lauantai 3. lokakuuta 2015

Poliisin toiminta Tampereen mielenosoituksen yhteydessä on tutkittava

Eilen Tampereen Koskipuistossa pidetyssä mielenosoituksessa rasismin vastustajiksi itseään kutsuva joukkio hyökkäsi yhden tilaisuudesta kuvia ottaneen henkilön kimppuun varastaen tältä kännykän. Lisäksi he pahoinpitelivät uhriaan mm. lyömällä ja potkimalla, kuten ylle linkitetyn uutisen yhteydessä olevalta videolta näkyy.

Edelle kuvattu käyttäytyminen ei valitettavasti ole mitenkään ainutlaatuista Suomessa. Siksi se ei ole varsinaisesti blogosfäärihuomiota ansaitseva suuri uutinen.

Sen sijaan sellaisena on pidettävä uhrin väitettä poliisin toiminnasta tapauksen jälkeen. Hänen mukaansa poliisi sekä yritti provosoida häntä väkivaltaan, että kieltäytyi ottamasta vastaan rikosilmoitusta kännykän varastamisesta. Väitteet ovat vakavia, ja niiden todenperäisyys on ehdottomasti selvitettävä.

Oikeusvaltiossahan ei voi missään tilanteessa hyväksyä järjestysvallalta epäasiallista käyttäytymistä. Eikä etenkään kieltäytymistä rikosilmoituksen vastaanottamisesta. Mutta ei toisaalta myöskään poliisin aiheetonta mustamaalausta.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Perustuslaki ja pakolaisten sosiaaliturva
Turvapaikanhakijoita ammuttiin ilotulitteilla ja heiteltiin kivillä
Poliittinen ilkivalta johtaa yhteiskuntaan joka ei ole hyvä edes idiooteille

6 kommenttia:

 1. Tapaus tulisi ehdottomasti tutkia, vielä mielummin jonkun muun toimesta kuin poliisin itsensä. Ei nyt ihan heti tule mieleen syytä, jonka varjolla virkamies voisi kieltäytyä ottamasta vastaan ilmoitusta epäillystä rikoksesta.

  Jos partio vetoaa kiireeseen ja 'tilanteen päällä olemiseen' niin ainakin ilmoituksen tekijä olisi pitänyt ohjeistaa asiallisesti sen suhteen miten tulee menetellä ja minne mennä. Varsinkin kun ilmoitus koski epäiltyä omaisuusrikosta, jossa jo mahdollinen vakuutusyhtiökin vaatii rikosilmoitusta.

  Toinen huomionarvoisa seikka on se, että tapaus ei ylittänyt Helsingin Sanomien uutiskynnystä...

  http://i.imgur.com/KD9aILb.jpg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lisäksi on mielenkiintoista, että rasismin vastustaminen on näemmä sen verran arveluttavaa toimintaa että sitä pitää tehdä naamioituneena.

   Miksiköhän lehdistö tai poliisi ei kiinnitä tähän huomiota?

   Paikallaan seisten mieltään osoittaneen kartongin ja lakanan ostajan löytämiseksi pyydettiin yleisövihjeitä ja kaverin löydyttyä saatiin lukea valtakunnanlehdistöstä hänen olleen työtön vässykkä joka katuu hölmöä tekoaan kovasti.

   Kiinnostaisi kovasti kuulla millaisen intressiryhmän edustaja löytyy provosoimasta noiden palestiinalaishuivien takaa. Esim kyseisessä blogin tapauksessa.

   Poista
  2. Tämän päivän uutisoinnin jälkeen sanoisin että meillä on vakavasti otettava ongelma. Meinaan "Rasismin Vastustajat". Olisikohan mahdollista että tässä nyt käytetään tekosyitä äärivasemmiston liikehtimiselle ja anarkistiselle käytökselle. Hyödyllisiä idioottejahan saa mukaan massaan perustelemalla käytöstä ylevin periaattein...

   Avoin kysymys kaikille kommenttien lukijoille: Onko kukaan koskaan bongannut valtakunnanlehdistä huolestunutta kirjoitusta äärivasemmiston noususta tai sen alati enenevästä väkivaltaisesta käyttäytymisestä? Toisen pään esimerkkejä kyllä kehitetään vaikka mistä.

   Ensimmäisen kommenttini linkki voisi muuten olla vaikka kuva hesarin Nyt-liitteen etusivusta.

   Poista
  3. Molemmilla äärilaidoilla on henkilöitä, jotka eivät osaa käyttäytyä. Mutta valitettavasti, aivan kuten sanoit, vain toisesta laidasta ollaan huolissaan.

   Sinänsä on hauska nähdä lähdetäänkö palestiinalaishuiveihin naamioituneiden henkilöllisyyttä selvittämään ja uutisoiomaan samalla innolla kuin Lahden lakanamiestä. Luulisi näin käyvän, sillä jälkimmäinen ei esillä olleiden tietojen mukaan syyllistynyt väkivaltaan toisin kuin palestiinalaishuiviset kollegansa. Sikäli asut ovat kuitenkin vertailukelpoiset, että molempiin liittyy rasismia ja vihaa toista kansanryhmää vastaan.

   Poista
 2. Katsoin ensin, että nuo Tampereen antirasistit larppaisivat ISIS-jihadisteja. Täystummat vaatteet ja kasvot peitetty ja "lipussa" arabiankielistä tekstiä, mutta taitaakin lukea "refugees welcome" käännettynä. Jotenkin uhkaava näky näin kantasuomalaisen silmissä.

  Mietin myös tuota lipun häpäisyä KKK-asuisen tapauksen yhteydessä. Tyyppihän ei tehnyt mitään muuta kuin seisoi tumput suorina lipun kanssa. Nämä heiluvat tällaisten epäisänmaallisten sanomiensa kanssa http://is13.snstatic.fi/img/978/1443841719377.jpg

  Tosiaan, näyttää omaan silmään siltä, että Arhis ja Li ovat kokoamassa omia kiakkovieras-hörhöjä levittämään anarkismin ilosanomaa. Rasismihan ei juntista irtoa kuin hakkaamalla? Näin vähän uhkaa näyttää, että on ideologia.

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!