maanantai 12. lokakuuta 2015

Pelastakaa noitalapset!

Heskingin Sanomat kertoo brittien taantuneen sivistyksessään niin paljon, että he kohdistavat rajua väkivaltaa noitina pitämiään lapsia kohtaan. Uutinen on hätkähdyttävä, sillä onhan Britannialla pitkät perinteet länsimaisen sivistyksen saralla.

Uutinen oli sen verran järisyttävä, että päätin katsoa mitä asiasta kerrotaan alkukielellä. Googlen avulla löysinkin vastaavan uutisen, mistä selviää, ettei kyse sittenkään ole etnisten brittien taantumisesta 1700-luvun henkiselle tasolle, vaikka HS:n uutisen perusteella näin voisi kuvitella. Sen sijaan noitauskoa esiintyy tummahipiäisten maahanmuuttajien keskuudessa.

Koska etnisesti afrikkalaisia maahanmuuttajia saapuu jatkuvasti myös Suomeen, olisiko meilläkin syytä paneutua heidän kulttuurinsa tähän puoleen? Eli tarjota erityiskoulutusta sellaisille tulijoille, jotka ovat lähtöisin alueilta, joissa noitiin ja pahoihin henkiin uskominen on arkipäiväistä. Eikä pelkästään koulutusta, vaan tehostaa myös näiden lasten hyvinvoinnin tarkkailua esimerkiksi neuvoloissa, päiväkodeissa ja kouluissa.

Näin voitaisiin pelastaa lapsia sellaisilta kärsimyksiltä, jotka ovat koituneet Britanniaan muuttaneiden perheiden pienimpien kohtaloksi. Samalla voitaisiin perustella näille maahanmuuttajille, miksi heidän olisi hyvä luopua omista kulttuurisista lähtökohdistaan vaihtamalla ne länsimaisiksi. Näin myös näiden tulijoiden, tai ainakin heidän lastensa, kotoutumis- ja integroitumisennuste muuttuisi nykyistä paremmaksi.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Oppiiko suomalainen, kun kiinalainen opettaa Afrikassa?
Mitä nyrkkeilijä Fitim Latifin tapaus opettaa meille maahanmuutosta?
Mitä meidän pitäisi tehdä maahanmuuttajanuorison väkivaltaiselle käyttäytymiselle

5 kommenttia:

 1. Entä jos he eivät halua luopua omista kulttuurisista lähtökohdistaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koko kysymyskin edustaa tiedostavaisten hyvien ihmisten keskuudessa natsismia sillä luonnollisestikin noitavainoja harrastavat kulttuurit ovat parempia ja rikkaampia joten ei heidän pidä luopua valtavasta rikkaudestaan vaan brittien on nyt luovuttava oikeusvaltiosta koska se on selvästikin luonteeltaan rasistinen jos ei ymmärrä toiminnan pyhyyttä.

   Poista
 2. Raju pahoinpitely on varsin lievä ilmaus. Thamesista on ongittu rituaalimurhattuja lapsia, jotka silvottu todella rumasti.

  VastaaPoista
 3. Kollageeni kestää20. lokakuuta 2015 klo 21.31

  HS:lle on edelleen ominaista osittainen uutisointi, ts se että asiasta kerrotaan, esim että Tuuli Ikosen murhaaja vapautuu, mutta ei kerrota että kysymyksessä on nimenomaan se Afrikan sarven ihmissaasta josta aiemmin puhuttiin.

  Ongelmaksi muodostuu, että vain noin 20% ihmisistä tietää Abdiqadir Osman Husseinin ja heistäkin puolet kirjoittaa nimen väärin.

  Oireellinen on ollut asiaa koskevan Wikipedia-artikkelin kehitys. On kiistetty merkitys, riidelty terminologiasta, kiistelty faktoista. Heppua on yritetty jopa saada uudelleensyntymään suomalaiseksi.

  Tämä johtuu median haluttomuudesta paljastaa kansalle missä mennään. Isoveljemme on vartija, vallan vahtikoira mutta kansaa vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HS:n ja median kirjoittelu selittynee ryhmäajattelun hyvin tunnetuilla lainalaisuuksilla, joiden seurauksena mikä tahansa ryhmä voi helposti toimia vastoin tervettä järkeä. Keskeistä siinä on pyrkimys arvata ryhmän muiden jäsenten ajatukset ja sovittaa oma toiminta (ja ajatukset) siihen.

   Eli koska toimittaja olettavat toisten toimittajien olevan ns. suvaitsevaisia, he ottavat ns. suvaitsevaisuuden myös omaksi asenteekseen. Tämä on ehkä enemmän alitajuista kuin tietoista.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!