lauantai 29. kesäkuuta 2024

Ruotsalais-somalialainen lapsi, rangaistukset ja maamme vetovoimatekijät

Suomessa luettiin eilen kovia tuomioita suurelle joukolle järjestäytyneeseen rikollisuuteen syyllistyneitä henkilöitä. Asiasta kertoneen Ylen jutun mukaan Nassar Abdouraman Moussa sai 10 vuotta vankeutta, Zakaria Said Mohamed 10 vuotta vankeutta, Hassan Abdulkadir Mohammed 10 vuotta vankeutta, Mohamed Abdulkadir Okashe 10 vuotta vankeutta, Farhaan Mohamed Omar 10 vuotta vankeutta, Mazen Omer 10 vuotta vankeutta, Abdiwahab Abdirahman Shekul 9 vuotta vankeutta, Arlind Sokoli 9 vuotta vankeutta ja Subeir Abdi Qalib 6 vuotta 6 kuukautta vankeutta. Lisäksi oikeus tuomitsi alle kuuden vuoden rangaistuksiin yhteensä 13 henkilöä. Yksi henkilö sai sakkoja ja kolmen henkilön syytteet hylättiin.

Kuten arvoisa lukijani huomasi jo edelle kopioimastani nimiluettelosta, on nyt tuomittu järjestäytynyt huumekauppiasjoukko pohjoismaisen maahanmuuttopolitiikan somalialainen lapsi ja seuraus. Ja että nyt tuomitut henkilöt ovat päätyneet maahamme tekemään rikoksia Suomen - ja myös Ruotsin - aiempien hallitusten tekemien tietoisten päätösten seurauksena. 

* * *

Toinen juuri nyt ajankohtainen harjoitetun maahanmuuttopolitiikan seuraus on katujengien harjoittama rikollisuus, jota voisi luonnehtia muiden - useimmiten nuorten - ihmisten terrorisoimiseksi. Myös sen Suomessa esiintyminen johtuu aiemmin maatamme johtaneiden poliitikkojen tietoisista päätöksistä. 

Onneksi nykyinen - Petteri Orpon (kok) johtama - hallitus on valmistellut sisäministeri Leena Meren (ps) johdolla esityksen, jossa katujengitoiminnasta, uhrin nöyryyttämisestä ja alle 15-vuotiaiden käyttämisestä rikoksen teossa tulee rangaistuksen koventamisperuste. Se on valmistunut ja lähdössä asiantuntijalausunnoille. 

Toivoa sopii, että asiantuntijalausunnoissa huomataan kaikki sellaiset seikat, jotka saattaisivat heikentää valmistellun lainmuutoksen vaikuttavuutta katujengien toimintaan. Ja että ne saataisiin korjatuksi ja uusi lainsäädäntö voimaan mahdollisimman nopeasti. 

* * *

Kolmas ajankohtainen kokonaisuus liittyy maahanmuuttajille maksettavan vastaanottorahan pienentämiseen sekä kansainvälinen suojelun muuttamiseen väliaikaiseksi. Myös nämä uudistukset ovat jo pitkällä ja odottavat vain hyväksymistään eduskunnassa. 

Vaikka vastaanottorahan määrä tai suojelun muuttaminen väliaikaiseksi eivät suoranaisesti liitykään rikollisiin tai rikollisuuteen, niiden voi voimaan astuttuaan odottaa vähentävän Suomen houkuttavuutta elintaso- eli sosiaaliturvaperusteisten maahanmuuttajien joukossa. Ja siten vähentävän ajan myötä aivan oleellisesti potentiaalisten maahanmuuttajarikollisten määrää Suomessa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Rasistisen väkivallan juurisyyt
Ongelmamaista tulevien turvapaikanhakijoiden kansainvaellus Suomeen on kiihtynyt
Huumekaupan motivoimia jengisotia myös Suomeen?

