torstai 20. kesäkuuta 2024

Käännytyslakiin on tulossa hybridisodankäynnin mahdollistava työkalu

Suomi sulki viime marraskuussa itärajansa, koska Venäjä oli ryhtynyt hybridisotaan maatamme vastaan. Aseina sodassa käytettiin sosiaaliturvaperusteisia maahanpyrkijöitä. 

Sen jälkeen itäinen naapurimme on pitänyt omalla maaperällään ainakin satoja ellei tuhansia kehitysmaalaisia odottamassa mahdollista iskun paikkaa. Tällä passiivisuudella halutaan todennäköisesti vähentää suomalaisten poliitikkojen intoa säätää lakeja, jotka mahdollistaisivat tehokkaan hybridisodan torjunnan. 

Petteri Orpon (kok) hallitus ei kuitenkaan ole tarttunut Putinin syöttiin, vaan on valmistellut lakiesityksen hybridisodan ehkäisemiseksi. Ja perustuslakivaliokunta on hyväksynyt esityksen sillä ehdolla, että siihen lisätään kansainvälistä suojelua hakevalle henkilölle tosiasiallinen oikeus ja mahdollisuus kannella kielteisestä päätöksestä tai hakea siihen oikaisua. 

Laki vaatii peräti viiden kuudesosan enemmistön eduskunnassa tullakseen hyväksytyksi. Se tarkoittaa, ettei se mene läpi pelkästään vastuullisten hallituspuolueiden tuella, vaan mukaan tarvitaan myös osa oppositiosta. 

Käytännössä tämä tarkoittaa, että Keskustan ja Liike Nytin lisäksi myös SDP on saatava lain taakse, koska Vihreät ja Vasemmistoliitto ovat ilmoittaneet asettuneensa hybridisotaa valmistelleen Vladimir Putinin tueksi. Eikä tämä ole jäänyt huomaamatta edelliseltä pääministeripuolueelta, joka vaatii lakiesitykseen sisällytettäväksi sellaista järjestelyä, jonka perusteella kansainvälistä suojelua tosiasiassa tarvitseville voidaan tarjota suojelua. Käytännössä tämä tarkoittaisi mahdollisuutta esittää rajavartijalle todisteet omasta kansainvälistä suojelua vaativasta tilanteestaan. 

Jos ja kun hallitus tekee vaaditut muutokset, pitäisi laki viedä vielä perustuslakivaliokuntaan, minkä jälkeen suurin osa suurimman oppositiopuolueen kansanedustajista voisi hyväksyä sen. Se tarkottaisi mitä todennäköisimmin lain läpimenoa, sillä vain kaksi demarikansanedustajaa - Nasima Rasmyar ja Elisa Gebhard - on ilmoittanut tukevansa Venäjän hybridisotaa - eli suhtautuvansa lakiesitykseen joka tapauksessa kielteisesti. Lisäksi hallituspuolueiden kansanedustajista Eva Biaudet (ruots) asettunee Putinin tueksi. 

Tästä kaikesta jokaisen suomalaisen olisi hyvä ymmärtää, että Suomen turvallisuuden kannalta parhaassakin saavutettavissa olevassa tilanteessa rajalakiin on tulossa työkalu, jota hybridihyökkäyksen toteuttaja voisi hyödyntää. Yksinkertaisimmillaan se tarkoittaisi hybridiaseina käytettävien turvapaikanhakijoiden varustamista sellaisilla - väärennetyillä - asiakirjoilla, joiden perusteella he näyttäisivät olevan oikeutettuja turvapaikkaan. 

Näin toimien voitaisiin kuormittaa suomalaista oikeuslaitosta ja virkamieskuntaa, joiden tehtäväksi tulisi selvittää turvapaikanhakijoiden asiakirjojen aitous ja päättää heidän tosiasiallisesta suojelun tarpeestaan. Eikä sellainen tietenkään tapahdu ilman resursseja, mikä näkyisi kaikille suomalaisille hallinnollisten päätösten ja oikeuslaitoksen toiminnan tahmeutumisena.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Onko Lindtmanin SDP Kuusisen vai Tannerin linjalla?
Ankka, joka korosti uuden rajalain kiireellisyyttä
Arkkipiispa Tapio Luoma ja kirkko asettuivat Venäjän tueksi

31 kommenttia:

 1. Puoli yhdeksän uutisten alku oli ke-iltana viherkommunistista propagandaa muslimimaahanmuuton puolesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin saman. 10 ensimmäistä minuuttia paasausta rasismista Ylen pääuutisissa.

