tiistai 5. joulukuuta 2023

Itsenäisyyspäivän tapahtumia ja niskurointia

Suomen 106. itsenäisyyspäivä lähestyy ja sen myötä erilaiset juhla- ja muut tapahtuvat. Suurimman kiinnostuksen kohteena tullee luonnollisesti olemaan luonnollisesti olemaan viimeinen presidentti Sauli Niinistön vastaanotto daamien avonaisine juhlapukuineen ja herkullisine ruokalistoineen. Sen tekee kansainvälisestikin äärimmäisen erikoiseksi se, että tapahtuma televisioidaan koko kansalle - tai pikemminkin, että puoli kansaa katselee sitä innoissaan. 

Lisäksi järjestetään muita tapahtumia kuten puolustusvoimien valtakunnallinen paraati Oulussa. Siellä esitellään suomalaista väkivoimaa, jotta mahdolliset vihollisemme ulkomailla ymmärtäisivät, että tämä kansa on valmis puolustamaan itsenäisyyttään. Toivottavasti asia menee perille. 

Muista tapahtumista Ilta-Sanomien eilinen juttu mainitsi Helsingissä järjestettävät äärioikeistolaiseksi leimatun Suomi Herää -mielenosoituksen, kansallismieliseksi perinteeksi muodostuneen 612-soihtukulkueen, ylioppilaiden perinteisen soihtukulkueen sekä Rauhan puolesta -nimisen ryhmän tapahtuman. Sekä Helsinki ilman natseja -porukan järjestämän tapahtuman, jonka aika ja sijainti näyttäisivät valitun siten, että he pääsisivät häiritsemään 612-soihtukulkuetta. 

Suomalainen poliisi on onneksi hereillä ja ilmoittanut, etteivät nämä äärioikeistolaisten ja natsien vastustelijoina itseään pitävät äärivasemmistolaiset rettelöitsijät voi pitää mielenosoitustaan tahtomassaan paikassa ja aikataulussa. Tämä ei tietenkään ole miellyttänyt tätä tappelunhauista "rauhanporukkaa", joka on kieltäytynyt neuvottelemasta asiasta järjestysvallan kanssa. 

Nähtäväksi siis jää, kuinka poliisi onnistuu turvaamaan lailliset mielenosoitukset häirinnältä. Toivottavasti se kuitenkin onnistuu ja jokainen suomalainen pääsee tahtoessaan osallistumaan turvallisesti haluamaansa itsenäisyyspäivän tapahtumaan. 

Kovin lupaava ei kuitenkaan ole natsinvastustajien ilmoitus nettisivullaan, jonka mukaan he eivät aio antaa periksi - mitä ikinä he sitten tarkoittaakin sillä. Tyhjänpäiväistä uhoa vai juhlamielistä putkareissua? 

31 kommenttia:

 1. Oliko kyseessä symbolinen kiertoilmaisu?
  "Niinistön vastaanotto daamien avonaisine juhlapukuineen ja herkullisine ruokalistoineen."
  Tarkoittaen: Niinistön vastaanotto daamien avonaisine juhlapukuineen ja herkullisine takalistoineen.
  Pisti vaan silmään...;)

  VastaaPoista
 2. Jooh...mitäs tässä kommentoimaan, kaiken voi tiivistää sanaan NEEKERI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus vuosikausia sitten sulta saatoi tulla joku järkevä lause nyt luultavasti kiljuhiivatunkee läpi jo näppäimistöllekkin.

   Poista
 3. Juon itsenäisyyspäivän kunniaksi verovapaata viinaa näin korostan omaa itsenäisyyttäni ja omalta osalta olen rahoittamatta rikkaita ja niiden avonaisia pukuja, päälle poltan vielä itsekasvatettua kessua, tästä rikkaat tietenkin suuttuvat kun eivät saa siivuaan ja pohtivat keinoja kieltää elämää lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi tietysti taas kerran kysyä, että mistä erinomaisesta itsenäisyydestä puhutkaan tässä EU reservaatissa? Toinen ja yleensä esittämättä jäävä kysymys on se, että mistä tai keneltä eduskunta on saanut mandaatin aikuisten ja täysivaltaisten kansalaistensa holhoamiseen, erityisesti näiden viinaksien osalta? Ei se tässä reservaatissa loputtomasti saa riittää syyksi, että päätökset tehdään heikoimpien ehdoilla ja edellytyksillä. Mutta viinaksien verokohtelun lisäksi ALKOn putiikkien aukioloajat ovat yhä edelleen rajoitetumpia, kuin viereisen muita elintarvikkeita myyvän liikkeen.

