perjantai 4. elokuuta 2023

Johtaako Rydmanin tapauksen nolo käänne journalistien poliittisten näkemysten selvittämiseen?

Wille Rydmanin (ps) avustaja lähetti saksalaistoimittajalle viestin, jossa hän selvensi asiallisesti poliittisen vasemmiston itseensä kohdistamaa ajojahtia. Siitä syntyi outo näytelmä, jossa - MTV3:n mukaan - "sosiaalisen median viestipalvelu X:ssä (entinen Twitter) kiertää @PistolSolja-profiilin jakama kuvakaappaus, jossa Rühle ihmettelee Rydmanilta saamaansa ´vastenmielistä, myrkyllistä ja aggressiivista viestiä´. Kovaa vauhtia levinneellä päivityksellä on ollut vajaan vuorokauden sisällä (tilanne torstaina kello 13) jo pian puoli miljoonaa näyttöä. Sitä on jaettu uudelleen satoja kertoja ja tykkäyksiä on parituhatta."

Todellisuudessa saksalainen toimittaja Alex Rühle ei ollut saanut viestiä Rydmanilta itseltään - eikä se ollut vastenmielinen, myrkyllinen tai aggressiivinen - ja pahoitteli medioille lähettämässään sähköpostissa asiaa. Häntä olivat kuitenkin ärsyttäneet "Rydmanin toistuvat syytökset kevyin perustein tehdystä ja väärästä raportoinnista". 

Nähtäväksi jää, muuttaako tämä suomalaiselle mediakentälle nolo tapahtumasarja millään tavalla hallitukseen kohdistuvaa ajojahtia. Ja antaako se lopulta Petteri Orpon (kok) kabinetille työrauhan palauttaa Suomi kestävän kehityksen polulle. 

* * *

Tuo polku ei ole sama kuin niin sanottu Ruotsin tie. Siitä saatiin eilen hätkähdyttävä esimerkki, kun  Tanskan poliisi päätti kiristää rajavalvontaansa pohjoiseen naapuriin. Syynä oli Ruotsin heikentynyt turvallisuustilanne ja terrorismiuhka. 

Ruotsin tiestä nähtiin toinenkin esimerkki, kun useat sadat eritrealaiset ryhtyivät tappelemaan keskenään. Vastakkain olivat afrikkalaismaan hallitusta kannattavat ja vastustavat ihmiset. 

Jälkimmäinen tapaus osoitti, ettei holtiton maahanmuuttopolitiikka aiheuta ongelmia pelkästään vastaanottavan maan asukkaiden ja tulijoiden välillä, vaan tuo mukanaan myös lähtömaan ongelmat. Siksi suomalaisen median kaikenlaiseen maahanmuuttoon liittyvä kritiikittömyys ja vasemmistomyönteisyys ovat uhka koko suomalaiselle kansakunnalle. 

Tässä suhteessa oli tärkeää, että Ylen hallintoneuvostoon kuuluva Matti Apunen ehdotti puolueettoman selvityksen tekemistä suomalaisten toimittajien poliittisista kannoista. Tällaisia tutkimuksia on tehty esimerkiksi Ruotsissa, missä - Apusen mukaan - "katsottiin, että se parantaa journalistisen ammatin läpinäkyvyyttä ja lisää journalismin uskottavuutta".

Hän otti kantaa myös siihen, että  nuoremmat toimittajat pitävät yhteiskunnallisen muutoksen ajamista aiempaa tärkeämpänä tehtävänä journalismille. Apunen piti sitä hyvin vaikeana asiana, josta olisi syytä käydä alan sisällä keskustelua, koska "journalismin yleisöjen pitää pystyä luottamaan siihen, että journalismilla on edes pyrkimys tasapuolisuuteen ja useisiin näkökulmiin".

Vähemmän yllättävästi Journalistiliiton puheenjohtaja Hanne Aho sen sijaan näyttäisi halveksivan lukijoiden oikeutta saada puolueetonta tietoa eikä siksi pidä tarpeellisena selvittää toimittajien puoluekantoja. Hänen mukaansa olisi kuitenkin hyvä, jos puoluepoliittisesti aktiivisten toimittajien tausta tuotaisiin esille - toisin sanoen kerrottaisiin vain se tieto, joka on jo muutenkin saatavilla esimerkiksi googlen hakurobotin avulla. 

Toivoa sopii, että nyt nähty Wille Rydmanin poikkeuksellisen noloon lopputulokseen johtanut ajojahti johtaa ihmiset huomaamaan, ettei suomalainen media ole niin luotettava tai avoin kuin sitä kyselytutkimusten mukaan on totuttu pitämään. Ja he heräävät Apusen lailla vaatimaan maamme toimittajakunnan poliittisen vinoutumisen selvittämistä ja avointa tuomista kaiken kansan nähtäväksi.

110 kommenttia:

  1. Surullista vaikkakin odotettavaa on, että esimerkiksi itse itseään tieteilijänä pitävä Panu Raatikainen on innolla mukana twittersekoilussa.

