tiistai 14. toukokuuta 2024

Positiivista maahanmuuttoa

Suomen hallitus poikkeaa edeltäjistään siinä, että se on osannut erottaa toisistaan sosiaaliturvaperusteisen ja työperäisen maahanmuuton. Jälkimmäisestä hallitusohjelmaan on kirjattu, että "osaavan ja koulutetun työvoiman vajeeseen puututaan tehokkailla keinoilla muun muassa sujuvoittamalla ulkomaisten tutkintojen tunnustamista ja panostamalla lähtömaakoulutuksiin. Työvoiman kielitaidon turvaamiseksi molempien kotimaisten kielten koulutuksen ja kielitutkintojen tarjontaa ja laatua parannetaan".

Vastaavasti humanitaarisen maahanmuuton osalta ohjelmassa todetaan, että "sotaa, vainoa ja muita ihmisoikeusloukkauksia pakenevalla ihmisellä on oikeus hakea turvapaikkaa. Hallituksen tavoitteena on niin kansallisella kuin EU-tasolla, että antamamme apu kohdentuu kaikkein hädänalaisimmille ja järjestelmän väärinkäyttö estetään". 

Ohjelmassa mainitaan myös, että "Suomen turvapaikanhakujärjestelmää tehostetaan ja sen laatua kehitetään. Kielteisen päätöksen saaneet palaavat tai heidät palautetaan lähtömaihin mahdollisimman nopeasti. Palautuskieltoa noudatetaan". Lisäksi - turvapaikkakeinottelun estämiseksi - "hallitus huolehtii, ettei turvapaikkaprosessista tule työnhaun ja työperäisen maahanmuuton väylä".

Tätä taustaa vastaan oli mielenkiintoista huomata pieni uutinen, jonka mukaan Suomeen tulee töiden perässä eniten filippiiniläisiä. Heidän määränsä oli viime vuonna 2 861 eli 19 prosenttia kaikista työperäisistä maahanmuuttajista. 

Filippiiniläisiä sijoittuu erityisesti hoitoalalle, mitä varten heille on järjestetty jo etukäteen koulutusta kotimaassaan. Suomeen saavuttuaan heillä on uutisen mukaan hyvä työmotivaatio ja myöteinen asenne - sekä valmius käyttää suomea arkisessa asioinnissa. 

Ei siis ihme, etteivät filippiiniläiset nouse mitenkään esille - sosiaaliturvan houkuttelemien somaleiden tai irakilaisten tavoin - rikostilastoissa tai suomalaisen yhteiskunnan rasistisuutta valittelevissa lehtijutuissa. Sen sijaan he tekevät tärkeää työtä paikatessaan oman yhteiskuntamme vinoutuneen väestörakenteen aiheuttamia ongelmia - ja kotoutunevat ajan myötä tärkeäksi osaksi yhteiskuntaamme. 

Samalla he toimivat - toivottavasti - tuleville hallituksille esimerkkinä siitä, kuinka järkevällä maahanmuuttopolitiikalla voi olla positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Sekä toivottavasti ohjaavat suomalaisia poliitikkoja noudattamaan myös tulevaisuudessa niitä linjauksia, joita Petteri Orpon (kok) kabinetti on kirjannut hallitusohjelmaansa.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Nyt oli liian vaikeaa opposition kansanedustajille
Mari Rantasen ja Leena Meren ministeriöt oikealla asialla
Maahanmuutto on voimavara USA:ssa, mutta Euroopassa pelkkä taakka

19 kommenttia:

 1. Ei se kyllä oikeen terveeltä vaikuttanut kun persut äänesti kyllä eu:n uudelle maahanmuuttolaille, joka tuhoaa euroopan 3 maailman loisaallolla. Jos tuo teko lisää työväkeä Suomessa, niin ei muuta kun tillitallin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisitko laittaa tänne sen eduskunnan päivämäärän, jossa tällainen laki on hyväksytty. Eduskunnan taltiot tuntuvat laahaavan pahasti jälkijunassa.

   Poista
 2. Toivottavasti ei oteta näitä tänne vaan maksetaan joku sakko tms ja odotetaan miten Puola ja muut vastahankaiset tekee.

