sunnuntai 10. joulukuuta 2023

Viivyttely julkisen sektorin tervehdyttämisessä tulee kalliiksi

Sanna Marinin (sd) hallituksen huolettomasta tuhlailupolitiikasta yhdistettynä peruskoulun ideologiapohjaiseen "kehittämiseen" on tulossa Suomeen järisyttäviä yhteiskunnallisia muutoksia. Tämän tosiasian puki sanoiksi Varman toimitusjohtaja Risto Murto. 

Hänen mukaansa Suomesta on tulossa erityisesti pojille eräänlainen luokkayhteiskunta. Eli osa pojista pärjää nykyisessäkin koulussa, mutta yhä useampi putoaa pois yhteiskunnallisen meritoitumisen kelkasta.

Tämän kehityksen seurauksista kertoo se, että Väestöliiton mukaan kaikista lapsettomista miehistä yhteensä 42 prosenttia ilmoitti sopivan kumppanin puutteen vaikuttaneen siihen, ettei heillä ole lapsia. Ja edelleen, että 40-44-vuotiaista vain peruskoulun käyneistä miehistä peräti 36 prosenttia on edelleen lapsettomia kun saman ikäisistä korkeakoulutetuista uroista ilman jälkeläistä on 26 prosenttia. 

Toki sama ilmiö koskee myös naisia, mutta heidän osaltaan erot ovat paljon loivempia ja esimerkiksi koulutuksen suhteen lähes olemattomia. Siten ongelma kohdistuu erityisesti miehiin.

Viime aikoina on puhuttu paljon myös Suomen romahtaneista PISA-tuloksista, jotka osoittavat yhä useampien poikien jäävän ilman tulevaisuudelleen tärkeää oppia. Tästä asiasta on oltu huolissaan, joten sopii toivoa, että nykyinen hallitus löytää opetukseen sellaisia ratkaisuja, joiden seurauksena poikienkin koulumenestys palaisi sille tasolle, jolle nousua heidän kyvykkyytensä edellyttäisi. 

Risto Murto totesi myös sen, että julkisen sektorin velkaantumiskierteen oikaiseminen vaatii paljon kovempia toimia kuin mitä Petteri Orpon (kok) hallitus on edes esittänyt. Olisi hyvä, mikäli häntä kuunneltaisiin, sillä jokainen ylimääräinen velkaeuro vähentää julkisen taloutemme liikkumavaraa pitkälle tulevaisuuteen. 

Siksi on täysin vastuutonta - ellei suorastaan maanpetoksellista - toimintaa, että ay-liike yhdessä poliittisen vasemmiston kanssa on hallituksen uudistuksia vastustaakseen päättänyt käyttää kaikki mahdolliset kapulat, joita muutoksen rattaisiin on mahdollista tunkea. Hinnan niistä maksavat tulevat sukupolvet - ja heistä vielä aivan erityisesti pojat.  

Nähtäväksi jää, kuinka pitkälle nyt käynnissä oleva yhteiskunnallinen eripura jatkuu. Ja kuinka paljon - päivä päivältä yhä suuremmin uhrauksin korjattavaa - vahinkoa se ehtii tuottaa ennen kuin järki voittaa ja suomalaiset löytävät jälleen yhteisen sävelen maan nostamiseksi ahdingostaan.   

38 kommenttia:

 1. Tilanne on "inhimillinen": Kun lueskelee esim. US-blogeja, ideologisuus lienee ainoa todellinen voimavara, millä ko. kirjoittajien - siis toki vain joidenkin - mielestä on yhteiskunnallista merkitystä.
  Tilanne on typerä, ellei jopa pelottava, että ideologisti saattaa kirkkain silmin todeta 1+1=3, vedoten sosiaalisiin toivekuviin, tahtomuksiin ts. ääritulkintoihin: faktoilla on vain vihapuhemerkitystä.
  Tässä on juurisyy, miksi en ole koskaan voinut ymmärtää kommunistien, vihreiden tai uskovaisten mielenmaisemaa.
  Tämä ei tule muuttumaan, juurikin "inhimillisistä" syistä johtuen.
  Elämä on...kuin yrittäisi keskustella syy-seuraussuhteista Rosa Meriläisen tai Ano Turtiaisen kanssa.
  Elämme maailmassa, jossa itseriittoisuudella voidaan sivuuttaa tosiasiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syy ja seuraussuhteista ja globaalien mittakaavojen ja suuruusluokkien ymmärtämisestä yleensäkin. Tähän listaan jotka eivät näitä ymmärrä, voi lisätä koko viime hallituksen. Ja kaikki vihreät ja vasemmistolaiset. Ei Suomi voi pelastaa koko mailman ilmastoa vajaa promillen väestöllään ja
   päästöillään.