    VastaaPoista
  2. Ruotsin ongelmat johtuvat pohjimmiltaan siitä, että maahan on otettu valtava määrä alikehittyneitä ihmisiä, joilla ei ole mitään mahdollisuuksia sopeutua länsimaiseen kohtuullista kognitiivista kapasiteettia vaativaan elämäntapaan. Ongelmaa paisuttaa se, että julkinen valta osallistuu ja tukee eri etnisten ryhmien järjestämiä tapahtumia. Jos ne joutuisivat järjestämään ne itse omilla resursseillaan suuri osa jäisi järjestämättä ja loputkin olisivat näkyvyydeltään/ärsyttävyydeltään paljon pienempiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oletko koskaan katsonut Suomen ja Ruotsin BKT-käyrää?

      Tsekkaappa se ja sen jälkeen mieti kummalla maalla on ongelmia, Suomella vai Ruotsilla.

      Poista
    2. Hyvin menevä talousko kompensoi satojen ihmisten joukkotappelut, pommi-iskut, tuhopoltot, konetuliasein käydyt tulitaistelut, teloitukset kadulla, katuryöstöt jne ? Ihanko totta?

      Poista
    3. Varmaan kaikki ruotsalaiset ovat hyvin tyytyväisiä väkivaltaan, pommi-iskuihin, ampumisiin, raikauksiin, katusotaan, jne, kun taloudessa menee niin hyvin. Varmaan ajattelevat, että toivottavasti saadaan lisää murhaamista, niin bkt nousee lisää.
      Kuinka helvetin pöljä sitä voi ihminen olla, kun esittää jotain noin täydellisen aivotonta.

      Poista
    4. Soijapoika on herännyt ja kertoo uskovansa, että bkt kertoo täydellisesti hyvinvoinnista. Otan osaa.

      Poista
    5. Jos rikokset lisääntyvät, ja poliisille tulee sen vuoksi lisää työtä, se näkyy bruttokansantuotteessa "kasvuna"!

      Poista
    6. Kävin Ruåttisa. En nähny yhtä rikosta. Kåyn toisteki. Upeå maa. Hyvät pitsat.

      Ja täälä poikulit kiljuu. Juu älkää menkö nyt Ruåttiin. Siellä on melkein yhtä vaarallista kuin Sååmesa.

      Poista
    7. Kai te tajuatte että Suomi on edelleen länsimaiden väkivaltaisin maa, ja ihan kantasuomalaisten voimin. Ruåtti tulee kaukana perässä.

      Mulle kelpaisi Ruåttin väkivalta ja bkt

      Poista
    8. Ruotsilla menee kohta niin huonosti että ei ole muuta vaihtoehtoa kuin liittyminen Suomeen. Siinä loppuisi koraanien polttelu ja huomenlahjana tulisi euro- ja natojäsenyys. Suurin puolue olisi perusruotsalaiset - suomidemokraatit joka huolehtisi asianmukaisesta maastamuuttopolitiikasta.

      Poista
  3. Suomen liittyessä (täysin järjettömästi) Ottawan sopimukseen, joku toimittaja keksi, että Suomen itärajalla on miinakenttiä. Muut toimittajat eivät viitsineet asiaa tarkistaa vaan liittyivät laumaan. Sitten yht'äkkiä, ei oikaisua, ei anteeksipyyntöä, ei mitään. Tämä tieto vain katosi. Voisin laittaa vaikka kuusi muuta esimerkkiä.
    Ceterunm censeo, YLE-vero on poistettava.

    VastaaPoista
  4. Mihin ovat kadonneet Suomesta raiskausuutiset? Pimittääkö poliisi niitä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muutama vuosi sitten kaikki matujen teot olivat vain yksittäistapauksia.
      Sitten niitä alkoi esiintyä toistuvasti.
      Nykyisin erilaisia tekoja on päivittäin ...joten uutisointi täytyy lopettaa ettei kansa herää todellisuuteen :(

      Poista
    2. Jokin aika sitten tämäkin alla oleva olisi uutisoitu "yksittäistapauksena".
      Nyt räjäytykset ovat Ruotsissa arkipäivää ja meillä suvaitsevaisto on edelleen sitä mieltä, että mekin tarvitsemme matuja lisää.
      Ja sehän taas johtaisi siihen "Ruotsin tiehen" myös meillä.
      On Suomen pelastus, että ihmiset vihdoinkin äänestivät oikein eli äänestivät perussuomalaisia, jotta haittamaahanmuutto saadaan loppumaan.

      IS tänään

      Suurella rautatie­asemalla tulipalo Ruotsissa

      Paikalliset ovat kertoneet kuulleensa asemalta räjähdyksen ennen tulipaloa.

      https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000009762686.html

      Artikkelista poimittua

      Ruotsissa Lundin päärautatieasemalla on suuri tulipalo, uutisoivat ruotsalaismediat.
      Poliisin mukaan palo sai alkunsa asemalla sijaitsevasta kahvilasta ja kyseessä epäillään olevan tuhopoltto.
      ...
      Pelastusviranomaiset kertoivat palon levinneen rakennuksessa kattorakenteisiin. Suomen aikaa aamuseitsemältä pelastusviranomaiset arvioivat, että sammutustyöt kestävät vielä tunteja, kertoo Svt.
      Svt:n mukaan paikalla on ollut myös kansallisen pomminpurkukeskuksen pommiteknikot.
      ...
      Paikalliset ovat kertoneet kuulleensa asemalta räjähdyksen ennen tulipaloa.
      – Heräsin voimakkaaseen räjähdykseen. Tiesin heti, että kyse ei ollut ilotulitteista, muun muassa Svt uutisoi aseman lähellä asuvan Camilla Bjerken kertoneen medialle.

