sunnuntai 16. kesäkuuta 2024

Onnistuuko Antti Kaikkonen luomaan Keskustan nahan uudelleen

Keskusta vaihtoi puheenjohtajansa ja siirtyi jälleen miehiseen valtaan. Uusi johtotähti, Antti Kaikkonen on aiemminkin toiminut johtotehtävissä, sillä toimiessaan Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana hän korruptoitui jakaen vaalitukirahaa itselleen kunta-, eduskunta- ja europarlamenttivaaleissa.

Sen seurauksena Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Kaikkosen viiden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen luottamusaseman väärinkäytöstä. Ja nyt hän siis pyrkii perinteikkään eduskuntapuolueen puheenjohtajana saamaan kansan luottamuksen johtaakseen koko Suomea. 

Tässä tehtävässä häneltä odotetaan tupailloissa ennen kaikkea Maalaisliiton perillisen nostamista jälleen suurten puolueiden joukkoon. Tehtävä on kuitenkin vaikea, sillä viime vuosien aikana Keskustan kannalta turhan monet syvän maaseudun miehet ovat tykästyneet Perussuomalaisiin ja osa kuvittelee edelleen, että poliittisella vasemmistolla olisi syrjäkulmille jotain annettavaa. 

Toivoa Kaikkoselle ja hänen puolueelleen antaa kuitenkin se, että eurovaaleissa maalaiset vetivät tukensa pois perussuomalaisilta ehdokkailta ja jäivät vaali-iltana nukkumaan. Siksi Kaikkosen suuri kysymys kuuluukin, että olisivatko he valmiita palaamaan jälleen Keskustan äänestäjiksi. 

Puolueen tilannetta kuvaa kuitenkin parhaiten luonnehdinta, jonka mukaan sillä ei ole oikein minkäänlaista linjaa. Lisäksi maine tahraantui Marinin (sd) hallituksessa, mutta toisaalta nykyisenkään hallituksen politiikka ei oikein jaksa innostaa.

Tämän lausui sanoiksi eräs keskustalainen nuori, jonka mukaan "Keskusta tuntuu olevan tällä hetkellä sekä hallituksen että opposition apupuolueena. Keskustan pitäisi kasvattaa selkärankaa ja olla oma-aloitteisempi. On uskallettava sanoa, että nämä ovat meidän asioitamme ja tällä lailla saa meidän tukemme hallituksen esityksille."

Niin tai näin. Heti ensimmäisissä puheenvuoroissaan Kaikkonen on ilmaissut suhtautuvansa edeltäjäänsä suopeammin yhteistyöhön Perussuomalaisten kanssa. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä, jää nähtäväksi.

Selvää on kuitenkin, että Marinin hallituksen muistojen ja Orpon hallituksen toimien ollessa edelleen äänestäjien mielissä, on Kaikkosen oltava kieli keskellä suuta linjatessaan puolueensa politiikkaa. Seuraavat vuodet osoittavat, onnistuuko hän tässä eli löytämään keskustalle oman poliittisen linjan - tai luomaan sen nahan uudelleen - saamaan sille kannatusta sekä viemään puolueensa osaksi vuoden 2027 vaalien jälkeistä hallitusta. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vakaa kallio ja turvallinen tila paljastivat sekä tietämättömyyden että tietoisen valinnan
Minkä peluri luonteelleen voi?
Katoaako hyödyllinen idiootti politiikastamme?

33 kommenttia:

 1. Iso asia on myös tämä kansanviisaus

  "Kepu pettää aina"

  Miten saada äänestäjät uskomaan, että tämä viisaus ei enää pitäisi paikkansa?

  Kepun ja Kaikkosen pitäisi nimittäin myös toimia niin ettei se enää pitäisi paikkansa.

  VastaaPoista
 2. Kyllä Kepu saattaa vähän syödä Perussuomalaisten kannatusta nyt kun pääsivät eroon Saarikosta.
  Kaikkosen taannoinen puolustusministeriys saattaa myös avittaa kannatusta.
  Äänestäjien pitäis huomata,niin kuin tuossa sanottiin,että Kepulla ei oikein ole minkäänlaista linjaa, vaan yrittävät aina puliveivaavan itsensä hallitukseen.

  SK

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kanki hoiti puolustuskanisterin pestin ihan mallikkaasti mutta kepu on aina kepu. En usko mainittavaan kannatusnousuun.

   Poista
 3. PS ja keskusta yhdessä. Siinä olisi kansallinen voima!