   Poista
  2. Niin se on. Bile Sanna ja kaikki siihen liittyvä on joidenkin mielestä yhteisten asioiden hoitamista....Myös Afrikan sosiaaliset ongelmat.

   Poista
  3. Tästä Afrikasta tuli mieleen.
   Mistä tälle eräälle presidenttiehdokkaalle makdetaan

   Poista
  4. Jatkuu siis maksetaan ökypalkkaa, vaikka hänen ainut tehtävä on lapioida vastikkeetonta rahaa Afrikkaan ja

   Poista
 2. Viime vaalikausi (hallituskausi) on niin sanotusti menetetty kausi kuten Suomen kohdalta viimeiset 15 vuotta eli
  ajanjakso Finanssikriisn jälkeen koska talous ei juurikaan kasvanut mutta menot kasvoivat.

  Uskon kuitenkin, että ainakin valtiovarainministeri Purralla on realistinen kuva tilanteesta ja hän on jo ryhtynyt toimiin, jotta tilannetta korjattaisiin.
  Ja sitä on syytä korjata koska edelleen otetaan aivan liikaa velkaa menojen kattamiseksi.

  Pystyykö opetusministeri Henriksson sitten parantamaan koulutuksen tilannetta, onkin jo epävarmempaa. Hänen ideologiansa tai kykynsä ei ennusta onnistumista.
  Omat lapseni alkavat olla oppivelvollisuuden loppupuolella ja niimpä olen seurannut heidän koulunkäyntiä ja opiskeluja yli 10 vuotta.
  Sama tilanne kuin monilla muilla, tytär pärjää hyvin mutta pojalla on haasteita. Oman kokemuksen pohjalta yhdyn siihen, että Suomen koulusysteemi ei kiinnosta(?), ei tue(?) poikia samalla tavalla kuin tyttöjä.

  Yksi asia mikä on Suomessa pahasti vialla on tämä ns. inkluusio. On syytä tunnustaa, että on oppilaita, jotka tarvitsevat enemmän tukea ja heidän on sitä syytä saada erityisluokassa, jotta normaaliin kouluun pystyvät voivat opiskella normaaliin tapaan.
  Ei tarvita kuin yksi (1) oppilas niin pahimmillaan hän vie opettajan huomion ja tämä häiritsee normaalia opetusta jolloin kukaan luokassa ei opi mitään.
  Jos huomiontarve, häiriöt tai keskeytykset ovat toistuvia, ei opetuksesta tule mitään. Olen itse nähnyt tämän kun olen koulussa ollut vierailupäivänä seuraamassa opetusta lasteni luokalla.

  Kannattaa vilkaista Ylen artikkeli Viron koulusysteemistä.

  ---------------------------

  Yle 8.12.2023

  Valtiovarainministeri Purra povaa Suomeen satojen miljoonien lisäsopeutuksia

  Valtiovarainministeri Purran mukaan kuuden miljardin euron sopeutus ei tule Suomessa riittämään.

  https://yle.fi/a/74-20063984

  --------------------------

  Pojille parempi koulu

  Virolaisessa koulussa tyttöjen ja poikien välillä ei ole yhtä suurta tasoeroa kuin Suomessa. Mitä siellä tehdään paremmin?

  https://yle.fi/a/74-20062560

  Artikkelista poimittua

  Yksi mahdollinen selitys etelänaapurin menestykselle on, että virolainen koululaitos – vähän opettajavetoisempi ja perinteisempi koulu – palvelee poikia paremmin kuin suomalainen järjestelmä, joka perustuu oppilaan itseohjautuvuuteen jo nuoresta asti.
  Näin uskoo Imaveren koulun rehtori Margit Reinpöld.
  – Voi olla, että Suomessa on liikaa vapautta, ei kuria. Pojat juoksevat sitten villinä, tuumaa Reinpöld.
  Suomessa poikien hevostelu alkaa yleensä siirryttäessä yläkouluun.

