keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Abdikadirin kohtalo lienee pelkästään hänen oman hyvän tahtonsa varassa

Iltalehti kirjoitti niistä ongelmista, jotka liittyvät murhaajaraiskaaja Abdigadir Osman Husseinin palauttamiseen takaisin synnyinmaahansa. Kirjoitus vaatii muutaman kommentin.

Ensinnäkin on huomattava, että Husseinin palauttaminen on vain ongelman siirtämistä paikasta toiseen. Siis samaan tapaan kuin ulostekasan nostaminen keittiöstä olohuoneen lattialle.

Jos maasta poistettava tuntee edelleen vastustamatonta tarvetta raiskata ja/tai murhata, hän tekee sen yhtä hyvin Somaliassa kuin Suomessakin. Sen sijaan miehen takia pelkäävien joukko muuttuu siirtämisen yhteydessä suomalaisista somaleiksi.

Itse Abdigadirin Somaliaan siirtämisen ongelmana on Suomen ja hänen syntymämaansa välillä aikanaan tekemättä jäänyt palautussopimus. Tai siis sen puute. Nyt Suomen viranomaiset luottavat IL:n tekstin mukaan siihen, että Suomen ja vastaanottajamaan viranomamisten hyvät suhteet auttavat myös nyt puheena olevan maahanmuuttajan siirtämisessä kotikonnuilleen.

Toivon toki siirron järjestyvän ongelmitta, mutta astumalla somalivirkamiehen housuihin saatan hyvinkin kuvitella, että hänelle syntyy kiusaus hiukan heikentää noita hyviä suhteita. Ja jättää Abdigadir sinne, missä häntä on elätetty jo pari vuosikymmentä.

Perusteluksi riittää, että ottamalla Abdikadirin maahansa virkamies tulee samalla tekemään karhunpalveluksen kotimaansa silvotuille naisille. Kielteisen päätöksen tekeminen on siis kaikin tavoin arvostettavaa ja kunnioitettavaa Somaliasta päin katsottuna. Ja itse asiassa myönteinen päätös Abdigadin paluulle on helppo todeta korkeintaan naisvihaksi.

Entäpä suomalainen virkamies tai poliitikko? Onko hän Abdigadirin takia halukas hiukan heikentämään somaliviramiesten kanssa ylläpitämiään hyviä suhteita esimerkiksi kiristämällä Somaliaan suuntautuvan kehitysavun leikkauksilla?

Entä onko noita hyviä suhteita käytetty ehkäisemään Abdigadirin kaltaisten tulvaa tänne Pohjantähden alle? Jos vastaus on kyllä, niin johtaako yhden Abdigadirin palauttaminen ojasta allikkoon ja kokonaisen raiskaajaparven ryntäykseen kotimaahamme?  Kannattaako siinä tapauksessa kiristää Somaliaa lainkaan ottamaan tätä yhtä ainoata kontolleen?

Koska Abdigadirin jääminen Suomeen ei mitenkään voi olla suomalaisten yleisesti hyväksymä ratkaisu, on suomalainen virkamies mahdollisesti hyvinkin kovassa paikassa. Me noudatamme kaikenlaisia sopimuksia viimeisen päälle ja kunnioitamme ihmisarvoa jakamattomana. Niinpä Abdigadiria ei voi pudottaa laskuvarjolla - tai edes ilman - esimerkiksi keskelle Itämerta tammikuun pakkasilla, vaikka se toisikin pysyvän ratkaisun ongelmaan.

Jotenkin tuntuu, että Abdigadirin palauttaminen on viime kädessä kiinni vain tämän omasta hyvästä tahdosta eli vapaaehtoisesta paluusta. Sitä taustaa vastaan KKO:n taannoinen päätös Abdigadirin vapauttamiseksi oli lievästi sanoen lyhytnäköinen ja omiaan heikentämään kunnioitustani suomalaista oikeuslaitosta kohtaan. Valitettavasti tehtyä ei taida saada tekemättömäksi.

Mutta uskoa, toivoa ja rukoilla kuitenkin saa aina Suomessakin. Toivon siis, että joko Abdigadirilla on hyvä tahto tai ainakin somalialainen virkamies suostuu siirtämään ongelman meidän keittiöstämme omaan olohuoneeseensa. Jälkimmäiseen voisi auttaa pieni lahjus, mutta valitettavasti sekin keino on kielletty meiltä rehellisiltä suomalaisilta.

Jään siis jännityksellä odottamaan tämän episodin seuraavaa vaihetta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Raiskauksista ja niiden seurauksista
Abdigadir muuttui jälleen tuntemattomaksi
Abdigadir Osman Hussein vapautetaan hovioikeuden päätöksellä

14 kommenttia:

 1. Tässähän olisi nyt jollakin virkeällä eläkeläisellä mahdollisuus maksuttomaan täysihoitoon loppuiäkseen! Kun vanhusten palvelut heikkenevät kuntien säästöjen takua, niin elinkautinen vankeus takas kunnon palvelut ilmaisrksi.