  VastaaPoista
 4. Kepulla on sellainen eksistentiaalinen uhka, että maaseutu tyhjenee. Tilojen koko kasvaa ja määrä vähenee, kun kaikki EU-kelvottomat ennen tuetut pientilat häviävät, ja vain suuret jäävät jäljelle ja kasvavat. Vielä on kannattavuusongelma, kun suurehkotkin tilat ovat kannattamattomia, kun kaupan keskusliikkeet harjoittavat ryöstökapitalismia.
  Kaikki tämä johtaa siihen, että Kepun luontainen äänestäjämäärä alenee, vaikka joku kaupunkiikn siirtynyt jälkeläinenkin sitä äänestäisi vanhasta tottumuksesta. Sille ei Kaikkonenkaan voi mitään.

  VastaaPoista
 5. Persut kuihtuu pikkupuolueeksi, kannatus ei siirry kenellekään vaan jättävät onneksi äänestämättä.
  Se on hemmetin hyvä että tyhmempi kansanosa ei tajua äänestää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rydmanin keissi väistämättä osoittaa tyhmemmällekin, että persujen äänestäminen on tyhmän ihmisen toimintaa.

   Poista
  2. Yleläisen toimittajaämmän märkä uni.

   Poista
  3. "Rydmanin keissi". Ai osoittaa mitä, no, sitä että kaikki ämmät jotka syytti on ositettu valehtelijoiksei ja mitään ei ole tapahtunut ja nyt vasemmisto, vihreät tekee elämänsä virheen kun alkavat syyttelemään, sillä ko edustajan takansa seisoo tuomari joka vihelti syytökset poikki, ja seuraavat tulee sitten olemaankin sitä luokkaa että syyttelijät joutuu makselemaan jopa miljoonakorvauksia, eli nyt koskee näitä vatipää vasemmsto ja vihreitä, ehkä joukkon liittyy vielä muutama sekopääpuolue.

   Poista
  4. Heinäkuun gallupeissa persujen kannatus pyörii taas noin 15 prosentissa. Ei se mihinkään puolueena katoa.

   Poista
  5. Osaatteko te lukea? Rydman hävisi juttunsa, ei ne ämmät. Luuseri rydman.

   Poista
  6. Täällä röhnöttää yksi suvakkisika. Ei muka osta lukea, lueppa itse, kukaan ei saanut syytteitä, ei saanut mediat eikä Rydman. Naurattaa nuo suvakit joilla ei ole mitään käsitystä mistään, eivät osaa muuta kun kitistä.

   Poista
  7. Toisin sanoen Rydmanin väitteet hesarin hyvin tehdystä artikkelista olivat potaskaa. Paskapuhetta. kitinää. Uliuli. Suit you sir.

   Poista
  8. Eli Hesarin ja naikkosten väitteet siitä mitä Rydman oli muka tehnyt olivat potaskaa, paskapuhetta. Uliuli. Suit you sir.

   Poista
  9. Rydman on ministeri, vastapuoli on pikutyttöjä. No, eiköhän se saa monoa. Jos ei persut parempaan pysty niin ulos vaan hallituksesta.

   Poista
  10. Aikuisisa naisia ne nykyään ovat. Ja olivat mitä olivat, paskaa puhuivat eikä Rydmania syytetä mistään. Ei edes kynnys selvittää asiaa oikeudessa ylittynyt, niin täyttä paskaa tytöt tarinoivat. Ja se että HS:ääkään ei syytetty, niin se ei tee sopulien toimista, jotka ON todistettuja koska ne voi lehdestä heidän itsensä kirjoittamana lukea, moraalisesti oikeita vaan silkaa paskanheitto kampanjaahan se oli. Ministerin vain pitää näköjään sietää kun media tekee politiikkaa paskaa heittämällä. No, sitten se on niin.

   Poista
  11. Miten niin ei tajua äänestää? Nythän nähtiin, että taukit äänestivät oikein urakalla, ei kai nyt kukaan itseään tyhmempää äänestä ja siksi kemian maisteri anderson sai niin paljon ääniä..

   Poista
 6. Miesnainen. Tuo on tunnettu siitä että ei kyllä päässä paljon aivosolut pakota.

  VastaaPoista
 7. Mitä tuolla perinnepuolueella tekee, kun ei sillä ole omaa ohjelmaa? En viitsi anopin kanssakaan kovin syvällisiä puhua, kun se on samasta asiasta kahta vastakkaista mieltä. Tärkeintä on vain jutustelu. Samaa näen tuossa puolueessa, joka taipuu vasemmalle ja oikealle. Tärkeintä on päästä hallitukseen pälpättämään pekkarimaista poliittista puhetta, josta e lopussa tiedä, mitä siinä sanottiin.

  VastaaPoista
 8. Kaikkista rehellisempää ei kepulla ollut puheenjohtajaksi. Uutta asiaa puolueella ei ole.

