keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Kansalliskielet ja Suomen itsenäisyyden ensimmäinen itu

Hyvää itsenäisyyspäivää!

Aloitan tämän kirjoitukseni tuoreella tutkimuksella, jonka mukaan 86 prosenttia meistä pitää suomen tai ruotsin kielen osaamista oleellinen osana suomalaisuutta. Lisäksi 85 prosentin mielestä on tärkeää, että kaikki suomalaiset ja Suomessa pysyvästi asuvat osaavat kansalliskieliämme. Kun näitä tuloksia vertaa vuonna 2017 tehtyyn kyselyyn, havaitaan, että kotimaisten kielten arvostus on lisääntynyt peräti 18 prosenttiyksiköllä suomalaisten keskuudessa.  

Lisäksi 78 % vastaajista piti suomen tai ruotsin kielen osaamista hyvin tai melko tärkeänä suomalaisuuden kriteerinä. Tämä osuus ihmisistä katsoi myös, ettei ketään voi pitää suomalaisena, ellei tämä osaa kotimaisia kieliä. Näin ajattelevien osuus oli lisääntynyt vuodesta 2017 noin kymmenellä prosenttiyksiköllä.

Suomalaisista 70 prosenttia katsoi, ettei Suomesta saa luoda sellaista kuvaa, että täällä pärjäisi pelkällä englannin kielellä. Ja 76 prosenttia katsoi, että yliopistoissa ja korkeakouluissa kansalliskielten tulee olla ensisijaisia opetuskieliä. Reunahuomautuksena todettakoon, että olen itse viime vuosina antanut yliopistossa opetusta lähinnä englannin kielellä.

Peräti 85 prosenttia suomalaisista oli sitä mieltä, että kaikenlaiset palveluiden on oltava maassamme saatavilla kansalliskielillä. Siitä huolimatta vain 43 prosenttia kaipasi kansalliskielten tueksi tiukempaa lainsäädäntöä - toki suuren asiaan kantaa ottamattoman vastaajaryhmän takia lakien tiukennukseen negatiivisesti suhtautuvien osuus oli vieläkin pienempi. 

Kyselyssä selvitettiin myös, että kotoutuvatko maahanmuuttajat nopeammin, jos he oppivat mahdollisimman nopeasti suomen tai ruotsin kielen. Tämän luulisi tietenkin olevan itsestäänselvyys, mutta siitä huolimatta näin ajatteli vain 91 prosenttia suomalaisista.

Lisäksi 71 prosenttia katsoi, että maahanmuuttajapalveluiden tarjoaminen englanniksi hidastaa merkittävästi kotoutumista. Kansalliskielten vaatimista maahanmuuttajilta piti syrjintänä vain yhdeksän prosenttia vastaajista, kun taas 87 prosenttia piti vaatimusta hyväksyttävänä. 

Kyselyn vastaajista peräti 82 prosenttia katsoi myös, että palvelujen tarjoaminen pelkästään englannin kielellä on syrjivää. Lisäksi 67 prosenttia heistä katsoi, että suomalaisten tulee puhua maahan muuttaneille ensisijaisesti suomea tai ruotsia.

Kaiken kaikkiaan näyttää siis siltä, että me koemme omat kansalliskielemme erittäin tärkeiksi. Ja siten suorastaan oleelliseksi osaksi omaa identiteettiämme ja suomalaista yhteiskuntaa. Siksi oli mielenkiintoista tarkastella vielä tarkemmin sitä, kuinka ihmisten puoluekanta vaikuttaa heidän näkemykseensä kansalliskielten merkityksestä. 

Siinä suhteessa yllätyin todella positiivisesti, sillä eri puolueita kannattavien ihmisten näkemykset olivat hyvin samansuuntaisia lähes kaikkiin edellä käsiteltyihin aiheisiin. Oleellisia eroja - puolueen kannattajien enemmistö oli toista mieltä kuin koko kansan enemmistö - nähtiin vain vihreiden kannattajilla. Ja hekin haluaisivat vain luoda Suomesta sellaisen kuvan, että täällä voi elää englanniksi eivätkä kannattaneet pelkästään kansalliskielien puhumista maahanmuuttajille. 

* * *

Koska itsenäisyyspäivänä on tapana muistella myös sotia - yleensä talvi- ja jatkosotaa - päätin minäkin tehdä samoin tässä itsenäisyyspäivän blogissani. En kuitenkaan ajatellut pitäytyä itsenäisyytemme aikaisissa sodissa, vaan tuoda niiden kontrastiksi esille sen, minkälaista olivat sotiminen ja sen seuraukset silloin, kun yhteiskuntamme turvallisuudesta vastasi emämaa.

Palataan siis 281 vuoden taakse tutustumaan ehkä  heikoimmin tunnettuun Suomessa uudella ajalla käydyn sotaan eli pikkuvihaan johtaneeseen ruotsalaisten sotaretken, josta historiantutkija Teemu Keskisarja (ps) on julkaissut tuoreen teoksen nimellä "Hattujen sota". Siinä kuvataan tragikoomisella tavalla sitä, kuinka Ruotsin armeija luovutti asemansa lähes taistelutta kerta toisensa jälkeen viholliselle. 

