tiistai 29. elokuuta 2017

Afrikkalainen paljasti juurisyyt

Togolainen YK-johtaja Gilbert Houngbo kertoi aamun lehdessä, miksi afrikkalaiset nuoret lähtevät kotimaistaan Eurooppaan. Hänen mukaansa he eivät suostu jäämään kyliin, joihin teknologinen ja taloudellinen kehitys ei ulotu.

Eurooppa houkuttelee, koska ”kapeimmillaan vain 15 kilometrin levyinen Gibraltarinsalmi erottaa Pohjois-Afrikan Euroopasta. Vaikka maantieteellisesti etäisyys on hyvin pieni, elintasoissa ero kuin yöllä ja päivällä”.

Voisiko asiaa sanoa tuon selvemmin: afrikkalaiset "pakolaiset" eivät ole lähteneet karkuun hätää tai vainoa vaan hakemaan korkeampaa elintasoa. Ja tästä syystä heidät tulee käännyttää Euroopasta mahdollisimman pikaisesti, sillä turvapaikkajärjestelmää ei ole rakennettu heidän kaltaisiaan varten.

Tätä johtopäätöstä tukee vahvasti myös togolaisen YK-johtajan näkemys kehityksestä ja maastamuuton seurauksista afrikkalaisille valtioille. Hän jopa tuntee Suomen historiaa!

Suora lainaus: "kehitys vaatii aikaa. Eivät Suomen kaltaiset maatkaan olleet mitään paratiiseja sata vuotta sitten. Se on silti varmaa, että jos pois muuttanut nuorisomme vain odottelee ulkomailla maamme muuttuvan ruusuiseksi, he eivät koskaan palaa kotiin."

Jutussa Houngbo mainitsi myös Afrikan ahdingon todelliset ja perimmäiset juurisyyt. Ensinnäkin monissa Afrikan suurkaupungeissa väestönkasvu on selvästi talouskasvua nopeampaa, eikä työpaikkoja riitä kaikille. Perusongelmana on siis väestöräjähdys, kuten itsekin olen kerta toisensa jälkeen kirjoittanut.

Lisäksi hän kiinnitti huomiota afrikkalaiseen korruptioon ja epätasa-arvoon. Ja kaipasi "hyvää hallintoa, demokratiaa ja sananvapautta. Kansalaisten täytyy voida luottaa siihen, että he voivat ilmaista mielipiteensä ja vaikuttaa maansa tulevaisuuteen... Lisäksi on tärkeää, että hyvinvointi ei kasaannu vain vauraimmalle kymmenelle prosentille. Jos saamme aikaan talouskasvua kehitysmaissa, sen täytyy olla syrjimätöntä kasvua, joka luo uusia työpaikkoja ja hyödyttää kaikkia."

Yhteen summattuna tämä kaikki tarkoittaa selkeällä Suomen kielellä sitä, että afrikkalaisten on otettava maanosansa tulevaisuus omiin käsiinsä kotimaissaan. Eikä lähteä elintasopakolaisiksi Eurooppaan, vaan tartuttava työhön kaikilla tasoilla syrjäkylien nuorista kokonaisten valtioiden hallituksiin ja yritysjohtajiin. Vain siten mustan Afrikan tulevaisuus voi olla nykyistä kirkkaampi. 

Euroopan vastuu tässä kaikessa on olla houkuttelematta tulevaisuuden tekijöitä Afrikasta Välimeren pohjoispuolelle, käydä reilua bisnestä siellä, missä sille on edellytyksiä sekä edesauttaa väestöräjähdyksen pysäyttämistä tukemalla tyttöjen ja miksei poikienkin koulutusta tieteelliseen maailmankuvaan perustuvilla opetussuunnitelmilla.

