sunnuntai 30. kesäkuuta 2024

Panoksena koko Euroopan tulevaisuus

Eurooppa on jo pitkään ollut suuren muutoksen kohteena. Maanosan alkuperäinen väestö on hyvinvointinsa keskellä jättänyt lastenteon vähille ja samaan aikaan kehitysmaista on tulvinut monenlaista väkeä. 

Tämän seurauksena eurooppalaiseen demokratiaan on ilmaantunut joukoittain puolueita, jotka suhtautuvat käynnissä olevaan muutokseen kriittisesti. Siis sellaisia kuin Suomen Perussuomalaiset, Ruotsin Sverigedemokraatit, Saksan Vaihtoehto Saksalle tai Italian Italian veljet. 

Monet näistä puolueista menestyivät erinomaisesti äskettäisissä EU-parlamenttivaaleissa. Näin myös Ranskassa, missä Kansallisen rintaman menestys sai presidentti Emmanuel Macronin julistamaan uudet vaalit. 

Noiden vaalien ensimmäinen kierros käydään tänään ja sillä saattaa olla suuri merkitys Euroopan tulevaisuuteen. Viimeisimmät mielipidemittaukset nimittäin ennakoivat Kansalliselle rintamalle peräti 35–37 prosentin kannatusta, kun taas Macronin joukot jäisivät kolmanneksi noin 20–21 prosentin ääniosuudella. Väliin on kiilaamassa yhdistynyt vasemmisto.

Jos vaalien tulos noudattaisi gallupeita, tarkoittaisi se ranskalaisen yhteiskunnan merkittävää polarisoitumista, jossa nämä keskinäiseen yhteistyöhön haluttomat voimat yrittäisivät löytää ratkaisua siihen, kuinka maata voitaisiin luotsata eteenpäin.

Nähtäväksi siis jää - mikäli vaalitulos vastaa ennusteita - minkälaiseksi ranskalainen politiikka muotoutuu tulevina vuosina. Otetaanko siellä esimerkkejä muun muassa Suomesta, missä maahanmuuttokriittisyys on sisällytetty hallitusohjelmaan rakentamalla toimiva yhteistyö eduskunnan oikeistolaisten puolueiden - erityisesti Kokoomuksen ja Perussuomalaisten - varaan. 

Ranskan tilanne poikkea kuitenkin kahdella tavalla Suomesta. Ensinnäkin sen muslimiväestö on aivan oleellisesti suurempi kuin Suomessa - noin kymmenen prosentin kokoinen - ja toiseksi siellä ei ole ollut tapana hakea eri poliittisten voimien välistä pragmaattista konsensusta. 

Selvää kuitenkin on jo tässä vaiheessa, että Euroopassa harjoitettu maahanmuuttopolitiikka on johtanut Ranskan - ja koko maanosan - aivan uudenlaiseen poliittiseen tilanteeseen, joka tulee lopulta määrittämään sen, minkälaisessa maailmassa länsimaisen kulttuurin kehdon jälkeläiset elävät tulevaisuudessa. Ja siksi Ranskan vaalien panoksena voidaan hyvällä syyllä sanoa olevan koko Euroopan tulevaisuus.

31 kommenttia:

  1. Macron on itsevaltainen seikkailija. Hänen taustapuolueensa sortuminen avittaa valtaan venäjämielisen suuntauksen. Siihen vielä Trump Jenkkilän pomoksi, niin kusessa ollaan Länsi-Euroopassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "...niin kusessa ollaan Länsi-Euroopassa."

      Taitaisi käydä juuri päin vastoin.
      Ei nuo marxilaisihanteet oikein maistu, joita meille on nyt tarjoiltu.

      Poista
    2. Niin mitä ja mistä. Lokkien kirkunaa Virossa kuullessani, mietin, että mitäpä tässä.

      Otaksun, että emme taida voida estää Suomistanin kehitystä.

      Muuan näyttelijätär, lähemmäs satavuotias, sanoi tässä taannoin, että
      harmi kun kuolen, sillä olisin halunnut nähdä vielä, että mitä tapahtuu.

      Olisin halunnut kääntää vielä seuraavan sivun.