53 kommenttia:

  1. Karmeaa, miten nuoret elämät menevät hukkaan rasismin takia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyy myös muistaa huono puuro ja ankeat verhot. Edistys etenee, nämä ovat toista polvea, mihin kolmas polvi kykeneekään?

      Poista
    2. Nuoret elämät? Kokkelia ym vetää hyvin pärjäävä keskiluokka bilehuumeena. Nuoret käyttää ihan muita (halpoja) aineita

      Poista
    3. Ei pidä unohtaa vanhentuneita pelikonsoleja!

      Poista
  2. Jos suomalainen keskiluokka ei vetäisi bilehuumeita niin ei olisi tätäkään rikollisuuden alaa.

    Kuulostaako proffasta tutunoloiselta argumentaatiotavalta? Ei tietysti...:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, täällähän oli vähän aikaa sitten argumentaatiota tyyliin jos täällä ei olisi maahanmuuttajia niin niitä ei puukotettaisi

      Poista
    2. Sehän on se perussyy.

      Poista
    3. On hyvin tuttu ja paikkansa pitävä argumentti. Tässä asiassa on kuitenkin merkitystä sekä kysynnällä että tarjonnalla.

      Poista
  3. Kaikki nykyfeministit ja feminitiukot helkkariin niistä viroista joissa päätetään ihmisten asioista. Kuomentuomio lakiin ja sen saa automaattisesti kun raiskaa tai hakkaa toisen, itsepuolutus toki on sallittua. Lisäksi kuolemantuomio tulisi vuoden aikana mihin tahansa kolmeen rikokseen syyllistyneelle. Feministiset hoivaviettiset lässykät tuhoaa maamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vai että oikein kuolemantuomio käyttöön:)))

      Proffa, sun opetuslapset on helteestä sekaisin. Pitäisköhän proffan pitää vähän breikkiä itsekin? Sen verran häröä tekstiä.

      Poista
    2. Kuolemantuomio perustuisi lakiin, jos sellainen tulisi mutta ei tule.

      Poista
    3. Nuo jotka vastustaa kuolemantuomioita kovimmin, ovat itse rikollisia, siksi puolustavat että tuota lakia ei tulisi. Sillä kuolemantuomio laissa tulee vähentämään rikoksia pelkällä pelolla. Jos tekee rikoksia, niistä pitää kanssa tulla kovin tuomio, jos ei osaa ihminen olla, niin ei kyllä ansaitse elääkkään. Minä en ole kenenkään "opetuslapsi" Olen 50 vuotias mies jonka lapsen rikolliset tappoi ilman minkäänlasita syytä. Nuo kaikki murhaat istui vain 3 vuotta linnassa ja sen jälkeen kaikki on taas vapaana ja tiedän että ovat syyllistyneet taas erittäin raakaan ryöstöön missä lapsi oli hakattu tajuttomaksi ja varastettu vaatteista lähtien kaikki mitä irti saivat.

      Poista
    4. Vai että on kuolemantuomion vastustajat rikollisia:)) Muuttuu koko ajan vaan härömmäksi tämä opetuslapsiporukka.

      Poista
    5. Ja yksi tarvitsee vain lain kuolemantuomiosta ja se on siinä:)) Kun ei tiedä mistään mitään niin asiatkin on yksinkertaisia:)) Lento marsiinkin olisi tehty jo jos tyhmät pääsis suunnittelemaan. Eihän siinä tartte kun raketin ja sitten vaan matkaan.

      Poista
    6. Kun rikollinen tappaa jonkun läheisenne niin kyllä muuttuisi mielenne. Nyt te vain rääkytte täällä kun varikset haukkuen. Teillä ei ole mitään tietoa elämästä. Vanhemalle tärkeintä on hänen lapsensa ja kun häneltä riistetetään niin miekkikääpä jos pystytte mitä se henkilölle tekee.

