lauantai 18. toukokuuta 2024

Naisen logiikka, Putin ja hollantilainen maahanmuuttopolitiikka

MTV3 on teettänyt mielenkiintoisen kyselyn. Sen mukaan kaikki suomalaiset sukupuoleen katsomatta pitävät ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa sekä sisäistä turvallisuutta erittäin tärkeinä asioina eurovaaleissa. 

Sen sijaan Ukrainan tukeminen on kyllä miehille erittäin tärkeää, mutta naisten mielestä ei ole juurikaan väliä sillä tuetaanko ukrainalaisia heidän taistelussaan Putinin valloittajia vastaan. Sen sijaan kauniimpi sukupuoli pitää erittäin tärkeänä äärioikeiston nousun estämistä ja ilmastonmuutoksen torjuntaa, kun taas miehiä nämä aiheet eivät kiinnosta kovinkaan paljon.

Tämän perusteella voidaan siis päätellä, että miesten ja naisten äänestyskäyttäytymisessä tullaan näkemään varsin suuria eroja. Tarkalleen ottaen naiset asettunevat paljon sankemmin joukoin punavihreiden ehdokkaiden taakse kun taas miehet antanevat äänensä pikemminkin poliittisen keskiviivan oikealta puolelta tuleville ehdokkaille. 

Tämä ei tietenkään ole yllättävää, sillä onhan jo aiempien tutkimusten perusteella tiedetty, että naiset ovat miehiä useammin kallellaan vasemmalle. Siitä huolimatta heidän välinpitämättömyytensä ukrainalaisten kohtalosta yllätti ainakin allekirjoittaneen. 

Ovathan venäläiset valloittajat harjoittaneet ukrainalaisnaisia ja jopa lapsia kohtaan raakaa seksuaalista ja muuta väkivaltaa siellä, missä vain ovat pystyneet näin tekemään. Ikävä kyllä vaikuttaa siltä, että vanha sanonta, jonka mukaan "nainen on naiselle susi" pätisi tälläkin tavalla.

Samoin tuntuu siltä, etteivät suomalaisnaiset ole täysin sisäistäneet sitä, että Venäjän voitto Ukrainassa vaikeuttaa myös Suomen turvallisuustilannetta, koska se osoittaa, etteivät länsimaat ole viime kädessä valmiita puolustamaan omia liittolaisiaan. Ja siksi Putin saattaa muutama vuosi mahdollisen Ukraina-voittonsa jälkeen hyvinkin testata toimisiko sama logiikka myös NATO-maiden suhteen. 

Tässä yhteydessä on tietenkin todennäköistä, ettei Suomi ole ensimmäisen koeponnistuksen kohde, vaan Putinin armeija todennäköisemmin testaa NATO-maiden reaktioita johonkin sotilaallisesti heikompaan valtioon kuten Baltian tai Balkanin maihin. Mutta siitä huolimatta olisi parempi pysäyttää Kremlin suuruudenhullu diktaattori jo Ukrainaan kuin antaa hänen edes haaveilla länsiliittoutuneiden haastamisesta. 

* * *

En tiedä, mitä hollantilaisnaiset ajattelevat oman maansa turvallisuuspolitiikasta tai Ukrainasta, mutta Alankomaissa on joka tapauksessa tapahtumassa maahanmuuttopoliittinen vallankumous, koska neljä puoluetta Geert Wildersin Vapauspuolueen johdolla on sopinut hallituksen perustamisesta. Mikäli he saavat sovituksi yhteisen ohjelman, on sillä merkittäviä seurauksia hollantilaisnaisten turvallisuuteen.

Ilta-Sanomien mukaan "puolueet lupaavat muun muassa julistaa maahan 'turvapaikkahätätilan', jonka nojalla hallitus aikoo ryhtyä poikkeustoimiin turvapaikka­oikeuden ja perheen­yhdistämisen väli­aikaiseksi rajoittamiseksi sekä sosiaalituen leikkaamiseksi turvapaikanhakijoilta". Toisin sanoen Hollannin vetovoima sosiaaliperusteisten turvapaikanhakijoiden keskuudessa tulee oleellisesti laskemaan aiemmasta. 

Mielenkiintoista kyllä, saman jutun mukaan Vapauspuolue olisi menestymässä erinomaisesti myös eurovaaleissa. Siis toisin kuin Suomen Perussuomalaiset, joille gallupit lupaavat enintään keskinkertaista menestystä. Tässä suhteessa on mielenkiintoista, että hollantilaispuolue on selvästi Purran joukkoja kansalliskonservatiivisempi ryhmittymä - siis vasemmistoretoriikan mukaan "äärioikeistolaisempi".

