lauantai 4. toukokuuta 2024

Miksi suuri osa suomalaisista äänestää vihervasemmistoa?

Tampereen kaupunginvaltuustossa on 35 vihervasemistolaista ja 32 keskustalaista tai oikeistolaista vaaleilla valittua päättäjää. Toisin sanoen kaupunki on edelleen poliittisesti vasemmalla toisin kuin Suomen muut suuret kaupungit. 

Siksi ei ollut kovin yllättävää, että Suomen uutiset kertoi kaupungin syrjivän perussuomalaisia julkisten tilojensa käytössä. Esille tulleessa tapauksessa kyse oli Laikunlavan esiintymistilasta, jonka Riikka Purran (ps) johtaman puolueen paikalliset toimijat olisivat halunnut vuokrata vuonna 2022. Sitä ei kuitenkaan sallittu, koska lavalla ei sallita poliittisia tilaisuuksia. 

Tästä huolimatta tilaa on vuokrattu kolmena viime vappuna kaupungin vasemmiston käyttöön - tosin kuluvana vuonna tilaisuuden poliittinen anti oli sijoitettu musiikkiesitysten väleihin ja lavan ympäristöön. Esillä ollut poliittinen aate ei suinkaan ollut mitään valtavirtapolitiikkaa vaan tyrkyllä oli Suomen kommunistisen puolueen propagandaa.

Totesin, ettei tämä ollut kovin yllättävää. Näin siksi, että olen elämäni varrella havainnut juuri poliittisen vasemmiston puhuvan merkittävän usein yhtä ja tekevän toista. Eli aivan kuten se teki myös Suomen uutisten kertomassa tapauksessa. 

Tämä puhumisen ja tekemisen ero ei rajoitu pelkästään Suomeen, vaan se oli yhtenä syynä myös siihen, että aatteen suurin saavutus eli Neuvostoliitto hävisi kilpailun länsimaisten demokratioiden kanssa. Eikä ole syytä unohtaa myöskään vihervasemmistolaisten saavutuksia Nicaraguassa tai Venezuelassa, joiden vasemmistolaiset johtajat ovat saattaneet maansa ja niiden asukkaat epätoivoiseen tilanteeseen.  

Tästä huolimatta enemmistö tamperelaisista ja noin kaksi viidestä suomalaisesta - etenkin naisista - katsoo poliittisen viherasemmiston edustavan heitä parhaiten demokraattisesti valittavissa päättävissä elimissä. Siis eduskunnassa sekä alue- ja kunnanvaltuustoissa. 

Onko siis niin, etteivät vihervasemmiston kannattajat ole huomanneet edustajiensa vuosikymmenestä toiseen jatkunutta kieroutta? Vai onko sittenkin siten, että he ovat siitä hyvinkin tietoisia, mutta antavat äänensä vihervasemmistolla siitä huolimatta? Tai ehkä jopa juuri siksi?

19 kommenttia:

 1. Joiltakin ihmisilta vaan puuttuu kyky tai halu rationaaliseen ajatteluun tai toimintaan.

  Toisille taas tosiasioiden tunnustaminen on todella vaikeaa.

  Ja mikä sen mukavampaa kuin itselleen valehtelu vaikka silmiensä edessä näkisi totuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän sitä sanotiin jo aikoja sitten, että kommunistin ja kristityn erottaa se, että kristitty uskoo vaikka ei näe, kun taas kommunisti uskoo vaikka näkee.

   Poista
 2. Mitäpä noita kyselemään. Kyseessä on hyvin tunnettu ja ihan nimetty ilmiö: kulttuurivitka.

  Sillä tarkoitetaan sitä viivettä joka kestää niin sanottujen "edelläkävijöiden" esittämistä uusista oivalluksista -- aatteista tai mistä tahansa innovatioista -- siihen että suuri enemmistö omaksuu uudet arvot omakseen. Huomautan, että siinä vaiheesssa jolloin edelläkävijöiden ideat ovat lanseerautuneet isompien joukkojen omaisuudeksi, aatteiden sisällöt ovat jo muuttuneet ihan muuksi, lähinnä muodottomaksi mössöksi.

