sunnuntai 23. kesäkuuta 2024

Israelin armeijan mukaan Hamasia ei voi voittaa

Israel on juuttunut sotaansa Gazan alueella. Sen seurauksena se on joutunut myös myöntämään, ettei terrorilla ja terrorista elävää Hamasia voi tuhota ideologisesti.

Maan armeijan tiedottajan mukaan "Hamas on idea, Hamas on puolue. Se on juurtunut ihmisten sydämiin. Ne, jotka ajattelevat, että voimme tuhota Hamasin, ovat väärässä."  Sekä teki johtopäätäksen, jonka mukaan ainoa keino nujertaa palestiinalainen terrori on löytää sille idologinen vaihtoehto. 

Tätä taustaa vastaan oli mielenkiintoista, että Tel Avisissa nähtiin eilen hallituksenvastainen mielenosoitus, johon osallistui ehkä peräti 150 000 ihmistä. Siellä esiintyi myös Israelin sisäisen tiedustelupalvelun entinen johtaja, joka ilmoitti pitävänsä Netanjahua maan historian huonoimpana pääministerinä. 

Suomesta katsoen varsin villejä tilanteita sisältäneessä mielenosoituksessa vaadittiin kahta asiaa: uusia vaaleja sekä panttivankien vapauttamista. Siis nykyisen Israelin hallituksen kaatamista sekä hyväntahtoisuutta terroristeilta. 

Asiasta kertoneessa uutisessa ei kerrottu keitä mielenosoituksen osallistujat olivat, mutta kuvien perusteella kyseessä olisivat olleet Israelin kansalaiset. Siten juutalaisvaltion yhtenäisyys vihollista vastaan näyttäisi olevan murtumassa yhä vakavammin. 

Nähtäväksi jää, millä tavalla se vaikuttaa nyt käynnissä olevaan sotaan ja sen lopputulokseen niin palestiinalaisten, Israelin valtion kuin panttivankien osalta. Selvää kuitenkin lienee, ettei sodan lisääntyvä vastustus paranna Netanjahun asemaa aikanaan käytävissä rauhanneuvotteluissa. Eikä siten myöskään panttivankien tilannetta. 

15 kommenttia:

 1. Kyllä Hamasille on aina uusia pyssymiehiä kun niitä aivopestään Gazan lastentarhoissa. Väärässä ovat nekin, jotka kuvittelevat voivansa tuhota Israelin. Suomalaisten poliitikkojen pitäisi pidättäytyä neuvomasta eri osapuolia. Se ei ole meidän savotta. Emme voi sille mitään.

  VastaaPoista
 2. Hamasia ei voi lyödä sotilaallisesti, koska se on suunnilleen samanlainen "hajautetun järjen systeemi" jollaisena talousnobelisti Hayek kuvasi kapitalistisen markkinatalouden.

  Se on yhteisövoimien ja yhteisöominaisuuksien tuottama yhteisöilmiö, jota on mahdoton jäljittää yksilötasolta. Meillä eurooppalaisen uuden ajan individualisteilla on kaikkein huonoimmat mahdollisuudet ymmärtää mitään mikä ei ole palautettavissa yksilötasolle, meille ongelmaksi riittää vaikkapa "jengin" määritteleminen. Sekin meiltä menee päin mäntyä.

  Sosiaalisesti sitovissa yhteisöissä kaikki sosiaalisuus -- ja myös epäsosiaalisuus -- ovat alusta alkanen kokonaan eri laatua kuin esimerkiksi eurooppalaisissa vanhoissa kielellis-kulttuurisisssa kansallisvaltioissa vallitseva, sosiaalisten roolien vaihdettavuuteen perustuva yhteisöllisyys. Sosiaalisesti sitovissa yhteisöissä yksilöt eivät pysty nostamaan päätään tabujen muuraaman julkispinnan yläpuolelle, ja itse asiassa kaikki pinnan alle kätketty terroritoimintakin on jotain josta asianomaiset itsekään eivät voi muodostaa päivänvaloon nostettavaa kokonaiskuvaa. Mutta koska tällaisen yhteisön ajattelu on vahvasti tunnustuksellista, yksilöt kokevat olevansa ihmistä ja elämää suuremmalla asialla.

