torstai 13. kesäkuuta 2024

Toverituomioistuin

Eurovaalien suurvoittaja - eli Vasemmistoliitto eduskuntaryhmänsä puheenjohtaja Jussi Saramon suulla - haluaa jatkaa elinkeinoministeri Wille Rydmanin (ps) tapauksen käsittelyä eduskunnassa. Tarkalleen ottaen puolueen kansanedustaja  haluaa käyttää kansanedustajien aikaa ja energiaa sen pohtimiseen, että nauttiiko mainittu poliitikko eduskunnan enemmistön luottamusta. 

Vasemmistoliiton toveriksi tähän pelin politiikkaan on ilmoittautunut myös Vihreät, jonka eduskuntaryhmän puheenjohtaja Atte Harjanne on vahvistanut asian. Nähtäväksi jää, osallistuuko tähän performanssiin vielä muitakin puolueita tai yksittäisiä kansanedustajia. 

Wille Rydman viestitti itse sosiaalisessa mediassa asiasta kuultuaan, että "Hieno juttu! Päästään kumoamaan vääriä väitteitä mahdollisimman avoimesti ja yksityiskohtaisesti. Toki eduskunta on aivan väärä areena näitä käsitellä, mutta itse asia on tärkein. Jos vasemmisto näin haluaa, niin tehdään se sitten oikein eduskunnassa."

Kuten arvoisa lukijani ehkä muistaa, on Rydman kirjoittanut jo viime kesänä Vasemmistoliittoa kiihottaneesta Helsingin sanomien jutusta oikein kirjan, joka sisältää myös hänen näkemystään tukevat todisteet - ja julkaisi blogissaan viime lauantaina siitä lyhennelmän, johon on koottu tiivistetyssä muodossa sen keskeiset johtopäätelmät. 

Itse kunkin - ja erityisesti Vasemmistoliiton kansanedustajien - olisi ollut hyvä tutustua siihen ennen kuin käynnistivät nyt eduskunnassa pystyyn panemansa toverituomioistuinkäsittelyn. Tai lukea läpi edes minun yhteenvetooni Rydmanin kirjasta. 

Näin siksi, ettei kaikkiin aiheeseen liittyviin seikkoihin liittyvistä asioista syyttämättäjättämispäätöksen tehnyt syyttäjä suinkaan todennut ketään syylliseksi lainvastaiseen toimintaan. Mutta tuli juuri siksi mahdollistaneeksi nyt nähtävän performanssin sen lisäksi, että - kuten aiemmin totesin - hän "teki erityisesti Rydmanista, mutta myös hänestä toimittajalle puhuneista naisista sekä jutun kirjoittaneesta toimittajasta, niin sanotusti löysässä hirressä roikkuvia".

Juuri tämä ratkaisu mahdollisti eduskunnassa nyt nähtävän Vasemmistoliiton ja Vihreiden toverituomioistuimen pystyttämisen, minkä ainoana tosiasiallisena - ja likaisena - tarkoituksena on jatkaa Rydmanin mustamaalausta ja siten kampittaa hallituksen toimintaa ja hajottaa sen yhtenäisyyttä.

Sanalla sanoen tällainen likainen peli ei ole kunniaksi kummallekaan kotimaisen laitavasemmistomme puolueelle. Eikä se lisää myöskään suomalaisten yleistä luottamusta suomalaiseen politiikkaan tai poliitikkoihin. 

Tässä tilanteessa olisikin hyvä, mikäli suomalaismediat - erityisesti Ylen uutistoimitus - tarttuisivat tapaukseen ja raportoisivat eduskuntakäsittelyssä ilmenevät faktat ja valheet mahdollisimman tarkoin suomalaisille. Näin siksi, että nämä voisivat tehdä johtopäätöksensä itse niin Rydmanista, tapaukseen liittyvistä naisista, jutun kirjoittaneesta HS:n toimittajasta kuin lehden nykyisestä päätoimittajastakin, jonka mukaan hänen lehtensä jutun "sävy oli asiallinen".


Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

25 kommenttia:

 1. Ei kannata odottaa liikoja; Suomi on yli-ikäisten koulukiusaajien yhteiskunta, jossa "tosiasiat" perustuvat pahantahtoiseen valehteluun.

  VastaaPoista
 2. Kiistatta on selvää että vihreät, vasemmisto, sdp, keskusta, hiukan myös kokoomuslaiset on kaikki olleet lapsuudessa ja nuoruudessa koulukiusaajia, sieltä pahimmasta päästä.