  Olin itse läsnä siinä toimistossa, jossa oman maamme pioneerihenkiset "vihreät" idealistit riemuitsivat ja pitivät juhlat, kun olivat saaneet Helsingin Sanomiin jonkin kymmenen sentin mittaisen yhden palstan uutisen jostain luonnontuhosta. Ja nyt, kulttuurivitkan tehtyä tehtävänsä, sama lehti repii jatkuvia katastrofiotsikoita samoista aiheista.

  Mutta muistutan, ettei nykyisellä joukkotodellisuudesa vaikuttavalla puoliuskonnollisella tuhon eskatologialla ole mitään tekemistä alkuperäisten, myrkyttymisen tosiasioista huolestuneiden edelläkävijöiden kanssa. Nyt kyseessä on sama ilmiö josta kaikissa massamielenkuohunnassa on kyse -- itsetarkoituksellisesta efektintavoittelusta, uhriajattelun antamasta narsistisesta voimaantumisesta, eskatologisen pelottelun antamasta vallantunnosta.

  Jos eurooppalaista hengenelämää historiallisesti katsotaan, kaikki sodanjälkeinen intellektualismi oli jossain ihan tietyssä mielessä leimallisesti "vasemmistolaista". Se kuului ajan henkeen ja sille oli syynsä. Kukaan meistä ei kuitenkaan enää häiriinny saadessaan kuulla että Einsteinkin sympatiseerasi sosialismia. Siinä kohdassa osaamme tehdä eron aikalaistotuuksien ja sen tavan välillä, jolla itse haemme samaistumistamme jollekin opilliselle puolelle.

  Valitettavasti juuri "opillisuus" on oman, eurooppalaisella uudella ajalla kehittyneen tiedollisen ajattelumme sokeuttava piste, ja siksi meillä on joskus vaikeuksia ymmärtää että opillisissakin sisällöissä saattaa sisällä olla jotain ihan muuta kuin se propagandistinen leima, jota niiden päälle lätkäisemme kun moraalinen sormemme tarvitsee jumalallista magiaa osoitellessaan omia aatteellisia vihollisiamme.

  VastaaPoista
 3. Niinpä niin, mitä tulee noiden punavihreiden sanomisiin ja tekemisiin, niin ainahan ne ovat puhuneet yhtä ja tehneet toista. Heillä on myös aina ollut poliittisessa pelissä käytössä muutenkin ihan omat säännöt. Ja tähän asti laitaoikeisto on vain tyytynyt uikuttamaan siitä miten epäreiluja vihervasemmistolaiset taas ovat olleet. Mutta historia on osoittanut sen tähän mennessä monta kertaa että mitä tahansa asetta vastaan samanlainen ase toimii usein parhaiten. Kuuluisa sotateoreetikko Carl von Clausewitz ajatteli jo 200 vuotta sitten vähän tähän tyyliin kirjassaan "Sodankäynnistä". Näinollen punavihreitä vastaan pitäisi käyttää heidän omia aseitaan, olivatpa ne sitten miten moraalittomia tahansa!

  Se on jo nähty että valittaminen heidän menettelytavoistaan ei johda yhtään mihinkään. Pikemminkin se on vain yllättänyt jatkamaan heitä!

  Ajatellaan vaikka SETAn jakamaa kunniarotta-palkintoa. Mikähän äläkkä siitäkin nousisi jos vaikka Perussuomalaiset alkaisi jakamaan pahimmille punavihreille samantyylistä antipalkintoa joka samalla tavalla alentaa ihmisen jonkun saastaisen olennon tasolle. Minun mielestä ihan vain tasapuolisuuden vuoksi pahimmille punavihreille pitäisi ryhtyä jakamaan heidän aikaansaamistaan typeryyksistä vaikka KUNNIALAPAMATO- palkintoa aina kun siihen syytä ilmenee!