      Niin minäkin; minulla on mielestäni vielä tämä Kristus-toivo. Se on erikoinen asia, joka on ikään kuin muun ulottuvuuden juttu ohi, sivu ja dimensio, jota on vaikea havainnollistaa. Sen joko ymmärtää, mieltää ja sisäistää tai sitten ei.

      Ennusteet liikkuvista, puhuvista kuvista Ilmestyskirjan tyyliin eivät ole satua, ystävät hyvät.

      On paljon sanottavaa kaikesta tästä, mutta jää nähtäväksi, kuinka käy.

      Poista
  2. Ranskan vallankumouksesta lähti prosessi, joka muutti Ranskaa ja Eurooppaa.
    Suurimmalle osalle kansasta, esim. rahvaalle muutos on käsittääkseni ollut parannus elinoloihin, toki eliitti saattoi saada hieman siipeensä eikä ökyilyä enää ole samassa mittakaavassa.

    Olisiko nyt niin, että haittamaahanmuuton tuputtaminen kansalle ja EU:n toiminta osaltaan ovat vaikuttaneet siihen, että mielet ovat muuttuneet ja muutosta nykyiseen haetaan? Tästä on viime vaaleissa ollut kyse muuallakin.
    Ehkä Ranskasta saadaan jälleen mallia suunnasta?

    VastaaPoista
  3. Nähdäkseni tuo Ranskan EU-vaalitulos on osa sitä jatkumoa joka johtaa EU:n muutokseen takaisin kauppaliitoksi tai EU:n hajoamiseen. Meneillään oleva muutosprosessi on seurausta poliitikkojen piittaamattomuudesta kansalaisten mielipiteistä, sekä rehottavasta sosialismista joka on onnistunut rapauttamaan kaikkien EU-jäsenvaltioiden taloutta, turvallisuutta ja energiamarkkinoita (yli-regulointi)
    Suuremmassa kuvassa Ranskan tilanne on vain sivuhuomio länsimaiden yleisestä kehityssuunnasta ja meneillään olevasta talouden painopisteen siirtymisestä Kiinaan/ Aasiaan.
    Se on meidän vuoromme "romahtaa"...
    -Raksaäijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja mitä enemmän haittamaahanmuuttoa tänne - sitä varmempi romahdus on.

      Poista
    2. Ranska on vuosikymmeniä laiminlyönyt teknologian tutkimuksen ja kehittämisen ja sen sijaan rahdannut äo-68 väkeä entisistä alusmaista hoitamaan hommat matalapalkkatyyliin. Esimerkiksi Japanissa näin ei ole tehty ja vaikka väki vanhenee, teknologia pitää yllä yhteiskuntaa ja elintasoa.

      Poista
  4. Sivumennen voinee sanoa, että Englannissa on myös muutos käynnissä kun työväenpuolue on mielipidemittausten mukaan lyömässä pitkään pääministeripuolueena toimineet konservatiivit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On äärimmäisen tuhoisaa briteille, jos Labour voittaa. Sosialismi ei ratkaise ongelmaa ja haitallista maahantuloa ei edes haluta lopettaa. Pian Englanti on muslimimaa. Kohta ovat muutkin kuin pormestarit muslimeita.

      Poista
    2. Yhdysvalloissa kaupungit, joita demokraatit hallitsevat ja joissa on musta pormestari ovat paskaläjiä. Samaan suuntaan on Britannia menossa sillä erotuksella, että kun muslimien määrä lisääntyy päättäjissä lähestytään paskaläjän statusta.

      Poista
    3. Ei siellä taida olla kuin Faragen puolue, joka ajaa aidosti brittien asioita. Muut on weffin asialla.
      Mutta tuotahan ei aivopesty vaalikarja tunnu uskovan.

      Poista
  5. Minun on tunnustettava että poliitikot ovat tehneet minusta rasistin -- poliitikot ovat kuin oma ihmisrotunsa, joka elää oman poliittisen kulttuurinsa eli keskinäisten valtataistelujensa maailmassa ja viis veisaa siitä, millaiset ovat olleet ja ovat eurooppalaisen kulttuurin erityiset elämisen ehdot, tai miten erityislaatuista se on historiallisesti ollut ja miten halvalla olemme nyt valmiita myymään ja uhraamaan sen narsistisen elämyksenmetsästyksen ja monikulttuuristumisen alttarilla.