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Miksi suuri osa suomalaisista äänestää vihervasemmistoa?
Nuoret ja naiset haluavat Kreikan tielle
Seitsemän prosenttia muslimeita

24 kommenttia:

 1. Tämä nainen kehottaa kaikkia vaaliuurnille ja äänestämään vihervasemmisto kumoon. Luulisi hitaammankin jo älyvän, että vasemmiston opeilla ja politiikalla Eurooppa taantuu maanosaksi, jolla ei ole enää tulevaisuutta.

  VastaaPoista
 2. Kun Euroopan maat kiristävät turvapaikkojen antamista niin luonnollisesti turvapaikkaturistit suuntaavat liikehdintää niihin maihin, joissa näin ei tehdä.

  VastaaPoista
 3. Naiset kuvittelevat äänestävänsä mielikummituksia vastaan, miehet reaalimaailman uhkia vastaan.

  VastaaPoista
 4. Miksihän se äärioikeisto pelottaa naisia enemmän, kuin Lähi-idästä ja idästä tunkevat raiskaajabarbaarit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytyykö sitä äärioikeistoa oikeasti jostain vai onko vain vaalipropagandaa?

   Poista
  2. Se ÄÄRIoikeisto on vain määrittelykysymys. Jos on itse äärivasemmalla, kaikki ne jotka eivät ole samaa mieltä ovat tietysti äärioikeistoa. Ja sitähän meidän vihervasemmisto on nykyään. Siihen ei ole kiinnitetty mitään huomiota että meidän koko vasemmistomme, viher ja muut, on siirtynyt aimo loikan vasemmalle ja tällä hetkellä ei ole enää lainkaan vasemmistokeskustaa. Sen paikan on jossain määrässä ottanut entinen Kepu joten kun vihervasemmiston nykyisestä sijaintipaikasta katsotaan, onhan ne oikeistopuolueet enemmän ääressä tällä hetkellä. Se vain jätetään sanomatta etteivät ne oikeistopuolueet ole minnekään asteikolla siirtyneet, vaan vasemmisto.

   Poista
 5. Ei ihme että meillä naiset pelkäävät äärioikeiston nousua. Yle ja MTV raportoivat eilen Saksan sosialistin pahoinpitelystä, mutta ei sanaakaan siitä, että enemmistön poliittisesta väkivallasta Saksassa tekee vihervasemmisto.
  "Pertti Rönkkö havaintoja Saksanmaalta Facebookissa:
  "Erikoinen fiilinkiraportti Yleltä tärkeässä asiassa. Nyt olisi toimittajan tsekkattava kyllä faktat. Saksassa ei ole raportoitu AfD:n iskuista eikä edes sen mahdollisesti edustamasta vaarasta, hyökkäyksistä puhumattakaan muita poliitikkoja vastaan. Sen sijaan erityisesti AfD:n toimitsijat, poliitikot, heidän asuintalonsa ja autonsa ovat olleet jatkuvasti Antifan ja muiden vasemmisroradikaalien iskujen ja uhkausten kohteena ilman että muut puolueet ja poliitikot olisivat niitä tuominneet. Useimmat niistä eivät nouse edes ykkösuutisiin jos uutisiin lainkaan."

  VastaaPoista
 6. Katsokaa nyt tätäkin videota. Miten mustien ÄO voi olla niin alhainen ettei kyetä laittamaan edes roskia roskikseen ja jälki on sen mukaista.

  Ei ihme, että täytyy lähteä elintasopakolaiseksi ja "pelastua" Eurooppaan.

  Eurooppalaisten taas kannattaa äänestää oikein ja estää maidemme muuttuminen Paskastaniaksi.

  https://pt-media.org/2024/05/17/filmi-afrikasta-joka-antaa-vision-euroopan-tulevaisuudesta/

  VastaaPoista
 7. Kalergi--suunnitelma18. toukokuuta 2024 klo 9.53

  "Kanariansaarista tulossa uusi Afrikka",
  https://www.kansalainen.fi/kanariansaarista-tulossa-uusi-afrikka/#google_vignette

