perjantai 2. lokakuuta 2015

Mahdollisuus tuottaa uutta liiketoimintaa - case turvapaikkabisnes

Helsingin Sanomat kertoi aamulla, että joukko yrityksiä on ryhtynyt perustamaan vastaanottokeskuksia. Tämä esimerkki osoittaa, että markkinatalous toimii myös Suomessa: taloudellinen toimeliaisuus siirtyy sinne, missä on rahantekomahdollisuuksia.

Harmillista tilanteessa on se, että nyt syntymässä oleva bisnes perustuu kokonaan veronmaksajien rahoihin. Niinpä se ei tuota maamme vaikeaa taloudellista tilannetta helpottavia innovaatioita ja vientituotteita, vaan ainoastaan julkisrahoitteisia työpaikkoja.

Myös Oulun tapaus liittyy asiaan, sillä eilen selvisi miksi turvapaikanhakijoille tarjottu ruoka on "pahaa". Asian totesi esimerkiksi nimimerkki Strix Senex eilisen kirjoitukseni keskusteluosiossa: turvapaikanhakijat tahtovan ruuan sijasta rahaa. Taustalla lienevät kansainvälisen turvapaikkabisneksen tarpeet.

Matkasta Suomeen on maksettu paljon, ja velat pitäisi kuitata. Tai vaihtoehtoisesti rahaa tarvitaan perheen ja sukulaisten tuomiseksi Suomeen ihmissalakuljettajien reittejä pitkin. Eipä taida tämäkään bisnes nostaa Suomea nykyisestä talouslamasta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Mitä Oulun pahoille ruuille pitäisi tehdä?
Puusta on moneksi
Kauhavan vastaanottokeskus aloitti positiivisessa ilmapiirissä

7 kommenttia:

 1. Ruotsin matkiminen on menossa tässäkin asiassa. Poliitikoilla sukulaisineen (=bulvaanit) sormensa pelissä. Ja mihin se äärimmillään on johtanut esim Ruotsissa:
  -vuokra asunnosta 6400 euroa (ei siis kruunua) kuussa !!
  http://rahmispossu.net/2015/09/30/asunto-lapsukaiselle-vuokra-6-400-euroa-kuussa/
  O, härregyyd - vem ska' betala.
  -Beowolf-

  VastaaPoista
 2. "turvapaikanhakijat tahtovan ruuan sijasta rahaa"

  Ilmainen ruokailu vähentää turvapaikanhakijan päivärahaa. Tämä on tosiaan yksi syy moittia ruokaa.

  Mitä jos parannettaisiin ruuan laatua oikein kunnolla? Ei maksettaisi päivärahaa mutta satsattaisiin kaikki ruokaan.

  VastaaPoista
 3. http://www.talouselama.fi/uutiset/nobel-veikkauksiin-nousseen-merkelin-kannatus-hiipuu-saksassa-6001912

  VastaaPoista
 4. Rikostutkijan vakiokysymys - kuka hyötyy - pätee edelleen. Hyötyjiä ovat nyt ainakin ihmissalakujettajat eli mafia, majoitusbusiness (SPR:n tapaiset toimija ja avoimesti kaupalliset toimijat), caterinpalvelujen järjestäjät, terveydenhuoltofirmat, erilaisten kotoutuspalveluiden kauppaajat, julkisella rahoituksella pyörivät pakolaistukijärjestöt, seuraavana jonossa vartiointiliikkeet ja harmaata työvoimaa pyörittävät firmat. Taloudellista toimeliaisuutta syntyy ja kaikki se kasvattaa julkista taloutta ja rasittaa avointa eli tuottavaa sektoria. Hämmästyttävää on, että yritystaustainen pääministeri ei tee mitään asiantilan korjaamiseksi. pikemminkin päinvastoin. Lieneekö tässäkin kyse siitä yritysjohdon taudista, että näkökenttä kantaa hädin tuskin kulumassa olevan kvarttaalin loppuun. puheet tulijamäärästä ainakin viittaavat tähän. Perspektiivi yltää hädin tuskin vuoden loppuun, ja sinnekin asti se on alkanut yltää vasta viime päivinä.

  Olisi muuten kiintoisa saada tietoon poliitikkojen kytkökset noihin maahanmuuttovyörystä hyötyviin firmoihin. Siinähän liikutaan Suomalaisen korruption ydinalueella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kytköksiä on ollut ainakin aiemmin. Miksi ei siis tänään?

   Poista
 5. Ylen julkaiseman eurooppalaisen yhteenvedon mukaan Suomi on toiseksi hölläkätisin turvapaikan hakijoiden discorahan jakaja. Asunnon ja ruuan saavalle maksetaan lisäksi 93 euroa kuukaudessa ja Ruotsissa 79 euroa. Jos ei järjestetä ruokailua, kuukausikorvaus on Suomessa 316 euroa. Sekin toiseksi korkein, Ruotsissa 233 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuossa virhe vai jälkimmäisen osalta Suomi sittenkin ykkönen?

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!