keskiviikko 19. kesäkuuta 2024

Ylen ja MTV3:n uutisissa Oulun uudesta puukotuksesta on arveluttavia piirteitä

Oulun Valkean kauppakeskuksessa on jälleen tökitty puukolla ihmisen lihaan. Onneksi kukaan ei tällä kertaa kuollut ja tekijä saatiin kiinni. Tämän motiivista ei kuitenkaan ole saatavilla mitään tietoa. 

Myöskään puukottajasta tai uhrista ei ole kerrottu mitään. Silmiini pisti kuitenkin pahasti se, että MTV3:n jutussa kerrottiin ensin tuoreesta tapauksesta - ilman yksityiskohtia - ja sen jälkeen siirryttiin aiempaan puukotustapaukseen, jonka yhteydessä mainittiin, että "molemmat uhrit ovat ulkomaalaistaustaisia, ja keskusrikospoliisi kertoi pian tapahtuneen jälkeen, että epäillyllä miehellä on äärioikeistotaustaa". 

Näin huolimaton lukija saattaa hyvinkin jäädä siihen käsitykseen, että myös nyt olisi ollut kyseessä mahdollisesti äärioikeistolaisen hörhön tekemä rasistinen teko. Tarkasti lukemalla on kuitenkin mahdollista huomata, että sanoilla "molemmat uhrit" tarkoitetaan pelkästään aiempaa tapausta, jolla oli kaksi uhria. 

Myös Ylen tuoreesta puukotuksesta kertovassa uutisessa mainittiin aiempi tapaus sekä sen maahanmuuttokytkös ja tekijän äärioikeistolaisuus. Se tehtiin kuitenkin siten, ettei edes huolimaton lukija voi sekoittaa tapauksia keskenään. Silti voidaan kysyä, että oliko uhrin maahanmuuttajataustan ja tekijän äärioikeistolaisuuden esilletuonnilla tarkoitus ohjata lukijoiden ajatuksia harhaan.  

En tietenkään tiedä oliko MTV3:n tai Ylen uutistoimituksilla tarkoitus johtaa lukijoitaan harhaan, mutta joka tapauksessa niiden uutisointi kertoo siitä, kuinka lehdistömme taipumus kertoa väkivaltaisten tekojen maahanmuuttajakytköksistä vain silloin kun uhri on niin sanotusti uussuomalainen saattaa johtaa harhaan. 

Eihän Valkean ensimmäisen puukotustapauksen kanssa samana päivänä tapahtuneen toisenkaan henkirikoksen tekijän maahanmuuttajataustaisuutta ole tähän päivään mennessä uutisoitu valtamedioissamme. Ei ainakaan siten, että olisin huomannut.

Lopuksi esitän toiveen siitä, ettei viime aikoina Oulussa nähtyihin väkivaltarikoksiin liity jengisodan piirteitä. Näin siksi, että jokin aika sitten meille uutisoitiin siitä, kuinka huumekauppaa pyörittäneiden jengien välit ovat kiristymässä myös Suomessa Pohjanlahden takaisten rikollisten pyrkiessä myös meidän markkinoillemme. 

JK kello 11:30. Aamupäivän aikana on ilmennyt, että eilisen puukotuksen uhri oli maahanmuuttajataustainen ja että tekijä oli ilmeisesti pyrkinyt kopioimaan aiemman samassa kauppakeskuksessa äärioikeistolaisen hörhön tekemän rikoksen. Tämä on yksiselitteisesti typerää.

Myös presidentti Stubb ja pääministeri Orpo ovat tuominneet tapauksen ja rasismin. Presidentin mukaan "rasistiselle väkivallalle ei saa olla Suomessa minkäänlaista sijaa" ikään kuin hän hyväksyisi jonkinlaisen muun väkivallan. Toivottavasti näin ei ole. 

Pääministeri puolestaan ymmärsi tuomita sekä rasismin että kaikenlaisen väkivallan. Ja hyvä niin.

49 kommenttia:

 1. Eikös sekoboltsin uhreja ollut vain yksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Osui yhteen, yritti osua toiseenkin, eli kaksi.

