maanantai 24. kesäkuuta 2024

Rasistisen väkivallan juurisyyt

Ilta-Sanomien pääkirjoituksessa puhuttiin presidentti Alexander Stubbin ja Petteri Orpon (kok) hallituksen kannanotosta, jonka mukaan Suomen suurin haaste on Venäjä ja sen suuruudenhullu presidentti Vladimir Putin. Näin erityisesti, mikäli hänen armeijansa onnistuisi voittamaan Ukrainassa. 

Asian esille nostamisessa pääkirjoituksen aiheeksi ei ole mitään erikoista, koska Venäjän uhka on hyvin tunnettu. Sen sijaan oli yllättävämpää, että pääkirjoittaja siirtyi tekstin lopussa kehitysmaalaisiin maahanmuuttajiin liittyviin ongelmiin. 

Teksti meni sanatarkasti näin: "vielä suurempi kansalaisten turvattomuuden tunnetta ruokkiva uhka muhii rasistisessa väkivallassa, syrjäytymisessä ja kasvavassa jengiväkivallassa. Oululaisessa kauppakeskuksessa tapahtuneiden puukotusten on syytä herättää päättäjät – ilman selontekojakin."

Oululaisen kauppakeskuksen kahden kantaväestöön kuuluvan puukottajan esille nostaminen viittaa siihen, että pääkirjoittajan mielestä ongelmana olisivat erityisesti kantaväestöön kuuluvien ihmisten maahanmuuttajiin kohdistamat rasistiset rikokset. Toisaalta lienee hyvin tunnettua, että tilastojen mukaan maassamme elävät irakilaiset ja somalit tekevät ikään ja määrään suhteutettuna henkeen ja terveyteen kohdistuvia rikoksia yli kolme kertaa enemmän kuin suomalaiset. 

Toki he syyllistyvät vielä hieman suuremmalla yliedustuksella pahoinpitelyihin. Ja seksuaalirikoksiin vielä paljon yleisemminkin - irakilaiset jopa yli 12-kertaisella todennäköisyydellä verrattuna kantaväestöön. Eikä heidän yliedustuksensa väkivaltaa ja huumekauppaa harjoittavissa nuorisoporukoissa ja -jengeissäkään liene tuntematonta.

Siksi pidän todennäköisenä, että maahanmuuttajiin valtaväestön taholta kohdistuva rasismi ei ole syntynyt tyhjästä vaan vanhan sanonnan mukaisesti "niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan". Eikä tämä ole puolustuspuhe väkivaltaan syyllistyneille suomalaisille - ovathan he osoittaneet teoillaan olevansa surkeimpien kehitysmaalaisten  tasolla - vaan huomautus asian todellisesta tilasta. 

Siksi myös IS:n päätoimittajan kannattaisi tuoda koko ongelmavyyhti esille kokonaisvaltaisesti eli ottamalla huomioon kaikki kokonaisuuteen vaikuttavat seikat. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Monenlaista väkivaltaa ja terrori-iskujen torjuntaa
Sitä saa, mitä tilaa
Siis miksi Oulussa murhataan, Riika Nykänen?

34 kommenttia:

 1. Näitä kirjoituksiasi ei enää FB:ssa saa jakaa. Tulee heti automaattinen poisto koska kyse on kuulemma "roskasisällöstä". Että silleen FB:n ihmeellisessä maailmassa.

  Tämä oli siis jo toinen poisto parin viikon sisään. Noin viikko puolitoista sitten jaoin erään toisen kirjoituksesi ja se lähti samoin tein bittitaivaaseen myös "yhteisönormien" vastaisena...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi yhden kerran ! Mitähän "roskasisältöä" tämänkertaisessakin blogistin kirjoituksessa on ?

   Ps. viimeinen kappale erittäin aiheellinen !

