tiistai 1. elokuuta 2023

Puolustuskyvytön

Tuoreiden tietojen mukaan Ukraina on tänä aamuna iskenyt Moskovaan. Ja kohteena oli jo toisen kerran Venäjän digitaalisen kehityksen, viestinnän ja joukkoviestinnän ministeriö eli maan propaganda-apparaatti.

Tämä on sikäli äärimmäisen hämmästyttävää, että se osoittaa Venäjän olevan kykenemätön puolustautumaan Ukrainan lennokki-iskulta. On siten vaikea ajatella, että itäinen naapurimme olisi enää likimainkaan vakavasti otettava suurvalta. 

Ukrainan onnistuneilla lennokkihyökkäyksillä Moskovaan on kuitenkin ollut vaikutus Venäjää taskuunsa havittelevalle Kiinalle. Se on nimittäin päättänyt rajoittaa siviilikäyttöön tarkoitettujen lennokkien vientiään Ukrainaan, koska ne saattavat päätyä sotilaskäyttöön. 

Nähtäväksi jää, onko kiinalaisten päätöksellä vaikutuksia Ukrainan kykyyn muistuttaa venäläisiä siitä, että heidän kykynsä puolustautua lennokkihyökkäyksiltä on vähäinen. Sen sijaan on selvää, että maan pinnalla venäläiset ovat onnistuneet puolustautumaan sitkeästi. 

Siitä kertoo Ukrainan vastahyökkäyksen hidas eteneminen, jonka seurauksena rintamalinja siirtyy vaivaisesti kohti itää ja etelää. Mutta siirtyy kuitenkin kunnes se saavuttaa Ukrainan kansainvälisesti tunnustetut rajat. 

Koska jokainen taistelu vaatii ihmishenkiä, olisi sekä ukrainalaisten että venäläisten kannalta järkevää, että ne päättyisivät mahdollisimman pikaisesti. Tai että Venäjä tunnustaisi puolustuskyvyttömyytensä ja ilmoittaisi jättävänsä Ukrainan ukrainalaisille. 

Tällöin säästyisivät myös puolustuskyvyttömän Moskovan rakennukset, eikä kaupungin asukkaiden tarvitsisi enää heräillä lennokki-iskujen aiheuttamiin räjähdyksiin. Ja samalla Venäjä pääsisi eroon sitä vastaan suunnatuista pakotteista, joita kiinalaiset käyttävät sumeilematta hyväkseen pannakseen koko Venäjän ja sen kansan taskuunsa.

26 kommenttia:

  1. Kun rauha tulee, länsimaiset yritykset rynnivät Venäjän markkinoille. Poissa on kostonhimo, koska raha puhuu. Sitten kauppamihet tekevät taas poliitikkojen avustuksella läjäpäin rahaa täysin laillisella liiketoiminnalla, josta hyötyvät niin Saksa luin Venäjä ja kaikenkarvaiset ja karvattomat eerot.

    VastaaPoista
  2. Puolustuskyvytön Eurooppa?
    Onko Venäjän sota Ukrainaa vastaan esimakua mitä Eurooppa tulee kokemaan - mitä lapsemme ja lapsemme joutuvat kokemaan?

    PT-media 31.7.2023

    Miksi ei-muslimin pitää “kunnioittaa” koraania, jossa kehoitetaan väkivaltaan vääräuskoista kohtaan?

    https://pt-media.org/2023/07/31/miksi-ei-muslimin-pitaa-kunnioittaa-koraania-jossa-kehoitetaan-vakivaltaan-vaarauskoista-kohtaan/

    Artikkelista poimittua

    Viime aikoina on esitetty kovia vaatimuksia siitä, että ei-muslimien olisi kunnioitettava muslimeja ja etenkin koraania, joka on muslimeille pyhä kirja.
    Koraania ei saisi pilkata ja polttaa.
    Muslimit voivat sanoa mitä haluavat, sillä he sanovat sen tietoisesti. Mutta ei-muslimeilta muslimien perässähiihtäjiltä ja puolustajilta voidaan kysyä, että miten on ikinä mahdollista,
    että ei-muslimi voisi millään tasolla kunnioittaa, tai edes hyväksyä koraanin?
    Islam ja koraani ovat kaukana mistään sellaisesta uskonnosta/ ideologiasta, jota voisi “kunnioittaa”.
    Koraani on täynnä ohjeita miten muslimien pitää suhtautua vääräuskoisiin ja jumalattomiin kuffareihin. “Tapa heidät mistä tahansa heidät löydätkin ja aja heidät pois joka paikasta.
    Se on vääräuskoisten palkka”, ja “Kun tapaat uskottomia, niin katkaise heidän kaulansa niin, että he kokevat todellisen verilöylyn keskuudessaan”.