      Poista
    7. Juuri näin ja kuoleman tuomion saamme lakiin kun maahanmuutajia on tarpeeksi ja saamme tänne sharian, kaikki perustuu lakiin. Sen jälkeen kaikki ovat oikeaa mieltä ja oikeaa mieltä olevien pilkkaaminen ja arvostelu on mitä pahimpia rikoksia. Hienoa, että tällä kannatetaan totalitärismiä..

      Poista
  4. ""Onneksi nykyinen - Petteri Orpon (kok) johtama - hallitus...""

    Niinpä. Mutta kuka oikeasti uskoo ja luottaa siihen, että se entinen hallitus jossa Petteri Orpo vaikutti ja varovaisin sanankääntein pupelsi että "pakolaisten motiivien arvostelu on rasismia" olisi jäänyt viimeiseksi väestövaihtajien työrukkaseksi?

    Ehkä seuraava hallitus jossa Orpo on taas mukana kääntää taas kelkkansa ja laatii lakeja joilla kaikki maailman kansainvaeltajat toivotetaan tervetulleeksi Suomeen.

    "Monikulttuurisuus on rikkaus. Ei mulla muuta." -- Nyt en sano mitään, mutta olen valmis kyllä muuttamaan mielipiteitäni tilanteen ja poliittisen menestykseni edellyttämillä tavoilla.

    Mihin kansakunta päätyy, kun sillä on näitä hyviä johtajiaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Seppo on siis näitä väestönvaihtohörhöjä? Miltä se tuntuu olla ihan koko aika pöljä? Varmaan ikävältä.

      Poista
    2. Eihän Seppo niin sanonut. Hän viittasi vain siihen, kuinka punaviherhörhöt (kuten sinä) mätkivät tolkun ihmisiä tuolla leimakirveellä.

      Poista
    3. Sanoihan. Lukutaidoton aivokääpiö.

      Poista
    4. ""Rasismi!! Rasismi!!""

      Tuo huuto on Suomessa suuri. Se on kuin syömään pyytäisi, jokin leimasana. Rasismi, natsit, ääri-se-ja-se, kansainvaellus, väestönvaihto... Kuola alkaa valua Pavlovin koirien suupielistä.

      Eurooppa ei enää harrasta ihmistuhontaa. Eurooppa harrastaa itsetuhoa. On paljon niitä, jotka ovat valmiit korvaamaan demokratian teokratialla.

      Eläköön RKP!!!

      Poista
    5. Klo 9.25! Älä jumiudu tänne, että ennätät Pride-marssille.

      Poista
    6. Kunkan hullu pitää olla jos väittää että Suomessa ei tahdu väestön vaihtoa, menkääpä vaikka tutustumaan paikkohin joihin ei Suomalaisella ole enää mitään menemistä. Väestön vaihto näkyy vieläkin paremmin maissa jotka ovat Suomea pidemmällä. Ruotsi, Britannia, Ranska ja Saksa.

      Poista
    7. Näyttää siltä, että soijapoika on palannut joukkoon. Taisi olla vaikea saada kesätöitä.

      Poista
    8. PT-media 24.6.2024

      Video: Tunnelmakuvia Helsingin Itäkeskuksesta

      https://pt-media.org/2024/06/24/video-tunnelmakuvia-helsingin-itakeskuksesta/
      -----------------

      Tämän artikkelin videon kun katsoo niin voihan sitä pähkäillä ja venkoilla, että onko kyseessä väestönvaihto vai väestön vaihtuminen?

      Tosiasia on kaikille järki-ihmisille selvä. Ja surullista, että Suomikin on päästetty tähän tilaan.

      Jaksan edelleen kannustaa perussuomalaisia jatkamaan hyvää työtään Suomen hyväksi ja haittamaahanmuuton lopettamiseksi.

      Poista
    9. Väestönvaihto:) voi jeesus mitä juttua taas. Onneksi pääsen kohta eläkkeelle niin voin muuttaa pois tästä persuhölmölästä. Uudessa Seelannissa on muuten tosi hyvät pihvit. Suosittelen teillekin. Jaa niin mutta tehän olisitte siellä mamuja ja eihän se käy. Teidän pitää vaan jäädä Kälviän esson nurkkapöytään kitisemään.