Karoliinien hyökkäysarmeijaa johti ylipäällikkö, kreivi Charles Emil Lewenhaupt, joka sotatoimiensa epäonnistumisen seurauksena sekä teloitettiin että hankki paikan historian lehdille Ruotsin kaikkien aikojen huonoimpana sotapäällikkönä. Molemmat seuraukset olivat kieltämättä ansaittuja jo siksikin, että hinnan hänen kyvyttömyydestään maksoivat tavalliset kaakkoissuomalaiset sotaan liittyneessä pikkuvihassa.

Hinta oli äärimmäisen kova, sillä Kuninkaantien varrella sijainneista Kaakkois-Suomen taloista hävitettiin peräti kolme neljännestä. Näillä alueilla itse sotatoimien, joukkojen mukana kulkeutuneiden tautien ja armeijoiden ylläpidosta johtuneen ruuanpuutteen aiheuttama tuho oli jopa pahempi kuin isovihan aikana. 

Kymenlaakso menetti muutaman kuukauden aikana noin viidenneksen väestöstään, kun taas Säkkijärvi, Vehkalahti, Virolahti ja Kymi menettivät joka neljännen asukkaansa. Kuolleisuutta voi halutessaan verrata vaikkapa Gazan kaistalla tähän mennessä kuolleiksi väitettyjen noin 16 000 ihmisen 0,97 prosentin osuuteen koko alueen väestöstä. 

Ehkäpä oli suomalaisten onni, ettei Ruotsin armeija vetäytynyt Helsinkiä lännemmäksi, vaan antautui viholliselle jo nykyisessä pääkaupungissamme. Näin maan tiheimmin asutut ja taloudellisesti vauraimmat Lounais-Suomi ja Pohjanmaa säästyivät tuhoilta. Maan kaakkoisraja kuitenkin siirtyi Kymijoelle yli puolen vuosisadan ajaksi, kunnes tsaari Aleksanteri I liitti sen valloittamaansa muuhun Suomeen vuonna 1812. 

Arvoisa lukijani saattaa nyt kysyä sitä, miksi ihmeessä otin kirjoittaakseni tästä surkeasta sodasta juuri itsenäisyyspäivänä. Eihän siihen liittynyt juuri minkäänlaisia urotekoja saati sankarillisia ihmeitä. 

Oli minulla kuitenkin oikein hyvä syy. Hattujen sodan aikana kävi nimittäin niin, että mahdollisesti suomalaisten myssyjen pyynnöstä Venäjän keisarinna Elisabet antoi maaliskuussa 1742 manifestin, jossa luvattiin Venäjän tuki Suomelle, mikäli se hankkiutuisi itsenäiseksi. 

Manifestissa oli ajateltu jo tulevaa kuningastakin, sillä valtionpäämieheksi eli Suomen kuninkaaksi ehdotettiin saksalaista Holstein-Gottorpin herttuaa Karl Peter Ulrichia. Tämä ei kuitenkaan päätynyt syrjäisen Suomen hallitsijaksi, vaan nousi myöhemmin paljon suuremmaksi viskaaliksi, nimittäin Venäjän keisari Pietari III:ksi, joka tuli ensin hulluksi ja sittemmin tapetuksi. 

Kuten hyvin tiedämme, keisarinna Elisabetin itsenäisyyshanke jäi toteutumatta. Se lienee kuitenkin ollut ensimmäinen kerta, kun ajatus Suomen itsenäistymisestä nousi laajemmin esiin - siis jonkinlainen itsenäisyytemme itu. 

Siksi sitä kannattaa muistella - ellei muuten niin juuri nyt - koska kypsyttyään maailmanhistorian mittakaavassa silmänräpäystäkin lyhyemmän 175 vuoden ajan, tuli itsenäisestä Suomesta todellisuutta, jota voimme juhlia tänä päivänä niin suomen kuin ruotsinkin kielellä. 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Talouden tila ja itsenäisyys
Pitäisikö itsenäistä Suomea kehittää Taisto Sinisalon ja Oula Silvennoisen vai J.K. Paasikiven viitaoittamalla tiellä?
Poliittisen väkivallan oikeus ja seuraus

55 kommenttia:

 1. Kansahan syntyi ihmisistä, jotka ymmärsivät toistensa puhetta. Siksi on kummallista, että noinkin paljon on niitä, joiden mielestä suomen osaaminen ei ole osa suomalaisuutta. Itse en osaa pitää suomalaisena henkilöa, joka ei osaa kieltämme, vaikka pitäisi saunomisesta.

  Suomessa on niin paljon tapoja ja perinteitä, joita löytyy myös muualta maailmasta. Ainoa selvästi meidät muista erottava piirre on erikoinen, monipuolinen ja kaunis kielemme. Unohtakaamme siis muodikas suomen raiskaus typerillä englannin höysteillä, mikä on 2000-luvulla noussut "nekstille levelille". Ihan kuin ihmisestä tekisi jotenkin sivistyneen se, että osaa pökkelöenglantia. Minusta asia vaikuttaa päinvastaiselta.