   Poista
  2. Tämän kertainen puukotus: Uhri nuori aikuinen matu. Puukottaja n. 17v suomalainen. Syynä ilmeisesti muukalaisviha. Kerovat iltapaskat. Vartijat ottivat kiinni ennen polliisin tuloa.
   Huru-ukko

   Poista
  3. Uhri oli aasialaistaustainen, voi olla jotain keskinäisiä kaunoja, vaikka uutisissa väittävät etteivät tunteneet toisiaan ?

   Poista
 2. Huumekauppaan ja sitä pyörittäviin jengeihin liittyen on huomattava, että huumekauppaa ei tapahtuisi Ruotsissa tai Suomessa, jos sille ei olisi markkinoita.

  Ja nuo markkinat eivät ole maahanmuuttokysymys, vaan suurelta osin seurausta varakkaan keskiluokan siirtymisestä alkoholista muihin päihteisiin.

  Juuri heillä on varaa esim. kokaiinin kaltaisten huumeiden viihdekäyttöön, mikä ylläpitää huumealan tuottoisinta alaa.

  Olisiko "asiakkaiden" syytä miettiä toimintaansa ja kenties lopettaa em. aineiden käyttö?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin, työnnetään pää syvälle omaan prseeseen ja käännetään asia toisinpäin. Huumeiden käyttäjä on yleensä uhri, mutta ei nyt, koska mamut ovat huumekauppiaita.

   Ruotsin pääministeri Stefan Löfven syytti julkisuudessa jopa pimeiden partureiden käyttäjiä veropetoksesta, koska nämä käyttivät mamu- taustaisia "kympin partureita".

   Poista
 3. Valtijohto teki varsin hyvin taas selväksi että värillisen pieni loukkaantuminen on vakavampaa, paljon vakavampaa kun valkoihoisen Suomalaisen raaka murha joka teki värilliset ukko ja ämmä.Siitäkin on vaiettu että värillisen puukottaja ei ollut mikään äärioikeistolainen vaan ihan muu päävikainen joka ei kuulunut yhtään mihinkään joukkoon.

  VastaaPoista
 4. "Laadukasta" mediaa pitää nykyisin osata lukea, usein asiat on juuri päinvastoin kun siellä kerrotaan. Jokaisen kannattaa aina tulkita uutisia oman arvionsa mukaan, valitettavasti tähän on tultu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rydmanin tapaus on tästä oivallinen esimerkki. Tosin normaalin pimittämisen ja valikoivan uutisoinnin lisäksi Hesarin sankaritoimittaja Paavo Teittinen ja hänen monikertaisesti tuomittu rikollisavustajansa kehittelivät Rydmanin puolijauhoisen entisen tyttöystävän avustuksella mielikuvitustarinan, joka vertautuu Aamulehden sankaritoimittaja Kuuselan fantasiajuttuihin.
   Nyt sitten Rydmanin esittämistä todisteista ja syyttäjän päätöksestä huolimatta veren haistaneet oppositiopoliitikot menevät mukaan median valekampanjaan välikysymyksineen, koska niin saadaan jatkettua viime kesän persujahtia uudelleen. Vihervasemmiston, mukaanlukien Rkp:n ja Keskustan vähä-älyiset, osoittavat alamittaisuutensa jälleen kerran.

   Poista
 5. Puukotuskulttuuri on Saksassa virkeää, keskimäärin 60 tapausta per päivä. Joukkoraiskaajatkin ovat olleet toimeliaita, viime vuonna Berliinissä joukkoraiskattiin 111 kertaa.

  Natsit hyppivät pikkutyttöjen päällä -tapaus ei ollut (onneksi) totta. Tämä ei tietysti estänyt politiikkojen hysteerisiä lausumia.

  https://www.tichyseinblick.de/daili-es-sentials/angebliche-gewalttat-von-grevesmuehlen/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuinka monta ”ruskeaa tyttöä” tosisaksalaiset ovat raiskanneet?