  Jumalien nimissä kaikki ihmistä ja elämää suurempi väkivalta tehdään. Jumalat ovat yksilön varhaisimmasta lapsuudesta kotoisin olevia omnipresenssin ja omnipotenssin voimia. Niistä kukaan niitä tunnustava ei oikeasti itse tiedä mitään -- hurahtaneimmankin yksilön kokemusmaailmassa vain lopullinen ratkaisu lupaa taivaspaikan.  VastaaPoista
 3. Käytännössä nuo kaikki kuolemankultit kumpuavat tänä päivänä islamista ja islamilaisesta kulttuurista. Siksi ainoa keino päästä niistä eroon on päästä eroon islamista. Ja koska islamista ei pääse eroon islamilaisissa maissa, ainoa keino on pistää rajat sulki voimalla. Kostaminen ei auta. Ja erityisesti islamista pitää päästä eroon ei-islamilaisissa maissa. Uskonnon vapaus on kuolleena syntynyt ajatus islamin kohdalla. Kaikki uskonnot EIVÄT ole samanarvoisia, ihkusta toiveajattelusta ja hyväihminen poseerauksesta huolimatta. Sama koskee tietysti muistakin uskonnoista nousevia väkivaltaisia lahkoja, mutta tässä maailmanajassa ne ovat niin harvinaisia ja pieniä ettei niillä ole merkitystä oikein missään. Se että jotkut uskonnot tai niiden lahkot ovat ahdasmielisiä, ei vielä tee niistä väkivaltaisia ja siksi kiellettäviä. Islam on lähtökohtaisesti ahdasmielinen ja väkivaltainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ano 1138 sanoi oleellisisia asioita eli islamin ainutlaatuisuuden terrorin saralla. Ajatellaanpa vaikkapa hindulaisia. Hinduille lehmä on pyhä eläin ja hartaat hindut eivät syö lehmän lihaa. Silti emme näe lännessä asuvien hindujen vaativan länsimaalaisia lopettamaan nautakarja pitämistä, saatikka lehmien lihan syömistä. Hindut eivät mellakoi eivätkä terrorisoi länsimaissa em. (tai muistakaan hindulaisille "pyhistä" syistä). Itse asiassa muistaako kukaan tapausta, että länsimäissä olisi tehty hindulaisia, buddhalaisia, šintolaisia terro-iskuja?

   Poista
  2. Mut kun hindut eivät koe rakenteellista rasismia...ja ööö...

   Poista
 4. "Vaadittiin uusia vaaleja sekä panttivankien vapauttamista, siis nykyisen Israelin hallituksen kaatamista sekä hyväntahtoisuutta terroristeilta". Vaikuttaa päällisin puolin ristiriitaiselta, mutta ei ole sitä. Tuo vaatimushan tarkoittaa käytännössä vastakkainasettelun purkamista ja jos - korostan sanaa jos - konfliktin halutaan joskus päättyvän, se taitaa olla ainoa tie. Miten se mahdollisesti voitaisiin saada tapahtumaan on sitten oma kysymyksensä. Good fences make good neighbors voisi olla noin alkuun käyttökelpoinen ohjenuora, mutta senkin toteuttamisessa taitaa olla haastetta enemmän kuin riittävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika omituisia vaatimuksia Israelin hallitukselle tehtyinä. Eihän Hamas ole suostunut mihinkään panttivankien vapautukseen, joten sitä tehdään voimakeinoin. Kannattaisi mennä Gazan rajalle mielenosoittamaan ja vaatimaan Hamasia vapauttamaan ne. Vaikka Israelin hallitus tekisi mitä, ei Hamas niitä. vapauta, ne ovat panttivankeja joilla nimenomaan pyritään ESTÄMÄÄN israelilaisia tekemästä mitään Hamasia vastaan. Eli niillä pyrittiin estämään lännen silmissä kosto siitä että Hamas hyökkäsi Israeliin ja tappoi puolentoistatuhatta ihmistä. No, kuten arvata saattaa eihän se toiminut, mutta kyllähän Hamas sen tiesi, saivat aikaan niitä haluamiaan marttyyreja, ja lisää väkivaltaa.

   Poista
  2. Et tainnut lukea kommenttiani.

   Poista
 5. Israelin asia tulisi olla myös EU:n asia,eikä vain USA:n. Tällä hetkellä se ei tunnu olevan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ainakaan Suomen asia! Minulle on ihan sama vaikka molemmat maat tuhoutuu täysin, sekä maa jota ei oikesti ole edes olemassa, eli "palesttina" ja myöskin israel.