  Ruotsalaisia emme ole, venäläisiksi emme halua tulla, globalisteina katoamme massaan, olkaamme siis suomalaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yle 7.12.2023

   Pitäisikö päiväkodissa vaatia suomen kielen taitoa? Tätä mieltä Uudenmaan kansanedustajat ovat

   Enemmistö Ylen kysymykseen vastanneista Helsingin ja Uudenmaan kansanedustajista haluaa hoitajille kielitaitovaatimuksen päiväkoteihin.

   https://yle.fi/a/74-20063692

   Poista
  2. Tuonhan pitäisi olla itsestäänselvyys. Arka kanttislapsi on varmaan sokissa, kun mustasta naamasta kuuluu kummallista molotusta.

   Poista
 2. Mutta Suomen kielen osaaminen ei tee kenestäkään suomalaista. Tosin pikipäiden kohdalla ei tämäkään epä-edellytys täyty juuri koskaan.

  VastaaPoista
 3. olis kiva tiettää...somppujen siis todelliset taidot vaikka matematiikassa. Pystyvätkö nämä edes peruslaskutoimituksiin? jotka ihminen oppii yleensä jo viimeistään kolmannella luokalla?

  eli esim mitä on 7 kertaa 6 plus 13 ja koko shit jaettuna vaikka viidellä? Minä epäilen etteivät pysty.

  Kysy sompulta 9 luokalla, milloin oli keskiaika tai millon oli olemassa Rooman valtakunta?

  Vastauksena on stiletin esiin veto taskusta tai mumina, että joskus 60 vuotta sitten

  VastaaPoista
 4. 7 x 6= 42 ja plus 13 yhtä kuin 55 joka jaettuna 5 llä on yhtäkuin 11!!!

  tommoseen matemaattiseen päättelyyn ei kyl normi neekeri pysty, sehän on päivänselvää. Mut matikan arvosanana varmaan on suvakkiopen antamana 9 tai 10

  VastaaPoista
 5. Minulle ei ole tässä maassa kun yksi kieli, Suomi! Minä en tuota Suomen orjuuttajien kieltä pidä edes sonnan arvoisena.

  VastaaPoista
 6. on se pakkoruotsi jooh, helvetillinen taakka kaikinpuolin. Itte jätin lukion jälkeen hakematta korkeakouluun, kun olis taas sen pakkoruottin kans joutunu tekemisiin. I truly hatar dat/ thät

  jooh mun yks tyttöystävä, tein sille kontrollikysymyksiä.. sen järjen selvittämiseksi..Kysyin siltä..ihan suomalaiselta.. että Milloin oli ns. "keskiaika".. se vastas että 1930 luvulla..ööh..

  Sihen rommas koko shit, eli 2 vuoden seurustelu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. vaiks juuri oltiin oltu viikko lontoos ja käyty British Museumissa..parin tunnin kierto..eli mitä tollaselle imbesillille edes museot voi ammentaa?

   Poista
  2. Ja taas ilmiinnyit pilamaan ilmaa täällä.

   Poista
  3. Niin kukaan ei kertonut, että korkealla niillä ruotseilla ole mitään merkitystä.... vaikka jotain kiusaa siellä on..

   Poista
 7. Pietari III:lla riitti tosiaan vientiä. Venäläisen miehityshallinnon järjestämillä maapäivillä Suomen säädyt ehtivät, kuten mainittua, tehdä päätöksen tarjota hänelle Suomen kuninkaan virkaa.

  Mikä jäi kirjoituksessa mainitsematta on että samaan aikaan kuin Suomen maapäivät kokoontui myös Ruotsin Riksdag etsimään poliittista ulospääsyä katastrofaalisesta sodasta. Ratkaisu? Ruotsin kruununperijyyttä (kuningas Fredrik I:llä ei ollut perillistä) päätettiin tarjota - kellepä muulle kuin Karl Peterille. Elisabeth, hänkin perijätön, teki molemmat hankkeet tyhjäksi nimittämällä hänet kruununperijäksi. Sodan päättämisen ja Suomen pääosan palauttamisen ehtona Elisabeth sai ajettua serkkunsa Aadolf Fredikin Ruotsin kruununprinssiksi. Kaikkihan näistä olivat syntyjään saksalaisten pikkuruhtinaskuntien jälkeläisiä, tosin Aadolf Fredikillä oli kyllä sukujuuria Ruotsin aiemmissa hallitsijoissa Kustaa Vaasaa myöten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos täyddennyksestä. Nuo entisaikojen mahtimiesten touhut ovat nykyajasta katsoen perin outoja, mutta kertovat vastaansanomattomasti siitä, kuinka paljon maailma on muuttunut sittemmin.

   Poista
 8. Suomalaisten vanhempien suomea puhuva lapsi on suomalainen vaikka asuisi Huitsin Nevadassa tai Vinku-Intiassa.

  VastaaPoista
 9. Koulutus on nykymaailmassa erittäin tärkeä. Suomessa esim. peruskoulun käyminen onnistuneesti edellyttää kotimaisen kielen, esim. suomen osaamista.
  Tätä ei kaikki ymmärrä ja varmaan tässä on osasyy ongelmiin kouluissa. Muitakin ongelmia varmaan on joita on syytä korjata, jotta kansakunta kehittyy ja menestyy.