      Poista
    10. klo:12.35. Juu, muuta itäkeskuksen lähelle. Tai vaikka ruotsiin, mälmöön. Kerro sitten tuota samaa jos enää ehtaat. Tuollaiset käävät töllöttää yleä ja lukee valtamedian uutisia ja pitää kaikkea totena mitä nuo kertoo.

      Poista
    11. Keskustelun alennustilasta huolimatta tässä voisi olla muutaman huomautuksen paikka asioista, joista näköjään on olemassa täydellistä tietämättömyyttä ja vielä täydellisempää ymmärtämättömyyttä.

      Mainittu Uusi Seelanti ja varsinkin sen etuvartio Australia ovat naudattaneet hyvinkin esimerkkilistä äärimmäisen torjuvaa "maahanmuuttopolitiikkaa", jolle heidän on toki helpompaa löytää historiallisesta eristyneisyydestään seuraavia ekologisia perusteita kuin mitä eurooppalaisilla vanhoilla kielellis-kulttuurisilla kansallisvaltioilla on oman historiallisen erityislaatuisuutensa puolustamiseksi. Nämä perusihmisyyteen -- siihen että kaikki ihmisyys on kulttuurista ihmisyyttä, eivätkä kaikki kulttuurit tule koskaan sopeutumaan toisiinsa -- palautuvat seikat ovat meille vaikeita myös siksi, ettei edes sosiologian alkeita opeteta kouluissamme.

      Samaan sosiologisen tiedon puutteeseen palautuu myös kuolemanrangaistusta koskeva keskustelu. Se jumittuu kertaamaan yksilöiden menetyksiä ja tuntemuksia, ja on toki luonnollista että menetyksiä kokeneet ihmiset kokevat että kuolemanrangaistus joistakin teoista olisi "oikeudenmukainen". En halua vähätellä niiden kärsimyksiä, jotka ovat esimerkiksi menettäneet lähiomaisensa kulttuurisen rikollisuuden uhrina.

      Mutta moraalinen järjestelmämme ei ole sama joka primitiivisissä yhteisöissä on tyypillinen ja joka ottaa vallan myös silloin kun kehittynyt yhteiskunta taantuu totalitaristiseen tilaan. Sosiopsyykkisen taantuman vallassa yksilöt eivät tunne eivätkä ota vastuuta mistään, vaan kaikki tapahtuu jonkin jumalan, aatteen tai pyhän ideologian nimissä -- ja tällaisissa järjestelmissä ihmistuhonta -- jota myös kuolemantuomiot moraalisessa mielessä olemuksellisesti ovat -- voi olla arkipäivää.

      Oma järjestelmämme on yhteisöllisten roolien vaihdettavuuteen perustuvaa omantunnonetiikkaa, ja tässä järjestelmässä kyse ei ole ainoastaan siitä ansaitseeko jokin primitiivinen väkivallanteko kuolemanrangaistuksen, vaan kyse on myös siitä että kuolemanrangaistuksessa "tuomitaan" joku ottamaan henkilökohtainen vastuu kuoleman toimeenpanemisesta. Se ei onnistu omien moraalituntojemme maailmassa -- primitiivisissä kulttuureissa tai totalitaristiseern tilaan taantuneissa yhteiskunnissa sille ei olisi mitään estettä, koska "joukossa yksilöt tekevät tekoja joita yksikään yksilö ei yksin tekisi".

      Poista
    12. Vai eläkkeelle! "Jos et ole nuorena idealisti, olet vailla sydäntä ja jos et ole vanhana konservatiivi, olet vailla järkeä." Tosin eläkkeellekin voi päästä nuorena, jos sipuli ei kestä.

      Poista
    13. Tampereen yliopiston tytön urakehitys on aika nopeaa, jos jo nyt suunnittelee siirtyvänsä eläkkeelle kun takana on vasta kolme vuotta universtaassa.

