torstai 2. toukokuuta 2024

Lindmanin retoriikka toi tuulahduksen vuodelta 1918

Kirjoitin eilen siitä, kuinka tärkeää poliitikkojen olisi käydä rakentavaa keskustelua sen sijaan, että he pyrkivät sulkemaan tosiaan pois rakentavasta yhteistyöstä. Siksi tänään on syytä lausua pari sanaa eilisistä vappupuheista. 

Selvästi asiallisimman puheen piti puhemies Jussi Halla-aho (ps), joka kertasi niitä syitä, joiden takia hallitus on joutunut tekemään ikäviä päätöksiä. Ja muistutti meitä siitä, että yli varojen eläminen on vastuutonta loppulaskun maksamaan joutuvia lapsia kohtaan. 

Lisäksi Halla-aho nosti esille Ukrainan tukemisen tärkeyden. Hänen mukaansa "Venäjä laskee sen varaan, että meiltä loppuu päättäväisyys", joten "meillä ei ole varaa väsyä".

Toisesta ääripäästä vappupuheita löytyi oppositiojohtaja Antti Lindtmanin (sd) ulostulo, jonka retoriikka toi tuulahduksen vuodelta 1918 vihjatessaan yhden hallituspuolueen ministereistä löytyvän "ihmisvihaajia". Riidanhaluaan alleviivatakseen hän käytti hallituksesta myös virheellistä - valtiovarainministerin henkilöön viittaavaa - nimitystä "Purran oikeistohallitus" ikään kuin perussuomalaisten puheenjohtaja olisi Suomen pääministeri.

Toisin sanoen siinä missä puhemies selvensi kansalle hallituksen toiminnan syitä, pyrki oppositiojohtaja epäinhimillistämään yhtä hallituspuoluetta. Ja sitä kautta rakentamaan sellaista yhteiskuntaa, josta - eilen siteeraamani - amerikkalainen demokraatti puhui sosiaalisen median viestissään.

Tokihan vappupuheissa on tapana kosiskella omaa äänestäjäkuntaa, joka - toivottavasti - selittää Lindmanin ja eräiden muidenkin puheenpitäjien repivää retoriikkaa. Toivon mukaan dialogi kuitenkin paranee palattaessa arkeen ja kaikki poliitikot vasemmalta oikealle ymmärtävät, ettei parempaa yhteiskuntaa rakenneta poliittisia kilpailijoita epäinhimillistämällä vaan vaihtoehtoja esittämällä ja poliittisten puolueiden yhteistyöllä.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomen ongelmat eivät ratkea ilman yhteistyötä
Antti Lindtman haluaa Suomen EU:n alijäämämenettelyyn
Spolander ohjeisti, Yle muunteli totuutta, Andersson ei ymmärtänyt ja Halla-aho opetti

26 kommenttia:

 1. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 8.06

  "Venäjä laskee sen varaan, että meiltä loppuu päättäväisyys", joten "meillä ei ole varaa väsyä".
  Kyllä se ryssän pelko on viisauden alku tänä päivänä - tarkoittaen, että puolustuskyky on nostettava tarvittavalle tasolle. Tämä tarkoittaa ennenkaikkea huomattavaa joukkoa Nato-maita, jotka edelleen tyhmästi laiminlyövät puolustusvoimiensa kehittämistä ryssän hyökkäystä vastaan.
  Varsinkin kun Yhdysvaltain sotilaallinen tuki voi olla jatkossa vaakalaudalla. Ukrainan vahva tukeminen nopeasti on ensiarvoisen tärkeää.
  Putinin kaltaisia isovenäläisiä imperialisteja on paljon. "Putin nuorisosta" tulee niitä kaiken aikaa lisää - vrt. Hitler Jugend. Niille valloitettavia alueita ovat ne, jonne joskus on ryssän sotilassaapas astunut, kuten esim. Suomi. Heille esim. Viipuri on "vanha venäläinen kaupunki"!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 8.18

   Putinille Stalin on esikuva ja suuri ihanne. Putinille Neuvostoliiton alasajo oli "maailmanhistorian suurin tragedia".
   Varmaankin "Putin Jugendille" teroitetaan jatkuvasti noita asioita ja että "tänään meillä on Venäjä, huomenna koko maailma" ("heute gehört uns Deutschland
   Und morgen die ganze Welt“)

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 8.23

   Kun katselee valokuvia talvi- ja jatkosodan aikaisista Stalinin terroripommituksta Suomen kaupunkeihin, niin jälki on samanalaista mitä Putin & Co saavat aikaan Ukrainassa harva se päivä.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 12.18

   P.S. Ryssä ryösti toiseen kertaan v. 1944 äitini kodin ja kotiseudun, joka oli Viipurin maalaiskunnassa IHANTALAN vieressä.
   Aiheetta ei äitini sanonut, että ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi!