  Virolaisessa koulujärjestelmässä ei ole samanlaista jyrkkää jakoa ala- ja yläkouluun kuin Suomessa.
  Aineenopettajien määrä alkaa kasvaa kolmannelta luokalta lähtien, mutta koulunkäynti yleensä jatkuu saman katon alla.
  Se mahdollistaa pitkien opetussuhteiden syntymisen ja pysyvät ryhmät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle tänään

   Yhä useampi suomalaislapsi käy kotikoulua

   https://yle.fi/a/74-20008814/64-3-197478

   Kotiopetuksen suosio on kasvanut viime vuosina. Tilastokeskuksen mukaan 502 suomalaislasta ja -nuorta kävi viime vuonna kotikoulua.

   Opetushallitus saa paljon kotiopetusta koskevia yhteydenottoja, ja näiden yhteydenottojen perusteella kotiopetuksen valitsemisen taustalla voi olla monenlaisia syitä, kuten uskonnollinen tai ideologinen vakaumus.

   Huoltajalla voi olla ajatus siitä, että koulun opetussuunnitelma tai opetus ei vastaa esimerkiksi perheen arvoja.
   Entistä useammalla huoltajalla on myös mahdollisuus tehdä etätöitä, jolloin koulua saatetaan käydä pysyvästi tai esimerkiksi talvikausien ajan ulkomailla.

   Kotiopetuksen valitsemisen taustalla voi olla myös esimerkiksi koulukiusaamista.

   ///////////////////////

   On aika tunnustaa tosiasiat. Pisa-tulosten lasku kertoo karua kieltä siitä tosiasiasta, että lapsemme ei opi asioita nykykoulussa.
   Jos lapsi ei opi asioita koulussa, vanhemmat joituvat tekemään ratkaisuja joilla lapsen tulevaisuus taataan.

   Poista
  2. "Yhä useampi suomalaislapsi käy kotikoulua"

   Kun oppilaitokset menettävät kykynsä tarjota opetusta, se ei välttämättä merkitse opetukseen kohdistuvan kysynnän laskua. Seurauksena syntyy uusi tapoja tarjota opetusta ja oppimista.

   Ehkä tulevaisuudessa kotikoululaisilla on apunaan tekoälyopettajia. Tilanne alkaa silloin muistuttamaan entisaikoja, jolloin tosin vain rikkailla oli varaa palkata kotiopettajia. Kiitos kehittyvän tekniikan opetus voi siirtyä koteihin ja olla mukautettu oppilaan ominaisuuksiin.

   Sosiaaliset taidot kotikoululaiset voisivat hankkia esimerkiksi erilaisissa urheiluseuroissa ja harrastekerhoissa.

   Onneksi Suomessa on oppivelvollisuus, mutta ei koulupakkoa. Todennäköisesti politiikan vihervasemmisto tulee vaatimaan koulupakkoa tulevaisuudessa, koska ilman pakollista koulussaoloa lasten aivopesu on vaikeampaa.

   Poista
  3. Mikä merkitys on sillä, että Virossa on hyvin vähän maahanmuuttajia kehitysmaista, kun meillä heitä on paljon ja Ruotsissa vielä enemmän? Maahanmuuttajalapsille ei pitäisi myöskään tarjota oman kielen opetusta, jos tarkoitus on itegroitua Suomeen. Vanhemmat voivat sitä opettaa, jos haluavat. Kohtuuton menoerä myös rahallisesti; punakynä hallitukselle reippaammin käyttöön budjettia karsiessa. Pienistäkin puroista kertyy iso virta.

   Poista
 3. Proffa vetoaa kyllä väärään tahoon tilanteen oikaisemisen suhteen, nimittäin (tavallisiin) 'suomalaisiin'. Typerät ja vastuuntunnottomat päätökset tehdään kyllä puoluetoimistoissa ja ay-liikkeen kabineteissa. Tavan kansalla ei ole mitään keinoa saada tolkkua tai rotia tähän menoon. No joo, ek-vaalit neljän vuoden välein, joissa saa äänestää puoluetoimistojen hyväksymiä, lue: politrukkien nöyriksi napinpainajiksi katsomia ehdokkaita. On älyllisesti epärehellistä ja täysin kohtuutonta syyllistää tavallisia suomalaisia tästä typerehtämisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan tavallisia suomalaisia pitää syyllistää, hakata pampulla niin jotta selkä naukuu. Juuri he äänestävät näitä demareita, vassareita ja kepuloijia valtaan, vaikka heillä on ihan riittävästi tietoa tajutakseen, että juuri nuo demarit, vassarit ja kepuloijat ovat vastuussa utopistisista maailmanhalaushankkeista, joilla käytännössä turmellaan Suomea.