      Poista
    14. Ei ne Uuteen-Seelantiin ota ihan ketä tahansa.

      Eläkeläisellä pitää olla omaisuutta joka siirtyy mukana ja hyvä eläke ennen kuin lupa muuttoon heltiää. Keskitason suomalaisella työeläkkeellä on turha edes laittaa papereita sisään, ei tule maahantulolupaa. Eivät ota köyhiä geriatrisia tapauksia maksettavakseen.

      Työperustaisesti lupaa muuttoon ei kyllä saa universtaan yhteiskuntatanhuamisen ja sosiologian huuhaa opinnoilla, vaan siellä on tarkat listat keitä ammattilaisia ja mitä ammattitaitoja ja kenen todistamana pitää tulijalla olla. Ja sittenkin on maksimi-iät ja todistetut työkokemukset vaaditaan, sekä valmis työpaikka jossain yrityksessä.

      Turistiviisumin saa, mutta jos sen ylittää, tiedossa on karkotus, mitään hakemushumppaa ei ole, vaan seuraavalla koneella sellaiseen maahan johon ko henkilön vain ottavat vastaan eli kone ei tarvitse olla edes matkalla ko henkilön kotimaahan, mikä tahansa maa kelpaa.

      Poista
  5. Aika pitkiä ehdonalaisia nykyään tuomitaan.
    Koppikorvauksia maksetaan taas miljoonia, kunhan korkein demlaoikeus kumoaa alempien asteiden aiheettomat tuomiot.

    VastaaPoista
  6. Nasima Razmyar ja Veronika Honkasalo ovat ilmoittaneet äänestävänsä rajalakia vastaan riippumatta siitä, mitä korjauksia lakiin tehtäisiin. Lisäksi he huutavat suu vaahdossa, että "me" pystyimme aikaisemminkin 2015 hoitamaan helposti yli 30000 turvapaikanhakijaa, niin miksi se ei nyt muka onnistuisi. Eivät vissiin muista niitä valtavia rikoksia, mitä näiden kultamunien toimista on tapahtunut. Murhia, tappoja, raiskauksia, pedofiliaa, kunniamurhia jne. Moninkertaisesti tavalliseen valkoihoiseen tallaajan nähden. Sebastian Tynkkynen paljasti Oulun raiskaus- ja pedofiliatapaukset ja sai tuomion kiihotuksesta kansanryhmää vastaan. Nämä professorin esittämät huumetuomiorikokset ovat vain jäävuoren huippu, kuten viherkommareillakin on tapana sanoa, kun puhutaan esim. rakenteellisesta rasismista. Sitä kuulemma luuraa piilossa melkein 100% ja esiin tulee sitten vain loput. Kukahan niistä emeritus koskeniemistä on kaivellut esiin nämäkin totuudet?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat nazimat sun muut uikuttavat terveydenhuollon katastrofista (jonka itse panivat alulle) osaamatta laskea, kun vieraita sankoin joukoin elätetään (mukaan lukien ukrainalaiset 70000, moniko on töissä), niin raha ei riitä kaikkeen.

      Poista
    2. Razmyar, Honkasalo ja Biaudet ovat osa yhteiskunnan vihervasemmistolaista syöpää, jossa ajattelukyky on ameeban luokkaa. Tajuavatkohan ollenkaan, että tuo professorin listaama nimiluettelo tarkoittaa Ruotsissa ja Suomessa harjoitetun maahanmuuttopolitiikan totaalista katastrofia. Silti pitäisi jatkaa samalla tuhoisalla linjalla.
      Maahanmuutto Afrikasta, Afganistanista ja Lähi-idästä on saatava loppumaan.
      Ainoa toivo Suomessa on Perussuomalaiset, joilla on järki tallella ja onneksi oikeanlaisia lakihankkeita vireillä.