   Haiskahti 80-luvun Kremlin uutislähetykseltä. Opetetaan sormi pystyssä mitä mieltä kansan pitää olla.

   Poista
 2. Vihervasemmisto haluaa käyttää kaikki keinot maamme talouden ja turvallisuuden tuhoamiseksi. Viha omaa maata ja kansaa kohtaan istuu syvällä vihervasemmiston mustassa sielussa.

  VastaaPoista
 3. Vihervasemmistolaiset, erityisesti naiset (puoluekannasta riippumatta), ovat kaikkien aktiivisemmin toimimassa suomalaisia ja yhteiskuntarauhaa vastaan. Nyt kyseessä on yritys estää Suomea turvaavan rajalain säätäminen.

  Muita vastuuttomia ja haitallisia, jopa vaarallisia naisten ajamia asioita ovat mm. vihreä siirtymä ilmastonmuutoksineen, monikulttuurisuusharhat, koronapaniikit, syvenevä EU-liittovaltiokehitys, islamin ihannointi ja puolustelu, "äärioikeistojahdit", woke ja sukupuolien moninaisuudet. Puhumattakaan naisten taipumuksesta vasemmistolaiseen, sosialistiseen ajatteluun ja maailmankuvaan - eli haihatteluun.

  Tällainen vastuuton toiminta kertonee, ettei naisilla ole edellytyksiä osallistua yhteiskunnalliseen päätöksentekoon.

  Palattakoon siis alkuperäiseen antiikin Kreikan mallin mukaiseen demokratiaan ja hylättäköön nykyinen turmeltunut ja korruptoitunut demokratian irvikuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nyt tuli...tämän kun pääsisi sanomaan Ylen A-studiossa :)
   Antiikin Kreikassa, mutta myös islamisissa maissa. Miksi ?
   Muista kuitenkin että on naisia ja on toisaalta naisia.

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  3. Otin antiikin Kreikan esimerkiksi, koska heidän demokratiansa ominaisuuksia olivat mm. seuraavat: äänestää sai vain syntyperäinen, asevelvollisuuden suorittanut mies, joka oli kaupunkivaltion kansalainen. Äänioikeutta ei ollut naisilla, vierasmaalaisilla tai selooteilla. Poliitikkojen ja virkamiesten toimikaudet olivat ajallisesti rajatut, tällä pyrittiin ehkäisemään korruptiota ja vallan väärinkäyttöä - eli hyvin nykyaikaisiakin ilmiöitä.

   Ano on aivan oikeassa siinä, että on olemassa myös tolkullisia ja realiteetteja ymmärtäviä naisia. Miksi heitä ei kuitenkaan ole näkynyt virkamieskunnassa tai poliitikoissa? Miksi naisten historia suomen politiikassa on kertomusta tyrimisistä tai jopa maanpetoksellisista toimista?

   Alho, Taipale, Rehn, Halonen, Jäätteenmäki, Kiviniemi, Urpilainen, Berner, Saarikko, Biaudet, Henrikson, Andersson, Honkasalo, Kontula, Kyllönen, Pekonen, Diarra, Mikkonen, Ohisalo, Meriläinen, Haatainen, Kiuru, Marin, Tuppurainen, Risikko, Pietikäinen, Grahn-Laasonen, Salla.

   Siinä näitä "demokratian helmiä". Lista esimerkeistä lähtee jo vuosikymmenten takaa, eikä loppua näy...