  Artikkeliin on annettu ainakin yksi hyvä kommentti:
  "Kauko Aalto
  Koko Euroopasta on tulossa uusi Afrikka, joka on maustettu islamilla. Tähän tilanteeseen niin Afrikassa kuin islamilaisessa maailmassa on päädytty hallitsemattoman lisääntymisen vuoksi. Erittäin hyvänä katalysaattorina toimii Eurooppalaisten käsittämättömän naivi tulkinta ihmisoikeuksista, joka mahdollistaa oman sivistyksemme hävittämisen, salliessamme barbarian levittämisen barbaarien invaasiota tukemalla. Täällä kauhistellaan, kun joku puhuu neekereistä tai haittamaahanmuutosta joka aiheuttaa haittasyntyvyyttä. Wittgenstein: jos emme tunne täsmällisesti sanojen merkitystä, emme voi keskustella mistään järkevästi.

  Kukaan vallassa oleva ei lausu sanaakaan siitä, miksi muslimit tai afrikkalaiset päästyään Eurooppaan jatkavat samaa järjetöntä lisääntymistään, jonka vuoksi ovat ”pakolaisiksi” ajautuneet. Suomi tarvitsee lapsia, en tätä mitenkään vastusta, mutta maailmalta tänne rantautuneita, ja ainoastaan lisääntymään tulleita ja meille haitallista kulttuuriaan levittämään tulleita elättejä emme tarvitse. Muslimien osalta islamin levittäminen on suorastaan hävytöntä. Sosiaaliturvapaikan vaatijat ovat lähes kokonaan muslimeja. Luulisi olevan itsestään selvää etteivät he levitä uskontoa, joka ei ole antanut heille muuta kuin kärsimystä. Tämähän on täsmälleen verrattavissa siihen, kun Neuvostoliitosta henkensä uhalla loikanneet tultuaan länteen olisivat ensitöikseen alkaneet julistaa kommunismin ilosanomaa. Se, että nämä islamilaisesta maailmasta (jonka maailman kanssa meillä ei ole mitään yhteisiä arvoja, väittäkööt humanistipuupäät mitä tahansa). Afrikasta tulleet eivät ymmärrä omaa parastaan tämä johtunee Flynnin ilmiöstä, jonka mukaan älykkyys ei kehity, jollei aivoja käytetä (näin yksinkertaisesti ilmaisten), ja mihin ajattelukyky kehittyy jos vuosisatojen ajan aivot eivät saa muuta virikettä, kuin koraanin päähän pänttääminen, tai Afrikassa ylipäätään odotellessa valkoista miestä apuun, kun työt itsensä eteen ei maistu.

  Onko kärsimyksen vähentäminen maailmasta velvollisuutemme? Ihmisillä ei ole velvollisuutta toteuttaa kaikkia arvoja. Kirjoitti Airaksinen lukion filosofiassaan. "

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asylum-taikasana = kantasuomalaisten ym. kantaeurooppalaisten tuho.

   Poista
  2. Olisiko paras ratkaisu, että nämä turvapaikanhakijoiden kaikkia oikeuksia täysillä voimin kannattavat määrättäisiin vuodeksi tai kahdeksi turvapaikanhakijoiden lähtömaihin tutustumaan maan oloihin ja auttamaan ko. maan olosuhteiden parantamisessa. Kehitysaputyöhön, työttömyyskorvauksen suuruisella palkalla. Jos oikein hyvin onnistuisivat niin turvapaikanhakijat voisivat palata kotikonnuilleen omaa kotimaatansa kehittämään. Tämä olisi Win-Win ratkaisu kaikille!

   Jamppa vaan

   Poista
 8. Kansalaiskeskustelumme taso aina alkaen yhteisen YLE:mme ja muiden ilmatilaa hallitsevien mediakanavien tarjonnasta aina kapakkakeskusteluihin saakka on niin pohjamutaa kuin mikään inhimillinen tuotos olla saattaa.

  Tämän blogitekstin tarjoamat eväät keskustelulle ovat tilannetta hyvin kuvaavia -- vaikka tässä on mitä ilmeisimmin kyseessä yksi maan seuratuimmista yleispoliittisista palstoista, ja vaikka käsiteltävänä on käsittelyä mitä kipeimmin vaativa kiistämätön tosiasia -- eli tiettyjen keskusteluaiheiden ilmiselvä sukupuolittuminen -- silti koko käsittely jää junttihumoristi Speden tarjoamien raamien varaan.

