torstai 16. toukokuuta 2024

Iranilaista perheväkivaltaa ja käänne parempaan

Eilinen päivä toi lopultakin positiivisia uutisia: Suomen talouden alamäki on kääntynyt kasvuun. Tämä tarkoittaa sitä, että kausitasoitettu bruttokansantuote kasvoi kuluvan vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 0,5 prosenttia verrattuna edelliseen vuosineljännekseen. Tosin vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna olemme edelleen 0,4 prosenttia miinuksella, eikä yksityinen kulutuskaan ole ilmeisesti lisääntynyt. 

Toisaalta talouden käänne tapahtui siitä huolimatta, että ay-liike sabotoi yritysten toimintaa järjestämällä pitkin talvea poliittisia lakkoja saadakseen hallituksen perumaan suunnittelemansa työelämää koskevat uudistukset, jotka mahdollistaisivat vuodesta 2008 alkaneen Suomen talouden stagnaation päättämisen ja pysyvän talouskasvun. Tämä voi viitata siihen, että kasvu jatkuu tai jopa kiihtyy kuluvalla vuosineljänneksellä ja tästä eteenpäin.

Tätä näkemystä tukee se, että myös työllisten määrä näyttäisi kasvaneen tammi-maaliskuussa 0,7 prosenttia verrattuna edelliseen neljännekseen ja 0,6 prosenttia vuoden takaiseen. Siitä huolimatta ei kannata nuolaista ennen kuin tipahtaa, sillä vaikka nyt nähty heiveröinen talouskasvu saattaa olla alku Suomen paremmalle tulevaisuudelle, voi se sittenkin osoittautua pelkästään pieneksi keskeytykseksi maamme talouden alakuloon.

* * *

Jos Suomen talous näyttääkin positiivisia merkkejä, samaa ei voi sanoa maahamme asettuneista kehitysmaalaisista. Tästä meitä muistutti Suomeen asettunut iranilaismies, joka pahoinpiteli vaimoaan kolmesta neljään kertaan kuukaudessa kahden vuoden ajan.

MTV3:n jutun mukaan tämä tapahtui siten, että hän "löi vaimoa kasvoille kädellään ja hakkasi latausjohdolla sekä vyöllä eri puolille kehoa. Lisäksi hän potki naista ja heitteli tätä seinille. Pahoinpitelyn lisäksi mies uhkasi heittää happoa vaimonsa kasvoille ja tappaa hänet."

Syyksi pahoinpitelyyn riitti erimielisyys maton paikasta lattialla. Ja pokerikasvoinen mies selitti syntyneet vammat parhain päin toimimalla kielitaidottoman vaimonsa tulkkina lääkärissä. 

Tapaus osoittaa suorastaan huutomerkin tavoin yhden ongelman suomalaisessa maahanmuuttopolitiikassa. Tarkoitan tällä sitä, että iranilaismiehen vaimoonsa kohdistama väkivalta olisi loppunut lyhyeen, mikäli maahanmuuttajilta vaadittaisiin sosiaaliturvan ja muiden maahanmuuttopalveluiden vastineeksi Suomen kielen ja kulttuurin opetukseen osallistumista. 

Puheena olevassa tapauksessa nainen olisi kielitaitoisena voinut käydä lääkärissä yksinään ja kertoa siellä todellisen syyn vammoihinsa. Tai mikäli mies olisi tunkenut mukaan, puhua asiasta tämän läsnäollessa. 

Niinpä jäänkin suurella jännityksellä odottamaan, milloin maahanmuutto-, naisasia- ja ihmisoikeusaktivistit ryhtyvät vaatimaan Suomeen saapuville maahanmuuttajille vastikkeellista sosiaaliturvaa. Vai onko niin, ettei maahanmuuttajanaisten kohtaamalla väkivallalla ole sittenkään niin kovin suurta merkitystä heille?

24 kommenttia:

 1. Nämä ihmiset kuuluvat klaaniyhteisöihin ja jos nainen olisi mennyt yksin terveyskeskukseen ja jos tästä olisi ollut jotain seurauksia miehelle, hän olisi soittanut Ruotsiin saman klaanin serkuille, jotka olisivat tulleet teloittamaan naisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma16. toukokuuta 2024 klo 7.56

   Viherkommari-femakot ovat ärhäkästi puolustamassa "naisten oikeuksia", mutta toivottavat näitä räikeästi polkevat muslimiäijät tervetulleiksi maahamme, mitä mustempi ihonväri, sitä parempi!
   Aika ristiriitaista käyttäytymistä.

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma16. toukokuuta 2024 klo 7.59

   Puhumattakaan noiden muslimien aiheuttamista kustannuksista kantasuomalaisille veronmaksajille ja monista muista haitoista.