    “Älä tottele uskottomia, vaan taistele kaikin voimin heitä vastaan.”

    “Mutta kun pyhät kuukaudet ovat kuluneet, niin vuodattakaa pakanain verta missä tahansa heitä tapaattekin. Ahdistakaa ja piirittäkää heitä ja väijykää heitä kaikkialla,
    mutta jos he kääntyvät oikeaan Jumalan uskoon, rukoilevat ja antavat almut, niin päästäkää heidät menemään.
    Jumala on totisesti anteeksiantava ja armollinen”.
    “Kun siis kohtaatte taistelussa uskottomat, niin nujertakaa heiltä niskat, niin että voitatte heidät! Sitten ottakaa heidät vangiksi ja jälkeenpäin joko suosiollisesti vapauttakaa heidät tai
    antakaa heidän lunastaa itsensä vapaiksi, kun sota on päättynyt”.

    Koraani on täynnä jakeita, joissa kehotetaan väkivaltaan vääräuskoisia ja varsinkin uskottomia kohtaan. Mutta leikitään, että koraanin tekstit ovat vain jotain mutinaa, joka ei kuulu nykyaikaan.

    Nykyaikana, ihan kuin islamin synnyn aikoihin, ne, jotka arvostelevat islamia, ne tapetaan. Näin kävi Charlie Hebdon sarjakuvapiirtäjille 2015.
    Muslimien hyökkäys oli kosto islamkriittisyydestä ja 95 % muslimeista hyväksyy tämän koston.
    ...
    ...
    Islam kasvaa nopeasti ja länsi ei voi vastata siihen. Islam ei kasva sen takia, että yhä useampi länsimainen kääntyisi muslimiksi, vaan siksi,
    että muslimit synnyttävät moninkertaisesti lapsia verrattuna länsimaalaisiin.
    Tällaisessa kehityksessä ei ole nähtävissä loppua, joten on aivan uskottavaa, että monet Länsi-Eurooppalaiset valtiot muuttuvat muutamassa vuosikymmenessä islamilaisiksi valtioiksi.

    Joten, koraanin kunnioittamiseen ei ole mitään syytä.
    ///////////////////////////

    Pitkä mutta lukemisen arvoinen artikkeli ja sen jälkeen on syytä miettiä mikä on Euroopan tulevaisuus jos ei ryhdytä puolustautumaan?
    Minusta muslimien ottaminen tänne tuhoaa Euroopan kantaväestön kuten on käynyt Amerikan ja Australian kantaväestölle. Aikajakso on kymmenistä vuosista sataan vuoteen ja sen kokevat lapsemme ja lapsenlapsemme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saatanalliset säkeet

      Saatanalliset säkeet (engl. The Satanic Verses) on vuonna 1988 julkaistu Salman Rushdien neljäs romaani. Se on saanut innoituksensa islamin profeetan Muhammedin elämästä ja Koraanin saatanallisista jakeista.

      https://fi.wikipedia.org/wiki/Saatanalliset_säkeet

      Poista
    2. Koraanien polttaminen ja muslimihyökkäys länsimaihin on ehkä kiinnostava puheenaihe, mutta en ole aivan varma siitä miten se liittyy tähän alustukseen.

      Poista
  3. Lennokki-iskuja vastaan on äärimmäisen hankala puolustautua jos tulevat omalta maaperältä. Korruptio on iskujen tekijän etu kun rahalla saa tavaran rajan yli.

    Uskon että iskut tulevat lisääntymään Venäjän maaperällä. Moskova toki symbolisesti tärkeä jolla osoitetaan että voivat iskeä minne haluavat.

    Venäjän armeija puolustuskannalla vaikka sotilaita rajalla pilvin pimein. Todennäköisesti aika on Venäjän puolella, ikävä kyllä. Ei kestä kauaa enää niin maasto muuttuu sateiden myötä ja eteneminen hidastuu entisestään tai pysähtyy. Uusi talvi ja samalla infran tuhoutuminen eivät varmasti houkuttele, mutta ei kyllä rauhanneuvottelut menetettyine alueineenkaan.