  Yle 5.12.2023

  Asiantuntija luetteli A-studiossa viisi syytä Suomen Pisa-tulosten laskuun

  Suomen heikentyneitä oppimistuloksia tutkineen Aino Saarisen mielestä esimerkiksi opettajien rooli on liian vähäinen ja liian pienille oppilaille annetaan liikaa vastuuta.

  https://yle.fi/a/74-20063740

  Artikkelista poimittua

  Tänään tiistaina julkaistujen tuoreiden Pisa-tulosten mukaan suomalaisnuorten osaaminen on jatkanut heikentymistään niin matematiikassa, lukutaidossa kuin luonnontieteissä.

  Saarinen sanoi A-studiossa, ettei aika riitä kaikkien ilmiötä selittävien tekijöiden luetteluun, mutta hän listasi viisi omasta mielestään tärkeintä syytä.

  1. Opettajan rooli on liian vähäinen. Saarisen mielestä opettajan rooli on tällä hetkellä liian vähäinen siihen nähden, mitä tutkimusnäyttö sanoo.

  2. Liian pienille oppilaille annetaan monissa kouluissa liikaa vastuuta. Saarisen mukaan itsekontrollin ja oman toiminnan ohjaamisen taidot kehittyvät todella hitaasti iän myötä.
  Hänen mukaansa Pisa-aineistostakin käy ilmi, että 30-40 prosenttia 15-vuotiaista ei koe osaavansa aikatauluttaa ja ohjata omaa oppimistaan.

  3. Digilaitteiden yleistyminen. Saarisen mukaan digitaalista oppimista ei pitäisi soveltaa kaikkeen. Hänen mukaansa esimerkiksi lukutaito kehittyy paremmin paperisten kirjojen avulla.

  4. Oppimisympäristöt. Saarinen näkee vikaa myös oppimisympäristöissä. Ongelmia voi Saarisen mukaan olla esimerkiksi melutasossa, ryhmien koossa ja ryhmien pysyvyydessä.

  5. Inkluusio. Erityistä tukea tarvitsevia oppilaita käsitellään yhtenä joukkona, vaikka todellisuudessa siihen kuuluu monia erilaisia alaryhmiä.
  Saarisen mukaan esimerkiksi näkövammaisten oppilaiden mukanaolo luokassa tutkitusti auttaa muiden oppilaiden oppimista ja hyvinvointia.
  Sen sijaan käytöshäiriöisiä oppilaita ei välttämättä kannattaisi laittaa niin sanottujen tavallisten oppilaiden kanssa samaan luokkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruotsinkieliset koulut pärjäsivät Pisa-tutkimuksessa paremmin kuin suomalaiset koulut; mahtaisiko syynä olla yksiselitteisesti se, että niissä on vähemmän maahanmuuttajataustaisia oppilaita, jos ollenkaan? Hyvin on RKP tuon kansanosan puolia pitänyt. Joku ehdottikin, että kaksikielisessä maassa voisi laittaa maahanmuuttajalapset ruotsinkielisiin kouluihin, jos kerran suomi on niin vaikea oppia. Mitähän opetusministeri Henriksson tästä tuumaisi?

   Poista
  2. Yksi syy oppimistulosten heikkenemiseen on suuret koulut, joihin globaalikapitalistikommareiden velkaorjuusjärjestelmä on pakottanut. Vielä 1970-luvulla riitti köyhässä Suomessa rahaa kyläkouluihin, mutta nyt koulut ovat muuttuneet kestitysleireistä keskitysleireiksi, joihin on sijoitettu myös häirikkömusut. Samalla kommunistiset lässyopetusviranomaiset ovat riistäneet opettajilta auktoriteetin ja kurinpitokeinot, jolloin apinat pääsevät tuhoamaan kaikkien koulurauhan.

   Äärivasemmistolainen TS kertoi heikkenevistä Pisa-tuloksista kuvan kera. Kuvassa oli nyt poikkeuksellisesti kaikki suomalaisen näköisiä oppilaita. Yksi kuva valehtelee enemmän kuin tuhat sanaa.

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 18.36

   Olen kanssasi täsmälleen samaa mieltä. Maatamme tosiasiallisesti johtavat maanpetturit, jotka ovat juuri noita globaalikapitalistikommareita velkaorjuusjärjestelmineen, joka on yhtä kuin Wall Streetin pääbanksteri Rotschildin hallitsema velkaponzi-rahajärjestelmä - joka kaikkien muiden pyramidihuijausten tavoin on tuomittu jossain vaiheessa romahtamaan - tässä tapauksessa katastrofaalisin seurauksin.

   Noita globaalikapitalistikommareita on myös presidenttiehdokkaina. Siitäkin valta- eli propagandamedia vaikenee.