   Poista
  4. Kommentoijalla menee nyt pahasti puurot ja vellit sekaisin, ja aivan tolkuttomiin yleistyksiin, kuten normaalisti. Vihervasemmistostahan ei järkeviä naisia löydy, mutta nykyisessä hallituksessa heitä -nimittäin perussuomalaisia- on kiitettävästi, ja oikeilla posteilla. Sen vuoksi on vireillä erittäin tärkeitä lakiuudistuksia, joista edellisen hallituksen kaudella ei kannattanut edes uneksia.
   Kokoomuksessakin on toki muutamia jalat maassa olevia naisia. Monet porvarinaiset sen sijaan tuntuvat usein menevän feminismin ansaan, eli äänestävät hölmöjä naisia pelkän sukupuolen takia, kuten aikanaan Halosen kohdalla, ja nyt luultavasti Anderssonin tapauksessa. Anderssonin voittokulusta saadaan kiittää myös nukkuneita, jotka eivät tajua, että äänestämättömyys tarkoittaa ääniä idiooteille.

   Poista
  5. Eurooppalaisuudessa eurooppalaisuutta on historiallinen uusi aika, visuaalisen mieltämisen tajunnallinen esiinmurtautuminen ja kartesiolainen ajatteluparadigma, jonka vaikutuksesta empirismi ja luonnontieteet syntyivät ja kehittyivät.

   Esiumerkiksi se erityiseen "edustuksellisuuden" kognitioon perustuva demokratia, joka valistusajalla sai valtio-oppineita muotojaan, oli sisällöiltään nimenomaan eurooppalaisen uuden ajan ajattelua. Siksi se ei oikeasti toimi muualla kuin vanhoissa eurooppalaisissa kielellis-kulttuurisissa kansallisvaltioissa, ja oikeasti EU on vain eurooppalaisuuden rappio- ja hajoamisilmiö. Känsimaat ovat myös yrittäneet viedä demokratiaa kehitysmaihin ja teokratioihin, mutta ei ole onnistunut eikä tule koskaan onnistumaan.

   Joten mitä muuta siinä on kuin kiittämistä että tämä kärkeväkielinen kälättäjä lähti ennätysäänimäärillä siivitettynä veivaamaan puihemyllyään EU-parlamenttiin? Eikös se ole ihan ihanteellinen paikka tällaiselle puhepolitiikalle? Vaikka siellä tehtäisiin millaisia päätöksiä tahansa, ne ovat kohta tulevaisuudessa kuin hyppysellinen nuuskaa jonka kansallisvaltiot voivat puhaltaa pois pölyttämästä muutenkin museotavaraksi muuttuvien lakikirjojen kansia.   Poista
  6. Mitenkähän realistista olisi alkaa ajaa naisten äänioikeuden poistoa. Löytyisikö joku puolue, joka ottaisi näin edistyksellisen (antiikkisen) asian ohjelmaansa. Palattaisiin aikoihin, kun kaikki oli vielä mallillaan.

   Poista
 4. Miten selvittää turvapaikanhakijoiden asiakirjojen aitous, jos niitä ei ole ollenkaan? Saksa alkaa olla helisemässä näiden tuljoiden kanssa, joista yli puolella ei viimeisten tietojen mukaan ole passeja eikä papereita. Miten myöskään palauttaa onnenonkijat, jos ei edes tiedetä, mihin palauttaa. Nyt EU on vaatimassa mm. Puolalta, että sen täytyy tarjota maahanmuuttajille Saksan tasoinen sosiaaliturva. Eihän tässä ole taaskaan mitään järkeä! Mutta hyvä, että meillä isänmaan petturit ilmottautuvat. Tosin he ovat aika tarkkaan tiedossa jo ennakolta.

  VastaaPoista
 5. Oikeistodemarille on kova paikka seurata pikku-Antin ja Tuppu-Tytin vaappumista käännytyslain käsittelyssä. Muistakaa, että teidät on valittu Suomen kansan edustajiksi eikä Putinin satraapeiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä oli Nuija ja Tosi Nuija. Tuppuraisen peura ajovaloissa -esiintyminen alkaa ottaa koteloon.

   Poista
  2. Tuppurainen on jo menetetty tapaus. Jo se, että sanoo oman maan etujen ajamista vahingolliseksi, pitäisi soittaa kelloja. Mutta mitä vielä, kannattajia löytyy niin paljon, että aina äänestetään Arkadianmäelle. Olisi pyrkinyt EU:hun, niin olisi aiheuttanut Suomelle vähemmän vahinkoa.