      Poista
    3. Suomalainen media on laiskasti uutisoinut Ruotsin maahanmuuton aiheuttamasta väkivallasta ja muista ongelmista. Vasta kun tilanne on täysin riistäytynyt käsistä, kerrotaan jotakin ja kuten eilen MTV3:n uutisissa; aiheesta kadulla summassa (?) haastatellut vanhemman ikäluokan ihmiset pitivät maataan ihan turvallisena. MTV on rahallisesti kytköksissä Yleen, joten uutiset noudattavat samaa kaavaa; ei tavalliselle kansalle kannata kaikkea kertoa! Se voisi avata silmiä liikaa.

      Poista
  5. Tällainen tutkimus olisi erittäin hyvä ja valaiseva. Toki lehtien ja median kannalta tulos olisi todennäköisesti murskaava.
    Olisihan se noloa jos esim. HS ja Uusisuomi -toimittajat paljastuisivat vasemmistolaisiksi hyödyllisiksi idiooteiksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mutta te ette tietäisi asiasta mitään kun ette lue lehtiä. :)

      Poista
    2. Tampereen yliopistossa viestintää opiskelevien keskuudessa tutkimus on tehty ja tulos oli murskaava; yli 90% kannatti vihervasemmistoa.

      Poista
    3. Kyllä sen tekstistä näkee, mitä suuntausta toimittaja edustaa...Niin ja tietysti yksityisestä nettiviestinnästä.

      Poista
  6. Ruotsissa riehui myös suomesta tulleita mustiaisia ja kaiken kaikkiaan noita ruotsin riehujia ei ollut satoja vaan yli tuhat kuten Pt-media kertoi. Koko "mustisien" tuulettelun eurooppaan "turvaan" voitte lukea myös Pt-mediasta miten pahaa sumeilutusta on suhata lentokoneilla noita 3 maailman tulijoita eurooppaan ja suomeen joilla ei maassaan ole mitään hätää.

    VastaaPoista
  7. Ylen Jälkiviisaat on nykyisin todella nolo ja myötähäpeää herättävä tekele. Perussuomalaisten suuren suosion vuoksi ohjelmaan otettiin kaunainen Timo Soini, joka muistaa joka välissä kertoa kuinka hieno puolue oli vuoteen 2017 asti, ja kuinka halla-aholaiset sen pilasivat. Se tietysti unohtuu, kuinka hän itse hajotti puolueen, kun oma suosio meni nolliin, mutta ministeriauton takapenkki oli niin rakas. Ja miten kaikkien sinisten poliittinen ura katkesi totaalisesti, kun kansa näki koko puliveivauksen läpi. Todella säälittävä yritys vihervasemmistolaisten Yleltä sabotoida perussuomalaisia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Erikoista, kuinka Timo Soini saa nyt näkyvyyttä ja palstatilaa, kun haukkuu perussuomalaisia! Säälittävän läpinäkyvää!

      Poista
  8. Kalergi-suunnitelma4. elokuuta 2023 klo 10.24

    Historioitsija, kansanedustaja ja tietokirjailija Teemu Keskisarja päättää kolumninsa "Rakkaat muistoni Helsingin Sanomista" Suomen uutisissa seuraavasti:

    "Tason tipahtaminen 1990–luvulta lähtien liittyi media-alan kokonaisuuden kouristuksiin. Läheskään kaikki ei ollut hesarilaisten oma vika. Nostalgiakolumni voi kuitenkin päättyä vain yhdellä tavalla. Arvoisat Helsingin Sanomien päätoimittajat ja vielä arvoisampi Sanoma Median johtoryhmä, miten menee omasta mielestänne tällä hetkellä? Markkinoiko joku edes piloillaan Hesaria joka kodin lehdeksi?".
    https://www.suomenuutiset.fi/teemu-keskisarjan-kolumni-rakkaat-muistoni-helsingin-sanomista/

    VastaaPoista
  9. Vastauksena otisikon kysymykseen: toimittaja ei koskaan opi, ei unohda, ei myönnä virhettään, ei kadu eikä häpeä. Tämä ei tietenkään koske niitä muutamia harvoja toimittajia, joita voi perustellusti kutsua journalisteiksi. Heitäkin on, mutta vähän.