    Kuinka kukaan ajatteleva ihminen voisi suhtautua näihin europoliitikoihin vakavasti? Ne pähkeilevät puoluemuodostelmiaan samaan aikaan kun lukutaidon ja kirjallisen ajattelun pohjalle rakentunut eurooppalaisen uuden ajan tiedollinen perinne romahtaa ja katujengit korvaavat koulunkäynnin.

    Politiikasta on tullut yksi menestymisen urapolku, jolle vaihtoehtoa eivät tarjoa muut yhtä pahasti moraaliseen rappioon ajatuneet kulttuurisen narsismin polut. Eikös maahantunkeutuneiden varassa toimiva huumekauppakin perusta menestyksensä lähinnä ylemmän keskiluokan piirissä lisääntyvään vihteelliseen huumekäyttöön.

    Huumekauppa on markkinataloutta raaimmillaan -- ja tietyssä mielessä ihan ihanteellisimmillaan. Perinteisestihän liberalismin parhaat tulokset on tehty asekaupassa ja viihdemarkkinoilla, mutta huumeet kuuluvat samaan suuruusluokkaan. Eurooppalaisen uuden ajan valistusihanteet on petetty pahimman kerran, eikä vaihtoehtoja ole -- historiallisesti ottaen liberalismin sosialistinen muunnelma oli vielä härskimmin tuottoja keskittävä (immanuel Wallerstein).

    Mutti Merkel söpötti että "Kyllä islam kuuluu Eurooppaan" -- mikä kertoo yhdessä lauseessa sen miten vähän maaonosan poliittinen johtaja osaa ajatella. Omat poliittiset staramme visertävät että "Monikulttuurisuus on rikkaus, ei mulla muuta". Kuka enää uskoo poliittisiin voimiin? Tie vie vanhojen valtioiden sisäisiin romahduksiin, totalitarisoitumiseen -- eikä liene epäilystä minkä opin nimissä se tapahtuu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täyttä asiaa ! Suurin osa poliitikoista (vihervasemmisto nyt tietenkin, mutta myös suuri osa oikeistolaisista) on sinisilmäisiä unelmissa eläjiä, joilta puuttuu ajattelukyky täysin. Mikään realismi ei mene heidän tajuntaansa.
      Merkel oli todella tuhoisa sekä Saksalle että koko muulle Euroopalle. Nykyinen Saksan energiakriisi on seurausta "Energiewende":stä, jossa ydinvoima ajettiin alas tuulivoiman tieltä, jonka seurauksena suuri osa energiantuotantoa tapahtuu hiilellä ja sähkö on kallista. Toinen idioottimaisuus oli Merkelin "Wir schaffen das" pakolaispolitiikka, joka avasi portit järjettömälle siirtolaisryntäykselle läpi Euroopan. Siitä mekin kärsimme hamaan maailman tappiin.

      Poista
    2. Kaikki tuo on ja on ollut täysin tarkoituksellista toimintaa yli puoluerajojen.
      Meilläkin kokoomus ja sdp ajavat wef-agendaa käsi kädessä ja nimellisesti ovat joistain asioista eri mieltä ja "riitelevät" eduskunnassa jostain pikkuasioista ja taustalla tehdään järeitä suunnitelmia yhdessä.
      Jos todellisuus tämän nykyhörhöilyn taustalla kiinnostaa, niin tämä kannattaa katsoa, niin silmät avautuvat:

      https://odysee.com/@injektiopiikki:c/Eurooppa-Viimeinen-taistelu---Osa-9:9

      Poista
    3. Mm. kokkarit Alexander Stubb ja Jyrki Katainen ovat ovat käyneet WEF:in perustaja-toimitusjohtaja Klaus Schwabin pitämän 6-vuotisen politiikan "nuorten leijonien" kurssin.

      Poista
    4. Maanpetturit keskuudessamme - joita harvat tunnistavat sellaisiksi.