   Poista
 6. Toimittajat eivät osaa enää kirjoittaa suomen kieltä eivätkä edes yritä parantaa taitojaan. Sen sijaan he ovat käyttäneet aikansa kursseihin, joilla opetetaan, että suojavärillisen tekemä rikos johtuu aina mielenterveysongelmista ja on yksittäistapaus, kun taas kantasuomalaisen tekemät rikokset ovat selväjärkisten äärioikeistolaisten tekosia.

  VastaaPoista
 7. Lapsi asui opiskelun vuoksi Oulussa muutaman vuoden. Tuli käytyä säännöllisesti kaupunnissa ja kyllä se meno Valkeassa on aika hurjaa. Kaupunnikuvassa on kohta enemmän muunmaalaisia kuin kantiksia. Valkeassa on laumoittain levottomia puikulapäänuoria, tosin puukotus ei missään tapuksessa ole puolustettavissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puikulapäät ovat "avohoidossa" kauppakeskuksissa saalistamassa pikkutyttöjä, kun koulunkäynti tai varsinkaan töissäkäynti ei oikein kiinnosta.

   Poista
 8. Ikävää, että suvakkien uusnatsi lapsipuukotus hehkutus loppui lyhyeen alle vuorokaudessa , kun tuli taas uutta puukkooo, ja tekijänä, ählämi? eli kumosi eilisen puukotuksen?

  paljonks näitä jo on? menee laskuis sekasin

  Kovaa Pelii Bost..ööh Oulusssa

  VastaaPoista
 9. toihan on aivan loistokamaa..olis ollu, et uus NATSI puukotti viatonta 12 vuotiasta neekerii, siittähän olis aineistoa vaikka 20 vuodeks ollu kolumneihin jne, mut kuivu kasaan yhes päiväs täh?

  VastaaPoista
 10. Äärivasemmistolainen media valehtelee näissä asioissa, mitä ei tarvitse selväjärkisen edes arvuutella.

  VastaaPoista
 11. Median uutisoinnin vakiokäytäntö nykyisin on sellainen, että äärimmäisen poikkeuksellinen tapaus yleistetään koskemaan suurta osaa valtaväestöstä silloin, kun se ideologiaan sopii, mutta tietylle väestöryhmälle suhteellisen yleisen tapauksen viitekehys jätetään kokonaan pimentoon silloin, kun ideologia siihen ohjaa. Nyt sitten on vielä lisätty tehosteena se, että tämän vähemmistöryhmän rötöksissä taustan piilottamisen lisäksi lisätään viittaus tuon hyvin poikkeuksellisen tapahtuman yleistämineen. Hyvin ovat edesmenneen TASSin uutisointitavat hallussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun Valkeakoskella suomalainen nuori raiskasi ja tappoi suomalaistytön, joku feministitoimittaja (taisi olla kolumni HS:ssa) laittoi kaikki suomalaiset miehet häpeämään. Kun muslimimies tappoi eroamaan haluavan vaimonsa ampumalla ja yrittämällä polttaa autoon, oli mediassa kumman hiljaista. Kunniamurhia, jotka tuohon kulttuuriin kuuluvat, ei tapahdu Suomessa eikä niissä ole mitään tuomittavaa?

   Poista
 12. Onneksi nämä uusnatsit saavat joskus tuomioitakin... eiku...

  https://www.hs.fi/pkseutu/art-2000010491267.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta miksi näiden uhreista ei olla huolissaan?
   Ei sympatiaa eikä tuomittavaa, eikä rasistista?

   "Pääministeri Orpo kirjoittaa, että hänen ajatuksensa ovat uhrien ja heidän läheistensä kanssa.

   – Uutiset Oulun puukotuksista ovat vastenmielisiä. Samoin tekojen mahdolliset rasistiset motiivit. Rasismille ei ole Suomessa sijaa. Väkivalta on aina tuomittavaa."

   Mutta, kun tekijä on toisen värinen, niin...

   https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/174e5acf-07b9-47d2-a5c8-c3ba24f48cd2

   "Tuomitsen rasismin sen kaikissa muodoissaan jyrkästi. Rasismille tai rasistiselle väkivallalle ei saa olla Suomessa minkäänlaista sijaa, Stubb kirjoittaa.