Sen sijaan Euroopalla ei ole vastuuta afrikkalaisten ratkaisuista eikä niiden seurauksista, eikä hallintojen rahallisesta tai sotilaallisesta tukemisesta tai kaatamisesta. Eikä siis myöskään väestöräjähdyksestä seuraavan ihmistulvan asuttamisesta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:

6 kommenttia:

 1. Erittäin asiallinen viesti paikalliset olot tuntevalta poliitikolta. Tämä pitäisi luetuttaa poliitikoillamme ja lukemisen jälkeen vielä tentata menikö perille.
  Afrikan ongelma on suuri syntyvyys, mutta myös siirtomaa-ajoilta perua olevat rajat. Saman rajan sisällä on heimoja, joiden tavat ja kieli ovat kauempana kuin savolaiset ja maorit.
  JOS Afrikkaan muodostettaisiin heimoperusteinen kansallisvaltiojako, sekään ei olisi hyvä asia. Toisaalta katsomalla alla olevasta linkistä afrikkalaisten etnisen jakautumisen, näkee, kuinka vaikeaa on saada nykyisten rajojen sisälle länsimaista demokratiaa.
  Hae: Google: "superimposed ethnic map of Africa"
  --> Olisipa tuossa ainakin lipunsuunnittelijoille runsaasti töitä...
  -Beowolf-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Afrikan sekasorron syyt eivät ole niinkään valtioiden rajat, vaan se, ettei maanosan etnisillä ryhmillä ole yhtenäisiä monoetnisiä asuinalueita. Syynä on bantujen suuri vaellus 200 eaa. - 100 jaa, joka sekoitti koko maanosan väestön.

   Poista
 2. Sitten vielä nämä kehitysmaat pitäisi saada ymmärtämään, että heidän uskontonsa, maailmankatsomuksensa, erikoisesti islam, pitää saada reformoiduksi. Tieteellinen maailmankuva ei ole mikään paketti joka voidaan siirtää mihin hyvänsä kulttuuriin "tuosta vain".

  Niinkin yksinkertainen ajatus, että ihmisen pitää kokea maailma itse ja itse tehdä kokemastaan johtopäätökset tuottaa keskiaikaiseen ajattelumalliin opetetuille ylivoimaisia vaikeuksia jos hän on lapsesta saakka oppinut, että kaikki asiat saavat selityksensä jumalan sanoista jotka löytyvät vaikkapa kirjasta jolle on annettu nimeksi Koraani.

  Ja siis tämä ajattelutavan muutos heidän täytyy aloittaa itse, omista lähtökohdistansa lähtien. Kannettu vesi kaivossa … olen kokeillut, ei se pysy ;-) hh

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koulutus on tosiaan hidas tie. Siitä huolimatta siihen kannattaisi panostaa jopa kehitysapuvaroja.

   Poista
 3. On valitettavaa, että suomalaiset maailmanparantajat kuten vihreiden Pekka Haavisto laukoo silloin tällöin näkemyksiään mutta se oleellinen puuttuu.

  Jostain syystä ei haluta tunnustaa, että syntyvyyden säännöstely on se asia, mikä on toimeenpantava Afrikassa ja Lähi-idässä jotta asiat voisi parantua pitkällä tähtäyksellä.

  Se on tietysti ainakin rauhanuskonnon piirissä vaikea mutta ilman tätä asiaa ei muista toimista ole mitään hyötyä.
  Kouluttamattomien ihmisten on varmaan em. seikkaa vaikea ymmärtää joten varsinkin tyttöjen koulutukseen tulisi myös panostaa.

  VastaaPoista
 4. Kesäkuussa SVT:n ulkomaankirjeenvaihtaja Erika Bjerström vahvisti, että afrikkalaiset ovat lähes yksinomaan taloudellisia siirtolaisia, jotka näkevät Euroopan “yhtenä suurena raha-automaattina”

  "I juni bekräftade även SVT:s utrikeskommentator Erika Bjerström att de afrikanska invandrarna nästan uteslutande är ekonomiska migranter som "ser Europa som en enda stor bankomat".

  – Det stora problemet är att de här unga männen är felinformerade. De ser på Europa som en enda stor bankomat. De har vuxit upp med att släktingar går och hämtar ut pengar som de sedan skickar hem till sina byar i Afrika. De måste ju få korrekt information om att det är farligt och olagligt att ta sig in i Europa på det här sättet. 90 procent är just migranter på jakt efter ett bättre liv, sade hon.",
  http://www.friatider.se/afrikaner-ska-f-s-ka-asyl-i-europa-direkt-fr-n-afrika

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!