torstai 21. joulukuuta 2023

Suomalaisten syvin jakolinja kulkee äärivasemmiston ja muiden välillä

Taloustutkimus on tehnyt selvityksen suomalaisten kokemista uhkatekijöistä. Sen mukaan peräti 87 prosenttia arvioi uuden laajamittaisen talouskriisin maailmalla hyvin tai melko suureksi uhaksi. 

Lähes yhtä suuri osuus eli 83 prosenttia suomalaisista kokee raa’an väkivallan lisääntymisen nuorten keskuudessa uhkana. Lisäksi 64 prosenttia meistä pitää jengisotia, mellakoita ja tuhotöitä vähintäänkin melko suurena uhkana. 

Tuloksista raportin kirjoittanut Sami Metelisen mukaan "erityistä huomiota kiinnittävät poliittiseen ja yhteiskunnalliseen vastakkainasetteluun ja jopa väkivaltaan liittyvien pelkojen lisääntyminen. Poliittiseen polarisoitumiseen liittyvä uhka nousee nyt ensimmäistä kertaa havaittavissa määrin tuloksista esiin. Ilmiöön on syytä suhtautua vakavuudella, sillä kansalaisten keskinäisen poliittisen epäluulon kasvu saattaa pahimmillaan lisätä vastavuoroista radikalisoitumista."

Itse asiassa taloustutkimuksen kyselyn perusteella maamme väestön poliittinen polarisoitumisen raja kulkee poliittisella kartalla äärivasemmiston eli Vihreiden ja Vasemmistoliiton sekä koko muun poliittisen kentän - mukaan lukien siis sosiaalidemokraatit - välillä. Eli erimielisyys koskee viimeisen galluptiedon perusteella vain alle 18 prosentin vähemmistöä kansasta.

Toisin sanoen yli 80 prosenttia suomalaista kannattaa sellaisia poliittisia liikkeitä, joiden kuva mahdollisista uhkatilanteista on hyvinkin samanlainen. En tietenkään tahdo tällä vähätellä Metelisen näkemystä tai radikalisoitumisvaaraa - siihenhän poliittinen äärivasemmisto on osoittanut ennenkin kykenevänsä - mutta minusta olisi tässä yhteydessä hyvä korostaa myös sitä, kuinka väestön ylivoimaisen enemmistö hahmottaa maailmantilanteen samansuuntaisesti. 

Tämä on tärkeää jo siitäkin syystä, että mikäli tutkimuksessa suurimman pelon aiheuttanut maailmanlaajuinen talouskriisi muuttuisi todellisuudeksi, olisi Suomi juuri nyt erityisen huonossa kunnossa siitä selviytyäkseen. Ja siksi maan vieminen kunnialla läpi mahdollisista vaikeuksista edellyttää mahdollisimman laajaa kansan yhtenäisyyttä.

30 kommenttia:

  1. "Ja siksi maan vieminen kunnialla läpi mahdollisista vaikeuksista edellyttää mahdollisimman laajaa kansan yhtenäisyyttä."

    No siinä ollaan hyvin mukana:

    https://www.laakarilehti.fi/jasen/yliopistoille-uusi-tyoehtosopimus/

    Ihan kuin se häiritsisi viroissa olevia paskan vertaa, ainoastaan siinä tapauksessa voisi häiritä, että olisi joku pieni riski, ettei palkka nousisikaan ja silloinhan pitää leikata työläisiltä..

    VastaaPoista
  2. Vihreissä selkeä enemmistö on naisäänestäjiä. Vasemmistoliiton äänestäjissä naisia on pieni enemmistö.

    Jos äärivasemmisto radikalisoituu, niin kyse olisi etenkin naisten radikalisoitumisesta. Millaiseen vallankumoukseen tai väkivaltaan he Suomessa kykenisivät?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Jakolinjan sulkemiseen"? Mutta eipä noihin kyllä kukaan sekoaisikaan vehkeineen.