   Poista
  4. Yle tänään

   Pisa-tuloksissa romahdus: äidinkielen opettajat kertovat surullisesta tilannekuvasta kouluissa

   Opettajat näkevät selkeät heikon lukutaidon vaikutukset oppilaissa. Nyt he pelkäävät, että nuorten taidot hoitaa omia asioitaan ovat aikaisempia sukupolvia heikommat.

   https://yle.fi/a/74-20063722

   Artikkelista poimittua

   Näin opettajat näkivät lukutaidon heikentymisen kouluissa

   * Heikko lukutaito vaikuttaa kykyyn keskittyä.
   * Pitkien tekstien lukeminen on haastavaa.
   * Oppilaiden on vaikea perustella omia mielipiteitään.
   * Lukutaidon puutteet näkyvät myös kirjoitetussa tekstissä.
   * Virkkeet ja lauseet ovat vajavaisia ja niissä on paljon englannin kielen vaikutusta.
   * Kokeiden on oltava entistä helpompia ja tehtävien lyhyitä.

   Näkemykset on koostettu opettajien Ylelle antamista haastatteluista.

   Poista
  5. Vasenmiston lääke ongelmaan kuin ongelmaan on lisää rahaa ja tukea, niin aina. Rahaa uppoaa taatusti enemmän per lärvi kuin koskaan aikaisemmin. Ikäluokat pienenevät koko ajan, mutta oikeisiin ongelmiin ei uskalleta puuttua. Ne eivät edes maksaisi mitään; opettajan auktoriteetti ja kuripito-oikeus luokkiin palautettava, kännykkäkielto ainakin tunneille, inkluusio purettava sekä ehtojen antaminen ja luokalle jättäminen mahdolliseksi. Kunnilla on tarvittavat rahat opetukseen kun priorisoivat menojaan järkevämmin, niin että todennäköisesti vain jäävuoren huippuna julkisuuteen tullut Keravan 100. 000 euroa maksanut jumppakeppiepisodi jäisi jo viimeiseksi. Tällaiseen huuhaahan ei yhdelläkään kunnalla Suomessa luulisi olevan varaa.

   Poista
 10. Talvisota - ensimmäinen torjuntavoitto

  Tämä elokuva on kunnianosoitus talvisodan sukupolville.

  https://areena.yle.fi/1-668466

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 11.41

   Kyllä on. Tuon elokuvan katsomisen pitäisi olla pakollinen peruskoulun kahdella ylimmällä luokalla, sekä niille jotka vaativat, että asylum-taikasanalla on myös kaikenlaiset viideskolonnalaiset ja pakolOiset päästettävä hakemaan maastamme "turvapaikkaa" - kuten esim. Ohisalo ja Biaudet tosiasiallisesti vaativat.

   Poista
  2. Elokuvasta käy hyvin ilmi se venäläisten valehtelu mitä tänäkin päivänä joudumme kokemaan. Samoin käy ilmi se miten ihmisarvo on venäläisille tuntematon käsite.
   Kannattaa katsoa eikä voi tulla muuhun johtopäätökseen kuin, että ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi.

   Poista
 11. Itsenäisyys menetettiin jo -90 luvun loppussa eu:n liittyessä. Mitä tässä pitäisi siis juhlia? Kertokaapa yksikin asia mikä pistää juhlimaan tuota itsenäisyyden menetystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. YK käskyttää, EU käskyttää, Nato käskyttää; milloin Suomi on ollut itsenäinen?

   Poista
  2. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 11.45

   "Itsenäisyys menetettiin jo -90 luvun loppussa eu:n liittyessä."
   Siitä valta- eli PROPAGANDA-media tiukasti vaikenee.

   Poista
  3. Toki osa itsenäisyydestä on menetetty ja vastineeksi saatu turhaa byrokratiaa, mutta myös suuri kotimarkkina, jonka arvo tuntuu usein unohtuvan. Duurin ero aiempiin aikoihin on kuitenkin siinä, että nyt olemme mukana vapaaehtoisesti ja erokin on mahdollinen ilman aseellista vapaussotaa.

   Poista
  4. Siis suurin ero eikä minkään duurin.

   Poista
  5. Brysselin ei valitut päättäjät muutti lakeja että käytännössä on mahdoton erota tuosta eu syövästä, eli sama kun kokelisi päästä eroon haimasyövästä.

   Poista
  6. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 15.50

   Tuo EU-syöpä ilmenee mm. Suomen lähes miljardin euron nettomaksuosuutena vuodessa Euroopan Unionille.
   Monet järjettömät direktiivit ja niistä aiheutuvat ylimääräiset kustannukset ovat sitten oma lukunsa. Esim. Pohjois-Suomen normaalia pidemmät puutavaran kuljetuksiin tarkoitetut rekka-autot eivät saa ajaa Ruotsin puolelle, vaikka ne ovat Ruosissakin sallittuja. EU-direktiivin mukaan susi on Suomessa uhanalainen vaikka Venäjän 50000-60000 yksilön susikannasta riittää tulijoita jatkuvasti Suomen puolelle; jos lampaan kasvatuksesta elantonsa saava ampuu hänen katrastaan parhaillaan raatelevan suden, niin hän voi joutua kiven sisään "metsästysrikoksesta". Jne, jne...

