torstai 8. lokakuuta 2015

Suomalaisten usko jakopolitiikkaan on nousussa

Tämän päivän suuri uutinen oli epäilemättä Ylen mielipidemittauksen osoittama Perussuomalaisen puolueen romahdus. Siitä on epäilemättä otettu julkisessa mediassa jo irti kaikki mahdolliset spekulaatiot, joten en tee tästä pitkää kirjoitusta. Haluan kuitenkin nostaa esiin pari asiaa, joita en ainakaan itse ole huomannut kommentoidun.

Ensimmäinen on pettymys siitä, että suomalainen duunari kuvittelee asioidensa paranevan nostamalla valtaan maan johtavan jakopuolueen. Siis sellaisen, joka lujittaa elinkeinoelämän stagnaatiota, nostaa verot entistäkin korkeammalle ja romahduttaa lopullisesti julkisen talouden. Tämä linja vie maasta loputkin työpaikat ja taloudellisen tulevaisuuden - vaikka se lyhyellä aikavälillä saattaakin ylläpitää kestämätöntä etuyhteiskuntaa.

Tämän lisäksi jakopuolue kannattaa holtitonta maahanmuuttoa, joka viime kädessä johtaa luottamusyhteiskunnan romahdukseen ja etenkin naisen elintilan kaventumiseen. Jakopuolueen viitoittaman tien päässä on yhteiskunta, jota kukaan ei halua.

Toiseksi haluan tuoda esille toiveeni siitä, että Perussuomalaiset jatkavat hallituksessa noudattaen talouspoliittista linjaansa niin, että muutaman vuoden päässä häämöttävällä hillotolpalla Suomen talous on tervehtynyt ja kovassa nousussa. Vaikka en uskokaan tämän tavoitteen saavuttamiseen pakkolait toteuttamalla, pidän varmana sitä että suomalaisen talouden käänne saavutetaan niitä vipuvartena käyttäen ja työmarkkinajärjestöt yhteiseen ratkaisuun vääntäen.

Samalla Perussuomalaisen puolueen on syytä terävöittää hallituspolitiikkaansa siten, että etenkin Suomen maahanmuuttolinjaukset vastaavat puolueen vaalilupauksia. Se on kaikkien etu ja suoranainen pakko, sillä nykyinen ihmisvirta tulee jatkuessaan tekemään tyhjäksi kaikki taloudelliset toimet Suomen nostamiseksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Vielä pari sanaa vaaliennusteista
Puolueiden välillä on eroja: yksiä äänestetään tunteen ja toisia asioiden perusteella
Eurovaalien mielenkiintoisimmat nyanssit


6 kommenttia:

  1. Minä sanon, että suomalaiset ovat pääosin aivan umpityperää porukkaa ja unohtavat asiat näköjään muutamassa kuukaudessa. Miltei pahin mahdollinen olisi, että liikkuva äänestäjä siirtyisi vihreitä tai vasemmalla olevia äänestämään, jotka tekevät juuri professorin mainitsemaa politiikkaa.

    Ymmärrän pettymyksen, mutta en ymmärrä tätä loputonta pään sisäistä tyhjyyttä suurella joukolla ihmisiä. Ilmeisesti sitten vasta herätään, kun joku tulee kolkuttelemaan omalle kukkarolle ja sitten huudetaankin jakopuoluetta apuun. Inhimillistä? Ehkä. Loogista? Ei helvetissä.

    VastaaPoista
  2. Bloggasin aiheesta ja totesin että ei Persut ole siirtyneet demareihin tai varsinkaan vassareihin. Gallupin ongelma on, että se laskee suhteellisia äänisosuuksia kun taas vaaleissa ratkaisee todelliset, annetut äänet.

    Persujen äänestäjät näyttävät tässä Ylen tutkimuksessa jääneen nukkumaan. Kun äänestyskäyttäytymisensä paljasti vain 2/3 haastatelluista, emme saa tietää puolueiden "todellisia" kannatuksia. Siis totta kai Persut ovat menettäneet vaaleista tuo 7%, mutta ne eivät ole menneet demareille ja vihreille, joiden kannatus on noussut saman 7%. Niiden kannatuksen kasvu on tapahtunut pääasiassa siksi, että Persuja on mennyt nukkumaan ja nukkuvista on palattu demari/vihreisiin.

    Siis osuudet äänestysikäisistä ovat säilyneet, mutta muutokset nukkuvien ja äänestäjien kesken ovat muuttuneet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luin kirjoituksesi jo aiemmin. Esittämäsi mekanismi on toki mahdollinen, mutta kun katselin muutamia edellisiä Yle kyselyitä, ei tämänkertainen vastausprosentti ollut mitenkään erityisen alhainen. Siten kirjoitukseni pääsanoma suomalaisten uskosta jakopolitiikkaan ei muutu, vaikka liikenne ei olisikaan käynyt suoraan puolueesta toiseen.

      Poista
    2. Huomasitko muuten, että HS:n pääkirjoitus näyttäisi olevan kanssasi samaa mieltä? Senkin mukaan Perussuomalaisten kannattajat ovat jääneet "katsomoon".

      Poista
  3. Demareiden mielestä rahaa on, koska oli ennenkin.

    Lisättäköön tähän umpikujaan demareiden loputon tuki kehityspumiljardeille ja rankka ydinvoiman vastaisuus ainakin demarinaisten joukossa.

    Tosin en näe, että Maalaisliittokaan pyrkisi merkittävästi purkamaan julkista kuormaa - päinvastoin. Maalaisliitto vain haluaa muiden rahat toisaalle kuin demarit.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!