   Poista
  2. Tuo nykyisen opposition äänestäminen on todellakin osin "tuhon" tie. Koulutuksesta päättää suurilta osin korkeat viranomaiset norsunluutornissaan. Me kyllä "tiedämme" asenteella. Osin kai poliittisin perustein valitut.

   Poista
  3. Ei osin, vaan täysin. Koululaitos ja ministeriö on miehitetty ja naisitettu aivan kokonaan vihervasemmiston pahimmilla hörhöillä viimeisten vuosikymmenien aikana. Nykyisen tilanteen muuttaminen voi olla aika kyinen pelto kynnettäväksi kun nämä ideologiset pölvästit pistävät täysillä kampoihin organisaation jokaisella tasolla. En pidätä henkeäni homman onnistumista odotellessa.

   Poista
  4. Olen yli neljäkymmentä vuotta äänestänyt vasemmistoa vastaan. Pakko todeta, että turhaan, koska valtaosa kansasta on näitä pölvästejä, jotka uskovat kaiken, mitä globalistikommunistinen valtamedia viherwokehöyryissään suoltaa. Peli on menetetty.

   Poista
  5. Valitettavasti luulen ja oletan että tämä koulujuttu lähtee ratkeamaan ihan toisella tavalla. Kohta aletaan perustamaan yksityiskouluja jotka perustavat toimintansa niihin malleihin joiden tiedetään toimivan, eikä vain toivota toimivan. Näitä kouluja alkaa ensin syntyä suuriin maakuntakaupunkeihin, koska pk-seudun vihervasemmisto onnistunee estämään niiden perustamisen pk-seudulle aika tehokkaasti. Sitten ne alkava levitä ensin pienempiin maakuntakeskuksiin ja siinä vaiheessa se on bye bye yhtenäinen peruskoulu. Ja kun ne leviävät pk-seudulle, niin koulut ovat sitten täysin jakautuneet luokkayhteiskunnaksi. Tämä siis tulee olemaan seuraus sille että koululaitoksessa ja ministeriöissä olevat vihervasemmiston kellokkaat estävät kaikki oikeasti toimivat korjausliikkeet peruskouluissa ja ohjaavat huomion ja tekemisen näennäisjuttuihin joista ei ole mitään apua ongelmien ratkaisussa, mutta jotka ovat a) kalliita ja b) pahentavat asioita entisestään. Muistakaa päivämäärä ja ennustukseni.

   Poista
 4. Edellinen hallitus tuhosi suomesta sen mikä oltiin rakennettu hyvinvointina koko historian ajan, ja tuhoa ei saada enää tuskin edes korjattua 100 vuodessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja Marin tuhoaa politiikan arvostusta julkisella esiintymisellään.

   Poista
  2. Sanna on vajonnut pääministeriluokasta hepsankeikkasarjaan, jossa kellitään lattialla roskaväen kera korkeat kunniamerkit koltussa.

   Poista
 5. Olisiko mahdollista siirtää vastuuta myös perheille ja koululaisille itselleen? Ennen vanhaan tehtiin kotona läksyt, jotka tarkastettiin seuraavalla oppitunnilla. En tiedä, onko nykyään enää sama käytäntö, mutta tehokas se oli, vaikkakin joskus vastenmielinen.

  VastaaPoista
 6. Koulutuksen ja nykyisen tapakulttuurin rakenteet syrjivät poikia. Reservinupseereita opettajiksi ja poikaluokkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Poikia on syytä kasvattaa siellä kotona vaatimalla hyvää käytöstä, vastuullisuutta ja osallistumista. Ne monen pojan nykyaktiviteetit ja -passiviteetit pitää jättää pois kuvioista. Asenne ratkaisee. Huono kaveripiiri ohjaa käytöstä. Vanhemmat itse voivat miettiä omaa käytöstään. Rakastava voi olla, vaikka on jämäkkäkin. Myös pojilta täytyy odottaa kunnollisuutta. Vastalauseiden ei pidä kelvata.