      Poista
  3. Kyllä naiset pystyy manipuloimaan tyhmiä miehiä sijaiskapinallisikseen ja käsikassaroiksi, ovat siinä jopa eteviä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, onhan niillä aseet, jotka vain tussahtavat. Pienissä yliopistojen tutkimusyksiköissä lapsettomat naiset tapaavat kaltaisiaan ja rikastavat toistensa ennakkoluuloja, joilla torjutaan reaalimaailmaa.

      Poista
  4. Kun Suomi on tässä taloustilanteessa, niin ei pitäisi nostaa veroja, vaan ottaa se raha täysin turhista asioista. Esimeskkinä täysin turha suoran rahavirran meno Ukrainaan, lähes 2 miljardia jo, ja lisää menee maapallon tappiin asti. Rajakin vuotaa tulijoita vaikka se on kiinni, toki tulijoita on vähemmän mutta yksikin läpi päässyt on suomelle liikaa. Mihin on hävinnyt sotaa kärsivien maiden auttaminen tarvikkeilla, lääkkeillä, vaatteilla ja sähköä tuottavilla aggregaatteilla? Kenen vatipään ajatus on laittaa puhdasta veronmaksajien omaisuutta palamaan? Enemmän tuota suoraa rahan mättämistä Ukrainaan on suoltaneet perussuomalaiset päättäjät, joiden idea muuten oli rahojen lähetys. Sitten kuritetaan köyhiä ja pientyölläisiä verojen nostamisella. Helppo se on siellä hillotolpalla verorahoja palamaan, eihän ne omia ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatettava ajatus, ei rahaa, vaan materiaalia, sekä sota- että avustusmateriaalia. Koska Ukrainassa on ollut erittäin paha korruptioperinne, kuten monissa entisissä kommunistimaissa. Ukrainan korruptiosta joku televisiokommentaattori sanoi sodan alkuvaiheissa vertauksen, että jos Venäjä on Italia, niin Ukraina on Sisilia.
      Mutta sotamateriaalia pitäisikin sitten koko Euroopan antaa niin massiivisesti, että sillä voisi lyödä Venäjän, koska muuten meidät hukka perii.

      Poista
    2. Ukrainalle pitäisi toimittaa aseistusta koko venäläisiltä länsimaissa takavarikoidulla rahalla.

      Poista
  5. Kuten uutisessa todettiin, äänestäjien selvät enemmistöt pitävät jengisotia, mellakoita ja tuhotöitä hyvin tai melko suurina uhkina. Vasemmistoliiton ja vihreiden äänestäjät eivät. Heille ne ovat mahdollisuus. Ja esitetään taas kerran kysymys, osaako demokratia nousta puolustamaan itseään sillä sen pahin uhkaaja on, kuten aina ennenkin, aggressiivinen laitavasemmisto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pahin uhka tulee kyllä islamista, mutta se tulee hivuttamalla.

      Poista
    2. Laitavasemmiston avustuksella.

      Poista
  6. Äänestän sellaista henkilöä joka julkeaa ehdottaa, että KAIKILTA verovaroista palkkansa saavilta leikataan joku prosentti yli 3000€ ylittävästä palkasta ja vielä joku prosentti enemmän yli 6000€ palkoista, siinä olisi harmonisointia ja vastuunkantoa. Pääasiassahan palkkojen laskuista ja leikkauksista puhujat ovat helvetin hyvä tuloisia joten tuskin heille ongelmaa tuosta tulisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja jokaisella joka tienaa yli 6000€ pitäisi olla sen verran järkeä päässä, että ymmärtää miksi näin tehdään jos ei ymmärrä kuuluu olla alle kolmen tonnin palkka luokassa maksimisssaan.

      Poista
    2. Minä äänestä sitä joka tekee edustajien palkkioista, palkan, jolloin nuo joutuu maksamaan tienesteistään veroja kuten kaikki normaalit työntekijät. Mikäli ette ole tieneet, edusjat ei joudu maksamaan sentin sentiin täysin sairaista palkkioistaan.

