torstai 1. lokakuuta 2015

Mitä Oulun pahoille ruuille pitäisi tehdä?

MTV3 kertoi meille tänään, että eilen ruuastaan kuuluisuutta saaneessa Oulun hätämajoituskeskuksessa jouduttiin heittämään ruokaa roskiin, koska turvapaikanhakijat tekivät syömälakon. Näin jouduttiin tekemään siksi, ettei keskuksessa ole riittäviä kylmätiloja.

Minulle tuli uutisesta mieleen, että keskuksen takapihalle pitäisi tarhata muutamia sikoja, joita ruokittaisiin vastaanottokeskuksesta jäävillä ruuantähteillä. Sikojen myynnistä sitten aikanaan saatavilla rahoilla voitaisiin ostaa turvapaikanhakijoille "Käytöksen kultainen kirja".

Aikaisempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Kun minä kuolen...
Perustuslaki ja pakolaisten sosiaaliturva
Turvapaikkasirkus hiipumassa?

13 kommenttia:

 1. Tarjoilu olisi pitänyt lopettaa siihen asti, kunnes ruoka alkaa maistumaan. Sikölätti on myös hyvä idea.

  VastaaPoista
 2. Muistanpa, että silloin aikoinaan, kun ala-asteella piti esim. osallistua nälkäpäivän viettoon ruispuuron (tms.) ei-niin-gurmee-safkan muodossa, niin melkoinen osa (nais)opettajista muisti aina paasata nurisijoille, mitenkä kuka tahansa kehitysmaalainen ottaisi riemumielin ja kiitollisuuden kyyneliä valuttaen tuonkin aterian vastaan. Nytpä vain tyydynkin toteamaan tuohon: Myth Busted!

  (Lamppu syttyi: pitäisikin saada uusi tv-sarja, nimeltään vaikkapa Mamu-mythbusters, jossa käytäisiin kohta kohdalta läpi tämän Maahanmuutto- ja Ihmisoikeusteollista Kompleksia pyörittävien viljelemät tyypillisimmät kliseet, myytit ja suoranaiset valheet ja murrettaisiin ne esimerkkien kera yksi toisensa jälkeen. Eikä toki millään kiltillä MB-tyylillä, vaan huomattavasti räähkempään Penn&Teller-malliin... ;)

  VastaaPoista
 3. Alex Stubbi kehui kesällä Itäkeskusta, miten hieno paikka se on; kuin Somalia. Nyt koko Suomesta halutaan tehdä hieno paikka ns. pakolaisille., jotta Stubbi voi kehua tummille, että täällä voitte olla kuin kotonanne.

  Suvakkien kotouttamisohjelman mukaan vain suomalaiset pitää kotouttaa, joka tarkoittaa sitä, että suvakit toteuttavat pakolaisten kaikki toiveet, jotta he tuntisivat olonsa kotoisaksi. Sanoohan jo koraanikin, että dhimmien tulee olla alamaisia oikeauskoisille.

  VastaaPoista
 4. "Ellei ruoka kelpaa, sen voi jättää syömättä. Se ei ole velvollisuus." :sanoi jo Lammio Tuntemattomassa. *Oikeassa oli.

  heppa

  VastaaPoista
 5. Tuolla Turun pravdan uutiskeskustelussa (kyllä, se on auki) porukka on puulla päähän lyöty tehtyään laskelmat SRP:n antamien tietojen pohjalta siitä miten paljon perseensä rajan yli raahanneille oikein annetaankaan.

  Ensiksikin, heillä on asunto, vaatteet ja terveydenhuolto talon puolesta. Tosin vaatteita he eivät tunnu tarvitsevan, koska täällä ei jaeta merkkivaatteita kerjäläisille.

  Sitten ruoka. Siihen laitetaan SPR:n mukaan 12,5€ päivässä per naama. Kun tietää että meidän koululaisillemme tehdään ruoka 1-1,5 € per ateria, niin tuo 12,5€ on aivan tolkuton summa. Se on nimittäin 375€ kuukaudessa. Tuo on paljon jopa henkilölle joka asuu yksin ja ostaa ruokansa pienissä erissä, mutta se on aivan mieletön summa vaikkapa nelihenkiselle perheelle eli 4x375€= 1500€. Ei nelihenkisellä perheellä ole varaa laittaa puoltatoistatonnia ruokaan kuukaudessa. Siinä hieman mittatikkua laskutaidottomille ja käsityskyvyttömille suvakeille.

  Ja sitten se että he saavat näiden em. etujen lisäksi silkkaa rahaa 75€ viikossa eli 300€ kuukaudessa.