   Poista
 7. Odotan ilolla sitä punavihreiden vinkunaa, joka syntyy kun joku perustaa yksityiskoulun, jossa on kohtuullinen kuri ja josta erotetaan, kun ei osata käyttäytyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä olisi mallia Klassisesta Epänormaalilyseosta:

   https://www.suomenuutiset.fi/teemu-keskisarjan-kolumni-pisa-tulokset-pelastaa-klassillinen-epanormaalilyseo/

   Poista
 8. Tämän kirjoituksen asiat alkavat käymään toteen. Hiljaa hivuttamalla, ettei vähempilahjaiset huomaa muutosta.
  Ihmiset ajetaan pois maaseudulta ja haja-asutusalueilta kapupunkeihin, jossa kontrollointi ja väestön vähentäminen on helpompaa.

  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/riikkasoyring/54093-perhe-ei-sallittu-agenda-21/

  Lukekaa ajatuksella, ja miettikää maailman tapahtumia.
  Ja kommenteissa on pätkä vihreiden tavoiteohjelmasta:
  https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/riikkasoyring/54093-perhe-ei-sallittu-agenda-21/#comment-1666131
  – Yleinen oppivelvollisuus on voimassa, nelivuotisessa pohjakoulussa annetaan perusvalmiudet. Useimpien osalta koulumuotoinen opiskelu päättyy tähän.

  VastaaPoista
 9. Eikä aivan osatonta ole se että meillä on liikaa tätä porukkaa joka puukottaa hississä ikätoveriaan saadakseen merkkivaatteen uhrin päältä. Ja taustatukena samanvärisiä kavereita. 2000-luvulla on ymmärretty ja suvaittu liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän maan neekeröinti on täysin tarkoituksellista. Ei se ole vahingossa tapahtunut.

   Poista
  2. Lisäksi vielä ihan suomalaiskakarat jotka ihannoi noita 3 maailman loisien kersoja. Täällä suunnalla nimittäin suomalaiskersat tekee kaupparyöstöjä ja kun poliisi menee väliin, kaikki käy poliisin kimppuun ja poliisi joutuu lääkärihoitoon. Juu, mistähän on oppineet tuon käytöksen, ei tarvitte kyllä houdini olla tietääkseen mistä.

   Poista
 10. Kriisiytyvät yhteiskunnat -- kuten sellaiset eurooppalaiset uudella ajalla syntyneet ja kehittyneet kielellis-kulttuurisen kansallisvaltiot, jollaisessa mekin elämme -- ajautuvat kriisiytymisen syvetessä sosiopsyykkiseen taantumaan, jossa jo olemassa olleet kognitiiviset kyvyt kerros kerrokselta katoavat ja jäljelle jää vain yksilöitä, joiden ajattelu muuttuu tunnustukselliseksi ja joita jatkuvasti tiukkeneva kuri ja sosiaalinen sitovuus määräävät.

  Tai eivät määrää, sillä yksilöt eivät itsessään tunnista sosiaalisen sitovuuden ilmiöitä, vaan päin vastoin kokevat yhä voimaannuttavampana kaikki tunnustuksellisen ajattelut tuotteet -- omat ideologiansa ja "totuutensa" -- ja kokevat myös yhä mielivaltaisemmiksi muuttuvat lakipykälät hyväksyttänä ellei peräti välttämättöminä.

  Mehän elämme jo toitalitarismin syvenevää vaihetta, ideologiat ovat muuttuneet uskonnoiksi, ja maagiset leimasanat valtaavat yhteiskunnallisen "keskustelun". Niiden pohjalta on noussut ilmiantopolitiikka, ja sen vastapariksi irtsanoutumispolitiikka -- ja kuten kaikki jotka vielä pitävät silmiään auki voivat havaita, likimain koko "keskustelumme" on jo leimaamista, ilmiantamista ja irtisanoutumista.

  Koulukeskustelusta nykyisellään ei ole mitään hyötyä. Koulu ei muutu paremmaksi vaikka sinne satojejn miljoonien sijasta kylvettäisiin miljardeja. Se on yhät toivoton toive kuin se, että raha ylipäänsä muuttaisi ihmiset paremmiksi ajattelijoiksi. Ei ole koskaan muuttanut eikä tule koskaan muuttamaan.

  Kouluinstituution rinnalle on nousemassa kotiopetus, ja siitä todennäköisesti tulee ainoa vaihtoehto "syrjimättömälle ja tasa-arvoiselle" mutta kaikki oppisisällöt ja oppimisen edellytykset menettäneelle kouluinsituutiolle. Jos nykyinen trendi jatkuu, kuten se kaikesta päätellen tulee jatkumaan, meillä on edessämme hyvin erityisellä tavalla valikoituneen eliitin johtama "meritokraattinen" yhteiskunta. Miettikää esimerkiksi sitä että presidenttiehdikkaista loistavimman koulumenestyksen omaa ideologisesti kaikkein sokein Li Andersson.