   Poista
  4. Ryssä on ryssä, niin että Pietari joutas nukettaa, olisi muutama miljoona vähemmän ja maailma parempi paikka ..

   Poista
 2. "Tokihan vappupuheissa on tapana kosiskella omaa äänestäjäkuntaa, joka - toivottavasti - selittää Lindmanin ja eräiden muidenkin puheenpitäjien repivää retoriikkaa."

  Eli mitä voimme sanoa Lindmanin ja noiden muiden äänestäjäkunnasta, jos heitä pitää "kosiskella" tuollaisilla puheilla? Minä sanoisin että vain roskasakkia kosiskellaan tuolla tavalla, mutta olen avoin myös muille mahdollisille selityksille.

  VastaaPoista
 3. Valtion tulojen ja menojen välinen epäsuhta on 13 mrd €.
  Ongelma on selvä mutta mistä löytyy ratkaisu?

  SDP:llä ei ole toimivaa ratkaisua koska verotus on jo ajettu tappiin ja velkaantuminen on jatkunut.
  Keskusta on kanveesissa. Ei ole huolehdittu kannattajien edunvalvonnasta ja tehty hölmöjä kumppanivalintoja.
  Vihreät ei ole koskaan ollutkaan valtiohoitajapuolue.
  Vasemmisto on pitkään ollut pikkupuolue, ei mikään valtapuolue.

  Vappupuheita pidetään tovereille vanhan kaavan mukaan kuten aina ennenkin.

  Nyt mennään tällä hallituksella ja keväällä 2027 valitaan seuraavat valtionhoitajat.
  Toivottavasti silloin saamme kuulla realistisia vaihtoehtoja miten asioita pitäisi hoitaa tai sitten jatketaan nykyisen tyyppisellä hallituksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meinaatko että vasemmisto pitäisi hallitusvastuuseen päästessään sellaiset lupaukset joissa pitäisi vähentää jaettavaa ilmaista rahaa ja joku saattaisi pahoittaa mielensä siitä? eivät ihan taatusti pidä. Mitä olen tätä touhua seurannut 80-luvulta saakka, vanhojen puolueiden perinne on ollut puhua ennen vaaleja sellaista paskaa että alta pois, lupailla kansalle sellaista millä luulee saavansa äänet, ja sitten hallituksessa unohtavan ihan kaiken mitä ovat puhuneet. Tämä on ollut täysin johdonmukaista toimintaa, ei ole edes yritetty mitään sellaista mitä on tullut puhuttua ennen vaaleja. Tämä nykyinen hallitus, PS erityisesti mutta jopa Kokoomus, on ollut virkistävä poikkeus tuohon poliittiseen paskaan siinä mielessä että nyt on näkyvissä melkoisen selvä linkki puheiden ja tekojen välillä. Ensimmäistä kertaa milloinkaan minun jo kohtuu pitkän elämäni aikana. Olen aina äänestänyt, ja aina pettynyt, mutta nyt en. Ei kaikkea puhuttua voi toteuttaa, koska hallituksessa on tehtävä kompromisseja saadakseen muu hallitus tukemaan niitä tärkeimpiä asioita, mutta nyt on selvästi se menossa että niitä kullekin puolueelle tärkeitä asioita ajetaan yhdessä. Mitä se sitten tarkoittaa kunkin puolueen kannalta on eri asia. Olisin ruotsien äänestäjänä hieman huolissani, jos heille tärkeitä asioita joita he haluavat eteenpäin, ovat vain ruotsinkielisten edut ja suurempien asioiden tuki täytyy muiden puolueiden ostaa heiltä esim. ruotsinkielisten alueiden laajemmalla päivystyksellä kuin suomalaisten alueiden. Eli mennään rasististen ehtojen mukaan edelleen ja ajetaan parempaa tietylle etniselle- ja kieliryhmälle toisten kustannuksella. Se lienee heille tärkein asia, mutta ei ehkä kovin eettistä ja jopa ihmisoikeussopimusten vastaista, puhdasta rasismia.

   Poista
  2. Tarkennan sen verran, että ei minua haittaa vaikka nykyisen tyyppinen hallitus jatkaisikin 2027 vaalien jälkeen.
   Tämä SDP:n leukojen louskutus ei vaan tuo mitään lisäarvoa asioiden hoitoon. Tai jos joku Rinne heittelee vappusatasta niin ei sen tyyppiset heitot ketään palvele.
   Maan talous vaan täytyy saada kuntoon, se on vihervasemmistossakin syytä ymmärtää.