  VastaaPoista
 2. Mutta pääkysymyshän on: kuka saadaan vastuuseen siitä, kun (eikä jos) Abdigadir vapautetaan ensi vuonna ja hän tappaa/raiskaa/vahingoittaa ennen mahdollista karkoitustaan suomalaisia?

  Laitetaanko näille KKO:n tuomareille siitä sakko vai todetaanko heidät virkaansa pätemättömiksi ja peruutetaan tuomarinvirkakirja (potkujahan tuomareille ei voi antaa)?

  Millä tavalla Suomen valtio tulee korvaamaan raiskatun/tapetun/vahingoitetun henkilön kärsimykset hänelle ja hänen perheelleen?

  Lisäksi vielä: vaikka Abdigadir palautettaisiin Somaliaan, niin miten estetään se, ettei hän palaa Suomeen paperittomana turvapaikanhakijana?

  Kyselee Arja-täti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa paljon hyviä kysymyksiä. Valitettavasti mistään ei taida löytyä vastauksia. Paitsi voihan noihin arvata: ei millään, ei laiteta eikä todeta, ei mitenkään eikä mitenkään.

   Poista
 3. Jospa Hussein laitetaan Niuvanniemeen kuten Jammu-Setä aikanaan...

  VastaaPoista
 4. Minä voisin periaatteessa uhrautua yhteiseksi hyväksi, jos meidän "ns. oikeuslaitos" on niin täynnä munattomia ämmiä, housut jalassa tai hame päällä, etteivät saa moista kultamunaa munattomaksi. Vähemmästäkin on ihmisiä kuohittu menneinä vuosina, saati tällaisesta syystä.

  VastaaPoista
 5. "Ensinnäkin on huomattava, että Husseinin palauttaminen on vain ongelman siirtämistä paikasta toiseen. "

  Väärin.

  Vääräuskoisia tappanut ja raiskannut somalihan on herrakansan keskuudessa sankari.Eiväthän tapanilan joukkoraiskaajatkaan tehneet omasta tai klaaninsa mielestä mitään väärää koska koraani haditheineen ei pelkästään salli ja oikeuta toimintaa vaan vaatii sitä.Olen rehellisen aidosti yllättynyt ellei tuollekin paskakasalle ole facebookissa somaleilla oma palvonta ja tukiryhmänsä.Ei olisi nimittäin ihan ensimmäinen kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän kyllä, että monet nuoret somalimiehet ovat arvoiltaan kelvottomia ja ihailevat raiskaajia. Tämä nähtiin erityisen hyvin Malminkartanon koraanikoululaisten tapauksessa.

   Mutta en kuitenkaan usko raiskatuksi tulleen somalialaisen naisen pitävän Abdikadiria yhtään enempää sankarina kuin suomalainenkaan raiskattu. Heidän kannaltaa kyseessä on ongelman siirtäminen paikasta toiseen.

   Syvimmältään tämä(kin) asia siis osoittaa somalikulttuurin sovinistisuuden ja rasistisuuden. Minusta eduskunta olisi voinut keskustella myös siitä eilen kun kerran rasismi oli muutenkin tapetilla.

   Poista
 6. Somaliassa luultavimmin tuollaisten rikosten toistaminen ei onnistuisi niin kuin kaiken anteeksi antavassa Suomessa. Toivottavasti poliisissa nyt löydetään sopivat pykälät joilla tämäkin pitkän opiskelu-uran (n.20 v) Suomessa tehnyt pysyy lukkojen takana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnistuu se, mikäli paikalle ei satu silminnäkijöitä. Naisen sana ei paina mitään Abdikadirin sanaa vastaan. Eri asia sitten, jos raiskaukselle on joukko silminnäkijöitä.

   Poista
 7. Pakko myöntää, että tämänhetken Suomi on valtiona yksi munattomin valtio ikinä. Ei ihme, ettei kaikkien kuuppa kestä tälläistä touhua. Pelkään, että ihmiset ottavat jossain asioissa lain omiin käsiinsä ja sitten olemme askeleen lähempänä anarkiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos anarkia on tulossa, olemme sen aivan itse hankkineet tänne. Tämmöinen valtio, jossa rikollisia hyysätään ja lainkuuliaisia ahkeria kansalaisia vainotaan ei ansaitse jatkoa. Alkaa tuntua siltä, että anarkiakin on parempi vaihtoehto.

   Poista
  2. Anarkia ei varmasti ole parempi vaihtoehto, mutta oman käden oikeutta minäkin tässä asiassa pelkään. Tai no, ei sitä enää tarvitse pelätä, onhan asiassa jo otettu ensiaskeleet Lahden Hervannassa.

   Poista
 8. Abdiqadir. Ei geella eikä koolla vaan kuulla.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!