      Poista
    3. Nyymi: "Mikäli ette ole tieneet, edusjat ei joudu maksamaan sentin sentiin täysin sairaista palkkioistaan."

      Eduskunta.fi: "Palkkiot ovat veronalaista tuloa."

      Poista
    4. "Eduskunta.fi: "Palkkiot ovat veronalaista tuloa." Täyttä sumuilutusta. Ei muuten mene palkkioista veroa. Noin sitä tolloja talutetaan. Että oikein eduskunta noin ilmoittaa, sama kun lehmä väittäisi olevansa itikka.

      Poista
    5. Mitäs todisteita sinulla olikaan sille että eivät maksa veroa? pelkkä sinun väitteesi ei ole mikään todiste, pölhöt voivat väittää netissä ihan mitä vaan, vaikka että maa on tasainen tai että maailma luotiin 6000 vuotta sitten. Laitas todisteet tiskille.

      Poista
    6. Äänestän sellaista ehdokasta, joka julkeaa esittää, että kaikille muille paitsi verovaroilla eläville pitää antaa vaaleihin kaksi ääntä. Se saisi aikaan sitä, mihin lakia korkeimmllaan voidaan tarvita, eli kannustamaan ihmisiä työntekijöiksi.

      Poista
    7. Verovaroilla eläviksi pitäisi laskea kaikki suoraan valtion ja kuntien palkklistoilla olevat, mutta myös ns. inhouse yhtiöiden työntekijät, valtiolta rahoitusta, siis yhtään rahoitusta, saavien järjestöjen työntekijät ja kaikki muutkin sellaisten organisaatioiden työntekijät jotka saavat rahansa julkiselta puolelta, oli niiden juridinen status ihan mikä tahansa. Ja samoin sellaisten yritysten työntekijät, joiden liikevaihdosta tulee yli 1/3 julkisista hankinnoista. Ja sellaisten yritysten työntekijät joiden omistuksesta on yli 20% julkisten toimijoiden hallussa. Samoin eläkeläiset. Ei niitä kaksia äänestyslappuja sitten tarvitsisi ainakaan alkuun kovin monelle jakaakaan....

      Poista
  7. Se oikea jakolinja kulkee ryhmän, johon kuuluu

    - uskovaiset
    -äärioikeistolaiset
    -äärivasemmistolaiset
    -ääri mitä tahansa

    ja järkevien ihmisten välillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisää ensimmäiseksi ateistit

      Poista
    2. "- uskovaiset
      -äärioikeistolaiset
      -äärivasemmistolaiset
      -ääri mitä tahansa"

      Se on vähän että kuka pääsee määrittelemään ketkä noihin ryhmiin kuuluvat. Kun katsoo toisesta äärilaidasta niin kaikki muut näyttävät olevan siellä toisessa ääripäässä kun itsellä on niin pitkä matka niihin. Siksihän äärivasemmiston eli kohdasta 2/3 sossuista vasempaan mielestä persut ja kokoomus ovat äärioikeistoa. Se on perspektiiviharha joka johtuu siitä että he ovat äärivasemmistoa. Tosiasiassa meillä on äärivasemmisto ja keskikohta ja sitten siellä oikeassa päässä kaukana muutama kainaloita tuulettava kiljuskini, ei muuta.

      Poista
    3. Ensiksi, Jos niinqu laitat sekä uskovaiset että ateistit samaan ryhmään, niin kukaan ei pääse määrittelemään sinua. Loogista, täh?

      Toiseksi: Loogisesti ottaen uskovaiset ja ateistit ovat samaa porukkaa, mutta koska vastasit vastaukseeni, niin saanen opastaa sinua ajattelemaan ihan itte, jotta et tahattomasti esittäisi olevasi ateisti, joka tietää parhaiten, mihin ryhmään ns jumal-uskovaiset kuuluvat. Täältä katsoen en näe mitään eroa sattumauskovaisten ja uskonnollisten hihhulien välillä. Saa toki olla eri mieltä, mutta minä olen myös eri mieltä. Lopetan tästä tähän.