  Rahalla ei voi ostaa hyvää ajattelua eikä ajattelemaan opettavaa koulua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Asiaa, mutta, "ideologiat ovat muuttuneet uskonnoiksi,"
   Ideologiat ovat aina uskontoja.
   Tunnekuohujen tietämys, toiveet ovat ideologiaa, uskontoa....

   Poista
  2. Ideologiat ovat aina olleet uskontoja siinä mielessä, että ne ovat muuttaneet kaiken tiedollisen ajattelun tunnustukselliseksi.

   Mutta ideologiat ovat uuden ajan uusien tienalojen tuottama ilmiö -- ne ovat seurausta samasta individualistisesta draivista, jolla kartesiolaiseen objektivaatioon pohjatuvat uudet, visuaaliseen mieltämiseen perustuvat tiedonalat polkaistiin käyntiin.

   ""Lautasella on nyt tarjolla kaikennimisiä tiedollisia taikauskoja. Niillä on yleinen syntyhistoriansa. Eurooppalaisen uuden ajan uudet tiedonalat kehittyivät kehittämällä kukin oman objektivaationsa aluetta kattavat suureet ja mittayksiköt. Tämä kehitys ei koskaan päättynyt, vaan jakautuminen kunkin tiedonalan sisällä jatkui tutkimuskohteiden ja opillisten painotuserojen pohjalta – ja juuri tämä tiedollinen dynamiikka päätyi ”opillisen” ajattelun itsekantaviin ”ismeihin”.

   Nyt koemme ”oppineisuutena” kaikenlaiset ”ismit”, joissa tunnustuksellinen aatteellinen aines ja koeteltu tositieto saavat alitajuntaa voimaannuttavalla tavalla sulaa yhteen. ”Opillisessa” ajattelussa raamitukseksi riittää ismin nimi, uskonnoksi riittää uskonnon nimi. ""

   Poista
 11. Millaisia ovat ne pärjääjä-pojat? Onko jotain muuttunut entiseen verrattuna?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sellaisia, joita kiinnostaa vain rahan tekeminen ja joita ei kiinnosta politiikka. Näistä todellisista maan talodellisen selkärangan muodostajista vasemmistoämmät hyötyvät päästessään ohjailemaan tulonsiirtoja kaikenkarvaisiin uhriutumistutkimuksiin. Pärjääjäpojat ovat siis tavallaan yhteiskunnan orjia.

   Poista
  2. Onko näin mustavalkoista nykyään? Eikö ollenkaan moraalista vastuuntuntoa, työssäkäyntiä ja kohtuutta?

   Poista
  3. Omassa arjessani tapaan monia huoltomiehiä, taksinkuljettajia, myyjiä, opettajia, muusikoita, asentajia, muuttomiehiä, leipureita, suutareita, partureita, poliiseja, sairaanhoitajia, puutarhureita, tarjoilijoita ja ties mitä. Nämä on niitä pärjääjiä. Ovat oppineet ihan tavallisen elämän kuviot. Ihan niin kuin naisetkin, pärjääjiä.

   Poista
 12. Kaikkihan me tavallaan olemme yhteiskunnan orjia, koska olemme sidoksissa sen rakenteisiin. Rikolliset yrittävät saada vastikkeetonta hyötyä. Yksisilmäiset tuijottavat omaan napaansa.

  VastaaPoista
 13. Oli taannoin TV ssä kokoomuksen kansanedustaja Limnell joka sanoi että Suomen rajalla on menossa Venäjän hybriidioperaatio, mutta että pitää olla valppaana muidenkin operaatioiden varalta, jopa epätodennäköisten.
  Minulla meni viikon verran aikaa, ennenkuin rupesin miettimään että tämä Suomen sisäinen eripura voisi myös olla Venäjän hybriidioperaatio ! Mutta kenelle maksu on mennyt ?
  Marin kuitenkin vei Suomen NATOn jäseneksi, ja lisäsi puolustusbudjettiin 4 vuodessa 7,6 mrd €. Miettiä sopii !