   Poista
  2. Niin miksi suomessa kuten muissa sivistysvaltiossa(ruotsi ei ole sellainen) ei olut ole elintarvike? Miksi porttiteoria ei päde viinaan?

   Eikö muka kukaan osta hirveää varastoa alkosta viikonlopuksi ihan vain siksi, että yöllä ei kaljaa voi hakea kaupasta ja ei tiedä milloin sinne ensi kerralla on menossa?

   Vuorotyöläiset eivät saa suomessa välttämättä edes olutta laillisesti viikkoihin, eikö tämä ole yhdenvertaisuusperiaatteen vastaista?

   Miksi edustajamme voivat sanoa kansaa tyhmemmiksi kuin eurooppalaisia jotka voivat ostaa viinaa silloin kun haluavat mistä haluavat, eikö se ole rasismia?

   "Suomalaiset ovat sellaisia, että niitä täytyy kontrolloida koska he eivät itse osaa." - Joku SDP:een ämmä edustaja joskus kun kyselin kiusallisia.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma5. joulukuuta 2023 klo 10.52

   "Voisi tietysti taas kerran kysyä, että mistä erinomaisesta itsenäisyydestä puhutkaan tässä EU reservaatissa? "

   Juuri noin, juuri noin, Olavi Koskela!

   Siitä saamme kiittää meillä vallankahvassa olleita/olevia maanpettureita. Heitä on pyrkimässä myös aivan vallan huipulle ensi vuoden puolella.

   Tässä yhteydessä taas kerran on aiheellista muistaa, mitä roomalainen filosofi ja poliitikko Marcus Tullius Cicero sanoi runsaat 2000 vuotta sitten:

   "Kansakunta voi selviytyä typeryksistään ja jopa kunnianhimoisista. Mutta se ei selviä maanpetoksesta sisältäpäin. Vihollinen porteilla on vähemmän pelottava, sillä hänet tunnetaan ja hän kantaa lippuaan avoimesti. Mutta maanpetturi liikkuu porttien sisäpuolella vapaasti, ja hänen ovelat kuiskauksensa soljuvat kaikilla kujilla, ja ne kuullaan myös hallituksen saleissa. Sillä maanpetturi ei näytä petturilta; hän puhuu uhreilleen tutulla äänensävyllä, ja hän käyttää heidän kasvojaan ja argumenttejaan, hän vetoaa siihen alhaisuuteen, joka piilee syvällä kaikkien ihmisten sydämissä. Hän mädättää kansakunnan sielun, hän työskentelee salaa ja tuntemattomana yöllä horjuttaakseen kaupungin pilareita, hän tartuttaa poliittisen ruumiin niin, ettei se enää pysty vastustamaan. Murhaajaakin tarvitsee vähemmän pelätä."

   Poista
  4. Kalergi-suunnitelma5. joulukuuta 2023 klo 10.56

   1990-luvulla olisi ollut hyvä sauma valita Norjan tie: NATOlle kyllä, EU-diktatuurille ei!

   Poista
  5. Norja jäi "Euroopan päättävien pöytien" ulkopuolelle ja kituu nyt köyhyydessä, kun sen tuotteita ei pääse Euroopan markkinoille. Pitääkin käydä ostamassa herkullista merilohta, tuli jotenkin mieleen...

   Poista
  6. Kalergi-suunnitelma5. joulukuuta 2023 klo 13.55

   Suomalaiset saavat sentään päättävien pöytien alla olla kuuntelemassa, mitä isot pojat päättävien pöytien ymärillä päättävät. Kuinka lohduttavaa!

   Poista
  7. Kalergi-suunnitelma5. joulukuuta 2023 klo 16.10

   Siis "EU:n ytimessä" kuten aikoinaan kaasuputki-Lipponen erityisesti korosti ollessaan valtansa huipulla.