  VastaaPoista
 3. Filippiinit sijalla 72 ja Somalia 112 äo-sijoituksissa (https://www.worlddata.info/iq-by-country.php).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli me imuroimme Filippiinien käyrän oikean laidan väen tänne.

   Poista
 4. Kalergi-suunnitelma14. toukokuuta 2024 klo 9.44

  Sosiaaliturvaperusteisen ja työperäisen maahanmuuton välillä viher- ja muut kommarit eivät tee eroa - kaikki asylum- taikasanan lausuvat ovat tervetulleita, samoin kuin ärkoopeelaisista ainakin täyshullulle Biaudetille, ja mitä mustempi ihonväri, sitä parempi (kuten esim. somaleilla jotka ovat työllistymistilastojen pohjasakkaa), koska heidän mielestään yksinkertaisesti "Suomi tarvitsee maahanmuuttoa"!.
  Tämä siitä huolimatta, että nuo asylum-taikasanalaiset aiheuttavat nyt jo yli 3 miljardin euron vuotuiset kustannukset valtiolle ja rahoitetaan uudella ULKOMAANVELALLA
  kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin - ja ovat olennainen osasyy pahasti kuralla olevaan valtiontalouteemme ja SOTE-kriisiimme. Mutta kommunisti Paavo Arhinmäen mukaanhan valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin! Ks. https://hiki.pedia.ws/wiki/Paavo_Arhinm%C3%A4ki

  VastaaPoista
 5. Se on pluffia. Haittamaahanmuuttoa sanotaan nyt työperäiseksi maahanmuutoksi, sellainen muutos siinä on tosiasiallisesti tapahtunut. Suomi ei edes voi päättää, EU päättää.

  VastaaPoista
 6. Kun kommunistit laulavat, Juice Leskisen äänellä, "Maksamme velkaa...." neekerit sen ovat sisäistäneet täydelleen.
  Afrikkalainen hokema on, länsimaiden SYYLLISYYS, heidän surkeuteensa.
  Somaleilta sen saa kuulla yhtenään.
  Sen sijaan filippiinittäret, tuossa naapuruston hoivakodissa tekevät työtä hymyssä suin.
  Mitään höpinää rasismista etc. en ole kuullut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen toista vuotta käynyt yksityisessä hoivakodissa katsomassa lähisukulaisten. Monesti osastolla on neljä lähihoitajaa, jotka kaikki ovat filippiinoja. He ovat erittäin ystävällisiä. Taputtavat isoa miestäkin käsivarteen vaikka en ole hoidettavana. Kielitaidon kanssa on ongelmia. Joskus on filippiino pyytänyt apua työkaverilta kun ei itse osaa suomea. Joskus ei viesti mene perille, kun suomea puhuva ei ymmärrä suomalaisen yksinkertaista puhetta. Huonossa puheympäristössä suuri osa viestinnästä ei mene perille.

   Poista
 7. viher-vasemmiston mielestä filippiiniläiset eivät ole oikeita maahanmuuttajia, koska he eivät valita, uhriudu, vaadi erityiskohtelua. Ja mikä pahinta, he ovat naisia. Samoin kuin ympärileikatut ja pakkonaitetut tytötkään eivät kiinnosta feministejä ja ihmisoikeus-kalkkunoita, aasialaiset naiset herättävät kihisevää raivoa, koska he käyttäytyvät perinteisen naisellisesti eivätkä vihaa suomalaisia miehiä.

  VastaaPoista
 8. Yle tänään

  Kahta noin 12-vuotiasta nuorta epäillään espoolaisen VPK-talon törkeästä tuhotyöstä – poliisi kuulee tänään muita epäiltyjä

  Poliisi on edennyt torstaina Espoon Tuomarilassa palaneen VPK-talon tutkinnassa. Poliisin mukaan on mahdollista, että osa Espoon epäiltyihin tuhopolttoihin epäillyistä henkilöistä on tuttuja tai sometuttuja keskenään.

  https://yle.fi/a/74-20088490

  Artikkelista poimittua

  Geigerin mukaan kaksi poliisin kuulemaa nuorta on osittain myöntänyt olleensa paikalla VPK-talolla. Poliisi huomauttaa, että muiden nuorten kuuleminen on kuitenkin vasta kesken.