      Poista
    3. Razmyarin mainitsemat 30000 asylum-taikasana-elättiä plus muut vastaavanlaiset mutiais-islamisti-loiset maksavat vuodessa vähintään runsaat 3 miljardia euroa kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otettua ULKOMAANVELKAA.
      Eivät ole Razmyar, Ohisalo, Sofia Virta, Biaudet ja monet muut heidänlaisensa jalat irrallaan maasta olevat "ihmisoikeus"-hörhöt köyhiä eikä kipeitä - mutta Suomen valtiontalous on todella pahasti kuralla juuri heidän kannattamansa vapaan maahantunkeutumispolitiikan ansiosta, puhumattakaan noiden maahantunkeutujien jengi- ym. rikollisuuden kasvusta sekä muista häiriöistä suomalaiselle yhteiskunnalle.

      Poista
    4. Nasima on täydellinen esimerkki haittamaahanmuuttajasta. Pelkkää rasismiruikutusta ja suomalaisille haitallisten asioiden ajamista. Vasemmiston typerän maahanmuuttouskonnon toteemi ei olisi koskaan kantasuomalaisena noussut olemattomalla cv:llään Helsingin apulaispormestariksi, joka pesti osoittautuikin sitten ylivoimaiseksi, ja piti vaihtaa eduskunnassa kitisemiseen ja paskan jauhamiseen. Vertautuu hyödyllisyydessään Al Taeen ja Husuun.

      Poista
  7. Nasima Razmyar voisi painua sinne Afganistaniin opettamaan ihmisoikeuksia ja kansainvälisiä sopimuksia sekä ottaa mukaansa vaikka sen Fatiman (sukunimi ei nyt muistu mieleen), Eva Biaudeen ja Tytti Tuppuraisen. Suomalaisten turvallisuus ja oikeus valvoa omia rajojaan, käännyttää onnenonkijat ja Venäjän kätyrit tuntuu olevan näille naisille ylivoimaista ymmärtää. Jos/kun rajat railona aukeavat, turha hakea turvaa suomalaisista miehistä, joita haukkuvat ja lyövät kuin vierasta sikaa.


    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä meistä suomalaisista miehistä voi hakea turvaa. Teistä uikuttajista ei kannata hakea turvaa.

      Poista
    2. Vihervassarit miehiä? anna mun nauraa...

      Poista
  8. Paljon yksittäistapauksia tuossa maahan aivan yksin tulleiden orpolasten nimiluettelossa. Kyllä äärivasemmistolaiset järjestäisivät hätäkokouksia, kriisiapua ja mielenosoituksia, jos kyseinen määrä jengiläisiä olisi jäänyt kiinni samasta rikoksesta, mutta kantanut lisäksi natsisympoleita. Mitään muuta ei juuri äärivasemmistolaisen median tiedotuksiin mahtuisikaan kahteen vuoteen, kuin porukan huolestuttavan suuren koon vaikutus yhteiskuntarauhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita- ja äärioikeiston rassistit vainoaa ja syrjii näitä poloisia maahanmuuttajapalleroita, joilla ei yksinkertaisesti ole muuta mahdollisuutta kuin turvautua rikoksiin ja väkivaltaan. Sen vuoksi eduskunnassakin jauhetaan rassismista koko kesä - hela sommaren, mutta pallerot jätetään rauhaan.

      Poista
  9. Schengen-sopimus takaa ihmisten ja tavaran vapaan liikkumisen EU:ssa. Siinä tehtiin kyllä pahemman luokan munaus, jonka seurausta tämä huumekauppakin on. Eikö kenelläkään ollut edellytyksiä ajatella sitä, että se väistämättä tuo mukanaan rikollista toimintaa, laittomia maahanmuuttajia, ihmiskauppaa ja huumeita? Onpa olleet hyödylliset idiootit taas asialla.



    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tietäisitpä, kuinka vähällä järjellä maailmaa hallitaan.

      Poista
    2. Joo, pitäisi palauttaa takaisin tullit kaupunkien porteille. Sitten olisi tosi hyvä.