   Poista
 4. Aika surullista että meillä on samanlaista porukkaa kuin tuossa itärajan takana. Tarkoitan siis niitä jotka hakevat muka-viholliskuvaansa nimittämällä toisen ajatusmaailman omaavaa natsiksi. Eikö se ala olla aika väsynyttä? Natsi-ideologiahan oli varsin sairasta, mutta mielestäni on järjen köyhyyttä käyttää sitä ajurina ja valtakirjana että voi mennä kumisuttamaan kehärumpua ja huutelemaan Itsenäisyyspäivänä tuonne torille. Veli venäläinenhän perustaa koko olemassaolonsa suureen voitonpäivään ja on ikään kuin muurannut itsensä siihen. En tunne mitään sympatiaa myöskään näitä 6/12-porukoita kohtaan. Itsenäisyyspäivämme vastakkaiset ajatusmaailmat pelaavat Putinin pussiin. Osalle rähinöinti lienee elämäntapa varsinaisesta ideologiasta piittamatta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä rkp:en paremman geeniperimän omaavat rasistit ovat todellisia kahtia jakajia ja toisena ovat ne jotka jauhavat tuota neuvostopropagandaa vastakkainasettelusta sekä venäjän "isänmaalliset" propagandistit suomessa jne.

   Poista
 5. Miten ois Helsinki ilman kommareita kulkue?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites ois helsinki ilman korruptiota kulkue voitaisiin polttaa edustajien kuvia, rambolin ja muiden konsulttiyhtiöden logoja helsingin vaakunan kanssa. Vaadittaisiin kaikkien helsingissä sijaitsevien virastojen/museiden/verorahoitteisten turhien järjestöjen johtajien eroa jotka on valittu puolukirjalla. Ja lisää palkkaa kaupungin _JOHTAJALLE_ että saataisiin pätevä tuon nykyisen _pormestarin_ tilalle ja kaikki pormestaritkin erotettaviksi, koska se, että niillä on sellainen virka kertoo vain siitä, että kannatavat korruptiota.

   Poista
  2. Kalergi- suunnitelma5. joulukuuta 2023 klo 11.02

   Suomihan on maailman vähiten korruptoituneita maita - mikäli on valta- eli propagandamediaa uskominen!

   Poista
  3. Helsinki ilman loisia -kulkue lienee turha haave.

   Poista
  4. Siinäkin mielenosoituksessa voisi polttaa noita samoja kuvia ja vaatia paluuta normaaliin kunnanhallitukseen ilman pormestareita.

   Poista
 6. Miten onkaan tämän blogin kommentoinnin taso laskenut muutaman vuoden aikana. Suurin osa kirjoittaa aiheen vierestä, eikä edes yritystä minkäänlaiseen analyysiin. Tomppelit ilmeisesti valtaa hiljalleen koko kommenttiosion

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihmiset eivät löydä juhlan aihetta, paitsi ne jotka juhlii valtion piikkiin asemiensa turvaamana. Onhan se vähän kumma, että suomalainen ulkomailla on vapaampi, itsenäisempi ja omaa enemmän valtaa päättää omiin asiohinsa ja omaisuuteensakin kuin suomessa, tietysti itsenäisyys ja itsemääräämisoikeus on eriasiota mutta kuitenkin...

   Poista
  2. Kiva, että sinä kirjoitit blogin aiheesta.

   Poista
  3. Meinasin kirjoitataa 00:00, että hyvää itsenäisyyspäivävää. Mutta eipä tuohon artikkeliin ole lisättävää ja nämä helsinki ilman natseja tyypit eivät tiedä mitä tekevät joten annetaan heille anteeksi toinen mahdollisuus olisi kasvattaa yleissivistystä en vain tiedä miten se tuon ikäisillä kupla ihmillä enää onnistuu ja kyllä, he eivät todellakaan tiedä sen enempää kuin keskimääräinen venäläinen tuntee maansa historiaa.

   Poista
  4. korjauksena: sen enempää kuin oman maansa oikeaa historiaa..

   Poista
 7. https://sarastuslehti.com/2023/12/03/helsinki-ilman-ihmisia/:

  "Helsinki ilman natseja ja kommunisteja, Helsinki ilman arjalaisia, karjalaisia ja sananalaisia, Helsinki ilman salafisteja ja sadomasokisteja, Helsinki ilman psykopaatteja ja homeopaatteja, Helsinki ilman fanaatikkoja, flegmaatikkoja, koleerikkoja, numismaatikkoja ja pyknikkoja, Helsinki ilman turaaneja ja murjaaneja, Helsinki ilman sutenöörejä ja entreprenöörejä, Helsinki ilman puliukkoja ja noita-akkoja, Helsinki ilman punkkareita, hamppareita, junkkareita ja runkkareita, Helsinki ilman kapiaisia ja satiaisia, Helsinki ilman vihreitä ja sinimustia, Helsinki ilman akselerationistejä, intersektionalisteja, moralisteja, nihilistejä, pluralisteja, federalisteja ja uranisteja, Helsinki ilman rasisteja ja basisteja, Helsinki ilman nistejä, kreationisteja, folkloristeja ja floristeja, Helsinki ilman mutiaisia ja Hiski Kutiaisia, Helsinki ilman radikaaleja ja hapankaaleja … on Helsinki ilman ihmisiä – epäinhimillisempi Helsinki."