   Poista
 6. Tulevat turvallisen maan puolelta, joten suomella ei ole mitään velvoitettaa tulijoita päästää maahansa, ne on venäjän ongelma, ei Suomen.

  VastaaPoista
 7. Jukka Tarkka eilen

  TAKTINEN UNOHDUS

  https://jukkatarkka.blogspot.com/2024/06/taktinen-unohdus.html

  VastaaPoista
 8. Jukka Tarkka on tuossa oikealla asialla vaikka hän yleensä oikeasti uskoo diplomatiaan ja valtapolitiikkaan ihan yhtä fundamentalistisesti kuin juristeristit pyhiin pykälöihinsä.

  ""Juristikunnan tehtävänä on huolehtia lakitupien sisäsiisteydestä samaan aikaan kun valtion johto huolehtii Suomen turvallisuudesta.

  Ei tietenkään samaan aikaan, vaan vasta sen jälkeen kun on ensin varmistettu että rajat ovat kiinni ja viljelyalue turvassa jotta kulttuurinen sato saattaa kasvaa.

  Diplomaatit ja valtapoliitikot kuin myös journalistien ja juristeristien vertaisryhmä voisivat ymmärtää sen verran ihmisyydestä että ennen kuin kiiruhtavat lausumaan reaktiivisia kannanottojaan puukotuksista ja monikulttuuristumisen myötä räjähtävistä yhteiskunnan hajoamisoireista, perehtyisivät eurooppalaisen ihmistieteen klassikkojen elämäntöhön, siis nimenomaan ihmisyyden ehtojen tutkimiseen.  VastaaPoista
 9. Suomen pitäisi hybridisodan kohteena olevana maana julistaa poikkeusolot, jolloin maanpetturikommareilta viedään puhevalta raja-asioissa.

  VastaaPoista
 10. Kaivelin nettiä, ja Seppo Oikkonen tarkoittanee A A Honkajoella Tuntemattoman sotilaan Honkajokea:

  https://fi.m.wikipedia.org/wiki/Honkajoki_(Tuntematon_sotilas)

  ...ja lopuksi vielä oma rukoukseni:

  Professori, Seppo Oikkonen, Yrjöperskeles ym. Pimeyden Ruhtinaat: älkää jättäkö, älkää jättäkö!

  Helsingitär

  VastaaPoista
 11. Mutta todeliisuudessa Suomen rajoista päättää eu ei Suomi. Eu uudisti maahanmuuttolait ja jos ette ole huomannut mitä tapahtuu Unkarissa ja Puolassa miten eu hyökkää noita maita kohtaan. Miettikääpä sen jälkeen miksi eu ei hyökkää noista asioista suomen kimppuun, no, ei tarvitse sillä Suomi ottaa jo rajat levällään 3 maailman tulijoita, ne vain ei tule vejältä. Että on tämä säätämistä ja ihmisille törkeää valhtelemista.

  VastaaPoista
 12. Eu-vaaleissa pienpuolue sai kolme edustajaa ja toiseksi suurin hallituspuolue yhden edustajan. Tulos on mikä on, mutta kansan tuntoja se ei vastaa.
  Mutta mitä tekee Yle ja Sanoma oy, hyökkäävät entistä rajummin perussuomalaisia vastaan !

  SK

  VastaaPoista
 13. Yle tänään

  Tässä on tyypillinen nyyhkytarina mutta otin tämän tähän videon takia.
  Katsokaapa video ja miettikää - onko tyypit turvapaikanhakijoita, siirtolaisia vai elintasopakolaisia?

  Sen jälkeen voi miettiä haluatko elättää heitä meidän verovaroista?

  Entä kun näitä nuoria miehiä on tullut maahamme riittävä määrä, minkälaisen mellakan he saavat aikaiseksi kun jokin asia ei ole heidän mielensä mukainen tai discorahaa ei saa Kelasta riittävästi?