   SK

   Poista
  2. Niinpä... Mutta FB:ssa yleensä kaikki esim. ilmastovouhotusta kritisoiva on hyvin äkkiä myöskin "roskasisältöä" joka katoaa bittitaivaaseen. FB kun on poliittisen puolensa jo aikaa sitten valinnut. Nyt toki twitter eli X myös. Mutta onneksi vastapainoksi sen toisen puolen. Siellä ei paljoa sensuuria ole, ei myöskään vasemmistolaisten sensuroimista.

   Poista
  3. Totta helvetissä tuollainen paskasisältö lähtee bittiavaruuteen. Ärrän kassan ns. Proffa on ala-arvoinen.

   Tänäkin pökellys on typeristä typerin. Oikea olkiukkojen rakentelija. Uppoaa toki heikkolahjaisiin opetuslapsiin.

   Poista
  4. Vihervasemistolaiset idiootit löytäneet näemmä proffan blogin ?

   Poista
  5. Viimesin ano, näköjään toi 24. kesäkuuta 2024 klo 16.53 ano on ainakin sellainen! 😂

   Mutta ehkä nämä kyseiset on juurikin niitä, jotka on saaneet blogin blokattua FB:sta? Niin "suvaitsevaivaisia" kun ovat.

   Poista
  6. Tämä blogi on täynnä tauhkaa, epäanalyytista paskaa. Ns. Proffa tekee tätä siksi, että saa teiltä mainostuloja.

   Poista
  7. Alkaa särkeä päätä kun ajattelee että tuossa edellä vihervassari syyttää tänne kirjoittavia "epäanalyyttiuudesta". Koko uvakkisuus ja vihervassarius perustuu lähtökohtaisesti logiikan puutteeseen ja epä-älyllisyyteen, joten jos heikäläinen syyttää niistä muita, on se sen luokan oksimoroni että alta pois.

   Poista
 2. Hesarissa Sudanin edustajat tänäpänä ikään kuin piilottivat uhkauksen kiihtyvästä pakolaistulvasta, mikäli maahan ei saada rauhaa ja kansainvälistä apua. Kysyn vaan kuinka paljon siihen maanosaan on kaadettu rahaa ja materiaalia? Ja onko siitä ollut apua? Demokratiat ovat tiukassa ja ryssät ja kinuskit temmeltävät raaka-aineiden perässä.
  Mua ei kohta huvita enää mikään. (Matti Näsä, Kummeli)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja mitä me oikeasti Sudanille voitaisiin tehdä? se sotiminen ei lopu vaikka me mentäisiin sinne sotavoimalla sitä lopettamaan, rahaa syytämällä sinne tulee vain entistä enemmän aseita, puhumalla se sota ja väkivalta ei olisi alkanutkaan. Siellä sotii uskonnolliset ryhmittymät, muslimit pääpukareina. Kristityt ja animistit tulisivat kai jotenkin toimeen keskenään, mutta muslimit eivät kummankaan muun porukan kanssa. Miten me muka lopetetaan mulimien uskonnosta kumpuava väkivalta sen enempää Sudanissa kuin Gazassa tai muuallakaan? emme mitenkään. Sen verran voisimme tehdä että annamme aseita niille toisille osapuolille että muslimit eivät pääse voitolle jihadissaan. Lopettaa sitä touhua emme voi.

   Poista
 3. Täällä Suomessa eräille poliitikoille ja valtamedian toimittajille tuo kantasuomalaisten kohdistama "rasismi" maahanmuuttajiin vaikuttaa olevan pakko-oireinen häiriö, eli vanhalta nimeltään PAKKONEUROOSI. Vaikka venäläiset pommikoneet pommittaisivat Helsinkiä, niin näiden ressukoiden mielestä Suomen suurin ongelma on edelleen kantasuomalaisten maahanmuuttajiin kohdistama rasismi.