    Vaikka tulisi rauha, niin se ei olisi tae mistään rauhallisesta rinnakkaiselosta. Kriisi tulee kestämään ja pitkään. Ukraina ei taivu maa-alueiden luovutukselle eikä NATO:n ovet näin ollen aukea. Maa kuolee tällä hetkellä sisäisesti hitaasti mutta varmasti (anteeksi synkkä ilmaus).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Televisiossa haastateltu Suomeen paennut venäläissotilas kertoi, että ennen sotaa Venäjän armeijaa pidettiin maailman parhaisiin kuuluvana, mutta totuus on täysin erilainen. Armeija on läpimätä, kukaan rivimies ei halua oikeasti taistella tässä sodassa. Ja onhan tuo kyvyttömyys ja osaamattomuus nyt jo käynyt selväksi jokaiselle. Aivan peruasiat, kuten osaava johtaminen ja eri aselajien yhteistoiminta on puuttunut täysin. Heti alkuun panssarit ajettiin 50- kilometriseksi jonoksi maanteille helposti tuhottaviksi, kenraalitason upseereita kuoli etulinjassa sählätessään kymmeniä, huolto täysin retuperällä, ja niin edelleen. Sotakalusto, kuten tankit, ovat valovuoden jäljessä länsimaisista, ja varustelurahat on käytetty Rivieran huviloihin ja loistojahteihin. Ilmeisesti Wagner oli ainoa, joka sai jotakin aikaan rintamalla, vaikka toimi kai lähinnä suurena lihamyllyna vanki- ym sotilaineen.

      Poista
  4. Primitiiviset kansat eivät pärjää kilpailuissa kehittyville kansoille. Siksi primitiivisten ihmisten ja kansojen ainoa keino horjuttaa kehittyneitä valtioita on fyysinen väkivalta tai sota.
    Miten vastata tähän tai miten itsepuolustautua parhaiten? Tätä on syytä Euroopassa miettiä ja ymmärtää ettei Putinin kaltaiset ymmärrä mitään muuta kuin voimaa - samahan se oli Hitlerin kanssa.
    Sodan loppuminen Ukrainassa vaatii massiivista länsimaiden tukea Ukrainalle, jotta Ukraina voittaa. Samalla suojelemme itseämme.

    VastaaPoista
  5. Jos rauha tulee, ryssä vie kaikki maat Ukrainasta missä joukkoineen nyt on. Luuleeko joku että sitä kukaan maataan tosissaan rakastava tekee? Nuo rauhaa vaativat eivät tajua mitään.

    VastaaPoista
  6. Professorin kannattaisi jättää ulkopoliittiset aiheet pois blogistaan. Koska niiden sisältö on mitä on. Menee samalla uskottavuus muistakin aiheista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sattuuko se kun järki karkaa päästä???

      Poista
    2. Muista aiheista uskottavuus on mennyt jo muista syistä.

      Poista
  7. Kalergi-suunnitelma1. elokuuta 2023 klo 10.51

    Venäjällä on pilvin pimein isovenäläisiä imperialisteja, joiden päämääränä on saavuttaa vähintään Neuvostoliiton alueellinen suuruus, mukaanlukien mm. Suomen liittäminen Venäjään. Tilanne tuskin muuttuisi, vaikka Putin tavalla tai toisella joutuisikin luopumaan vallastaan. Ilmeisesti ainoa keino olennaisesti pienentää Venäjän uhkaa olisi sen armeijan lyöminen ja maan hajoittaminen moniin pienempiin itsenäisiin valtioihin - ja huolehtiminen siitä, että ne eivät pääsi uudelleen liittymään yhteen tai muodostamaan sotilasliittoa uhkaksi nykyisille naapurimailleen.

    VastaaPoista
  8. mä sanoin jo vuos sitten, että jos ryskit on lähes vuoden kaivautuneet..puolustuslijjoihin, siittä on lähes mahdoton päästä läpi

    toisin sanoen, rauhansopimus, lähtisi siittä, että venäjä pitää Krimin ja antaa puolet Itä ukrainasta takaisin..tai sota jatkuu ikuisuuteen

    VastaaPoista
  9. ryssät on hyviä kaivautumaan, ja pitämään ne linjat, sen jo toinen maailman sota osoitti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saksalaisethan etenivät Moskovan rajoille melko helposti. Stalingradissa ryssää auttoivat Yhdysvaltain tuki ja kenraali talvi. Kaupunkisodassa ei juuri kaivauduta. Miehiä säästämättömällä massahyökkäyksellä ryssä lopulta onnistui vastahyökkäyksessään. Kaivautuminen ei nyt ensimmäisenä tule mieleen venäläisten erikoisvahvuutena.