  VastaaPoista
 14. Jotenkin on syytä saada pojatkin ymmärtämään koulutuksen merkitys elämälle.
  Muuten heidän vaihtoehtonsa voi olla jengit, ainakin jos niitä on jo valmiiksi perustettu ettei tarvitse muuta kuin liittyä mukaan.
  Taas pitää varoittaa Ruotsin tiestä.

  MTV uutiset tänään

  Kolme pidätetty epäiltynä ammuskelusta Ruotsissa – kytköksiä "Södertäljen mafiaan"

  https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/nelja-ihmista-ammuttu-ruotsissa-ainakin-yksi-viety-sairaalaan/8836164

  Artikkelista poimittua

  Södertäljessä Ruotsissa ammuttiin kolmea ihmistä lauantai-iltana. Poliisi on pidättänyt kolme henkilöä.
  Poliisi sai tiedon ammuskelusta Södertäljessä Hovsjössä lauantai-iltana hieman kello 19 jälkeen paikallista aikaa. Asiasta uutisoi muun muassa ruotsalaismediat Aftonbladet ja Expressen.
  ...
  Aftonbladetin mukaan yksi pidätetyistä liittyy "Södertäljen mafian" eli Södertäljenätverketin Saltskog-alueen ryhmään ja oli aiemmin tänä vuonna tietojen mukaan epäiltynä murhatutkinnassa.
  ...
  Aftonbladetin mukaan poliisi jahtasi useita naamioituneita epäiltyjä tekijöitä. Lehden tietojen mukaan poliisi oli paikalla useilla partioilla.
  Ampumista tutkitaan murhayrityksenä ja törkeänä ampuma-aserikoksena.

  Kaikki kolme loukkaantunutta on kuljetettu sairaalaan. Poliisi ei kerro tällä hetkellä, kuinka vakavasti ammutut ovat loukkaantuneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä naisten ja tyttöjen boostaaminen ja hehkutus sen käytännön tiedon kanssa että parisuhteen aloittamisessa nainen valitsee, ei koskaan mies, kyllä antaa pojille sellaisen tunteen ja oikeastaan tiedon että paskaaks tässä yrittämään, tyhjän saa pyytämättäkin. Kun siihen lisätään naisopettajien jokapäivä tekemä poikien dissaaminen oppitunneilla ja niiden välissä, en yhtään ihmettele että poikia ei kiinnosta. Olen kahden pojan isä ja sattumoisin olin alkuun se joka oli yhteydessä kouluun niissä asioissa missä vanhempaa tarvittiin. Tai siis olin siihen saakka kun omat hermot kesti. Sitten tehtävä oli pakko siirtää vaimolle sillä olisin saattanut seuraavalla tapaamisella kuristaa sen pikkupimun joka leikki opettajaa. Näillä ei ole omia lapsia lainkaan, eivätkä ne ymmärrä pikkupojista yhtään mitään, siis ei yhtään mitään. Sitä ymmärryksen ja tajun puutetta ei vain voi sanoin kuvata. Tälle pissikselle oli annettu alakoulun ensimmäinen luokka jossa oli 2/3 poikia. Yritin useassa tapaamisessa selittää että miten pojat asioista ajattelevat ja miten niiden kanssa pärjää, mutta tämä itseään täynnä oleva "kasvatuksen ammattilainen" joka siis ei ollut kasvattanut siihen mennessä ensimmäistäkään lasta vaan oli juuri koulusta tullut, tyrmäsi kokemukseni kahden pojan isänä (ja itsekin kasvatustieteitä opiskelleena) aivan täysin. Hänen käsityksensä olivat niin ihmeellistä teoreettista höpöhöpöä että jos hän niiden mukaan toimi työssään, siitä ei seurannut mitään muuta kuin mielenterveys ongelmiä niin hänelle kuin oppilaille. Hän tosellakin alkoi itsekin oireilla melkoisesti sen lukuvuoden aikana ja sähisi minullekin miten pojat ovat mahdottomia. Aivan varmasti olivat hänen keinoillaan jotka eivät olleet reiluja ja rehellisiä. Yritin sanoa tätä ja sitä että tuon ikäiset pojat ovat reiluuden ja rehellisyyden perikuvia ja tarkkoja siitä että aikuiset ovat myös ja että hän ei tule pärjäämään epäreiluilla tempuilla heidän kanssaan vaan porukka lähtee käsistä kun alkavat kapinoida. Niinhän siinä kävi. Että sellaisia kansankynttilöitä meillä nykyään on. Eikä ollut ainoa siinä koulussa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!