   – Jokaisella on oikeus tuntea olonsa turvalliseksi. Vain yhdessä voimme kitkeä rasismin. Vain yhdessä voimme rakentaa turvallisen Suomen."

   Tuo ei tietysti koske valkoihoisia.

   Poista
  2. Jokainen voi tuntea olonsa turvalliseksi, kun ählämit poistetaan maasta. Eipä tarvitse sitten noidenkaan kela-asiakkaiden enää kärsiä suomalaisten rasismista. Koulukiusaajalta muuten tekopyhää lässytystä.

   Poista
 13. YLE:n tekstiuutisissa yöllä muotoilu oli ylemäisen ylettömän ylittämätön, siinä todettiin että "henkilö on puukottanut toista henkilöä".

  Se on kuin suoraan keskiajalta, skolastista käsiterealismia jossa yliyleistävästä yleiskäsitteestä pitäisi päätellä reaalitodellisuuteen päin.

  Journalistien ja juristeristien pitäisi oppia, että kun yhteisövoimista, yhteisöominaisuuksista ja yhteisöilmiöistä voidaan saada vain tilastoissa esiintyvää epäsuoraa tietoa, meidän pitäisi pystyä laatimaan tilastot oikein. Siis tavalla, jossa niistä tulisivat todellisuudessa vaikuttavat merkitsevät seikat esille.

  Nythän pitäisi puhua esimerkiksi siitä, että kulttuurisesta rikollisuudesta ei laadita tarpeeksi paljastavia tilastoja. Siinä olisi sosiologeille tekemistä – mutta nykyiset akateemiset sosiologimme taitavat puuhastella enemmänkin pelkästään ideologisella aaterintamalla ”ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden” propagandisteina.

  Koska ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti yhteisöolento, ja koska nimenomaan moraali on se sosiaalinen voimatekijä joka sitoo yhteisöt yhteisöksi, meidän pitäisi olla erittäin valppaita reagoimaan sellaisiin kulttuureihin ja yhteisöihin, joissa vallitsee kokonaan toisenlaatuinen moraali. Mutta taitaa olla aika mahdotonta saada omiin pyhiin pykäliinsä vihkiytyneitä kärttyisiä "ihmisoikeusjuristeristeja" ymmärtämään, ettei edes yklikansalliselle oikeudelle ole reaalimaailmassa perusteita, saati sitten sille että toisilleen sosiodynaamisesti aivan erisuuntaisia kulttuureita pitäisi arvioida saman normatiivisuuden raameissa.

  VastaaPoista
 14. Nyt täytyy kuienkin muistaa uutisen ns. uutisarvo. Jos valkoinen kantis puukottaa etnistä edisteksyllisyyttä kyseessä on uutinen. Etnisen puukottaessa/tappaessa/raiskatessa valkoisen kyseesä ei ole uutinen. Aivan kuten jos mies puree koiraa, kyseessä on uutinen. Koiran purressa miestä kyseessä ei ole uutinen.

  VastaaPoista
 15. Meillä ei olisi rasistisia puukotuksia eikä edes niistä epäilyjä, jos aiemmat hallitukset olisivat päättäneet olla ottamatta oloihimme sopeutumattomia muukalaisia maahamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Varoittajia oli, mutta heidät leimattiin rasisteiksi ja nyt kun ongelmat ovat realisoituneet, syytetään tavallisia suomalaisia. Kohta alkaa tuntea itsensä muukalaiseksi omassa kotimaassaan. Parisataa ihmistä istuu Arkadianmäelläkin muka kansaa edustamassa, mutta EU ja kansainväliset sopimukset menevät edelle. Ps:n huono menestys EU-vaaleissa kertoo siitä, että ihmiset ovat jo luovuttaneet. Miksi vaivautua, kun mikään ei kuitenkaan muutu.

   Poista
  2. Olette te kyllä jästipäistä porukkaa. Puukotettava on syypää puukotukseen, just just. Kuinka alas te voitte vajota?