  Kun aletan ynnäillä että heillä on katto pään päällä, vaatteet päällä ja terveydenhoito, ja sen päälle heille kustannetaan ruokaa 375€:lla kuukaudessa ja annetaan käteistä 300€ kuukaudessa, niin paikalliset toimeentulotuella elävät eivät saa lähellekään samaa, eikä tuohon pääse myöskään pienipalkkaiset työssäkäyvät.

  Kun joku ihmetteli vetovoimatekijöitä, niin eipä niitä tarvitse tuon laskelman jälkeen ihmetellä. Se on nimittäin per naama tuo, ei per perhe.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loppukaneettisi on oikean suuntainen, mutta ei tilanne ole noin paha. Ei täysihoidon päälle saa 300 euroa, vaan sen saavat ne, joilla ei ole täysihoitoa.

   Ruuan hintaan on laskettu valmistus- ja jakelukustannukset mukaan. Ei siis pelkkiä raaka-ainekuluja. Siitä huolimatta tarjoilun luulisi olevan hätää karkuun lähteneelle nöyrän kiitollisuuden aihe. Elintasoshopparille näköjään ei.

   Poista
  2. Olet sinällään väärässä, että koululaisten puoleentoista euroon kuuluvat myös valmistus ja jakelukustannukset.

   Jep, seison korjattuna että nämä VOK:ssa ruokansa saavat eivät saa 75€ viikossa, vaan vähemmän. Mutta saavat siis käteistä hekin, suunnilleen vajaat puolet tuosta jos oikein muistan.

   Poista
  3. Kun tuota kalabliikkia aikansa seurasi, niin löytyihän se villakoiran ydin. He haluavat rahaa ostaakseen itselleen sopivaa ruokaa. Tai niin se tarina kulkee. Todellisuudessa se raha kyllä menisi niille ihmissalakuljettajille ja ruoka keploteltaisiin edelleen sieltä vastaanottokeskuksesta tavalla tai toisella. Aivan klassillinen vedätys siis. Toivottavasti nuo virkahenkilöt eivät ole niin naiiveja, että tuohon halpaan menevät. Se nimittäin tulisi tavattoman kalliiksi.

   Poista
  4. Anonyymille. Olet oikeassa siinä, että koululaisten ruokaan ei sisälly kuin raaka-aineet, mutta turvapaikanhakijoiden 12,5 euroon sisältyy.

   Strix Senex on mitä todennäköisimmin tehnyt sekä aivan oikean havainnon, että oikean johtopäätöksen. Rahastahan tässä vain on kysymys..

   Poista
 6. En tiedä, että oletteko nähneet, mutta Iltalehden sivuilla on hakijoiden haastattelu, jossa kaveri toteaa, että he haluavat vain rahaa supermarkettia varten ja tarjottu ruoka kelpaa vain koirille jos niillekään. Vettäkin haetaan kuulemma vessasta ja vaatteita (tai kenkiä) ei ole. Hänen mukaansa me suomalaiset nöyryytämme heitä ja hän pyytää, uskokaa tai älkää, YK:ta apuun! En voinut olla nauramatta.

  http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201510010175202_v0.shtml

  VastaaPoista
 7. Kannatan sikakannan rajua lisäystä. Ennen maaseudulla syksysin oli siantappajaisia. Perinne pitää elvyttää ja viedä v-keskuksin lähelle.

  VastaaPoista
 8. Jos näille sankareille tarjotaan maksuton täyshoito, niin eikös kotimaan köyhillekin pitäisi? Yhdenvertaisuus nääs. Joku professori oli sitä mieltä, että näille pitää antaa sama kuin suomalaisillekin, mutta nythän he saavat enemmän!

  Meneillään on uskomaton huijaus, jossa suomen kansalta varastetaan miljardeja. Poliittinen tilanne on kuin Itä-Saksassa, jossa oli useita puolueita, mutta ei todellisia vaihtoehtoja. Emmeköhän saa oman Stasimme ja vankileiritkin toisinajattelijoille. Ei tätä muuten pystytä hallitsemaan.

  VastaaPoista
 9. No voivoi.

  Me suomalaiset voimme äänestää jaloillamme.

  Emäntäni joka on vaivainen kävi eilen Sellossa
  ja jokainen levähdyspaikka oli miehitetty maahantunkeutuneilla jotka eivät nosta persettään
  Naisen edessä.

  Jättäkää matulismin miehittämät kauppapaikat käymäti
  jolloin saamma nähdä paljon kultaketjujen helisettely ja julkinen huumekauppa Sellon edessä tuottaa itse kullekkin.

  Ilkka Mononen ,Espoo

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!