      Poista
    3. Niihin aidattuihin kaupunkeihin ja asuma-alueisiin tällä menolla päädytään yllättävän nopeasti, ellei hommalle saada pistettä hyvin pian. Ruotsissa niitä on jo, Saksassa ja Ranskassa samoin, paljonkin.

      Poista
  10. Ehdotetun kuolemanrangaistuksen sijaan lait pitäisi muuttaa sellaisiksi, että tietyn pakollisen vankeuden ja PALKATTOMAN PAKKOTYÖN (jolla maksaa edes osan vankeudesta aiheutuvista kustannuksista) jälkeen tulisi vakavammissa tai toistuvissa rikoksissa aina karkoitus Suomesta ja ikuinen maahantulokielto niin, että tieto olisi netistä julkisesti saatavilla. Sormenjäljet yms ja DNA-tiedot talteen väärien henkilöllisyyksien käytön ehkäisemiseksi. Suomesta ikuisesti karkoitettu olisi tehokkaasti kotimaassaan varoittavana esimerkkinä siitä, että Suomessa ei pidä tehdä rikoksia. Jos mahdollista maahantulokielto olisi laajennettava ko. henkilön osalta koskemaan kaikkia Shengen maita.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mikä se kritiikki kuolemantuomiota vastaan on, ei se liikuta mitenkään syyttömiä. Täällä ulostaa vastustusta nyt uskovaiset ja feministit ja feministiukot.

      Poista
    2. Voi olla että ihan järkevät ihmiset ei hyväksy kuolemantuomiota. Voi olla, että lähinnä äärihörhöt kannattaa sitä.

      Poista
    3. Jos ihminen tuomitaan oikeudessa niin hän joutuu vankilaan.
      Mikäli jälkeen päin todetaan, että oikeuskäsittelyssä on tapahtunut virhe tai vaikka todistaja on valehdellut, vankilassa oleva voidaan vapauttaa ja hänelle korvataan rahallisesti menetetty vapaus.

      Mikäli oikeus olisi tuominnut henkilön kuolemaan ja tuomio olisi pantu täytäntöön, olisi se lopullista.
      Oikuskäsittelyssä mahdollisesti tapahtuneen virheen korjaaminen ei enää olisi mahdollista.

      Tässä on siis eräs oleellinen seikka minkä vuoksi kuolemantuomiota ei ole syytä ottaa käyttöön.
      Toki Suomessa rangaistuksia olisi syytä koventaa ja paljousalennuksista luopua.

      Poista
    4. Mutta sinulle kelpaisi kuolemantuomion sijaan vankeusrangaistus josta vapaudutaan vain arkussa? minulle kelpaisi, mutta maksajia voi löytyä vähemmän, niin kalliiksi se tulee, etenkin jos rajat pysyy auki eli potentiaalisia kiven sisässä loppuelämänsä viettäjiä lappaa sisään nykyistä vauhtia. Suljetussa yhteisössä on totaaliperseilijöitä vain rajallinen määrä, avoimen yhteisön talous ei kestä.

      Poista
  11. MTV uutiset tänään

    Tyhjästä noussut asuinalue Vantaalla muuttui levottomaksi – poliisi puuttuu nyt pienempiinkin rikkeisiin

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tyhjasta-noussut-asuinalue-vantaalla-muuttui-levottomaksi-poliisi-puuttuu-nyt-pienempiinkin-rikkeisiin/8965700

    Artikkelista poimittua

    Itä-Uudenmaan poliisi on alkanut valvoa tehostetusti Vantaan Kivistön aluetta tämän kuun alusta lähtien. Valvonnan lisäämisen taustalla on uudelle asuinalueelle tyypillinen ilmiö.

    Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen ylikomisario Jussi Huhtela kertoo, että poliisi on puuttunut Kivistössä erityisesti päihteiden käyttöön ja huumeiden myyntiin sekä niistä johtuviin häiriöihin julkisilla paikoilla.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!