  – Tässä on niin monta nuorta, joiden kuuleminen vaatii erityismenettelyjä. Se on aikaa vievää ja sensitiivistä, kun on kyse kuitenkin reilusti alle 15-vuotiaista.
  ...
  ...
  Maanantaina kaksi 15-vuotiasta myönsi sytyttäneensä perjantaina Laurinlahden koulun tuleen Espoonlahden kaupunginosassa. Poliisi ei epäile heitä muista epäillyistä tuhopoltoista.

  – He ovat erillinen tekijäpari. On mahdollista, että muiden epäiltyjen tuhopolttojen tekijät ovat ainakin sometuttuja, samaa ikäluokkaa ja käyvät mahdollisesti samoja kouluja. On siis mahdollista, että kyse on jonkinlaisesta somekeskusteluryhmässä tai -yhteisössä toimivasta tekoryppäästä.

  ---------------------

  Minusta olisi yhteiskunnallisesti merkittävää, että mahdollisen tuomion jälkeen julkaistaisiin tieto, että ovatko syylliset kantaväestöä vai niin sanottuja turvapaikanhakijoita.
  Tällä tiedolla olisi merkitystä koska silloin valveutuneet kansalaiset pystyisivät mahdollisesti ennalta ehkäisemään tilanteita esim. ilmoittamalla viranomaisille jos havaitsevat epäilyttävää toimintaa ympäristössä.

  Ei ne kaikki Ruotsin tuhannet autopalotkaan itsestään syttyneet.

  On nimittäin tosiasia, että tietyt tulijat aiheuttavat ongelmia ja rikoksia suhteessa enemmän kuin kantaväestö.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitäs luulet? poliisihan kertoi sen sillä tavalla kuin heillä on lupa: kuuleminen vaatii erityisjärjestelyjä... tulkin ja erikoissosiaalitädit

   Poista
 9. Hienoa edistystä, että hallitus osaa erottaa nuo maahanmuuttolajit toisistaan. Se on kuitenkin pakko todeta, että tämä älyllinen kehitys ja suunnan muutos on täysin persujen äänestäjien ansiota. Vielä ennen vaaleja Kokoomuksen edustajat julistivat kaikenlaisen maahanmuuton tarpeellisuutta kriteereistä viis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jatketaan EU-vaaleissa 9.6. samaa rataa eli Äänestetään oikein!

   Poista
 10. Yle tänään

  Perustuslakivaliokunta näytti vihreää valoa rajamenettelylaille

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-227927

  Perustuslakivaliokunnan yksimielisen lausunnon mukaan rajamenettelylaki voidaan säätää perustuslain estämättä.

  Rajamenettely tarkoittaa nopeutettua turvapaikkamenettelyä, jossa tietyt, esimerkiksi perusteettomiksi arvioidut turvapaikkahakemukset tutkitaan nopeasti hakijoiden ollessa ulkorajalla tai sen läheisyydessä.

  Rajan läheisyydessä pysyminen varmistetaan esteaidalla, jonka rakentamista vastaanottokeskuksen ympärille hallitus esittää.

  VastaaPoista
 11. Alkaa hintalappu hölmöilylle löytymään:

  Vantaan ja Keravan alue hakee lisää rahaa valtiolta – taustalla kaksi erityispiirrettä: "Kaikki hyvinvointialueet kamppailevat"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/vantaan-ja-keravan-hyvinvointialue-hakee-lisaa-rahaa-valtiolta-taustalla-kaksi-erityispiirretta/8937638

  Artikkelista poimittua

  Vantaan ja Keravan hyvinvointialuejohtaja Timo Aronkytön mukaan tärkein peruste lisärahoituksen hakemiseen on alueen sosiaalihuollon erityispiirteet.

  – Näillä erityispiirteillä viitataan monikulttuurisuuteen ja metropolialueen lieveilmiöihin, jotka molemmat aiheuttavat sosiaalihuollossa muita hyvinvointialueita suurempaa palveluntarvetta.

  ---------------------

  Taas yksi hyvä syy lopettaa elintasopakolaisten vastaanotto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. "alueen sosiaalihuollon erityispiirteet"
   on kiertoilmaisu sille, minkä Mikko Paunio sanoo seuraavassa selkokielisesti suoraan:
   "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset",
   https://oikeamedia.com/o1-212200

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!