    VastaaPoista
  10. Kalergi-suunnitelma4. elokuuta 2023 klo 12.02

    Brysselin Pravdan kertomasta "totuudesta" monet suomalaiset ovat viime aikoina saaneet tarpeekseen:

    "HS:n tilauksia perutaan nyt kiihtyvään tahtiin – myös Karita Mattila sai tarpeekseen, mutta sitten tapahtui kummia: Hesaripomo lähetti somessa Mattilalle perään oudon yksityisviestin",
    https://www.suomenuutiset.fi/hsn-tilauksia-perutaan-nyt-kiihtyvaan-tahtiin-myos-karita-mattila-sai-tarpeekseen-mutta-sitten-tapahtui-kummia-hesaripomo-lahetti-somessa-mattilalle-peraan-oudon-yksityisviestin/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma4. elokuuta 2023 klo 12.08

      Tarkoitin siis Pravdan "tutkivien" journalistin kertomaa ja lehden "faktantarkistajien" vahvistamaa "totuutta"!

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma4. elokuuta 2023 klo 12.17

      Eikä punikkitoimittajien dominoima, Brysselin Pravdan aisapari Ylekään juuri huonommaksi jää:

      "Yle lietsoo taas rasismia suomalaisten säilymistä vastaan",
      http://ylewatch.blogspot.com/2023/07/yle-lietsoo-taas-rasismia-suomalaisten.html

      Poista
  11. Lainataan tähän erään toisen blogistin ajatuksia, joista voi olla samaa mieltä. Jos nämä vihervasemmisto toimittelijat saisivat tahtonsa läpi, suomesta pitäisi tulla ddr:n tyylinen kommunistivaltio, jossa kaikki kyttäävät toisiaan. Eli sanomisia, kirjoituksia yms ja ilmiantaisivat vääristä ajatuksista jopa vanhempiaan. Eikös se eräs entinen pääministeri todennut, että joko olet meidän puolella tai meitä vastaan.

    VastaaPoista
  12. Päivittäin woketusta, ilmastohysteriaa ja persuvihaa lietsova kommunistinen tiedotuslehti Turun Sanomat kehtaa väittää olevansa poliittisesti sitoutumaton sanomalehti. Kun vasemmisto näin röyhkeästi valehtelee, miten puolueeton tutkimus toimittelijoiden puoluekannatuksesta onnistuu? Kyselyssähän lehtineekeri voi sanoa mitä lystää.

    Tutkimuksen tulisikin olla kattava sisältöanalyysi kirjoittelijoiden jutuista: kuinka paljon eri toimittajat wokettavat, ilmastohumppaavat, lietsovat persuvihaa, maalittavat ei-kommareita, harrastavat mussuhumanismia jne.

    VastaaPoista
  13. Kuten edellä mainittiin, se on syy miksi en usko yhteenkään kyselytutkimuksiin pätkääkään. Minä en tanssi vihervasemmiton ja muiden "suvaitsevien" terroristien tanssin tahtiin missään osa-alueilla elämässäni. Teen kaiken päinvastoin mitä vihervasemmisto ja muut tuota ajatusta vetävät sanovat. Esim, en tosiaan ole vähentänyt lihan syöntiä vaan lisännyt sitä, en ole v'hentänyt autoilua vaan kaksinkertaistin tänä vuonna aujokilometrit.
    En tosiaan suvaitse islamisteja, aion polttaa 20 korraania vielä tänä vuonna, ensivuonna tuplaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, jos on typerys niin kannattaa tehdä se hyvin kun ei muuta osaa.

      Poista
    2. Luulen, että pystyt parempaan.

      Poista
    3. "Muuta osaa" jaa, sinä imet peukalotasi sohvalla. Minusta on hupia nähdä 3 maailman tollojen räjähdys jonkun paskakirjan poltolla.

      Poista
    4. Kieliopillisten virheidesi määrä noinkin lyhyessä tekstissä kertoo kirjoittajasta hyvin paljon. Erityisesti yksikkömuodon ja monikon sotkeminen tuo esille selkeästi hyvin matalan älykkyysosamäärän.

      Poista
    5. Ano klo 14.18. Miten ala-arvoinen vasta argumentti. Ettäkö kielioppi virheet kertovat jostain älykkyysosa määrästä? Siis voi Jessus. Ettekö siellä silakkaosastolla nyt parempaan pysty? No tämän kerran vastasin tälläiseen naurettavaan, sekä idioottimaiseen noloon kirjoitukseen. Voi morjens.

      Poista
    6. Kyllä ne kertoo nimenomaan älykkyydestä. Kirjoitusvirheitä sattuu jokaiselle, mutta kielioppivirheitä ei. Niitä sattuu vain tyhmille.

      Poista
    7. Esim. tuossa tein kielioppivirheen, "ne kertoo". Pitäisi olla "ne kertovat". Ihan esimerkkinä vaan. Kun tekee tuollaisia virheitä ja niitä on koko teksti täynnä, ei voi ajatella muuta kuin että aivot on korvattu aasilla.

      Poista
    8. Pilkkua viilaa ne jotka on narsisteja, minä, minä, minä ja vielä kerran, minä tyypit. Minulle on ihan sama miten joku kirjoittaa, kunhan saan asiasta selvän. Mutta vaikka kuinka yrität, silti tulen polttamaan terroristi kirjat kunnon roviolla.

      Poista
    9. Polta sinä kirjoja, niitä kirjoittamaan tuskin kykenet.

