perjantai 9. lokakuuta 2015

Sosialismin korkea veisu

Tämän aamun Helsingin Sanomien mielipidesivu näyttää paljastavuudessaan olevan oikea sosialismin korkea veisu.

Ensin Anna-Liisa Rekola Kirkkonummelta vaatii nykyisen hallituksen vaihtamista keskusta-vasemmistolaiseen kabinettiin. Syyksi hän esittää, että silloin olisi käytettävistä niin paljon arvovaltaa ja todellisia talousasiantuntijoita, että Suomessa voitaisiin keskittyä humaanisuuteen, kansainväliseen yhteistyöhön ja elvytykseen.

Näin voitaisiin Rekolan mukaan suuntautua kotimaisen tuotannon ja kulutuksen tukemiseen. Ja epäilemättä myös Suomen asuttamiseen kehitysmaalaisilla, joiden majoitustoiminnasta on tullut loistava sisämarkkinabisnes.

Onkohan naisparan mieleen tullut, miten jatkettu velkaelvytys ja kotimarkkinoihin keskittyminen vaikuttaisivat Suomen vientivetoisen talouden tulevaisuuteen kun lopultakin plussalle noussut vaihtotase romautettaisiin jälleen miinukselle? Etenkin, kun samaan aikaan maata rasitettaisiin humaanisuuden nimissä yhä kasvavilla työtä tekemättömien ihmisten massoilla.

Seuraavaksi helsinkiläinen Pekka Pohjola haluaisi poistaa tai ainakin tehdä maksullisiksi yhteiskunnan palvelut vaurailta ihmisiltä. Eli niiltä, jotka nämä palvelut maksavat. Onkohan kuuluisan basistin kaima koskaan tullut ajatelleeksi mitä tällainen järjestely tarkoittaisi näiden ihmisten veronmaksuhalukkuuteen ja sitä kautta koko järjestelmän rahoituspohjaan?

Näitä lukiessa ymmärtää, miksi SDP näyttää taas keräävän poliittista kannatusta. Näyttäähän moni suomalainen olevan sisimmässään sosialisti vielä neljännesvuosisata Neuvostoliiton kaatumisen jälkeen - niin uskomatonta kuin se onkin.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Suomalaisten usko jakopolitiikkaan on nousussa
Mahdollisuus tuottaa uutta liiketoimintaa - case turvapaikkabisnes
Onko suomalainen sisimmässään sosialisti?

3 kommenttia:

  1. Ainoo aito kommunisti historiassa oli jeesus, jeesus käski jakaa oamisuutensa köyhille ja seurata häntä, ainakan nämä nykyajan "kristityt" rikkaat varsinki jenkeissä eivät ole mitään oikeita uskovaisia ..

    VastaaPoista
  2. Eletään aikaa, jolloin jalointa ihmisenä olemisessa on eläminen toisten kustannuksella. Työntekijöistä ja nettomaksajista viis.

    VastaaPoista
  3. Mä taas suosittelisin lukee Kalle Päätalon kirjan Höylinmiehen syksy. Jos on liika höyli, niin hyväksikäyttäjät käyttää hyväkseen. Ja niitä riittää.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!