  VastaaPoista
 4. Äärivasemmistolainen valtamedia itse kärjistää rasismia epäreilulla uutisoinnillaan. Myös firmojen muodikas etnisten vähemmistöjen käyttö mainoksissaan suhteettoman suurella osuudella vituttaa. Suurin syy rasismiin ovat maahantunkeutujat itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan vähän jokainen on huomannut että näitä mainoksia etninen vähemmistö täyttää nykyään niin kuin lähes täydellisesti, mutta minkä takia niissä ei ole mustalaisia, jotka olisivat aika luonnollinen osa suomalaista kulttuuria 16:00-luvulta. Olisiko se niin että lihava neekerinainen on paljon tyylikkäämpi sitten, kun pitkään hameeseen puettu romaani.

   Poista
  2. Neekerimainokset lienevät tasa-arvon mitta: fifty/sixty, muuten kyseessä on rasismi.
   No. Odotellaan kymmenen vuotta ja reaalinen väestöjakauma on mainosten mukainen.
   Tuolloin, saattaa olla, että valkoihoisen käyttö mainoksissa on jo törkeää rasismia.
   Pahimmillaan olemme uusi Haiti tai Namibia ja saamme kehitysapua.....

   Poista
  3. Itse asiassa omasta mielestäni hassuinta on, että niissä mainoksissa ei koskaan ole kuin näitä mustia Afrikan asukkeja. Ei edes lähi-itäläisiä jostain vietnamilaisista nyt puhumattakaan. Vietnamilaisethan aikanaan taisi olla suunnilleen ensimmäisiä pakolaisia, joita Suomeen tuli? Mutta sopeutuvaisia kuten Kaakkois-Aasialaiset muutenkin. Siksi varmaan niitä ei mainoksiin edes huolita? Sen sijaan se miksi näitä lähi-idän isis-ihmeitä sun muita ei mainoksissa näy on toisaalta aika erikoista menon ja meiningin huomioiden. No ehkä vihervasemmistolaisilla on joku lobbauskampanja päällä että niitä on pakko saada mainoksiin kanssa? Vaikka lain voimalla.

   Poista
  4. Isis-naiset mainostaa mariekon huiveja ? :)

   Poista
 5. Antirasismi" ei suinkaan ole arvo vaan arvonkieltämisen absoluuttinen mekanismi -- ääriasenne jolla arvonmuodostus normatiivisesti sementoidaan. Tällaisia armottomia ääriasenteita psyyke tarvitsee silloin -- ja vain silloin -- kun se on niin kipeä ja kyvytön ottamaan mitään haasteita vastaan että sen on sementoitava kaikki kysymyksiä herättävät asiat tietoisuuden pinnan alle, alitajuntaan.

  Näin ei vain normaali-ihminen vaan myös meistä ne, jotka pitävät itseään älykkäinä ja valveutuneina, taantuvat ajattelussaan alkukantaisen absoluuttisen normimoraalin tasolle. Sellainen moraali ei ole yksilön ajattelua vaan ryhmävahvistautumista tarvitseva normipaine, josta johtuen ajattelevillekin yksilöille muodostuu ylivoimaiseksi ylittää kynnys jonka yli kipeät tosiasiat pitäisi pystyä nostamaan alitajunnan haudoista mielen tietoiseen käsittelyyn.

  Ja yhteisen ryhmävahvistautumisen ja sosiaaliswen paineen pahaa seurausvaikutusta on sitten se, että tabuaiheen ympärille kehittyy tabukäsitteitä, joihin ei enää mikään tiedollinen ajattelu pysty, vaan ainoaksi vaihtoehdoksi jää reagoiminen -- siis se, että kaikki julkisuudessa huutavat yhteen ääneen projektiivisen viholliskuvan nimeä: "Rasimi! Rasismi! Rasismi!"

  Oma yhteiskuntame on jo vuosikymmeniä tasaisesti vajonnut totalitarsmeille tyypilliseen puhumattomuuden kulttuuriin, leimasanojen ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurin, jossa ainoa tie käy aina van raskaampaan taantumiseen, kunnes kohta tai ehkä jo nyt ollaan totalitaristisen mielettömyyden vallassa.