      Poista
    10. Tuon terroristikirjan voikin kirjoittaa vain ja ainostaan täysin hullu psykopaatti, kuten esimerkiksi, sinä. Haiseeko muslimin alla hyvältä?

      Poista
    11. Kova on ihmisillä usko satukirjoihin kun niiden vuoksi on sodittu, ryöstetty, tapettu, raiskattu ja alistettu vuosisatoja.

      Poista
    12. On täällä suomessakin näemmä erityisen tyhmiä ihmisiä. En omassa ympäristössäni tapaa teitä, joten en ennen edes arvannut kuinka tyhmiä ihmisiä Suomesta löytyy.

      Poista
    13. Kielioppivirheistä sen verran, että edes "koulutetut" toimittajat Ylessä eivät hallitse teitittelymuotoa! Sitä kuulee jatkuvasti; haastatellaan yhtä ihmistä monikossa. Alkeellinen ja rasittava moka "ammatti-ihmisiltä!

      Poista
  14. Toinen asia ovat yhdys sanat.

    Voit testata, onko joku yhdyssana yrittämällä laittaa sanojen väliin sanan vittu. Se toimii teille korsolaisille.

    Jos sanojen väliin voi laittaa sanan vittu, niin se ei ole yhdyssana.

    Esim. Eduskuntatalo vs eduskunta vittu talo
    Tai auto vittu tie.

    No ok, noi vittu-muotoiset ovat korsolaisille luontaisia. Joten unohdetaan tämä yhdys vittu sanojen opas vittu tus tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja tämä kerrotaan meille tekstillä joka vilisee muitakin kirjoitusvirheitä.... jep jep

      Poista
    2. No sinulta meni ohi tuokin demonstraatio, mutta jatka sinä surullista ja ilotonta taivaltasi vanhuutta ja kuolemaa kohti niin synkkänä kuin haluat. Vietät tyhmää elämää.

      Poista
    3. Tämä provosoija taitaa olla joku häiriintynyt. Lääkityksen alainen?

      Poista
    4. Kyllä laatusanana vittu hakee vertaistaan. Olkoon se sitten vitun hyvä tai vitun huono, kaikki ymmärtävät, että ollaan siinä äärirajoilla.

      Poista
  15. Tässä blogissa proffan opetuslapset piiskaavat itseään pyhään vihaan. Luodaan epämääräinen vihervasemmisto-valtamedia-musu-uhka ja sitten taputellaan toisia selkään että ollaMpa me yhtä joukkoa ja hyvää pataa.

    Niin oletekin. Juuri teidän kaltaisenne ääliöt ovat vallassa Lähi-Idässä. Sopeutuisitte hyvin joukkoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman nettiä te saattaisitte olla kalassa, pyöräilemässä, pussailemassa tai jotain muuta järkevää. Mutta ei, te kulutatte aikanne, elämänne, keksimällä mitä kummallisimpia asioita joita vihata. Siinähän se elämä menee, vihaamalla netissä.

      Poista
    2. Voi voi... tekeekö tuo kipeätä? Onko tuo kroonista?

      Poista
    3. Jos ei olisi nettiä, niin viha mikä pistetään nettiin, purkautuisi suoraan teidän ihannoimiin islamistisiin terroristeihin.

      Poista
    4. Mites se oli se sinun oikeinkirjoituksesi laita? joku silakka tuossa edellä kertoi että jos ei kirjoita virheetöntä tekstiä, on ääliö, vähä-älyinen sun muuta. Todistatko sinä tuolla kirjoituksellasi kollegasi väitteen?

      Poista
    5. Heh, kirotusvireet ovat eri asia kuin kielioppivirheet. Jälkimmäiset johtuvat kyvyttömyydestä loogiseen ajatteluun, ensimmäiset taas huolimattomuudesta.

      Kielioppivirheissäkin on monta eri tasoa. Täällä persupoikulit tekevät ne kaikki jo yhdessä lauseessa.

      Poista
    6. Silakoilla taas on rajoituksena hyvin pienet aivot, mutta hyvältä ne maistuvat voissa paistettuna tai varsinkin savustettuina.

      Poista
    7. En tiedä kumpi olen, vähä-älyinen vai sinisilmäinen vai molempien yhdistelmä, mutta mä luen mielelläni aamuisin Hesarin ja maksan mielelläni myös YLE-veron. En ymmärrä tätä mediaan kohdistuvaa vihapuhetta.
      Hesaria vastaan hampaankolossa on tiettyjä asioita, mutta mikä olisi stadilaiselle vaihtoehto? Luen myös kansainvälisiä sanomalehtiä päivittäin. Niissä vain ei kerrota mitä Stadissa tapahtuu.

      Poista
    8. Tuo mediaan kohdistuva halveksunta on osa tätä heikoimman kansanosan ryhmäytymistä. Ei siinä mitään järkeä ole muutoin kuin psykologiselta kannalta tutkimusmielessä.

      Poista
    9. Anonyymi 18.01 ei sitten ole kyennyt ymmärtämään, mikä on lauseen ja virkkeen ero. Otan osaa.