   Poista
  3. Itse asiassa se "jästipäisyys" joka asenteissa ilmenee on påelkkiä kognitiivisia dissonansseja -- esimerkiksi samat ihmiset jotka "rasismin" leimakirvestä käyttäen moralisoivat siitä että maahanmuuttokriittiset näkevät toiskulttuurisuuden itsessään synnyttävän kulttuurisia hylkimisreaktioita ja provosoivan purkauksellista väkivaltaa, samat ihmiset tosiaan yleistyvien raiskaustapausten syyksi näkevät sen että uhrit, kantaväestön naiset pukeutuvat liian provosoivasti.

   Tästä kaikesta kaksinaismoralismista on vielä aivan liian pitkä matka siihen, että liian erilaisten ja kehityksellisesti eritasoisten kulttuurien yhteismitattomuus ja yhteensopimattomuus ymmärrettäisiin sosiologiseksi topsiasiaksi, jota ei voi muuksi muuttaa vain yksilöiden asenteisiin tuijottamalla ja niitä moralisoiden tuomitsemalla.

   Ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti yhteisöolento, ja on olemassa yhteisövoimioa, yhteisöominaisuuksia ja yhteisöilmiöitä, jotka eivät ole palautettavissa yksilöiden ominaisuuksiin ja pyrkimyksiin. Kulttuurinen rikollisuus on tunnustettava tosiasiaksi, ja se pitäisi tilastoida niin että sen pohjalta voitaisiin väkivallan lisääntymisen tosiasiallinen kuva saada esille.

   Kaikki jotka yrittävät päästä sosiologisista tosiasioista ohi huutamalla pelkästään "Rasismi! Rasismi!" joutaisivat nurkkaan häpeämään. Kansakuntien kohtalonkysymyksiä ei ratkaista tuollaisilla huuteluilla.   Poista
  4. Niin,miksei näitä tapauksia vois ihan hyvin ymmärtää hätähuutoinakin.

   Poista
 16. Valtiojohto ottaa kantaa ja esittää surunvalitteluja kovin valikoivasti. Nuo fraasitkin ovat niin loppuunkuluneita, että nolottaa. Mutta maahanmuutto on rikkaus ja voimavara ja Ruotsi on maailman turvallisin maa. Voi, kun pääsisimme pian samalle tasolle! Oulu on jo aloittanut.

  VastaaPoista
 17. Ai että kun tulee rasistinen puukotus niin se on median vika??

  Ensin persut viljelee vieraslajijuttuja ja sitten kauhistelee rasistista väkivaltaa. Sekopäitä.

  No onneksi alkaa selvitä muillekin mitä persut on. Kannatus laskussa ja hyvä niin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, mikähän oli, kun ei nukkunut pidempään?

   Poista
  2. Unohdit persujen hirmuteoista jonkun persuministerin pesukarhukravatin.

   Poista
 18. Valitettava totuus taitaa olla, että väestön vaihtuminen on johtanut monen maan olojen selkeään huononemiseen. Monessako maassa se on parantanut oloja?

  Jamppa vaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laskemiseen riittänee kädettömän miehen sormet?
   Huru-ukko

   Poista
  2. Usa, Ruotsi, Saksa,...
   Kaikki pärjäävät helvetin hyvin kun on maahanmuuttoa ja työvoimaa.

   Sitten on tällaisia maita kuin Suomi, näivettyvä takapajula.

   Poista
  3. Afrikassa sitä porukkaa vasta onkin, mutta vastaavia takapajuloita on vaikea tältä pallolta löytää. Ei palmun alla makaamalla ja YK:n avustusrekkaa odotellessa yhteiskunta kehity. Ruotsissa paukkuu pommit ja muut aseet ja Saksassa viuhuu puukot ja USA:ssa on ammuskeltu aina. Ei ne taida niitä ihanneyhteiskuntia ollakaan. Syykin on päivänselvä. Ainoat muutokset, jotka 20-30 aikana ovat tapahtuneet, ovat kansainvaellus kehitysmaista ja vihervasemmistolaisten naisten pääsy puikkoihin toteuttamaan utopiaansa, joka ei ole toiminut koskaan missään päin maailmaa.