  Sillä mitä muuta se on kuin täydellistä mielettömyyttä, etteivät uutiset enää ole uutisia ("henkilö on puukottanut toista henkilöä" -- YLE), tai että hallituksen on pian viikoittain kuin yhteisenä uskontunnustuksena esitettävä rasisminvastainen julkilausuma -- ettei kukaan enää uskalla avata suutaan kysyäkseen ihan normaleja kysymyksiä.

  Sellaisia kuin että mitä tilastot oikeasti kertovat yhteiskunnan väkivaltaistumisesta monikulttuuristumisen seurauksena? Mitä tilastot oikeasti kertovat koulujen tilasta monikulttuuristumisen seurauksena. Mitä tilastot oikeasti kertovat kohonneista sosiaali- ja terveydenhoitokustannuksista?

  Ja puhumattakaan pahimmasta: mitä tilastot kertoisivat kasvavasta kyvyttömyydestämme ajatella omilla aivoillamme -- jos kognitiivisten kykyjemme tilaa ja tolaa jotenkin pystyttäisiin tilastoilla seuraamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapio Suhonen
   "arvonkieltämisen absoluuttinen mekanismi"
   On arvokieltämisen absoluuttiinen realismi, Äärmilleen viety : Megartredit och sammnfattning...
   Jappapaduu...
   Sen skall vi görä.......

   Poista
 6. Väkivallanteko on rikos, olipa uhri mitä kansallisuutta tahansa. Normaalit hämmästelyt, vitsailut yms. eivät ole rasismia, vaikka suvatkit niin väittävät. Esimerkkinä mainitsen television neekerimainokset.

  VastaaPoista
 7. Yle tänään

  MOT selvitti: Migri käytti satoja miljoonia euroja vastaanottokeskuksiin ilman kilpailutusta

  https://yle.fi/a/74-20094911

  Artikkelista poimittua

  MOT:n selvityksen mukaan Migri on tehnyt päätöksiä vastaanottopalveluiden hankkimisesta suoraan ilman kilpailutusta lähes 900 miljoonalla eurolla.
  ...
  ...
  Tälle vuodelle Migri on valtuuttanut suorahankintoja vielä yli 200 miljoonan edestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vahtera oli hyvin oikeassa kun laski että maahanmuuton kustannukset olivat 3,2 miljardia vuonna 2017. Mitähän ne nyt ovat, varmaankin viittä miljardia. 75% vähintään valtion veloista tulee kehitysavustaja maahanmuutosta.

   Poista
 8. Eikö se viimekesäinen rasismisirkus
  vihervasemmistolle ja medialle riittänyt? Milloin nämä tahot ovat olleet huolissaan alaikäisiin suomalaisiin kohdistuneesta katuväkivallasta tai maahanmuuttajien raiskaamista ja tappamista tytöistä? Moni nuori pelkää ja moni tyttö on saattanut saada trauman, joka estää häntä vuosien terapiasta huolimatta koskaan elää normaalia elämää. Väkivaltaiseen kulttuuriin tottuneet nauravat suomalaisille, eikä vankila ja olemattomat tuomiot ketään pelota. Ollaan niin h-lvetin humaaneja ja ymmärtäväisiä vieraita kulttuureja kohtaan, ettei tajuta minkälaisia sudenkuoppia kaivetaan omille kansalaisille, jotka kuitenkin vielä maksavat koko "lystin". Meillä todellakin käänetään se toinenkin poski ja se, jos mikä, kertoo heikkoudesta ja lammasmaisuudesta. Ehkä siihen tänään taas saadaan jatkoa, kun eduskunnassa äänestetään rajalaista. Raukkamaiset isänmaan petturit ilmottautuvat tai ovat poissa.


  VastaaPoista
 9. Tässäkin tapauksessa kyse oli toimittajan älyllisestä ja vähän muustakin epärehellisyydestä. Ensimmäisen puukotuksen tekijä oli vuosikynnenten takaa tunnettu yksittäinen hörhö ja toinen sitten tyypillinen copy-cat.