      Poista
    10. Anonyymi 19.02 se, että et ymmärrä jotain ei osoita mitään muuta kuin sen, että et ymmärrä. Se ei ole argumentti. Ymmärrätkö?

      Poista
    11. Lähi-itä, ei Lähi-Itä.

      Poista
    12. Lähi-itä, ei Lähi-Itä.

      Poista
  16. Luotto mediaan meni jo vuosia sitten... Englanniksi jos viitsii lukea, niin objektiivista ja monipuolista uutisointia löytyy vielä maailmalta...
    -Lukija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täältä löytyy laidasta laitaan NRX/oikeistodissidentti/konservatiivi/netsi-ajattelijoita:

      https://findmyfrens.net/

      Voin noista suositella esim: Academic Agent, Auron McIntyre, Guide to Kulchur, Millenial Woes, Morgoth...

      t: Vitt...Stad...

      Poista
  17. Ihmisten väliset jakolinjat alkavat näkyä jo proffankin blokissa... Tästä se lähtee, jakolinjat tulevat kaikkialle. Ei tiedä hyvää tulevaisuutta. Jakolinjat ovat itseään ruokkiva ilmiö ja ne poistuvat vain kun: a) Yhteiskunta kohtaa ulkoisen vaaran (sodan). b) Yhteiskunta hajoaa ja jakaantuu erillisiin valtioihin.
    - Raksaäijä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole mitään jakolinjaa. On vain se perustyhmä 20 prossaa kansasta ja muut. Niinhän se on aina ollut.

      Poista
    2. Ja mitenkähän perus tyhmä fanaattinen silakka tämän perustelee.
      Äärivihreiden ja
      vasemmistolaisten kannatus on yhteensä se vajaat 20 prossaa..


      Poista
    3. Öö no jos vihervassareiden kannatus on tuota luokkaa, niin miksi täällä älämöidään sitten niin paljon tuosta marginaaliporukasta?

      Totuus on nyt se, että persut ovat möhlineet. Tämä hallitus kaatuu syyskuussa. Että kiitos vaan, perkeleen tunarit.

      Poista
    4. 20/ 80 sääntö pätee moneen asiaan, MUTTA, sääntö ei määrittele, kumpi osa näistä on oikeassa/ kumpi väärässä tai kumpi osa on idiootteja.

      Mamutus asiassa se 80 pros on väärässä, tosin myöskään muissa kuin PS puolueessa kaikki äänestäjät EIVÄT ole läheskään suvakkeja, päinvastoin

      Poista
    5. Debishän pääsi itse asiaan.

      Jos persut haluaisivat tehokkaasti toimittaa asiansa, onko nykyinen tapa se oikea tapa?

      Veikkaaan että ei ole.

      Suunsoitolla asiat ei etene.

      En kannata persujen ajatuksia maahanmuutosta, koska ne ovet Suomelle vahingollisia. Mutta jos haluatte ajaa asiaanne niin hoitakaa viestintä paremmin ja poistakaa listoilta kaikki hörhöt.

      Ette sitä tietty tee, ja persut on 5 pros puolue seuraavissa vaaleissa.

      Poista
    6. Eihän uusi hallitus ole vielä tehnyt ensimmäistäkään päätöstä eikä peeussuomalaiset tee niitä jatkossakaan yksin, mutta täällä jo joku uivelo valittaa! Kakaramaista toimintaa, tyypillistä nykyään kun mitään ei jakseta odottaa; "mulle nyt heti kaikki ja ihan siks vaan kun mä haluun" tai tulee itkupotkuraivari.

      Poista
    7. Ei tule tekemäänkään.

      Poista
  18. Ei ne jakolinjat ennen täällä olleet, mutta nyt tänne on löytänyt tiensä silakat provoilemaan. Heille kun ottaa nyt niin sydämestä tämä että eivät pääsekään käskyttämään kaikkia tekemään niin kuin he haluavat tai itkemään ja tekemään. Heille yhteistyö ja demokratia ovat täysin käsittämättömiä konsepteja. Se siitä saatiin kun eduskunnan toiminnasta poistettiin määrävähemmistösäädökset, tuollaiset sammakot kuin vihervasemmistossa on laumoittain, pääsivät hyppimään pöydillä muista välittämättä. Ja nyt he pelkäävät että muut tekevät heille saman. Saattavat jopa tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Persut tulevissa eduskuntavaaleissa 5 prossaa. Jatkakaa vain hyvää työtä sen eteen.

      Poista
    2. Jep, persut eivät pysty artikuloimaan viestiään tavalla, joka puhuttelisi suuria massoja. Persuille käy samoin kuin vihreille ja vassareille, ja ihan samasta syystä.

      Poista
    3. Persut pystyy näköjään "artikuloimaan" viestiään sen verran, että kannatus pyörii n. 20 prosentissa. Onko sinulla joku hahmotushäiriö, vai oletko vain täysin kuutamolla politiikasta ?

      Poista
    4. Siltähän tuo näyttää, persut edelleen 20 prossaa, vihreät ja vassarit seitsemän kumpikin.... helvetin huonosti menee persuilla, eivät osaa mitään, edes kirjoittaa tai tai tai..... voi jessus teitä idiootteja...