      Poista
  6. Persut? Vaihtoivat kansallismielisten eu ryhmästä agendaryhmään joka ajaa just tätä sekopäisyyttä mitä väkisin työnnetään "ilmastomuutosta" "waketusta" "maatilojen alasajoa", jne. Taskassa mennää eu käskyissä etujonossa, maassa säädentää maatiloille niinkutsuttu "pieruvero" jolla tapetaan maatilat lopullisesti, ennen kun nauratte niin sama on tulossa myös Suomeenkin. Katsokaapa silloin miten persut "estää" tuon. Turha toivoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä asfaltinharmaat täyshullut viherkommarit Suomessakin ennen pitkää alkavat vaatia lehmien pieruveroa "maailman pelastamiseksi" kuumenemiselta, vaikka ihmisten toimien vaikutus on siihen käytännössä olematon - maailman keskilämpötilaa kuvaava käyrä on kautta aikojen mennyt vuoristorataa ihmisen pystymättä vaikuttamaan siihen millään tavalla.

      Poista
    2. Katkerat persuista pois potkitut ovat erittäin aktiivisesti kiukuttelemassa ja levittämässä Venäjälle hyödyllistä propagandaa somessa.

      Poista
    3. Tuosta kannattaa katsoa hieman tuota "ilmastonmuutos" asiaa. Eli meille on valehdeltu silmät suut korvat täyteen sitä itteään.

      https://www.youtube.com/watch?v=TcibOFk_ZdU

      Poista
  7. IL tänään

    Raskaasti aseistautuneet miehet avasivat tulen häissä Ranskassa – Yksi kuollut
    Raskaasti aseistautuneet miehet avasivat tulen hääjuhlassa Thionvillessa.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/db898f13-928a-45d7-883e-4a7d60f33b95

    Artikkelista poimittua

    Eräiden lähteiden mukaan taustalla saattaa olla kyse huumekaupasta. Häät eivät siis itsessään olleet kohteena, vaan siellä olleet ihmiset. Paikalla oli noin sata vierasta.

    VastaaPoista
  8. En tajua. Minäkin olin persujen kannattaja, mutta se loppui kun en halua hakata päätäni enää seinään kun olen nähnyt mitä ko puolue on tehnyt. Se ihmetyttää että on ihmisiä jotka ei näe mitä heidän kannattamansa puolue tekee, ei vaikka leikkaisi kannattajien kauloja poikki.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lienee vaikea ymmärtää, että Suomessa on jatkuvasti monipuolue-hallitus? Vai onko vaikeaa?
      Yksi puolue ei pysty määräämään vaan päätökset on kompromisseja.

      Professorin kirjoituksissa ja kommenteissa on kyllä tuotu esiin niitä päätöksiä mitä nykyhallitus on tehnyt.
      Kaikkea sitä vahinkoa mitä vihervasemmisto kepun kanssa on saanut aikaan, ei vaan korjata vuodessa.

      Jos PS saisi edes sen 35-37% äänistä mitä Kansalliselle rintamalle ennustetaan, tilanne olisi toinen.
      Myönnän, että tätäkin parempi hallitus saattaisi olla se, jossa RKP olisi oppositossa ja kepu sen tilalla hallituksessa mutta minkäs teet kun kepu on puolensa valinnut.

      Poista
    2. Luuleeko joku että en tietäisi että yksi puolue ei voi viedä asioita yksin. Juu, ja sitä myöten aina kannattaa niitä asioita mitä muut heittää eteen. Kuten ilman mitään vastustusta imeä kaikki mitä eu käskee tai ei edes käke, mutta siltä ne otetaan monikertaisena käyttöön. Kuka esimerkiksi piteli persujen käsiä naruojauksessa kun puolue äänesti, kyllä, eu:n uudelle maahanmuuttolaille, joka on se että yksikään eu maa ei voi kieltäytä ottamasta 3 maailman loisia, eu päättää ja jakaa eu maille niin plajon tulijoita kun haluaa, ja sitä halua ei puutu. Persujen mielstä tuo laki oli hyvä sillä ne oikein kommentoivat että nyt lakia on sitä mitä halusivat. Sama kun kannattaisi Bideniä Usan presidentiksi, verrattuna siihen jos kannattaa persuja. Odottella vaan kun eu alkaa tunkemaan Suomeen miljoonia tulijoita, jos Suomi kieltäyy ottamasta, jokainen tulija mikä ei päässyt maahan maksaa Suomelle 20.000€. Eikö kuullostakkin hyvältä? Minä en kannata enää mitää puoluetta tässä maassa ikinä, minulle riitti päähän potkinta.