  Nyt jo Ylekin käyttää termiä "siirtolainen". Ei siirtolaisia eikä elintasopakolaisia tarvitse päästää rajan yli. Eikä tarvitse alistua Venäjän tai Valko-Venäjän hybridisodan edessä.

  Ollaan myös itsellemme rehellisiä. Kun nämä eivät ole todellisia turvapaikanhakijoita, ei edes lähdetä siihen leikkiin, jossa Venäjä, Valko-Venäjä ja heidän hyödylliset idioottinsa tai sanotaanko maanpetturit nöyryyttävät ja alistavat enemmistöä.

  Kyllä meillä on oikeus ja velvollisuus puolustaa kansallista turvallisuutta, maatamme ja väestöämme.
  ---------------------------

  Valko-Venäjältä tulee nyt tuhansia siirtolaisia Puolaan – somalialaismies: ”Olisin jäänyt kotimaahani, jos olisin tiennyt”

  Tilanne Puolan ja Valko-Venäjän rajalla on jälleen kiihtynyt. Puolaan on pyrkinyt noin 100 000 siirtolaista laittomasti muutaman vuoden aikana.

  https://yle.fi/a/74-20094573

  Artikkelista poimittua

  – Suurin osa tulijoista on saapunut ensin laillisesti Venäjälle. Sieltä heidät kuljetetaan eteenpäin Valko-Venäjälle.
  ...
  ...
  Eniten Puolassa ovat kuitenkin puhuttaneet siirtolaisten väkivaltaiset otteet.

  – Valitettavasti Valko-Venäjän puolella olevat ulkomaalaiset käyttäytyvät yhä aggressiivisemmin. Heillä on aseita, jotka uhkaavat suoraan rajaamme suojelevia ihmisiä, Zdanowicz sanoo.

  Puolan mukaan miesjoukkoja on myös koulutettu Valko-Venäjällä aggressiivisiin toimiin Puolan rajaviranomaisia kohtaan. Zdanowiczin mukaan Valko-Venäjän puolella maahanpyrkijöille myös annetaan esimerkiksi tikkaita ja muita välineitä, joiden avulla ylitys helpottuu.

  Pari viikkoa sitten Puolaa kuohutti tapaus, jossa puolalainen rajavartija sai surmansa raja-aidalla tehdyn veitsi-iskun seurauksena. Moni muu rajavartija on loukkaantunut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ylen mukaan kyseessä oli onnettomuus eli rajavartija kaatui suoraan puukkoon ( joka oli keppiin sidottuna työnnetty raja-aidan läpi).

   Poista
 14. Liian harvoin tämä muistetaan sanoa: kiitokset mainioilla blogisteille! Moni hyväkin on lopettanut tai tauolla kun on enemmän aikaakin vievää kuin twiittailu. Ja hyvät jussit Professorin lukijoille.
  -jussi n

  VastaaPoista
 15. kuinka monta sataa tuhatta pikipäätä tarvii ottaa sen takia, jos "äärioikeisto" on tappanut yhden pikipään onnistuneesti, niin että homma olisi kuitattu ja puntit tasan? neljäsataa tuhatta?

  VastaaPoista
 16. Naisten äänioikeus oli katastrofaalinen virhe, joka korjaantuu vasta ydinsodan jälkeisessä maailmassa.
  "Mutta kun minä tiedän jonkun ihan järkevänkin naisen" on sama argumentti, että se naapurirapun Kemalkin on ihan hyvä tyyppi.
  Netissä on juopon vaelluksen simulaattoreita. Voitte itse kokeilla, mitä tapahtuu, kun 1% (tai 5%, tai 10%) askelista painottuukin vasemmalle. Toimii myös rahanheitolla.

  VastaaPoista
 17. Great Post! Im looking forward to seeing more from this blog here.

  VastaaPoista
 18. There are some great ideas above. Thanks for providing this good stories

  VastaaPoista
 19. This website is useful. You made great points Many thanks for sharing.

  VastaaPoista
 20. Very nice article and straight to the point. Keep it up, Thank you, so awesome!

  VastaaPoista
 21. Hey there. Your article looks good. Keep on writing great article!

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!