  Siitä voitaisiin lähteä liikkeelle, että tietyt teemat tuppaavat sukupuolettumaan niin perusteellisesti että puurot ja vellit menevät sekaisin ja kattilat palavat pohjaan. Sukupuolijakauma aiheiden käsittelyssä ja kannanotoissa näkyy selvästi käytiinpä keskustelua millä portaalla tahansa -- olipa se ideologista, tiedollista, tai olivatpa ilmi tulevat puolenvalinnat vain ja ainoastaan suttuisten alitajuntojen purkauksia.

  Kun eurooppalaiset vanhat kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot ovat romahtamassa tännä vaeltavien teokratioiden sopeutumattomuuteen, onko Spede nimenomaan se auktoriteetti, johon juttu kannattaa kulminoida?

  Ehkä suuren tavaratalon kauppakassissaan esittämät ihanaa valinnanvapautta julistavat mainoslauseet kelpaisivat yhteiskunnallisen keskustelumme -- tai ainakin YLE:n ajankohtaistoimitusten -- huoneentauluiksi? ""Voi olla oma itsensä. Kertoa mielipiteensä. Vaihtaa mielipidettä. Olla eri mieltä... Tärkeintä on että omat valinnat on omia.""

  Aika vähän kaivetaan lähtökohtia esiin. Kuka asettaa kysymykset? Esimerkiksi poliittiset ideologiat ovat vain vastauksia vääriin kysymyksiin.

  VastaaPoista
 9. Niin, yhdessäkään vastaamassani kyselyssä, jossa on kysytty "äärioikeiston uhasta" tai "äärioikeiston noususta" ei ole koskaan kysytty, mitä mieltä on "äärivasemmiston uhasta' tai" äärivasemmiston noususta"...Että hyvin neutraaleja tutkimuksia....

  VastaaPoista
 10. Blogin keskusteluihin viitaten, näyttää siltä, että oikeuskanslerilla on tarkoitus vesittää käännytyslaki. Eli kaikki saavat tulla.
  Joskus pilapiirroksessa käytettiin osuvasti sanaa "oikeuskangsteri".

  VastaaPoista
 11. Ylen, hesarin yms vihervasemmiston hallitsemat mediat pelottelevat vaalikansaa ääroikeiston aiheuttamasta vaarasta ja uhasta kaikelle. Ehkä tämä vetoaa naisiin?

  VastaaPoista
 12. Vaikka Venäjä on ilmeisestikin suurin uhka Euroopalle, niin se ei ole ainoa uhka:
  Hizbollah kehottaa Libanonia ”avaamaan meren” siirtolaisaluksille Euroopan horjuttamiseksi entisestään.
  https://www.naturalnews.com/2024-05-17-hezbollah-lebanon-open-sea-migrant-boats-europe.html

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuskin kukaan tietää, kuinka moni fanaattinen "Allahin soturi", on jo asylum-taikasanalla avannut itselleen portin Eurooppaan - tarvittaessa valmiina tappamaan "vääräuskoisia" eurooppalaisia samalla varmistaen itselleen sillä tavalla "paratiisipaikan".

   Poista
 13. Ei nyt kannata yleistää. Minä tiedän että esimerkiksi toimii monta feministiukkoa samoin vihreilllä, vasemmistossa, sdp:ssä, jne. Nuo ei eroa mitenkään naisesta jolla ei ole oikesta elämästä mitään tietoa. Tuollainen äijä on myös ihan tuttavapiireissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puhumattakaan ylellä viliseviä feministiukkoja.

   Poista
 14. Nuoret joutuvat kontakteihin roadmanien ja muiden matujen kanssa kouluissa ja kaduilla. Heillä on parempi tieto vieraslajeista kuin punavihreillä poliitikoilla.

  VastaaPoista
 15. Jukka Tarkka kirjoitti 18.5.2024

  RAJALAKI, TURVAAPAIKKA JA KANSAINVÄLISET SOPIMUKSET

  https://jukkatarkka.blogspot.com/2024/05/rajalaki-turvaapaikka-ja-kansainvaliset.html

  Blogista poimittua

  "Kansainvälisen oikeuden johtava instituutio on hyväksynyt 1969 Wienin yleissopimuksen.
  Sen 62. artiklan mukaan sopimuksen syntyyn vaikuttaneiden olosuhteiden merkittävä muutos saa kansainvälisten sopimusten määräykset menettämään merkityksensä."

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Menepä siitä puhumaan "oikeusgangsterille" tai esim. viher- ja muille kommareille, niin se on ihan sama kuin seinälle puhuisit!

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!