  VastaaPoista
 3. Tosiaan, täysin ala-arvoista toimintaa !

  Yrittävät kampittaa persuja sen huonon eu-vaalimenestyksen innoittamana.
  Vasemmisto yleensäkin ei välitä tippaakaan miten Suomen on käymässä, pääasia on että kerätään ääniä tuommoisella "tunnepolitikoinnilla". Andersson on oikein mestari siinä.
  Saramo meni muuten täysin Anderssonin äänillä eu-parlamenttiin, ihan ilman omia linjauksia.

  VastaaPoista
 4. Vassarit eivät sitten vaalivoittonsa nirvanassa kyenneet parempaan kuin välikysymykseen Rydmanin luottamuksesta. Täsmälliset perustelut puuttuvat. Ministerikaudella kukaan ei ole moittinut Willeä vonkaamisesta.

  VastaaPoista
 5. Vihreät saattavat olla laitavasemmistoa(?) elleivät ole äärivasemmistoa.

  Vasemmistoliitto on äärivasemmistoa ja siten huomattavan vaarallinen tälle yhteiskunnalle koska he toimivat mm. valtaa pitävässä ja lakeja säätävässä eduskunnassa kuten näemme.

  Toimintatapa vaan on muuttunut. Nykyisin ei - ainakaan julkisesti - puhuta aseellisesta vallankumouksesta.

  VastaaPoista
 6. Vasemmisto saanut ansiotonta arvonnousua vaalimenestyksestään. Uho on senmukainen, eli yriteenhän siitä ottaa sisäpolitiikassa kaikki irti mikä lähtee.

  VastaaPoista
 7. Saramo toimii perinteisellä tavalla. Omaa kyvyttömyyttä peitetään sillä, että kiinnitetään huomio toisaalle.

  VastaaPoista
 8. Euvaaleissa vasemmisto hävisi kokonaisuutena. Nyt he meillä luulevat kannatuksensa nousseen kotimaan asiossakin

  VastaaPoista
 9. Lienee jo tullut selväksi, että tässä maassa on vain yksi ääriryhmittymä. Sen muopdostavat vasemmistoliitto ja vihreät. Tunnosomaista niille on heidän kanssaan eri mieltä olevien vainoaminen ja menetelmä sellainen, että jos yksi saadaan työnnetyksi syrjäpolulle, sitten käydään toisen kimppuun. Kun käy niin, että kansalaiset ilmaisevat vaaleissa, että ovat saaneet kyllikseen moisesta menosta, rähinöinti hetkeksi vähän vaimenee mutta heti, kun saadaan hiukankin menestystä, rähinä ja vaino yltyvät. Ja kärkkäimpiä tietysti ovat Saramaon kaltaiset siipiveikot, joilla omaa kannatusata ei edes ole. Mutta kuten sanottu, demokratialla on tässä maassa vain yksi uhka ja se uhka tulee vasemmalta.

  VastaaPoista
 10. Vanha vasemmiston toverituomioistuimen periaatehan on, että kyllä rikos keksitään, kun syyllinen on selvillä. Vihervasemmisto yrittää nyt käyttää kaiken häväistys-ja kiusaamispotentiaalin, mitä vielä käytettävissä on, kun mitään oikeaa rikosta ei ole tapahtunut.
  Koko Hesarin kokoon kehittämä Rydmanin jahti perustuu hänen entisen erosta katkeran tyttöystävänsä valehtelulle.
  Hesari on vajonnut todella pohjamutiin, eikä uuden päätoimittajan lausunto lupaa hyvää jatkostakaan. Mutta sekin totuus pitää, että kenen leipää syöt, sen lauluja laulat. Raadollista on meininki entisessä laatulehdessä. Mainittakoon, että Seiska ei ottanut juttua, vaikka sitä sille tarjottiin.

  VastaaPoista
 11. Mielikuvapolitiikkaahan tämän ajan koko politiikka on. EU-vaalit ja tuloksen tulkitseminen kaikissa tiedotusvälineissä oli näytelmä, jossa kaikki loivat korviensa välissä katteettomia mielikuvia siitä miten "valta" on siirtynyt sieltä-ja-sieltä sinne-ja-sinne.