      Poista
    5. Juu olkaa vaan tuossa voittamattomuuden kuplassanne. Vihreät teki aikoinaan saman virheen.

      Poista
  19. No mitäs mieltä arvoisa blogin julkaisija on tästä,että nämä äärivasemmistolaiset ovat rantautuneet blogiisi kylvämään eripuraa ja valheita. Ilmeisesti Helsingin Pravdan innoittamana.
    Sääli vain, että eivät ymmärrä pelaavansa suoraan puttiinin pussiin..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole julkaisija mutta luulen, että humanistisen ja yhteiskuntatieteellisen tiedekunnan älykkäimmillä on vielä vähän liikaa aikaa ennen kuin opiskelijoiden indoktriointi alkaa. Ovat sitten löytäneet tänne.

      Poista
  20. Heidän öyhöttämisensä ei varsinaisesti paranna keskustelun tasoa... pikemminkin estää sen melkolailla kokonaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerro mikä on öyhöttämistä? Silakat täällä öyhöttää.

      Poista
    2. Sitähän minä juuri sanoin. Sinun. kirjoitustyylisi on muuten myös sitä öyhöttämistä.

      Poista
    3. Kyllä se ottaa koville. Vaalitulos.

      Poista
    4. Hehee, nyt noi tappelevat jo keskenään kun eivät ymmärrä lukemaansa:))

      Poista
  21. Toimittajien pitäisi valita, haluavatko tehdä politiikkaa, joka tarkoittaa että ilmoittautuvat ehdolle vaaleissa ja tekevät työtä sen hyväksi, että pääsisivät mahdollisesti päättäville palleille.
    Tämä toinen tie, poliittisena agendatoimittajana yleisessä mediassa toimiminen , joka on nyt nähty, ei kuulu demokratiaan ollenkaan.
    Toimittajan tehtävä ei ole vaikuttaa yleisöön yksipuolista omaa poliittista ideologiaa. Toimittajan tehtävä on tiedottaa monipuolisesti, tasapuolisesti ja neutraalisti eri näkemyksien edustajien toiminnasta ja poliittisista näkemyksistä ,eikä harjoittaa ulkoparlamentaarista politiikan tekoa .
    Jos tämä ei kelpaa, niin onhan eri puolueissa omat mediansa joissa oman puolueen näkemykset luonnollisesti kuuluu asiaan esittää ennen muita, siellä näiden agendatoimittajien paikka on, ei yleisessä mediassa etenkin verovaroin kustannetussa.
    Eikä myöskään, ei minkään puolueen edustajaksi profiloituneessa mediassa , jos haluaa säilyttää tälläisen neutraalin linjan.
    HS on esimerkki , jonka tulisi rehellisyyden nimissä olla jonkun vihreiden tai vasemmistoliiton tms puoluelehti , kun se niin antaumuksella on tämän laidan asiaa ajanut, ja moni muu lehti myös.

    VastaaPoista
  22. Ihan viime viikkoina media on uutisoinut jostain äärioikeistoterrorismin uhasta tai jostain sellaisesta. Sitä äärioikeiston terrorismia ei aavisteluista huolimatta ole koskaan täällä näkynyt. Toisaata, viherporukoiden terrorismia eri elinkeinoja kohtaan on nähty. Ja nyt sitten ilmeisesti rallikuskeja ja -autoja kohtaan suunniteltu terrori-isku on saatu tänään torjuttua Jyväskylässä. Se on tätä kun muiden mielipiteitä ei siedetä eikä hyväksytä.

    https://www.is.fi/ralli/art-2000009764823.html

    VastaaPoista
  23. "Hallusta löytyi ralliautojen ja niiden kuljettajien vahingoittamiseen soveltuvia aineita"

    VastaaPoista
  24. Nyt on kyllä sellainen pelle täällä kommentoimassa, että anti olla. Mikä lie kommari. Tai muu idiootti. Hyvää yötä.

    VastaaPoista
  25. Terhomatti Hämeenkorpi4. elokuuta 2023 klo 22.11

    On tosi schade, että Professorin kirjoitukset ovat saaneet tuollaisen möykkälauman sabotoimaan erinomaista blogia!

    VastaaPoista
  26. Google on kiertänyt YouTube-sensuurirobottinsa kuristusruuvia tiukemmalle. Esimerkiksi Ilkka Vakkuri ja Ivan Puopolo, jotka V-media on vain suhteellisen lievästi onnistunut sumuttamaan, ovat tästä viime aikoina valittaneet. Itsekin olen joutunut toteamaan, etten enää voi kirjautua Google-tililleni luovuttamatta Googlelle itsestäni sellaista henkilökohtaista tietoa, mitä aiemmin ei ole vaadittu. Tämän voi tulkita yhdeksi viitteeksi siitä, että globaalikapitalistisen WEF-mafian hanke vallan kaappaamiseksi perinteisten läntisten demokratioiden kansoilta ei ole edennyt toivotulla tavoin. Siksi otetta pitää tiukentaa. Ei sota Ukrainassakaan ei ole edennyt toivotulla tavoin, kuten ei myöskään hanke Suomen persuhallituksen kaatamiseksi — päätellen V-toimittelijoiden kiukuttelusta.