  VastaaPoista
 4. Tampere nyt sattuu olemaan punikkien kaupunki se ei siitä muutu vaikka aikaa kuluu satavuotta eteenpäin. Koko paikan väki pitäsi heittää rajan yli ryssien maahan sillä siellä niiden oikea paikka on.

  VastaaPoista
 5. Hyvä idea tuo kunnia esmerkki. Noita loisia riittää. Kihomato, satiainen, punikkipunkki jne.

  VastaaPoista
 6. Kun tuossa viimeviikonloppuna olin lenkillä, lauantai aamutuimaan, maantien alitustunnelista löytyi hylkypyörä. Sitä ei edellisenä päivänä siellä ollut. Se oli mitä ilmeisimmin varastettu, perjantaibileiden jälkeen ja hylätty tunneliin.
  Huomionarvoista tässä löydöksessä oli se, että se oli rikottu korjauskelvottomaksi. Vanteet oli murjottu tuhannenmutkalle ja etuhaarukka potkittu, niinikään kelvottomaksi.
  Mikä oli järkiperusteinen selitys varastetun pyörän kohtalolle?
  Kerroin työkaverille tuosta löydöstäni, johon hän totesi: "ihmiset vaan ovat niin vitun tyhmiä"
  Olisiko tuo kommunismin ihannointi myös inhimillistä tyhmyyttä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yksi perhetuttu, joka työkseen tutkii ihmisten käyttäytymistä on useasti todennut, että vain noin 15-20% ihmisistä kykenee itsenäiseen ajatteluun...
   - Tuumailija

   Poista
  2. Tuota en epäile. Mutta tämänkin vuoksi, sääliksi käy ihmiskuntaa.

   Poista
 7. Paasikivi huomasi, että suomalaiset ovat poliittisesti lahjaton kansa. Siksi täällä idiootit pääsevät päättäjiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pernarutosta on kehitetty biologiseen sodankäyntiin sopivia ilmalevitteisiä kantoja, joten tuo hankinta on aivan taatusti meidän varautumistamme ja ihan oma päätös. Ryssät eivät koskaan lopettaneet biologisten aseiden ohjelmiaan (eivätkä muutkaan) vaikka sellaiset kieltävä sopimuskin olevinaan allekirjoitettiin. Olet vielä tosi tyytyväinen tuostakin hankinnasta. Sekin osoittaa että naiiviuden aikakausi on tälläerää ohi, ennenkuin taas tulee liian pitkä rauhan kausi ja heikot ihmiset ryssii vaihteeksi kaiken.

   Poista
  2. Tottahan toki.
   Kuten olen tyytyväinen niihin jo 2017 tilattuihin c-19 testipuikkoihinkin.
   Hyvin ennakoitu, eikö vaan?

   Poista
  3. Kerrotko lisää tuosta tilauksesta, sen ajankohdasta ja kuka tilasi, keneltä ja mitä? vai oletko sinä tai joku kaverisi vain kehittäneet nettihuhun johon uskotte lujasti...

   Poista
 8. Äänestän ainostaan jos tulee eroaminen eu:sta, sitä vain ei tule koskaan. Minä en äänestä ketään hillotolpille eu:hun, sillä nuo ei Suomen puolta pidä.