      Poista
    4. Sanoisin sinulle, että kuka sinä muka olet opastamaan minua ajattelemaan yhtään millään lailla? en ole noin ylimielistä kommenttia kyllä vähään aikaan kuullut. Idiootti. :-)

      Poista
    5. Kiitän ja kumarran. Yleensä joka ikinen, joka vastaan toiselle, haluaa toisen oppivan jotakin. Itse todellakin olen samaa mieltä, että minäkin haluan muiden pohtivan sitä, mitä olen sanonut, kirjoittanut tai puhunut. Samassa veneessä ollaan, koska isi-muotoisetkaan lauseet eivät poista sitä totuutta, että joka ikinen ihminen haluaa osaltaan olla vaikuttamassa yhteisönsä menestykseen. Siksi olen erityisen pahoillani siitä, että yhteiskunnassa koulutetuilla ja kouluttamattomilla ei nähdä mitään arvottavaa eroa, vaikka rehelliset veronmaksajat ovat joutuneet maksamaan jopa miljoonia enemmän tutkijoista, lääkäreistä ja tiedemiehistä. En välitä hittojakaan, sattuuko minun mielipiteeni, mutta minun mielestä kellekään oppia ja tietoa hyljeksivälle ei pidä antaa äänioikeutta ....Tasa-arvo on järjellä käsittäen epäloogista.

      Poista
    6. Ja sinä luulet että kaikki muut ovat kouluttamattomia juntteja koska eivät allekirjoita sivistymätöntä mouhuamistasi? ryömipä takaisin sinne kiven alle takaisin mistä tulitkin, käytöksesi ei sovi saleihin mihin yrität tunkea itseäsi.

      Poista
  8. Yle tänään

    Italian oikeistohallitus ehdottaa kristillisiä jouluperinteitä pakollisiksi kouluissa

    Pääministeri Giorgia Melonin puolue ei hyväksy sitä, että koulut muuttavat joulujuhlat talvijuhliksi ollakseen loukkaamatta muita uskontoja tunnustavia.

    https://yle.fi/a/74-20066233

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä juttu. Joskus tulevaisuudessa on varmasti viisaampiakin perinteitä, mutta meidän ajassa todistetusti kristillisesti eläneet ovat osoittaneet ylivertaisuutta. Otetaan minkä muun ryhmän kausittaiset perinteet, niin on kiistatonta, että vain kristillisyyttä kunnioittaneet ovat luoneet atomipommin ja päässeet Kuuhun. Sekään ei ole kovin hyvä näyte muiden perinteistä, että he haluavat kristilliseen länteen, ilmaisten lihapatojen ääreen.
      PS. Itse haluaisin mahdollisimman nopeasti eroon kaikista perinteistä, mutta jättäisin kristillisyydestä jäljelle vain Jeesuksen ja Paavali olisi vain marginaalissa.

      Poista
    2. Esimerkiksi, nykyisellä Venäjällä eikä Kiinalla ole mitään omaa. Kiinan ja Venäjän poliittiset järjestelmät ovat jonkun lontoolaisen ryyppyporukan keksintöä. Kiinalaisetkin joutuivat luopumaan tyttölasten jalkonen kuristamisesta vain siksi, että Kiinaan saatiin istutettua läntisiä arvoja. Tulee aika, jolloin venäläiset ja kiinalaiset joutuvat myöntämään, että yksinkertaisimmat ajatukset Jeesuksesta ovat ainoa mahdollisuus, jolla he voivat välttää totaalisen tuhonsa.

      Poista
    3. Suomessa joulujuhlat voisivat olla jotain kalevala juttuja niin voisi jotain kiinostaakkin toisin kuin jotkut kammottavat virsien veisuut ja ruotsalaiset lusijat. Nyt ne kiinostaa ainoastaa sitä hihhuli opettajaa ja lattian kaakeleita.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!