  VastaaPoista
 9. Tapaus Kepu on kyllä mielenkiintoinen. Alkuperäinen Maalaisliitto oli mm. kiivas suomalaisuuspuolue eli suomen kielen puolustaja ruotsia vastaan. Samaten esimerkiksi merkittävä osa Lapuan liikkeen taustamiehistä oli maalaisliittolaisia. Santeri Alkiolle kommunismi oli kauhistus. Alkio ei olisi koskaan hyväksynyt kehitysmaalaisten joukkorahtaamista Suomeen. Em. nähden Saarikon Kepu edusti kaikkea sellaista, jota Maalaisliitto kammoksui.

  Toisaalta tuoreen Ryti-elämäkerran mukaan Ryti piti Maalaisliittoa yhtenä "luokkapuolueena", puolueena joka oli valmis uhraamaan kansakunnan edun oman eturyhmän edun nimissä.

  VastaaPoista
 10. "Onnistuuko Antti Kaikkonen luomaan Keskustan nahan uudelleen"
  Tuosta tuli ajatus, että käärmeet luovat nahkansa uudelleen.
  Huru-ukko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja ihmisen nahka uusiutuu koko ajan. Hyvä välillä kerrata biologiaa.

   Poista
  2. Otsikossa kyllä oli kyse nahan luomisesta.

   Poista
  3. Biologiaa onkin hyvä kerrata. Ihmisillä on vain kaksi sukupuolta. Uusii tai luo ne nahkansa.
   Huru-ukko

   Poista
  4. Juu, sukupuolia on kaksi, mutta sukupuoli-identiteettejä onkin sitten moninaisempi määrä. Sitä varten englannissakin on omat käsitteensä sex ja gender.

   Poista
  5. Sehän Suomessa onkin eräillä ihmisillä ongelmana, että sekoitetaan biologinen sukupuolikäsite ja psykologiseen sukupuoli-identiteettikäsitteeseen.

   Poista
  6. Syyhän siihen miksi he sen haluavat sekoittaa ja väittävät monien sukupuolien olevan biologiaa, on se että he itsekin tietävät miten heikoilla jäillä ovat asian kanssa. Jos se olisi vain heidän päänsisäinen asiansa, se voisi saada tautiluokituksen mielenterveyden puolella. Ja ne jotka ovat näistä "eheytyshoidoista" puhuneet ja tehneet, saattaisivatkin olla oikeassa, psykoterapiaahan se saattaisi olla kun sekaisin olevalle ihmiselle vakuutetaan että ei, et ole Napoleon vaan naapurin Ville.

   Poista
  7. Milloin eduskunnassa julkistavat sukupuolensa, naisia siellä ei ainakaan ole sen enempää kuin miehiä, mitä ne on?

   Poista
 11. On se näppärää mennä eduskuntaan töihin niin kukaan työkaveri ei saa sanoa valehtijaksi. Ehkä eduskunnan pukukoodiin voitaisiin ottaa nenän litistäjät pinokkio efektin välttämiseksi ja joita velvoitettaisiin kaikki käyttämään muistutuksena siitä, että he ovat rehellisiä. Miksi näin ei tehdä?

  VastaaPoista
 12. Yle 16.6.2024

  Saksa selvittää, voiko se karkottaa afganistanilaisia Uzbekistaniin

  Saksan hallitus etsii keinoja kietää lakia, joka kieltää ihmisten karkottamisen maihin, joissa heitä uhkaa kuolema.

  https://yle.fi/a/74-20094406

  Artikkelista poimittua

  Der Spigelin mukaan Saksan sisäministeriön valtuuskunta matkusti toukokuussa Uzbekistanin pääkaupunkiin Taškentiin.
  Valtuuskunta ehdotti Uzbekistanin hallitukselle, että Saksa toisi Afganistaniin karkotettavaksi määrätyt henkilöt Taškentiin. Sieltä heidät kuljetettaisiin Kabuliin, lehti kertoo.

  Saksan sisäministeriö ei ole kommentoinut väitteitä karkotuksista.

  Aiemmin kesäkuussa Saksan sisäministeri Nancy Faeser sanoi, että Saksan hallituksessa aloitettiin jälleen keskustelut turvallisuusuhkaksi luokiteltujen afganistanilaisten karkottamisesta Mannheimin joukkopuukotuksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajan kanssa näemmä realiteetit tulevat selväksi jopa SPD:lle ja joudutaan ottamaan järki käteen.

   Poista
 13. Yksi kaikkonen ei auta, kun ne kaikki muut kepulaiset on edelleen ihan samoja.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!