torstai 7. joulukuuta 2023

Stalinismia kirkossa ja torilla

Poliittisen äärivasemmisto demonstroi eilen jälleen kerran ääretöntä typeryyttään. Se teki näin jopa kahteen kertaan. 

Ensimmäinen performanssi tapahtui Helsingin tuomiokirkossa järjestetyn juhlajumalanpalveluksen aikana. Siellä punikit heiluttelivat banderollia ja örisivät jotain omia höpinöitä. 

Toivoa sopii, että tällaiseen käytökseen liittyvä laki pannaan toimeen asianmukaisesti. Sen mukaanhan se, joka meluamalla, uhkaavalla käyttäytymisellään tai muuten häiritsee jumalanpalvelusta, kirkollista toimitusta, muuta sellaista uskonnonharjoitusta taikka hautaustilaisuutta, on tuomittava uskonrauhan rikkomisesta sakkoon tai vankeuteen enintään kuudeksi kuukaudeksi.

Toinen äärivasemmiston oman typeryyden demonstraatio tapahtui Töölöntorilla, missä natseja vastustaviksi itseään kutsuvat typerykset häiritsivät noin viidensadan osallistujan kansallismielistä kulkuetta. Poliisi puuttui asiaan ja toimitti 54 rettelöitsijää putkan pahnoille. 

Kuten aiemmin kirjoitin, oli poliisilla jo etukäteen tieto äärivasemmiston aikeista häiritä kulkuetta. Siksi tässä tapauksessa olisi syytä soveltaa rikoslain kohtaa, jossa todetaan, että se, joka jättää noudattamatta poliisimiehen yleisen järjestyksen ja turvallisuuden ylläpitämiseksi taikka tehtävän suorittamiseksi toimivaltansa rajoissa antaman käskyn tai kiellon, on tuomittava, jollei teosta muualla laissa säädetä ankarampaa rangaistusta, niskoittelusta poliisia vastaan sakkoon tai vankeuteen enintään kolmeksi kuukaudeksi. 

* * *

Edelle kuvaamani tapahtumat ovat erityisen surullisia siksi, että ne kertovat siitä, kuinka suomalainen äärivasemmisto ei kunnioita laissa säädettyjä suomalaisten oikeuksia. Tässä suhteessa oleellista on huomata, että tämä tarkoittaa kyseisten henkilöiden vastustavan demokraattista yhteiskuntaa ja sen takaamia kaikkia koskevia oikeuksia. Ja sen sijaan he kaipaavat totalitarismia. 

Toisin sanoen on nähtävä, että meillä on keskuudessamme henkilöitä, joiden ajatusmaailma ei viime kädessä eroa periaatteiltaan Stalinin, Hitlerin tai Pol Potin ajatusmaailmasta. Heidän kohdallaanhan poliittinen aate oikeutti erimielisten oikeuksien kaventamisen, häiritsemisen ja - kuten viime vuosisadalla nähtiin myös Suomessa - lopulta myös murhaamisen. 

Jollain lailla lohdullista tässä asiassa on kuitenkin se, ettei suomalaisten stalinistien määrä ole kovin suuri. Jokaisen suomalaisen sopii toivoa, ettei se sellaiseksi myöskään kasva.

14 kommenttia:

 1. Lohdullista on myös se, että noista idiooteista maolaiset ja anarkistit tappelivat keskenään. Li Anderssonin pitäisi sanoutua jyrkästi irti vasemmistoradikalismista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo äärivasemmistoporukka saanee rahoitusta Puttoselta. Ellei häneltä, niin ehkäpä Koneen Säätiö tulee hätiin.

   Poista
  2. Ettäkö Soma Li sanoutuisi irti näistä kommunistien puuhailusta? Älä unta nää. Nämä aatteet tulevat niin sieltä selkärangasta, että niitä on mahdotonta muuttaa.

   Poista
 2. Esimerkin vuoksi rettelöitsijät tulisi tuomita vankeuteen koska kyseessä oli valtakunnan kannalta erittäin tärkeä ja merkittävä juhlapäivä - itsenäisyyspäivä.

  Toinen mitä mietin, että olivatko osallistujat myös Elokapinan jäseniä? Jos näin olisi ollut, niin tämäkin on raskauttava asianhaara koska heidät voidaan siten nähdä ammattimaisina rettelöitsijöinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Elokapina tai ei, nämä ovat vähintään puoliammattilaisia rähinöitsijöitä.

   Poista
 3. Äärivasemmistolainen "sitoutumaton" TS antoi ymmärtää, että kiinniotetut olisivat soihtukulkueeseen liittyviä, kun uhdellä pidätetyllä oli soihtu. Samalla se kytki ala-arvoisesti asenteellisessa sepustuksessaan kansallismielisyyden äärioikeistolaisuudeksi. Kuitenkin Partisaani-julkaisu kertoi, että ainoat rettelöitsijät ja kiinni otetut olivat vasemmistolaisia. TS ei petä koskaan.

  VastaaPoista
 4. Putinismi eli kommunismi on jo niin juurtunut virastoihin ja joka päättäviin paikkohin että vaatisi kaikkien paikkojen totaalisen siivomisen västään ja lain joka tuomitsisi kuolemaan kaikki jotka asettuu töihin päättämään kansalisten asioista jos he eivät sitä tee, vaan mättävät esimerkiksi maan kansalaisilta revittyjä verorahoja ulkomaille.