  "Valta" on maaginen illuusio, ja itse asiassa se voima joka sitoo yhteisöt yhteisöksi on nimenomaan "moraali". Siihen systeemiin kuuluu olemuksellisesti, että kun ajattelu on epävarmaa ja porukka vaarassa mentaalisesti hajota, tarvitaan yhteinen projektiivinen viholliskuva joka mielikuvatasolla yhdistää joukon.

  Ja mitä muuta laitavasemmisto tai maailmanlopun eskatologisissa mielikuvissa mielellään rypevä myrkynvihreä liike ovat kuin hyvin keskenkasvuisten ja epävarmojen yksilöiden demonstratiivisia mielenylennysyhteisöjä?

  Onhan se yleistä hyvää palveleva terapialaitos, tuo eduskuntamme. Samat ihmiset -- poliitikkojen rotu -- olisivat ilman yhteisesti legitimoitua valtamagian edustuslaitosta yhteiskunnalle paljon vaarallisempia.

  VastaaPoista
 12. Miten elokapinaa, joka on lähellä terrorismia olevaa kansalaistottelemattomuutta ja virkavaltaa vastaan niskoittelua, julkisesti kannattavat vihreät ja vasemistolaiset kansanedustajat saa jatkaa eduskunnassa. Asia on otettava käsittelyyn.

  VastaaPoista
 13. Viherkommarit elävät harhassa, kun luulevat, että heidän ja heidän puolueiden kannatus on se, mitä Ei-vaaleissa saivat. Jos yhden henkilön kannatus on melkein kun SDP:n koko kannatus, niin ei se voi olla puolueen kannatus. Kommareiden kannatus liikkuu todellisuudessa siellä 5-7% luokassa. Nyt he vaan näkivät voimansa tunnossa oivan tilaisuuden jatkaa perussuomalaisten ja Wille Rydmanin kiusaamista. Ihan kommunismin periaatteiden mukaisesti. Juuri niin, että kun syyllinen on löydetty, rikos kyllä keksitään. Saramo on varsinainen koulukiusaajatyyppi, liekkö ollut itse koulukiusattu? Onneksi nämä kommarit häipyvät sinne Brysseliin, toivottavasti lopullisesti. Kun Veronika Honkasalosta tulee kommarien puheenjohtaja, puolueen suosio palautuu sinne RKP:n kanssa samalle tasolle.

  VastaaPoista
 14. Kärsimysten malja jo kukkuroillaan on.

  VastaaPoista
 15. Veronika on feministien Honkajoki (Tuntematon)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, etteivat Suomen herrat (ja rouvat) enaa lyo paataan siihen Brysselin mantyyn.

   Poista
 16. Ja sitten kun se uutisoidaan hyvin tarkasti niin proffa ulisee että taas meitä kiusataan.

  Uliuli

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tarvitse arvella, sinulla on täällä monta bloggausta missä kitistään siitä että persuista kirjoitetaan uutisissa tosiasioita.

   Uliuli

   Poista
  2. Kun et yksilöinyt, niin on vaikea kommentoida. Mutta noin yleensä olen pyrkinyt kommentoimaan joko muunneltua totuutta tai eri puolueiden epätasa-arvoista kohtelua medioissa. Jälkimmäinen voi toki liittyä tosiasioihin, mutta kitinäni aihe ei ole silloin sitse asia, vaan puolueiden epätasa-arvoinen kohtelu samantyyppisissä asioissa.

   Poista
  3. Tuollaiset anonyymit uliuli -tason kommentit kertovat kirjoittajastaan ja hänen älyllisestä tasostaan kaiken tarpeellisen. Ja siinä sivussa myös hänen edustamastaan ideologiasta.

   Poista
  4. Heh, siinä seuraava ulisija.

   Uliuli:))

   Poista
 17. Anonyymi13. kesäkuuta 2024 klo 15.27
  Totuus satuttaa. uli uli uli uli....
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 18. Että nyt hallitus sitten aikoo pienentää sairaspäivärahaa, tavoitteena että nöin nopeutetaan töihin menoa, ei helvetti mitä tolloja. Aina sairas parantuu heti kun pinennetään sairaspäivaraha niin että elämisestä ei tule mitään. Voi olla että ei persuilla kohta ole uskallusta ulkona kulkea.

  VastaaPoista
 19. Ryde on itse keittänyt soppansa. Keski-ikäisen olisi syytä keskittyä ikäisiinsä naisiin ja lopettaa lähes alaikäisten metsästäminen. Tosin Eduskunnalla lienee tärkeämpää tekemistä kuin vatvoa asiaa.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!