   Poista
  4. Sulle voi tulla yllärinä mutta Suomi on ollut aina hyvin väkivaltainen maa, mutta kehitys on ollut hyvää ja nyt tapahtuu henkirikoksia puolet siitä mitä 80-luvulla. Oltiin jissain kohtaa tasoissa Manhattanin kanssa.

   Poista
  5. Tilastokeskus kertoo kyllä ihan muuta. Vuonna 1980 henkeen ja terveyteen kohdistuneita rikoksia tehtiin 18.126 kpl ja seksuaalirikoksia 1.102 kpl ja vuonna 2023 vastaavat luvut ovat 43.528 kpl ja 7.292 kpl. Mutta hyvä yritys!

   Poista
  6. Tilastoilla menit pilaamaan hyvän tarinan.

   Poista
  7. No ne maiden olot siellä Irakissa, Afganistanissa, Somaliassa ym. on juuri sitä herkkua, mitä nämä maahamuuttajat heimoineen ja sukulaisineen ovat saaneet kehitettyä.

   Poista
  8. Henkirikoksista kirjoitin. Kannattaa opetella lukemaan.

   Poista
  9. Henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset kertovat väkivallasta, joka on koko ajan lisääntymään päin ja niissä maahanmuuttajilla on yliedustus samoin kuin raiskauksissa. Ihan turha selittää.

   Poista
  10. Woke ano väitti että Suomi on aina ollut väkivaltainen maa, ja puhui henkirikoksista. Hän alkoi heti nillittää että vain kuolemat lasketaan eli henkirikokset... ei kelpaa ne väkivalta tilastot eli henkeen ja terveyteen kohdistuneet rikokset joissa on mukana nekin jotka eivät sattuneet kuolemaan ao. väkivallan tuloksena. No, sehän ettei kuolemia tule tuon enempää ei kerro muusta kuin että meidän traumahoitomme on kehittynyt huipputasolle. Voi naisen ulkosynnyttimet teitä peeloja, typeryyden huippu tuollainen maalitolppien siirtely. Osoittaa että äärivasemmistolaisella tolkuttomalla fanaattisuudella voidaan yrittää väittää mitä tahansa vastoin tilastoja ja tutkimuksia.

   Poista
  11. Juu. Tänne tuleva "työvoima" ei ole eläissään työtä tehnyt päätellen siitä, mihin kuntoon ovat lähtömaansa jättäneet.

   Olen miettinyt, miksi näistä vassari-idealisteista on niin mukavaa uskoa johonkin kommunismiin, joka ei ole onnistunut muussa kuin ruumiiden tuottamisessa. Ovatko he piilosadisteja? Ilkeitä he ainakin ovat.

   Poista
 19. Ja tästä vähän lukuja läskipäille https://yle.fi/a/74-20089158

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "– Tosiasia on, että kuolemaan johtavia väkivallantekoja on vähemmän."
   "Samaan aikaan kun henkirikoksia tapahtuu koko ajan vähemmän, pahoinpitelyiden määrä on kasvanut merkittävästi."

   Siinäpä se, väkivallan määrä on kasvanut, ei vähentynyt...

   Poista
 20. Valtava ilonaihehan nämä Oulun rasistiset puukotukset ovat olleet viherkommareille ja SDP:lle. Ollaan vihdoinkin saatu kaivettua sitä rakenteellista rasismia, mitä ei meinannut millään löytyä, mutta onneksi Oulusta tuli apu sopivalla hetkellä. Nyt kun saadaan vielä Wille ministerin pallilta alas, niin perussuomalaisten syytähän tämä kaikki on. Kun se Ari Koponenkin meni puhumaan vieraslajeista niin on siinä jo sellainen kuorma perussuomalaisille, että eiköhän siinä selkä jo taitu. Ainakin viherkommarit ja SDP uskovat näin ja jos hyvin käy hallitus kaatuu ja Marinin jälkeläiset pääsevät taas mesoamaan velkarahalla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!