   Poista
 2. Ei primitiivinen kulttuuri lähde aikuisesta ihmisestä, vaikka siirtyisikin länsimaiseen maailmaan. On päättäjien typeryyttä kuvitella, että väkivaltaisen kulttuurin tuominen tasa-arvoiseen ja ihmisoikeuksia kunnioittavaan yhteiskuntaan onnistuisi kunhan vaan päälleliimattavaa kotoutusta on tarpeeksi. Jo 500 vuotta Suomessa on ollut myös romaneja ja vaikka kaikki mahdollinen on tehty, kielikin on nykyään hallussa, niin tulokset ovat kovin vaatimattomia.


  n on tehty

  VastaaPoista
 3. Tuhritaanko talouden elpyminen ensi syksyn työtaisteluilla. SAK ei investoi, ei luo työpaikkoja eikä tee työehtosopimuksia.

  VastaaPoista
 4. AY-pomot uhoavat jo, että syksyn tes-neuvotteluissa kostetaan hallitukselle. Joku pamppu jo sanoikin, että "vain taivas on rajana".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kostetaan ?
   Paljonko viimeiset palkan sopimuskorotukset olivat, 5-6 % ?.
   Inflaatio 2022 oli +7,1 % ja 2023 +6,3 %,
   siis viralliset luvut.
   Hallituksen tukikarsinnat työssäkäyville ovat hallituksen oman ilmoituksen mukaan 114 €/kk keskimäärin. Eli siitä tulee työnantajille maksettavaa n 4-7 %.
   Tämä ei sisällä asumistukia, vaan koskee kolmea muuta vähennystä.
   Eli yhteensä inflaatioksi kertyy 15-20 % reilussa 2 vuodessa.

   Poista
 5. Sehän on sitä kultuurisesti "parempaa väkivaltaa", kun muslimi hakaa vaimoaan tai raiskaa kantasuomalaisia tyttöjä puskassa.

  VastaaPoista
 6. Monikulttuurisuus on rikkaus, ei minulla muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heitit sitten päivän hirtehishuumorit, päivän vitsin voi lukea tämän kirjoituksen lopusta:

   https://jaskanpauhantaa.blogspot.com/2024/05/valihuomautus-170-lakkoon.html

   Poista
 7. Mikä se on se "meidän kulttuurimme" Professorin mielestä? Anderssonin, Ohisalon, Kiurun, Essayahin, jne käsitys asiasta, vai jotakin muuta?
  Kuitenkin näyttäisi siltä, että vasemalta ja oikealta ajetaan lisää liberalismia ja yksilön vapautta sillä seurauksella, että viimeisetkin estot tehdä pahaa ja vääryyttä toisille näyttävät katoavan.
  Riittäisikö maahanmuuttajille ja meille muillekin, että noudattaisimme kulloinkin voimassa olevaa lakia, ja kunioittaisimme toistemme yksityisyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko että olisi olemassa jokin yksi ja yhteinen käsitys siitä mikä on yksityistä? eipä taida olla. Vasemmiston käsitys on että he saavat työntää nenänsä ja pakottaa käsityksensä sellaisiin asioihin jotka muulle porukalle ovat yksityisiä asioista, kuten siihen miten ajattelee asioista ja miten niistä puhuu. Se mikä on tähän saakka ollut vain hieman karkeaa käytöstä tai huumoria, on heidän mielestään kiellettyä ja rangaistavaa. Ei, sellaista yhteistä käsitystä ei ole olemassa ja se on yksi skisman pääsyitä. Ja jo nyt on tehty sellaisia lakeja joiden oikeudenmukaisuutta ja tarpeellisuutta eivät kaikki enää jaa. Vihervasemmisto on jo nyt säätänyt lakeja jotka eivät täytä vanhaa vaatimusta "mikä ei ole oikeus ja kohtuus, ei voi olla lakikaan". Eli siinäkin ollaan menossa siihen suuntaan että lakeja säätämällä jaetaan kansaa niihin jotka haluavat puuttua kaikkeen mitä eivät hyväksy tekemällä siitä laitonta ja niihin jotka ovat eri mieltä näistä jutuista mitä toinen puoli ei hyväksy. Vastakkaisasettelu tulee vain lisääntymään ennenkuin eräiden halu tehdä asiat "tee niin kuin minä haluan tai itke ja tee" alkaa lieventymään, eli vasemmiston halu pakottaa kaikki muut tahtoonsa. Hyvä esimerkki tästä oli tämä lakkoilu, joka oli täysin ulkoparlamentaarista demokratian vastaista toimintaa kun ammattiyhdistysliike yritti säilyttää oikeutensa ulkoparlamentaariseen demokratian vastaiseen saneluun siitä mitä hallitus saa tehdä ja mitä ei.