      Poista
    3. "jos Suomi kieltäyy ottamasta, jokainen tulija mikä ei päässyt maahan maksaa Suomelle 20.000€"
      Silloin viimeistään on aika tehdä fixit.
      Suomi on jo pitkään ollut nettomaksaja EU:ssa ja kun taloudeltaan Suomea paljon heikompia maita kuten erityisesti väkiluvultaan suuri Ukraina otetaan jäseneksi, niin Suomen nettomaksuosuus nousee entisestään, puhumattakaan petollisesti, pienin huomaamattomin askelin lisätystä diktatuurista.

      Poista
    4. 20000€ on niin halpa hinta että jos totaalikieltoa päästä maahan ei saada aikaan, niin se kannattaa ilman muuta maksaa joka hessusta joka yrittää maahan. Nyt ei jotkut ymmärrä sitä että tuo ON hyvä sopimus, koska parempaa ei saada, ja tuo hinta on halpa verrattuna hintaan joka tulisi maksettavaksi jos/kun ählämi pääsee maahan eli se miljoonan minimi elinkausikustannus per nassu. Siihen nähden 20000 on karkkirahoja.

      Poista
  9. Ylpeys väki näyttää suvaitsevaisuutta. Katso video.

    MTV uutiset tänään

    Video: Näin homovastaisia kylttejä kuljettaneen ajoneuvon kimppuun käytiin Helsingissä

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/video-nain-homovastaisia-kyltteja-kuljettaneen-ajoneuvon-kimppuun-kaytiin-helsingissa/8966386

    Artikkelista poimittua

    Poliisin mukaan kylttejä kuljettanut henkilö oli ilmoittanut etukäteen omasta mielenosoituksestaan.

    – Hän oli tehnyt ilmoituksen ja käytti siinä sananvapauttaan. Jostain syystä toistaiseksi tuntemattomia nuoria tuli ja kaatoi peräkärryn, Helsingin poliisin johtokeskuksesta kerrottiin eilen MTV Uutisille.
    ...
    ...
    Videota paikalla kuvaamassa ollut Timo Valtonen kertoo MTV Uutisille tuntevansa kylttiperävaunua kuljettaneen auton kuljettajan. Valtosen mukaan väkijoukko oli käynyt peräkärryn kimppuun ja heitellyt häntä ja auton omistajaa tyhjillä pulloilla.

    Valtonen kertoo olleensa peloissaan ja shokissa tilanteessa. Hänen mukaansa väkijoukkoa tuli tilanteessa ympärille "satakunta henkeä".

    Valtosen mukaan poliisit tekivät parhaansa, vaikka pääsivät paikalle hieman viiveellä.

    VastaaPoista
  10. Pistää miettimään, että jos Ranskassa oikeisto ja muut järkevät voittavat vaaleissa niin paljon, että alkavat pahimpia konnia karkoittamaan, niin meillä joku taatusti keksii, että “tänne ne ressukat pitää ottaa, kun niitä kohdellaan niin ymmärtämättömästi”.

    VastaaPoista
  11. Eurooppa on moraalisesti rappeutunut, mukavuudenhaluinen, arvoiltaan sairas ja heikko, siksi muu maailma pyyhkkii sillä pian lattioita, eikä nämä edes vielä tajua miten tulee käymään. Pahin hahaisissa unelmissa elävä on "euroopan johtaja" Ursula von der Leyen.

    VastaaPoista
  12. No sinnehän se on menossa meidän ihana prinsessa Soma Li Andersson, sinne EU:n laitavasemmiston ryhmään muiden Putinistien kaveriksi. Vaikka muuta väittää, niin Suomessa hän on ainakin toiminut juuri niin kuin Putin on tarkoittanutkin, eli aina Suomen etua vastaan. Eihän se kommari loppujen lopuksi karvoistaan mihinkään pääse, se on taivahan tosi.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!