  Medialta ei tietenkään kannata odottaa analyysiä siitä, kuinka paljon, väestön määrään suhteutettuna, kantaväestöön kuuluvat suorittavat maahanmuuttajiin kohdistuvia väkivallan tekoja ja kuinka paljon, populaation kokoon suhteutettuna, Lähi-idästä ja Afrikasta tulleet maahanmuuttaja suorittavat kantaväestön edustajiin kohdistuvia väkivallantekoja. Itse asiassa moisen asian selvittämisyrityksetkin tultaisiin jyrkästi tuomitsemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muuten tuona samana viikonloppuna Oulussa tapahtui myös yksi ihan oikea puukotusmurha. Siinä eräs "pakolainen" pisti hengiltä yhden kantiksen. JSN-media ei lausunut tästä mitään. Paitsi IL yhdessä hyvin lyhyessä jutussaan, jossa taustoitusta ei mainittu lainkaan. Ainoastaan PT-media kertoi asiasta siten kuten se olikin. Luonnollisesti myös kaikki vih-vas poliitikot olivat asiasta hiljaa (sikäli kun edes tiesivät sattumuksesta).

   Poista
 10. Suomen eduskunnassa tulisi tehdä välikysymys hallitukselle:

  Miten hallitus estää islaminuskoisten rasismin ja väkivallan kantasuomalaisia kohtaan?
  Tässä keskustelussa on syytä myös keskustella siitä mikä on juurisyy islaminuskoisten tekemään väkivaltaan ja rasismiin?

  Tästä kysymyksestä tulee keskustella ja äänestää nauttiiko hallitus eduskunnan luottamusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinkas se eduskunta voisi mistään kansanryhmiä tai uskontoja koeskevista kipeistä kysymyksistä keskustella, kun se on itse säätänyt ikään kuin myös sitä itseään koskevat pyhät lakipykälät, joiden mukaan kaikki "ryhmistä" puhuminen on yleistämistä, jota ei saa sallia, ja kaikki "uskonnot" ovat uskontoja uskontojen joukossa ja niitä pitää suojella juuri ja nimenomaan sen takia että uskontojen "pyhien arvojen" loukkaaminen saattaa johtaa väkivaltaisiin vastareaktioihin.

   Eli poliitikkojen pitäisi tehdä eräänlainen Münchhausenin temppu ja nostaa itsensä omasta tukastaan ylös siitä suosta johon ovat lakiliirumlaarumillaan itsensä upottaneet?

   Eppäilenpä syvästi mahtaako sitä edustajakunnan tyypillisten tyttien ja tavananttien kantti kestää. Aivot nyrjähtävät vähemmästäkin.

   Poista
 11. MTV uutiset tänään

  Mies raiskasi 16-vuotiaan tytön, jonka oli houkutellut huumeilla asuntoonsa Espooseen

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mies-raiskasi-16-vuotiaan-tyton-jonka-oli-houkutellut-huumeilla-asuntoonsa-espooseen/8962868

  Artikkelista poimittua

  Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut parikymppisen miehen vankeusrangaistukseen elokuussa 2020 Espoossa tapahtuneesta törkeästä raiskauksesta, jonka uhrina oli 16-vuotias tyttö.

  Tuomion mukaan mies antoi uhrille marihuanaa ja poltti sitä yhdessä tämän kanssa. Sen jälkeen uhri meni käymään kotonaan, mutta mies kutsui hänet pian luokseen, tuomiossa sanotaan. Mies tilasi uhrin kodin läheisyyteen taksin, jolla uhri meni miehen luokse.
  Kotonaan mies antoi tuomion mukaan uhrille lisää marihuanaa sekä pregabaliini-tabletin. Pregabaliini on lääkeaine, jota käytetään muun muassa kivun ja epilepsian hoitoon. Aineen lisääntyneen väärinkäytön takia se luetaan nykyään huumausaineeksi luokiteltuihin lääkeaineisiin.