   Poista
  2. Mikä olisi mielestäsi hyvä ratkaisu? Vapauden lisääminen ei ole nähdäkseni tehnyt meistä yhtään sen parempia kuin tiukassa "herran nuhteessa" pitäminen. Kumpi niistä sitten onkaan se oikeampi "oikeus ja kohtuus".

   Poista
  3. Ratkaisu olisi että lopetettaisiin ideologinen oikeassa oleminen ja toisten pakottaminen siihen lainsäädännön keinoin. Mutta koska se on sitä mitä vihervasemmisto tekee, niin eipä minulla siihen mitään vaikutusvaltaa ole. Toisten asioihin kärsänsä työntävien ihmisten estäminen on aina ollut vaikeaa, nyt se vain tullut valtavirraksi ja vielä vaikeammaksi.

   Poista
  4. Vastaan kysymykseen. Eiköhän meidän kulttuurimme koostu niistä asioista, joista selvästi suurin osa suomalaisista on samaa mieltä. Se tarkoittaa esimerkiksi toisten ihmisten kunnioittamista ja arvostamista heidän tekojensa mukaan sekä kohtelua siten, kuin toivomme itseämme kohdeltavan. Tietenkin myös vastuuta omasta toimeentulosta oman kyvyn mukaisesti sekä demokraattisesti sovittujen lakien noudattamista ja niin edelleen.

   Poista
  5. Juu, noinhan sen pitäisi olla, mutta mikä se sinun vastauksesi oikein on? eihän se että kertoo miten asioiden pitäisi olla, tee asioista sellaisia? tätä sanamagia höpötystä olemme kuulleet ihan riittävästi, toimenpiteiden määrittäminen on ihan toinen asia kuin päämäärän tai toiveen siitä millainen sen päämäärän pitäisi olla.

   Poista
 8. Hyvä, että taloudessa on valoa tunnelin päässä.
  Siitä huolimatta valtion velkaantuminen on niin rajua, että turhia menoja pitää edelleen karsia kuten esimerkki osoittaa:

  MTV uutiset tänään

  PS pysyy kannassaan: Yleltä pois 25 prosenttia – "Realiteetit valjenneet"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ps-pysyy-kannassaan-ylelta-pois-25-prosenttia-realiteetit-valjenneet/8939036

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tämä säästö toteutuu, sehän tarkoittaa, että jokaisen suomalaisen Yle-verosta lähtee 25%.
   Mukava säästö ja saa käyttää senkin rahan niin kuin itse parhaimmaksi näkee :)

   Poista
 9. Maahanmuuttaja-naisten kohtaamat pahoinpitelyt, ympärileikkaukset ja muu väkivalta ei kiinnosta ketään ja aiheuttaa vain vaivaannuttavaa hiljaisuutta, koska siihen puuttuminen vaatisi sitä, että pitäisi puuttua jotenkin maahanmuuttaja-miesten hyper-fundamentalistiseen ja maskuliinisen kulttuuriin. Se on vihreiden ihmisoikeus-liturgiaa vastaan, jossa muiden kulttuuri on aina parempaa kuin suomalaisten.

  VastaaPoista
 10. Lisää ongelmatapauksia kasvaa jatkuvasti:

  Yle tänään

  Pahoinpitelystä epäilty oli viime vuonna yleisimmin 14-vuotias

  Tilastokeskuksen mukaan nuorten, etenkin alle 15-vuotiaiden tekemiksi epäiltyjen pahoinpitelyjen määrä on ollut kasvussa vuodesta 2019 lähtien.
  Myös pahoinpitelyn uhriksi joutuu yhä useammin nuori.

  https://yle.fi/a/74-20088911

  Artikkelista poimittua

  Alle 15-vuotiaiden määrä on kasvanut

  Vuosina 2021–2023 pahoinpitelystä epäillyn yleisin ikä oli 14 vuotta, kun vielä vuosina 2015–2019 yleisin ikä oli yli 20 vuotta.
  – Alle 15-vuotiaiden epäiltyjen määrän kasvu alkoi vuonna 2019. Myös hieman vanhempien, 15–20-vuotiaiden pahoinpitelyepäiltyjen kohdalla aiempi myönteinen kehitys näyttää päättyneen 2020-luvulla, Tilastokeskuksen yliaktuaari Kimmo Haapakangas sanoo.
  ...
  ...
  Yleisin ikä vaihtelee alueittain, myös nuoret tytöt ovat epäiltynä aiempaa useammin

  Vaikka 14 vuotta oli yleisin pahoinpitelyistä epäiltyjen ikä vuonna 2023 koko maan tasolla, tilanne vaihtelee alueittain.