   Poista
 4. Samaan kiinnitin huomiota. Tuli jälleen mieleen vanha toteamus, kuinka pienellä järjellä meitä hallitaan.
  Lindtman kuulosti tyhmältä siksi että puhe oli äärimmäisen ideologinen.
  Jos ideologia ei vastaa todellisuutta, on parempi yrittää vaihtaa ideologiaa kuin vaihtaa todellisuutta.
  Median ja poliitikkojen tulisi tietää, mitä ideologioissa roikkuminen merkitsee; Völkisher beobachter ja Signal kuolivat ideologiansa mukana, Pravda ja Izvestia pyörsivät ideologiansa pakon edessä, kutistuen olemattomiksi pikkujulkaisuiksi: Kuinkahan muuten käy Helsingin sanomien?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 11.38

   "Kuinkahan muuten käy Helsingin sanomien?"
   Helsingin-Brysselin Pravda on "kuolematon", koska se on planeettamme ylimpien globalistiroistojen pääpropagandakanava Suomessa!

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 12.09

   Melkein tasan 16 vuotta sitten silmiini osui sattumalta eräs blogiartikkeli otsikolla "Helsingin sanomien johtama mediakontrolli Suomessa". Sen mukaan:

   "Yksi David Rockefellerin suoraan kontrolloimista lehdistä on New York Times. Tarkkanäköiset ovat itsekin huomanneet, kuinka HS kopioi linjansa ja uutisointinsa melkein suoraan kyseisen ”laatulehden” sivuilta. Samaan johtopäätökseen tuli Kimmo Mäkilä vuoden 2007 väitöstutkimuksessaan, jossa kahden edellä mainitun lehden ydinaseuutisoinnin todettiin olevan ”kuin kaksi marjaa.” Erkko on tunnetusti yksi niistä harvoista helsinkiläisistä, jotka saavat joka aamu lentokyydityksellä tuoreimman New York Timesin kotiinsa."

   En ole havainnut lehden linjan muuttuneen tuosta ajasta nykypäivään, vaikka Aatos Erkko on ollut jo vuosia mananmajoilla.
   Rockefellerit ja Wall Streetin pääbanksterit Rotschildit ovat planeettamme mahtavimmat globalistiroistot. He koettavat toimia näkymättömästi kulissien takana, mutta heistä kummastakin on kirjoitettu useita kirjojakin.

   Poista
  3. HS on jonkinlaiden totuuden symboli Suomessa ja ehkä jo siksikin kuolematon, kuten sanoit.
   Ihmettelen kuitenkin HS:n niin syvällemenevää, läpinäkyvää propagandaa, joka valheellisuudessaan on vertaansa vailla.

   Poista
 5. Kertoisi hulluaho myös mikä pakotti allekirjoittamaan eu:n uuden maahanmuuttolain joka suomen tulee hukuttamaan, vai pitääkö todeta että persuilla ei ole omaa tahtoa kelläkään, eli nuo on eläviäkuolleita koko puolue.

  VastaaPoista
 6. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 14.11

  Sitä jo kuuluisaksi tullutta "Ruotsin mallia", erityisesti Suomen viherkommarien monikulttuuri-onnelaa:
  "Puisto muuttuu kerjäläisleiriksi ja käymäläksi: ”Pelottaa ihmiset pois”,
  https://www.kansalainen.fi/puisto-muuttuu-kerjalaisleiriksi-ja-kaymalaksi-pelottaa-ihmiset-pois/

  Muuallakaan Europassa eivät kaikki ole ihastuneita Suomen viherkommarien monikulttuuri-onnelaan: "Miljoonat seurasivat Eva Vlaardingerbroekin kiihottavaa puhetta väestönvaihtoa vastaan",
  https://www.kansalainen.fi/miljoonat-seurasivat-eva-vlaardingerbroekin-kiihottavaa-puhetta-vaestonvaihtoa-vastaan/

  VastaaPoista
 7. Kalergi-suunnitelma2. toukokuuta 2024 klo 15.15

  EU:n maahanmuuttosopimus on kantaeurooppalaisten kansanmurhan sinetöinti.