   Poista
  2. Jos Israel tuhoutuisi, niin sehän olisi juurikin kaikkien islamilaisten toive ja tavoite. Se voimauttaisi islamilaisen umman entistäkin suurempaan jihadiin muita viihaamiaan maita vastaan eli länsimaita ja hindulaista Intiaa, Afrikan luonnonuskon maita jne. Ei se mitään ratkaisisi vaan pahentaisi asioita. Pahalle ei saa antaa voittoja koska siitä se vain innostuu ja raakuudet laajenee. Samahan koskee Venäjää, vaikka ei mitenkään rakastaisi Ukrainaa, ei voi antaa venäläisille mitään mitä he voivat laskea voitokseen, koska seuraavat rajat ovat meidän rajojamme joiden yli he voimaantuneina ovat tulossa. Eikö ihmiset oppineet mitään Hitleristä, Stalinista, Tojosta ja muista? Jos ei tunne historiaa, on tuomittu toistamaan sitä. Ja nykyään suurin osa porukasta ei näköjään tunne, ja suurin osa ns.sivistyneistöstäkin joka ennen oli jotenkin lukenutta, kuuluu nykyään tähän porukkaan.

   Poista
  3. Islamilaiset olisivat täysin valmiita uhraamaan koko Gazan ihmisineen päivineen jos sillä saisivat Israelin tuhottua. Tätä on länsimaisten hyväihminen hipsterien hyvi vaikeaa käsittää ja ymmärtää. Siksi näiden hipsterien toiminta on niin tolkutonta kun se on.

   Poista
  4. Oppineet mistä, koko historia perustuu erään ihmisryhmän keksimälle valeelle millä ei totuuden kanssa ole mitään tekemistä. Minulla on 2 sukulaista vielä hengissä joilla on osoittaa kaikki todisteet mitä oikesti tapahtui sota aikaan saksassa. minä en toivo mitään muuta kun "palestiinan" ja isaraelin täydellistä tuhoa. Suomi kuuluu Suomelle eikä maapallon lähes toisella puolella olevat asiat kuulu Suomelle, ei pätkääkään.

   Poista
  5. "koko historia perustuu erään ihmisryhmän keksimälle valeelle millä ei totuuden kanssa ole mitään tekemistä."
   Oho ! oliko kaikki pänttäämiseni turhaa.Elämme historiatonta aikaa.

   Poista
 6. Juhannuksen uusi normaali jatkuu

  IL tänään

  Syyte: 15-vuotias tilasi kolmoismurhan 17-vuotiaalta Ruotsissa
  Esitutkinnan mukaan nuorempi poika tarjosi vanhemmalle pojalle 150 000 kruunua (noin 13 300 euroa) jokaisesta surmatusta henkilöstä.

  https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/20a22503-8f9e-4508-855a-dfbe6563551a

  Artikkelista poimittua

  Södertörnin käräjäoikeudessa Ruotsissa on käynnissä poikkeuksellinen oikeudenkäynti. 15-vuotiasta nuorta syytetään raa’an kolmoismurhan tilaamisesta 17-vuotiaalta nuorelta. Asiasta uutisoi Dagens Nyheter.
  Oikeudenkäynti liittyy viime syksyn tapahtumiin. Silloin kaksi naista ja yksi mies ammuttiin koteihinsa. Tullingessa murhattiin 20- ja 60-vuotiaat naiset, Västbergassa puolestaan murhan kohteeksi joutui noin 40-vuotias perheenisä.

  17-vuotiasta poikaa syytetään näistä kolmesta murhasta.
  15-vuotiasta nuorta epäillään puolestaan murhien tilaamisesta. Hän oli myös syytteen mukaan hankkinut automaattiaseen, jolla 17-vuotias ampui uhrit.
  ...
  ...
  Oikeussalissa 15-vuotias on käyttäytynyt uhkaavasti ja ivallisesti uhrien omaisia kohtaan, kertoo asianomistajia edustava asianajaja Thomas Bodström.

  Dagens Nyheterin selvityksen mukaan 15-vuotiaan elämää ovat leimanneet huumeet, rikollisuus ja raaka väkivalta.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!