    V: vaarallinen, valhe, vahingollinen, väärä, vasemmisto, vihreä, virheellinen, vastuuton, valta, jne.

    PS. Muuten nimettömän professorin kirjoituksen lopussa olevaa viitettä "on totuttu pitämään" ei näy olevan olemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kalergi-suunnitelma5. elokuuta 2023 klo 7.32

      "...että globaalikapitalistisen WEF-mafian hanke vallan kaappaamiseksi perinteisten läntisten demokratioiden kansoilta ei ole edennyt toivotulla tavoin. Siksi otetta pitää tiukentaa."

      Juuri noin. Onhan Klaus Schwabin koulutuksessa tälläkin hetkellä myös suomalaisia politiikan "nuoria leijonia" kuten usein bailaileva linssilude, ex-pääministerimme Sanna Marin ja Kepun Annika Saarikko sekä aikaisemmin useita muita kuten kokkareiden presidenttiehdokas-asettelussakin vilauteltu monista valeistaan kiinni saatu, ylimpien globalistirikollisten hyödyllinen käsikassara Göran Stubb.

      Poista
  27. Nyt sanoisin professorille että tämä trollirutto pitäisi saada kuriin. Eihän tätä jaksa enää lukea tuon suvakkien öyhötyksen vuoksi, saati sitten tänne mitään kommentoida. Jotain tarttee nyt tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täälläkö saa olla vain yhtä mieltä? Ei pölöpäät kestä, jos maailma on moniääninen?

      Proffahan on ns tutkijana oikea kytkemään pois päältä moniäänisyyden.

      Poista
  28. Toimittelijatyttöset ovat suutahtaneet, kun heidän ammattitaidottomuutensa on paljastettu. Ovat sitten tulleet tänne muka ilkeilemään. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Etkö osaa argumentoida? Et tietenkään, kuuntelet varmaan Kikkaa ja vänk vänk?

      Poista
    2. Enemmänhän tuossa oli kommenttia kuin sinun arvailuissasi toisen musiikkimausta, mikä meni sekin pieleen.

      Poista
    3. Eikö ole mitään muuta sanottavaa? Uikuti uikuti

      Poista
  29. Professorin ajatuksia -blogi yritetään selvästi hiljentää. Typerät ja asiattomat kommentit, usein henkilökohtaisuuksiin menevät haukkumiset kuten nykyään valitettavasti myös entisen laatulehden Uuden Suomen kommenttiosioissa, karkottavat tehokkaasti fiksuimmat lukijat. Sitä en tällle blogille soisi. Vihervasemmistolaiselle propagandalle tarvitaan vastavoima, edes täällä netissä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Proffallahan on toisinaan ihan hyviäkin juttuja. Ongelma tässä blogissa olette te, jotka käännätte minkä tahansa bloggauksen mamu-ongelmaksi.

      Ihan sama mistä puhutaan.

      Poista
    2. Eli tämän palstan kommentoijat ovat aivan toistaitoisia.

      Poista
    3. Samaa mieltä. Nämä puniikit saavat syytää ihan yli tarpeen näkemyksiään valtamediassa ja jopa verorahoillamme Ylessä. Niissä on turha yrittää lukijanpalstalla tuoda haittamaahanmuuttoa esille, kun toimittelija karsii epämiellyttävät näkökulmat pois.

      Täällä häiriköivät kommarit eivät osaa tuoda yhtään järkevää peustelua nykyiselle maahanmuuttopolitiikalle. Kertokaa nyt täällä, mihin tarvitsemme islamilaisia maahanmuuttajia, joita ilman tulimme aiemmin toimeen vallan mainiosti.

      Tuollainen koulukiusaamiseen verrattava lapsellinen "uli-uli -kommentointi" ei auta mitään. Sellaiset proffa voi tyystin siivota palstalta, jos haluaa blogin vielä pitää fiksujen ihmisten areenana.

      Poista
    4. Vihervasemmistolle tuottaa ylivoimaisia vaikeuksia tunnustaa, että islam on totalitaristinen sortojärjestelmä. Sen sijaan se hokee kuin parvi papukaijoa, että kyseessä on rauhan uskonto. Luonnollisestikaan mitään näyttöä tästä ei tarvita tai sitten uskotaan muslimien itse kertomaan. Siis sen porukan kertomaan, jonka uskonnon peruspilareihin kuuluu taqiyya eli valehtelu oman edun tavoittelemiseksi. Miten jotkut voivat olla niin tyhmiä olisi tutkimuksen arvoinen aihe.

      Poista
  30. En ryhdy sensuroimaan kommentteja, mutta toki toivon, että keskustelun keskiössä olisivat asiaan liittyvät perustellut argumentit. Sinänsähän henkilöön kohdistuvat solvaukset ovat noloja lähinnä niiden esittäjälle, eivätkä kohteelle. Eikä niistä kannata siitä syystä provosoitua.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!