  VastaaPoista
 8. Valitettavasti Halla-aho elää Ukrainan tuen osalta menneessä haave maailmassa.
  Euroopan tuki on osoittautunut puheeksi, 13 kk sitten luvattiin toimittaa vuodessa miljoona 155 mm tykinammusta. Kun kaikki laarit, ja varastot kaivettiin saatiin vuodessa kasaan n 300 000 ammusta. Ja ammustuotantoa ei ole yritettykään nostaa, EU n tuki rahaa tulee ja jos esim. Suomen
  hallitus saa nimensä paperiin tänä keväänä niin tuotanto käynnistyy vuonna 2026.
  (Näin luki muistaaksen lehdessä joitain viikkoja sitten.) Orvolla tuskin on kiire sen paperin kanssa. 2026 tuskin on enään Ukrainan ja Moldovan valtioita olemassa.
  Mutta saadaan ehkä Nord Stream 3 rakenteille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoo, bisnes pelaa ..

   Poista
  2. Minä ymmärrän niin, että Trumpin sanomiset hieman vaihtelee mutta tuskin USA:ssa kukaan haluaa päästää Venäjää Puolan, Slovakian, Unkarin tai Romanian rajalle?

   Koska - jos Venäjä olisi näiden rajalla - uhka Nato maille olisi silloin liian lähellä.
   Tämän vuoksi epäilen, että tähän asti tilanteen ei anneta mennä.

   IL 19.4.2024

   Trumpilta viesti Euroopalle

   Donald Trump kehotti Eurooppaa tukemaan enemmän Ukrainaa.

   https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/41c9adc0-9961-4691-99c4-f8700f09b138

   Artikkelista poimittua

   Yhdysvaltain ex-presidentti Donald Trump sanoi torstaina, että Euroopan pitäisi antaa enemmän rahaa Ukrainalle, uutistoimisto AFP raportoi.

   – Kaikki ovat samaa mieltä. Ukrainan selviytymisen ja vahvuuden pitäisi olla paljon tärkeämpää Euroopalle kuin meille, mutta se on myös meille tärkeää.

   Liikkeelle Eurooppa! hän kirjoitti Truth Social -somealustallaan.

   Poista
  3. Ehta ryssän kätyrikin väänsi tänne örinänsä.

   Poista
 9. Pelätäänkö Suomessa vuoden 1918 tapahtumien uusintaa vai miksi tämä liittyminen?
  Mitkä ovat Suomen velvoitteet?

  Suomen Puolustusvoimat liittyy USA:n kansalliskaartin yhteistyöohjelmaan

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-224786

  Suomen Puolustusvoimat liittyy Yhdysvaltain kansalliskaartin yhteistyöohjelmaan. Puolustusministeri Antti Häkkänen (kok.) ja Virginian osavaltion kuvernööri Glenn Youngkin allekirjoittivat asiasta aiesopimuksen Helsingissä torstaina.
  Aiesopimuksen mukaan Suomi liittyy Yhdysvaltain kansalliskaartin yhteistyöohjelmaan (State Partnership Program, SPP).

  Kansalliskaartit (National Guard) ovat Yhdysvalloissa osavaltioiden kuvernöörien alaisia joukkoja. Niitä käytetään alueellisesti pelastus-, evakuointi- ja suojaamistehtävissä.

  Suomen osavaltiokumppani on Virginia.

  VastaaPoista
 10. Öööö... miten tuo muka mitenkään liittyisi mihinkään 18-toisintaan? selitäpä hieman hämärää ajatuksen kulkuasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä sekään ole mahdotonta, että tulevaisuudessa vihervasemmisto ja muslimit lyövät hynttyyt yhteen ja puolustavat yhdessä etujaan, näkemyksiään ja Kelan tukieuroja.
   Saa nähdä kuinka paljon hyödyllisiä idiootteja Suomestakin löytyy?

   Poista
  2. Katso kolme kuvaa tästä kirjoituksesta:

   http://yrjoperskeles.blogspot.com/2024/05/uhoa-riittaa.html

   Poista
  3. Niin, aivan, mutta miten tuo sopimus Kansalliskaartin kanssa liittyy millään lailla tuohon mitä kirjoitat? Kansalliskaarti, eli osavaltioiden yksiköt, on merkittävä osa jenkkien armeijaa, sen yksiköitä käytetään muun armeijan tapaan myös ulkomailla. Tuo sopimushan on vain samanlainen kuin jenkkien liittovaltion armeijan/ilmavoimien/laivaston kanssa siitä että he voivat harjoitella yhteistyötä täällä ja me siellä, ihan sama kuin liittovaltion armeijankin kanssa meillä oleva sopimus. Kun kyse on liittovaltiosta ja osavaltioista niin sopimusteknisesti tarvitaan eri sopimukset. Melkoista vassarisalaliittoteretisointia yhdistää se johonkin vuoteen 1918...

   Poista
  4. https://professorinajatuksia.blogspot.com/2024/05/nyt-oli-liian-vaikeaa-opposition.html?showComment=1714715863798#c7003597831625986370

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!