  VastaaPoista
 8. Natsi-kortti alkaa olla sillä asteella, että kaikki joita syytetään natseiksi - heidän olisi syytä nostaa kunnianloukkaus-kanne näitä huutelijoita kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Muutenkin kommareiden natsittelu on tekopyhää, vai ovatko ne kommunismin sadat miljoonat uhrit jotenkin paremmin listittyjä kuin natsismin uhrit? Pata kattilaa soimaa, musta kylki molemmilla.

   Poista
  2. Natsit nitistettiin nopeammin kuin kommunistit, koska olivat kommareitakin vaarallisempia - puhtaaksiviljelty rasismi kun on vääriksi tuomituille hengenvaarallinen tai perin kuolettava oppi voitolle päästessään.

   Poista
  3. Oliko se natsismi sittenkään niin rasistinen aate kuin myöhemmin on uskoteltu?
   Tässä mielenkiintoinen filmin pätkä:
   https://odysee.com/@Magneettimedia:e/zy06PHAjvd2h:e

   Poista
 9. Hyvää itsenäisyyspäivää itse kullekin miten sitä vietättekään. Katsotteko tv:n tarjontaa vai kenties nautitte itse kasvatettuja nautinto-aineita se kuinka vietätte on kunkin yksilön vapaasti valittavissa, mutta muistakaa ettei tämä vapautemme ollut ilmainen. Siitä on maksettu hinta jota toivon ettei tarvitse koskaan maksaa uudelleen. Kiitokset professorille erinomaisesta blogista josta olemme ammentaneet milloin tietoa, milloin näkemyksiä, milloin viihdettä. Itse tänä vuonna vietän juhlapäivästämne melkoisen osan vientiteollisuutemme palveluksessa jotta valtiollamme olisi edes joitakin tulovirtoja. Joka tapauksessa toivon kaikille oikein hyvää itsenäisyyspäivää.

  VastaaPoista
 10. MTV uutiset 6.12.2023

  Poliisi ottanut Helsingissä kiinni 14 henkilöä – hallussa esineitä, joilla voi vahingoittaa

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/poliisi-ottanut-helsingissa-kiinni-14-henkiloa-hallussa-esineita-joilla-voi-vahingoittaa/8833846

  Artikkelista poimittua

  Poliisi on tehnyt useita kiinniottoja Helsingin päärautatieasemalla.
  Kiinniotettuja on yhteensä 14, kerrotaan poliisin viestinnästä MTV Uutisille.

  Kiinniotot tehtiin rautatieaseman kompassitasolla eli sisätiloissa, josta pääsee esimerkiksi metroon.

  -------------------------

  IL 6.12.2023

  Poliisi tyhjensi Töölöntorin mielenosoittajista – Siirsi osan bussin kyytiin
  Poliisi tyhjensi Töölön torin 612-kulkueen vastamielenosoittajista.

  https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/7b03d560-422e-4b15-8875-e5bac79b5dfe

  Artikkelista poimittua

  Poliisi poisti Helsinki ilman natseja -mielenosoittajat Töölöntorilta Helsingissä. Ne, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä, otettiin kiinni.
  Poliisi kantoi kiinni ottamiaan ihmisiä poliisiautoihin. Poliisi toi paikalle myös linja-auton.

  Poliisi ilmoitti mielenosoituksen olevan laiton. Sille ei oltu annettu lupaa, sillä toinen mielenosoitus, joka kulkee nimellä 612-soihtukulkue, oli jo ilmoittanut kokoontuvansa Töölöntorilla. Kello neljältä iltapäivällä alkanut Helsinki ilman natseja -mielenosoitus vastusti 612-marssia.

  Poliisi tyhjensi Helsinki ilman natseja -mielenosoittajat torilta välttääkseen kahden mielenosoituksen mahdolliset yhteenotot.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!