategian: Kokoomus: Saa tehdä (joukkoraiskauksia)

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. "KUINKA KOLME HAKARISTIA SAA VALTION JOHDON , MEDIAN JA RÄYHÄVÄSEMMISTON LASKEMAAN ALLEEN",
   http://ylewatch.blogspot.com/2018/12/kuinka-kolme-hakaristia-saa-valtion.html

   Kalergi-suunnitelma

   Poista
 8. Valtioneuvoston vuoden 2016 suunnitelmien mukaan Suomen liikennehankkeisiin tullaan käyttämään kaudella 2017 - 2020 noin 700 mIljoonaa euroa ja vastaava summa on varattu myös maahanmuuton kustannuksiin. Minulle jää epäselväksi tarkoittaako jälkimmäinen vuoden 2019 kustannuksia vai kauden 2017 - 2020 kustannuksia. Kun joka tapauksessa on kyse siitä, että maahanmuutto maksaa Suomelle ainakin yhtä paljon kuin Suomen liikennehankkeet, olisi hallituksen selvitettävä ja tuotava nämä kustannukset äänestäjien tietoisuuteen. Näin on hallitusohjelmaan kirjattu ja jos tätä tietoa ei tuoda luotettavasti julkisuuteen, en minä ainakaan tule ikinä antamaan ääntäni missään vaaleissa nykyisille hallituspuolueille. Tämä on lupaus, josta en lipsu. Minua ei petetä kahteen kertaan!

  "Julkisen talouden suunnitelman määräraha-arvioiden laskentaoletuksena on 10 000 vuosittaista turvapaikanhakijaa, kun se syksyn kehyspäätöksessä oli 15 000 vuosittaista turvapaikanhakijaa. Turvapaikanhakijaennuste on valmisteltu poikkihallinnollisesti SM:n johdolla. Turvapaikanhakijoiden kasvaneesta määrästä johtuvat menot ovat kokonaisuudessaan noin 700 milj. euroa vuoden 2019 tasossa."

  https://valtioneuvosto.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hallitus-sopi-julkisen-talouden-suunnitelmasta-vuosille-2017-2020?_101_INSTANCE_3wyslLo1Z0ni_groupId=10616

  ps. Pitäisikö hallitukseen tyytymättömien alkaa pitää keltaisella pohjalla olevaa käsivarsinauhaa, jossa heijastin tai keltaisia heijastinliivejä. Täällä Jyväskylässä oli jo useita keltaliivisiä henkilöitä paikallisilla joulumessuilla ja niiden ympäristössä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäpä jos ne hallitukseen tyytymättömät vetäisivät käsivarteensa sen keltaisen heijastinnauhan JA sitten lähtisivät joukkovoimalla hallituksen politiikkaa ja sen käsikassaroita vastaan?

   Heijastimia saa muuten heilutella niin paljon kuin lystää, ne eivät Sipilä-Orpo-Soini -troikkaa hetkauta mihinkään suuntaan.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!