   Poista
  7. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 16.25

   Mm. näin sanoi Unkarin pääministeri Viktor Orbán Unkarin kansannousun muistojuhlassa 23.10.2018 pitämässään puheessa:

   "Nykyisin Brysselissä hallitsevat ne, jotka haluavat korvata vapaiden kansojen liiton Euroopan imperiumilla: Euroopan imperiumi, jota eivät johda kansojen valitsemat johtajat, vaan Brysselin byrokraatit. Euroopan imperiumiin uskovia on nykyisin myös useissa Euroopan maiden hallituksissa. Tällainen uusi uljas maailma tulisi olemaan mikäli se on heistä kiinni: kasvava määrä vieraista maanosista ja kulttuureista saapuvia sotimisiässä olevia miehiä, jotka elinaikanamme muokkaavat Euroopan kaupungit omaksi kuvakseen, hitaasti mutta varmasti siirtäen alkuperäiset eurooppalaiset vähemmistöksi; terrori osana suurten kaupunkien elämää; poliittinen manipulointi jokapäiväistä arkea. Nämä perustellaan oikeusvaltioperiaatteella; sananvapaudella ja lehdistönvapaudella, jotka rajoittuvat vapauteen toistaa heidän ajatuksiaan."

   https://blogit.kansalainen.fi/orban-eu-johtajat-hivuttavat-eurooppalaisia-oman-maansa-vahemmistoksi/

   Poista
  8. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 16.40

   Suomalaiset EU-diktatuuriin huijanneet maanpetturit ovat saamassa toimilleen jatkoa:

   Euroopan parlamentin puolalainen jäsen Jacek Saryusz-Wolski varoittaa: ”Supervaltiota ollaan luomassa ilman kansalaisten suostumusta”
   https://www.kansalainen.fi/euroopan-parlamentin-puolalainen-jasen-jacek-saryusz-wolski-varoittaa-supervaltiota-ollaan-luomassa-ilman-kansalaisten-suostumusta/

   Tästä valta- eli PROPAGANDA-media luonnollisesti vaikenee!

   Poista
  9. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 17.04

   Puolustusvoimien eläkkeellä olevaa komentajaa Ari Puheloista pidetään yhtenä eturivin Venäjä-asiantuntijana. Hän sanoi tämänpäiväisessä haastattelussa tavallisenkin venäläisen mielipiteitä leimaavan suurvalta-ajattelun - hän sanoi esimerkiksi ulkoilulenkeillä ollesaan haastatelleensa monia tavallisia venäläisiä ollessaan mm. sotilasasiamiehenä Moskovassa. Käytännössä tuo suurvalta-ajattelu tarkoittaa isovenäläistä imperialismia, jonka tavoitteena on palauttaa vähintäänkin neuvostoaikaiset rajat plus ne valtiot joille "venäläinen sotilassaapas on joskus astunut" eli mm. Suomi. Tämä asia olisi NATO-kriitikoidenkin syytä muistaa.

   Poista
  10. Unkari pitäisi erottaa EUsta ja Natosta.

   Poista
  11. Kalergi-suunnitelma6. joulukuuta 2023 klo 18.51

   Vaikka hyvin monissa asioissa olen Viktor Orbán'in kanssa täsmälleen samaa mieltä, varsinkin EU-diktatuurista puheenollen, niin hänen ukrainavastaisuuttaan/venäläismieli-syyttään en ymmärrä enkä hyväksy.

   Poista
  12. Siis vastustat EU diktatuuria mutta kannatat Ukrainan nykyhallintoa sen EU politiikkaa ja EUn tukea Ukrainalle. Mutta kun noista voi valita vain toisen.

   Poista
  13. miksi, pitääkö naisetkin valita joko perseellä tai tisseillä

   Poista
  14. Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 9.14

   Anonyymi6. joulukuuta 2023 klo 23.35:
   Ukraina on hyvin korruptoitunut valtio eikä korruptiolle loppua näy. Ukraina tietää saavansa erittäin suuret taloudelliset edut, jos se hyväksytään EU:n jäseneksi - muiden EU-maiden kustannuksella.
   Jos riittävä sotilaallinen tuki Ukrainalle lopetetaan, niin Venäjä valloittaa Ukrainan ja seuraavana vuorossa on jossain vaiheessa myös Suomi, varsinkin jos USA vetäytyy NATO:sta tai pudottaa sen tukemisen murto-osaan nykyisestä.
   Isovenäläisellä imperialismilla on vahva tuki myös tavallisen kansan keskuudessa, kuten eläkkeellä oleva puolustusvoimain komentaja Ari Puheloinen vihjaisi eilisessä haastattelussa. Hän on ollut Venäjällä vuosia mm. sotilasasiamiehenä Moskovassa. Hyvän venäjänkielen taitonsa ansiosta hän oli ulkoilulenkeillä käydessään haastatellut tavallisia venäläisiä ja niin ollen hänellä on myös ensikäden tietoa, mitä tavallinen kadun mies siellä ajattelee.
   Itse katson riittävän sotilaallisen tuen korruptoituneellekin Ukrainalle välttämättömäksi, mikäli tulevaisuudessa emme halua tulla Venäjän miehittämäksi ja venäläistämäksi.