  Tämän jälkeen uhri meni tuomion mukaan makaamaan miehen sohvalle. Hän ei vahvan päihtymyksensä vuoksi pystynyt estämään miestä suullisesti eikä fyysisesti, kun tämä riisui hänen housunsa ja raiskasi hänet, tuomiossa sanotaan.
  ...
  ...
  Käräjäoikeus piti raiskausta törkeänä, koska kohteena oli 16-vuotias lapsi ja koska syytetty saattoi tai ainakin osaltaan vaikutti uhrin puolustuskyvyttömään tilaan antamalla tälle lääkkeitä ja huumeita.
  ...
  Aminollah Azimi, 24, tuomittiin kahden vuoden ja yhdeksän kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä raiskauksesta ja törkeästä huumausainerikoksesta.

  VastaaPoista
 12. Mihin syyttävän sormen pitäisi tällaisissa tapauksissa osoittaa? Vanhempiin vai opettajiin, jotka ovat aivopesseet nuoret tytöt uskomaan, että kaikki kulttuurit ovat yhtä hyviä ja ihmiset samanlaisia? Kalliiksi tulevat nämä opit sekä tytöille itselleen että yhteiskunnalle, varsinkin kun ei niistä koskaan nouse sellaista metakkaa kuin mitä Oulun tapauksista on käynyt. Samanlaiset tarinat jatkuvat nonstoppeina aina vaan ja suomalaiset saavat syyt niskoilleen tavalla tai toisella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulu, kulttuuri ja media, jonka narratiivi kaikkien ihmisten samanlaisuudesta ja hyvyydestä on valheellinen. Nuorissa piti olla tulevaisuus, mutta nykyinen järjestelmä vie sen heiltä. Lopputuloksena mielenterveysongelmia ja työkyvyttömyyttä, johon ratkaisuksi tarjotaan lääkkeitä, tukia, lisää monikulttuuria ja pridea. Hieno tulevaisuus

   Poista
 13. Paljon historiaa lukeneena, minulle tulee nykyään Suomesta tunne että mustapaitoja vilkkuu aivan kuin 1920-30 luvuilla.
  No, historia kuulemma toistaa itseään vääjäämättömästi. Niin ehkä Suomessa ja myös Euroopassa.

  VastaaPoista
 14. Poliisi tänään

  Väkivaltatilanne Vantaan Länsimäessä

  https://poliisi.fi/-/vakivaltatilanne-vantaan-lansimaessa

  - Poliisi sai tehtävän kohteeseen eilen illalla noin kello 21.35. Tehtävälle osallistui useita poliisin partioita ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Ensitietojen mukaan kahta henkilöä oli puukotettua ja kahta henkilöä oli yritetty puukottaa, kertoo tutkinnanjohtaja rikoskomisario Maarit Kaskinen.

  Osallisena väkivaltatilanteessa oli aikuisia sekä alaikäisiä nuoria, joiden välille oli ensin syntynyt sanaharkkaa ja jonkin asteista tönimistä puolin ja toisin. Tämän jälkeen yksi tai useampi nuorista oli huitonut teräaseilla aiheuttaen asianomistajille sairaalahoitoa vaativia vammoja.

  - Tapahtuman kulun selvittely ja osallisten sekä silminnäkijöiden kuulustelut ovat vielä kesken, eikä poliisi voi tutkintaa vaarantamatta tiedottaa asiasta tällä hetkellä enempää, Kaskinen jatkaa.

  VastaaPoista
 15. Vasemmiston näytösoikeudenkäynneille ei pidä antaa tuumaakaan periksi. Itse ovat olleet aiheuttamassa lisääntyvää väkivaltaa kannattamalla lievempiä rangaistuksia. Aiheuttavat tulipaloja, joita sitten hurskaina ovat sammuttelemassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset

  1. Eiköhän noi rangaistusten kovuudet/lievyydet johdu oikeuslaitoksesta kun läntäävät niille pöpeimillekkin sieltä asteikon alkupäästä niitä rangaistuksia ja mitään järkeä sitä alkupäätä korottaa niiden käytännön takia jonka jälkeen sitten saisi tönäisystä ehdotonta.. Niin no nehän laitokset on aika lailla vasemmiston miehittämiä...

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!