      Poista
    2. Kalergi-suunnitelma1. elokuuta 2023 klo 14.33

      Korpraali Adolf Hitlerillä oli selvästi ylisuuret luulot sotilasstrategian osaamisestaan. On hyvin tiedossa Saksan häviöön johtaneet useat suuret ja vielä useammat pienet virheet, jotka Hitler teki, jotka olisivat jääneet tekemättä, jos hän olisi kertonut sodan tavoitteen kenraaleilleen ja delegoinut sodan johtamisen näille.

      Poista
  10. Tämä on taas tätä pekkatoveria, joka herättää lähinnä säälin ja myötähäpeän tunteita. Länsi on päättänyt ja NATO ovat nyt jo niin nöyryytettyjä kuin ikinä voi olla, ja pahemmaksi vaan muuttuu. Wunderwaffet, kansantuotteet, kaikki näkevät silmät taivaalla jne ovatkin olleet ihan pinatsia, täyttä kuraa.
    Muutaman vuoden päästä käydään kauppaa taas, mutta valtavan paljon vahvemman Venäjän kanssa, ja dollarit eivät enää kelpaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaisiko ostaa ruplia? Saisiko hyvät tuotot?

      Poista
    2. Älä nyt turhaan kalinalta ruplista kysele, kyllä hänellä on niitä riittämiin.

      Poista
  11. Niin, itäinen maa taisi alkaa kiukuttelemaan siitä, kun Minskin sopimusta ei sitten noudatettu... Merkel tosin totesi ko sopimuksen laaditun vain, jotta toinen osapuoli voisi rakentaa armeijan. Yhtäkaikki... Itäinen maa sitten hyökkäsi ja nyt ollaan tässsä. Kaikki sodat ovat loppuneet aikanaan, niin tämäkin tulee tekemään... Ei nyt kuitenkaan annettais kaikkia aseitamme pois, me tullaan tarviimaan niitä itsekkin, koska eskalaatiota on jo ilmassa (ja länsikin tarvitsee sodan, sillä velkaa on liikaa)...
    -Kyllästynyt

    VastaaPoista
  12. Kun tästä suoraan sanoen paskasta varoiteltiin / yritettiin keskustella sanotaanko vaikka 7 vuotta sitten, niin kauhea älämölö. Ja rähmälleen menot ja polvistumiset. Ja nyt kun paska on lentänyt tuulettimeen, kauhea älämölö. Ette saa sanoa niin. Että olitte oikeassa. Kaikki on rasismia. Ja nyt jopa keskustellaan sananvapaudesta, koska rasismi. Eli olenko ymmärtänyt oikein, että demokratian pitää alistua muslimien edessä tämänkin osalta?

    VastaaPoista
  13. Omituista on, että Venäjä tuhoaa ja tappaa taas naapurivaltiossaan hyökkäämäällä sinne aseilla omaltakin alueeltaan. Siihen ei muka saa vastata samaĺla mitalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veikkaanpa, että tulee vielä yhteenotto. Eli naton ja Venäjän välillä. Ja kun tämä tapahtuu, molemmat puolet heräävät. Ennenkuin on liian myöhäistä.

      Poista
  14. Ei Kiinalla ole mitään mahdollisuuksia estää siellä valmistettujen dronejen päätymistä Ukrainaan, kunhan vain julistelevat hölmöjä asioita jotka itsekin tietävät mahdottomiksi. Koska niitä myydään länteen, niin niitä menee Ukrainaan, piste.

    VastaaPoista
  15. Lukekaapa nyt se viides artikla. Kukin jäsenmaa _voi_ oman harkintansa mukaan...
    Se ei velvoita yhtään mihinkään. Sen puolesta Ukraina on jo Naton täysjäsen. Luuletteko te tosiaan, että Espanja lähettää taas Sinisen divisioonan hyökkäämään Pietariin, kun Suomi on möhlännyt asiansa? Myötätuntoa saadaan ihan niinkuin ennenkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä se jaksat.... mitä luulet saavasi aikaan? 🤣

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!