  VastaaPoista
 9. Yle tänään

  Ruotsin vankiloita vaivaa ankara tungos – ruotsidemokraatit ehdottivat parempia oloja ruotsalaisille ja heikompia muille

  Ruotsissa yhä useammassa yhden hengen sellissä on nyt kerrossänky eikä niistä päästäne eroon ainakaan lähivuosina. Ahtaus kiristää vankien hermoja ja vaatii enemmän työvoimaa.

  https://yle.fi/a/74-20079745

  Artikkelista poimittua

  Vankimäärä kasvanut ja jengirikollisuus näkyy

  Vankiloiden ja tutkintavankiloiden paikkapula on kärjistynyt niin, että Kriminalvårdstyrelsen eli Suomen rikosseuraamuslaitosta vastaava viranomainen on siirtynyt eräänlaiseen valmiustilaan, jossa vapaita paikkoja haetaan keskitetysti koko maan vankiloista. Poikkeusjärjestely on voimassa toukokuun loppuun saakka.
  ...
  Myös Ruotsin viime vuosien jengisota näkyy ja tuntuu vankiloissa. Holmgren arvioi, että kaikista 6 000 vangista nyt noin tuhannella on yhteys jengirikollisuuteen.
  Holmgrenin mukaan poliisi onnistuu nykyään selvittämään entistä useamman jengirikoksen. Se tarkoittaa lisää pitkiin vankeuksiin tuomittuja vankeja. Lisätyötä aiheuttaa myös se, että taisteleviin jengeihin kuuluvat vangit on pidettävä erillään.
  ...
  Hallitus tahtoo kovempia rangaistuksia

  Järjestyksen palauttaminen ja entistä kovemmat rangaistukset ovat keskeisiä Ulf Kristerssonin johtamalle oikeistohallitukselle ja sen tukipuolueelle ruotsidemokraateille.
  Hallitus ja ruotsidemokraatit esittävät Tidö-sopimuksessa kymmeniä muutoksia ja kiristyksiä rikoslakeihin. Ehdotusten mukaan esimerkiksi kytkös jengeihin tuplaisi tulevaisuudessa rangaistuksen.
  ...
  Holmgrenin mukaan Ruotsin rikosseuraamuslaitoksen tämänhetkisissä suunnitelmissa tavoitteena on kolminkertaistaa vankilapaikkojen määrä vuoteen 2033 mennessä. Jo nyt tiedetään, että ensi vuoden ja vuoden 2026 uudishankkeet ovat aikataulustaan jäljessä.
  ...
  Nuorisovankilat lakkautettiin Ruotsissa vuonna 1979, mutta nyt ne on päätetty palauttaa kesäkuussa 2026.

  Vastuu 15–17-vuotiaista rikollisista siirtyy siten nykyisistä erityisistä nuorisokodeista vankeinhoidolle.

  VastaaPoista
 10. Tällöin sinä annat edun vastapuolelle. Mietithän vielä toisen kerran äänestämistä?

  VastaaPoista
 11. Siellä eu:ssa on ihan sama kuka mikä siellä istuu, kaikki menee aina samanlailla, päin seinää. Luuletko että persut pitää Suomen puolta, sekö on sitä että äänestettään kyllä läpimenneeseen eu:n maahamuuttolakiin joka tuhoaa koko euroopan, siihen ei enää auta kuka istuu mätänevässä eu syöpälässä. Sääli että moni ei seuraa mitä suomen politiikassa puolueet tekee.

  VastaaPoista
 12. HS tänään

  Ylen Viimeinen sana loppui – ”Ohjelma kiinnosti tiettyä yleisöä valtavasti ja muita ei oikeastaan ollenkaan”

  https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000010404556.html

  ”Ohjelma kiinnosti tiettyä yleisöä valtavasti ja muita ei oikeastaan ollenkaan.
  Sillä oli varsin erikoistunut ja pieni yleisö. Niin sanottuun prime time -slottiin se ei ollut paras mahdollinen.”
  -------------------

  Hallituksen säästötalkoot alkaa puremaan?

  VastaaPoista
 13. Täällä on aika paljon näitä perinteisten puolueiden kellokkaita yrittämässä vakuuttaa PS:n potentiaalisille äänestäjille että äänestäminen on turhaa. Hyvä taktiikka koska sitten kun joku yksinkertainen oikeasti jättää äänestämättä, he tarvitsevat voittoon taas yhden äänen vähemmän.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!