   Poista
  15. Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 11.54

   Talvisodan jälkeen pikkuruisen Suomen oli pakko valita ruton ja koleran välillä: joko Stalinin Venäjä tai Hitlerin johtama Natsi-Saksa.

   Poista
 12. Suomen kaakkoisraja oli Kymijoessa 1743 - 1812 (69 vuotta) ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näyttää PISA-tulosten näyttämä romahdus ulottunreen jo professorikuntaankin. Korjasin.

   Poista
 13. PT-media tänään

  Eurooppalaisissa moskeijoissa suunnitellaan islamin maailmanvalloitusta

  https://pt-media.org/2023/12/06/eurooppalaisissa-moskeijoissa-suunnitellaan-islamin-maailmanvalloitusta/

  Artikkelista poimittua

  Moni ei ymmärrä, että Euroopassa sijaitsevissa moskeijoissa ei puhuta mitään teologista jorinaa islamin syvimmästä olemuksesta vaan maailman valloituksesta.

  Yleisesti ihmisillä on kuvitelma, että islam on vähän kuin jehovalaisuus tai mormonismi, jossa kyseiseen uskontokuntaan kuuluvat ihmiset yrittävät käännyttää muita ihmisiä omaan uskontoonsa.
  Yhdysvalloista saapuu silloin tällöin mm. mormooneja, jotka tulevat Eurooppaan käännytysreissuille. He kokevat olevansa lähetyssaarnaajia.
  ...
  ...
  Islamin piirissä toimitaan aivan eri tavalla. Islam nimittäin tarjoaa vain kaksi vaihtoehtoa, joko kääntyä islamiin tai kuolla.
  On myös olemassa vaihtoehto, että ei-muslimi saa pitää henkensä, mutta joutuu silti orjan asemaan ja maksamaan muslimeille vääräuskoisen veroa eli jizya.
  Jizya perustuu koraanin sharia-laissa määrättyyn veroon, jonka jokaisen kristityn ja juutalaisen, eli dhimmin, on maksettava kalifaatille.

  Yleisesti kuvitellaan, että jizya on jonkinlainen raamatun tapainen asia, joka kyllä mainitaan raamatussa, mutta asia tai ilmiö ei ole nykyaikana käytössä.
  Esimerkiksi homoseksuaalien, tai miestä pettäneen naisen tappaminen. Edes ääri kristinuskoisten piirissä ketään ei nykyään tapeta sen takia, että henkilö rikkoo jotakin raamatussa mainittua lakia tai sääntöä.
  Mutta suurimmassa osassa islamilaista maailmaa koraanissa mainitut, sharia-lain alaiset rangaistukset jostakin väärästä teosta, ovat voimassa.
  ...
  Euroopassa sijaitsevissa moskeijoissa imaamit eivät puhu mistään muusta kuin siitä, mitä koraanissa sanotaan.
  Kuten alussa mainitsin, he eivät pohdi moskeijoissaan islamilaista teologaa eli kalām:ia, vaan puheet perustuvat muutamaan asiaan:
  miten valloitetuille alueille saadan voimaan sharia-laki ja mitä tehdään niille, jotka eivät käänny islamiin.

  VastaaPoista
 14. Haastan kaikki kertomaan yhdenkin hyvän asian eu:sta Suomelle, voin ampua kaikki kehut alas sekunnissa, sillä totuus on, eu ei tuonut mitään hyvää tälle maalle, ei yhtään mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se hyöty on sisämarkkinoiden suuruus.

   Poista
  2. Entäpä kun se sisämarkkina meillä oli jo ennen EU:hun liittymistä muiden sopimusten perusteella ihan samanlaisena kuin mitä EU:ssakin? Meillehän markkinoitiin EU:ta sillä että pääsemme mukaan päättäviin pöytiin tekemään päätöksiä itseemme vaikuttavissa asioissa. Ei silloin puhuttu mitään näistä liikkumisista ja markkinoista koska kaikki tiesivät että ne on jo, ei niiden suhteen mikään edes voinut tai pitänytkään muuttua. Nuo liikkumiset ja markkinat ovat myöhemmin tulleita väitteitä, ei äänestyksen aikana esiintuotuja argumentteja EU:n puolesta, koska silloin nuo väitteet olisi kaikki tiennyt naurettaviksi ja vääriksi. Nyt nuoriso ei enää tiedä mikä oli vallitseva todellisuus silloin meidän ja EU:hun kuuluvien maiden suhteissa.

   Poista
  3. Sisämarkkinoiden suuruus.

   https://tulli.fi/-/tavaraviennin-arvo-kasvoi-18-2-prosenttia-vuonna-2022-viennin-volyymi-laski-5-2-prosenttia

   Kauppatase on aika pitkään ollut alijäämäinen..