  VastaaPoista
 5. Voisi hyvinkin ajatella, nämä kun tapahtuivat nimenomaan itsenäisyyspäivänä tällä kertaa, että nämä mielenosoitukset ja demonstraatiot tapahtuivat Suomen itsenäisyyttä vastaan ja olisivat maanpetoksen tai yhteiskuntajärjestyksen kumoamisen valmistelua. Vaikka väkivaltainen vallankumous ei olisikaan heti nurkan takana, niin tämähän tuon toiminnan tarkoitus kuitenkin on ja sellaisena se oikeuteen pitäisi viedä. Oikeus voisi ottaa kantaa siihen kuinka sallittua demokratian kumoamiseen tähtäävä toiminta demokratiassa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siitä on olemassa ihan lainsäädäntö. Maanpetos.

   Poista
 6. MTV uutiset tänään

  Kymmeniä rikosilmoituksia itsenäisyyspäivän tapahtumista – näistä rikoksista mielenosoittajia epäillään

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kymmenia-rikosilmoituksia-itsenaisyyspaivan-tapahtumista-naista-rikoksista-mielenosoittajia-epaillaan/8834746

  Artikkelista poimittua

  Itsenäisyyspäivän juhlinta sujui pääosin rauhallisesti, mutta Helsingissä poliisi otti kiinni suuren joukon mielenosoittajia. Kymmeniä epäillään rikoksista.
  Poliisi on kirjannut yhteensä kymmeniä rikosilmoituksia itsenäisyyspäivän tapahtumista Helsingissä. Valtaosa rikosepäilyistä liittyy mielenosoittajien ja poliisin yhteentörmäykseen Töölöntorilla.
  54 mielenosoittajaa otettiin kiinni torilla pidetyn Helsinki ilman natseja -mielenosoituksen yhteydessä.

  Poliisi oli kieltänyt mielenosoituksen pitämisen ennalta, mutta paikalle saapui suuri joukko ihmisiä. Tapahtuma hajotettiin.

  VastaaPoista
 7. Rähinöitsijät vankilaan tai töihin.

  Yle tänään

  Euroryhmä arvioi budjetit – varoitukset Suomelle, Ranskalle, Kroatialle ja Belgialle

  https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-197150

  Artikkelista poimittua

  Niin kutsuttu Euroroyhmä, eli euroalueen jäsenmaiden valtiovarainministerien muodostama epävirallinen elin, on arvioinut tänään jäsenmaiden budjettiehdotukset ensi vuodelle.
  Euroryhmä antoi budjettiluonnoksia koskevassa tiedotteessaan varoitukset neljälle maalle: Suomelle, Kroatialle, Belgialle ja Ranskalle.

  ”Euroryhmä huomauttaa, että komission arvioon pohjaten Belgian, Suomen, Ranskan ja Kroatian budjettiluonnokset voivat olla ristriidassa neuvoston taloussuositusten kanssa”, tiedotteessa lukee.
  Suomesta paikalla Brysselissä oli tänään valtiovarainministeri Riikka Purra. Suomella voi olla edessään ”useiden satojen miljoonien lisäsopeutuksia” ja mahdollisesti veronkiristyksiä, Purra varoitti.

  VastaaPoista
 8. Luinpa näitä fanaatikkojen kommentteja ja tulipa vain mieleen, että luovun kansallismielisyydestäni heti jos se alkaa muistuttamaan tuota teidän fasistista brežneviläisyyttä ja kansa alkaa olemaan tuota tasoa. Kun luotte kansallimielisyydestä kuvaa tuollaisena olette samaa kastia vasemmiston kanssa ja sama päämäräkin.

  Tiedoksi, teidän varoittavat esimerkit jne. kuuluu venäläiseen ja natsisaksan tai jonkun muun diktatuurin oikeuskäytäntöön ei muualle. Samaa paskaa eri paketissa, ei kuulu suomeen.


  Proffessorin mukaan stalinisteja on kovinkin vähän monesti kuitenkin vaikuttaa siltä, että heitä ja heidän opetuslapsiaan on hallinto täynnä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommarit eivät ikinä ole olleetkaan kansallismielisiä: Kaikkien maiden työläiset, liittykää yhteen.

   Poista
 9. Näiden kaava on aina sama, toinen osapuoli on tehnyt kulkueesta tarvittavat ilmoitukset ja luvat on kunnossa. Sitten nämä takkulaiset, varisverkoston ja minkä takkuporukan pilipali-anarkistit ja natsien jahtaajat katsovat oikeudekseen mennä häiritsemään tapahtumaa. Hauskaksi, tai huolestuttavaksi tämän tekee se, että kun poliisi hajoittaa tämän "vastamielenoisoituksen" niin niin alkaa itku ja poru viranomaisten ja politiikan suuntaan ja median tiloissa pyöröovi käy kuumana, kun täytyy marsittaa kaikki ihmisoikeuksia työkseen pyörittelevät kertomaan, kuinka poliisi toimi väärin. Rauhassa siinä vaan seisoskeltiin ja kanavoitiin hyvää energiaa maailmanrauhan aikaan saamiseksi, kun ja natsisika ratsasti kumoon. Oikeudet ei koskaan kuulu näiden kirppusäkkien vastustamille tahoille ja muutenkin larpataan niin anarkistia, mutta sitten ollaan niin omien oikeuksien perään.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!