  Esimerkiksi Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella yleisin epäiltyjen ikä oli viime vuonna 13 vuotta.
  Itä-Uudellamaalla yleisin ikä oli 16 vuotta ja Vantaan ja Keravan hyvinvointialueella 14 vuotta.
  Helsingissä yleisimmät ikäluokat olivat 19- ja 34-vuotiaat.
  ------------------------

  Jokainen voi miettiä keitä epäillyt ovat ja miettiä myös sitä ovatko uhrit lähinnä kantasuomalaisia?
  Jos ovat, miksi yhteiskunta ei pysty suojelemaan heitä ja mitä asialle tulisi tehdä?

  VastaaPoista
 11. Yle tänään

  Pride-tapahtuma palaa Hämeenlinnaan vuosien tauon jälkeen – samaan aikaan järjestetään pikku-pride alaikäisille

  https://yle.fi/a/74-20088719
  -----------------------

  Miksi lasten ei anneta kasvaa ja kehittyä rauhassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo pride lapsille sai minutkin ajattelemaan että mitä voisin henkilökohtaisesti tehdä torpedoidakseni sen toteutuksen.

   Poista
  2. Rappiota rappion päälle - läntisten maiden tuho etenee monin tavoin

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma17. toukokuuta 2024 klo 7.14

   Ajattelemisen aihetta:

   "Länsimaiden tuho on Timo Vihavaisen vuonna 2009 ilmestynyt teos, joka perustuu Kanava-lehdessä julkaistuihin artikkeleihin. Vihavaisen mielestä länsimainen kulttuuri on rappeutumistilassa kadotettuaan perustavat arvonsa: totuuden, hyvyyden ja kauneuden tavoittelun. Niiden tilalle on tullut itsekeskeisyys ja kyltymätön mielihyvän tavoittelu kuluttamalla. Yhteiskunnan arvot ovat muuttuneet, mutta siihen ei kiinnitetä huomiota.[1]

   1900-luvun alussa Oswald Spengler kirjoitti kirjan Länsimaiden perikato, ja Vihavaisen mielestä 2000-luvun alussa Yhdysvaltojen kulttuurinen rappio on varsin yleisesti hyväksytty tosiasia. Kun kulttuuri ei enää edes halua puolustaa itseään, vahvemmat kulttuurit valloittavat sen. Vihavainen viittaa myös Kulttuurien kamppailu ja uusi maailmanjärjestys -kirjan kirjoittaneen Samuel Huntingtonin ajatuksiin. Huntingtonin mielestä monikulttuurisuuden korostaminen länsimaisen kulttuurin kustannuksella johtaa länsimaiden häviöön.[2]

   Postmodernismia kannattava älymystö on Vihavaisen mielestä jälleen rähmällään, kuten se oli ennen Neuvostoliiton ja stalinismin edessä. Poliittisen korrektiuden ja kaiken pitämisen yhtä arvokkaana nimissä keskustelua esimerkiksi feminismistä ja maahanmuutosta pyritään vaientamaan. Kaikki julistavat olevansa feminismin puolella, kuten aikaisemmin kaikkea mahdollista hyvää tarkoittaneen sosialismin. Feminismi ja naistutkimus ovat Vihavaisen mielestä tehneet itsensä kohdistuvan arvostelun mahdottomaksi vaatimalla, että arvostelijan on oltava itse feministi. Vastaavalla tavalla kommunismi oli Vihavaisen mukaan itse itsensä todistava.[1]

   Maahanmuuttoa Vihavainen sanoo ”länsimaisen kulttuurin itsemurhaksi” ja hulluuden riemumarssiksi. Hänen mukaansa maahanmuuton haitallisuus länsimaille on tiedossa, mutta sitä ei haluta tunnustaa. Maahanmuuton kyseenalaistaminen ja vaihtoehdoista puhuminen on julistettu kielletyksi aiheeksi. Vihavaisen mukaan suurin osa ongelmista johtuu islamista, joka on erittäin hyökkäävä aate.[1] Vihavaisen mukaan islam tuo länteen sen perusarvojen vastaisia asioita.[3] Helsingin Sanomien haastattelussa kirjan ilmestyessä Vihavainen kutsui ”pöyristyttäväksi” Jussi Halla-ahon saamaa jumalanpilkkatuomiota ja sitä, että Muhammad-pilapiirrostapaukseen vastattiin sananvapauden arvoa polkemalla ja islamia mielistelemällä.[1] - https://fi.wikipedia.org/wiki/L%C3%A4nsimaiden_tuho

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!