   Poista
  4. Tuo on oikeasti huolestuttavaa mitä nykyään puhuvat, jotkut ihan oikeasti uskovat, että suomesta ei ennen päässyt pois, että rajat olisvat olleet joku berliinin muuri V.2.1 ja meillä ei ollut kuin venäläisiä grammareita ja putkitietokoneita ennen eu:ta (ja autoverokin oli jotain ihan järjettömän suurta sekä viinamaksoi eniten euroopassa :) mutta tuota mielikuvaa/vääristelyä yrittävät levittä ja opettaa mitä siitä on hyötyä kun tuollaisissa historiallisissa asiossa pitäsi pysyä tosiasiossa. Ainut myöntö on tullut helsingin sanomilta?! joka myönsi kirjoitaneenssa paskaa ennen eu-vaaleja urakalla.

   En nyt ala väittämään, ettei mitään hyötyjä olisi ollut en puoleesta enkä vastaan vaan jotain siltä välliltä.

   Poista
  5. Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 8.40

   Professorille 6. joulukuuta 2023 klo 21.01:
   Norja ja Sveitsi saavat saavat samat sisämarkkinoiden edut kuin Suomi olematta EU:n jäseniä. Näillä kummallakin on erillissopimuksensa EU:n kanssa.

   Poista
 15. Suomessa oli ihan kaikki tuo jo ennen kun mihinkään loisliittoon mentiin. Aika karskia kuvittelle että sisämarkkinoita oli laajalti vasta eu liitymisaikaan. Eihän sitä suomi ollut pystyssä ennen tuota liitosta, minäkin taisin vasta syntyä liittymisen jälkeen. tosin en eu liittoa, vaan vanhempieni liitosta.

  VastaaPoista
 16. Suomessa eliitti, media ja kansa juhlii itsenäisyyttä vaikka kaikki tiedostavat ettei siitä ole mitään jäljellä. Kirsikkana kakun päällä linnanjuhlat.
  Suomi palaa samaan asemaan joka sillä on ollut suurimman osan historiallisesta ajasta. Köyhä Euroopan syrjäseutu, joka ei tule eroamaan mitenkään muuten entisistä itäeuroopan maista, kuin että se on historiattomampi, ehkä jopa köyhempi. Eroamme pohjoismaista, joihin emme oikeasti ole kuuluneetkaan.
  Me voimme valehdella itsellemme jotain muuta mutta se ei tule muuttamaan kovia tosiasioita; maantiedettä, historiaa, taloudellisia resursseja, väestöpohjaa.
  Mutta ehkä kehitys on väistämätöntä ja se aidosti itsenäinen Suomi joka erottautui omaperäisenä valtiona oli vain historiallinen poikkeus jonka mahdollisti ulkoiset tekijät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä rajan sulkemisfarssi oli oikein hyvä esimerkki siitä miten meiltä on viety oikeus päättää omista asioistamme vaikka olisi kyse kansallisesta turvallisuudesta. Oikein malliesimerkki siitä ettemme enää päätä omista asioistamme.

   Poista
  2. Olemmeko jääneet tänne hieman kuin yksiksemme virolaisten kanssa jo liki tuhat vuotta sitten, kun lounaasta rynnistivät germaanit ja kaakosta slaavit? Vai mistä tämä vääntäminen oikein johtuu?
   Tokihan täällä on karua ja pohjoisin edes jonkinmoinen maanviljelyksen koko maailmassa ja aika lailla pitkien vesiteiden takana olemme muusta maailmasta, on sitä jo syytä siinäkin.
   Entä olisiko muka Venäjän rajalla nyt pitänyt olla sopuisampi? Ja jättää raja auki? Miksi sen sulkeminen oli farssi?
   Mitä siitä olisi seurannut? Kaksoiskansalaisten reissaaminen olisi jatkunut ja kauppa olisi kukoistanut. Savo-Karjala olisi porskuttanut entisellään.. Siinä sivussa olisi luultavasti tullut tuhansia ja tuhansia ja tuhansia lähinnä muhamettilaisia siirtolaisia ja pakolaisia.
   Ukrainan asemaa olisimme samalla osaltamme heikentäneet. Meihinhän ei vastaavaa tuhon uhkaa nyt Natossa ollen kohdistuisi.
   Mutta miten on? Mikä olisi nyt tilanne, jos olisimme jatkaneet entisellä "pragmaattisella" linjalla Venäjän suhteen?

   Poista
  3. Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 14.51

   "Mutta miten on? Mikä olisi nyt tilanne, jos olisimme jatkaneet entisellä "pragmaattisella" linjalla Venäjän suhteen?"

   Vastaan kysymykseesi viittaamalla edelläolevaan kommenttiini
   Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 9.14

   Ruotsalainen en ole enkä venäläiseksi tahdo tulla, joten olen suomalainen!

   Poista
  4. Ukrainan sota on puhdasta geopolitiikkaa josta Suomen pitäisi pysyä erossa. Suomalaisten etua ajavat vain suomalaiset, eivät muut. Promillen eliitti tulee kyllä pärjäämään EU ja NATO Suomessa. Muiden kanssa en olisi niin varma.

   Suomalaiset eivät ymmärrä omaa paikkaansa mikä se on Euroopassa.

   Poista
  5. Kalergi-suunnitelma7. joulukuuta 2023 klo 18.12

   Alan olla väsynyt taisteluun sokeasti valta- eli PROPAGANDA-mediaan luottavien idioottien kanssa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!