perjantai 27. helmikuuta 2015

Toimittaja Niko Kettunen: matelijoista ja sosiaalidemokraateista

Tänä aamuna olin Erkkomedian lippulaivaa lukiessani erityisen huvittunut. Lehden Perussuomalaisten vastainen vaalikampanjointi kun näyttää ulottuvan jopa lehden tiedesivuille.

Sinne oli toimittaja Niko Kettunen nimittäin kirjoittanut jutun kreikkalaisesta liskosta käyttäen noin kolmanneksen saamastaan palstatilasta verratakseen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa kirjoituksensa aiheena olevaan liskoon. Ilahtuivatkohan viikon eläimestä aidosti kiinnostuneet lehden tilaajat siitä?

Kuten jo totesin, itse huvituin ja assosioin Kettusen kirjoituksen välittömästi Halla-ahon blogikirjoitukseen vuosien takaa. Silloinhan tämä kirjoitti pohjoismaisista sosiaalidemokraateista selkärangattomina matelijoina seuraavista syistä.

Ruotsin sosiaalidemokraattinen ulkoministeri Laila Freivalds ja samaa puoluetta edustanut pääministeri Persson eivät olleet pitäneet valehtelua ja perustuslain rikkomista syynä erota hallituksesta. Halla-aho ei edes maininnut Freivaldsin poliittiselta uralta jo aiemmin ministerinpestistä eroamiseen johtaneita talokauppoja, vaikka se olisi vahvistanut hänen havaintoaan Freivaldsin ja tämän ulkoministeriksi nimittäneen Perssonin poliittisesta selkärangattomuudesta.

Myös ruotsalaisella ministeri Mona Sahlinilla, niin ikään demari, meni aikanaan omat ja valtion rahat sekaisin. Tämän seurauksena pääministeri Persson pani hänet hetkeksi jäähylle palauttaakseen myöhemmin takaisin politiikan keskiöön, hallitukseen ja puolueensa puheenjohtajaksi.

Suomessa sosiaalidemokraattien taannoisen puheenjohtajan Ulf Sundqvistin rikosvelat puolestaan mitätöitiin demaritoveri Arja Alhon ja pääministeri Paavo Lipposen yhteistyöllä: näistä Alho oli yhden vaalikauden ajan syrjässä politiikan keskiöstä palatakseen sittemmin takaisin.

* * *

Niko Kettunen osoitti ilmeisesti omasta mielestään toimituksellista oivaltavuutta käyttäessään Halla-ahosta samankaltaista vertausta kuin tämä itse oli käyttänyt sosiaalidemokraateista. Erona näillä kahdella on kuitenkin se, että siinä missä Halla-ahon vertaus johtui sosiaalidemokraattien moneen kertaan nähdyistä ja dokumentoiduista vakaviin väärinkäytöksiin liittyneistä poliittisen vastuun välttelyistä, oli toimittajan motiivina halu mustamaalata europarlamentaarikko tämän esittämän poliittisen näkemyksen takia. Yhtään asiaperustettahan Kettunen ei vertaukselleen maininnut.

Tämä herättää minussa kysymyksen siitä, että mahtaisiko toimittaja Kettunen olla aatteeltaan lähellä sosiaalidemokraatteja? Vai onko Helsingin Sanomien päätoimittaja määrännyt hänet kirjoittamaan kyseisen vertauksen?

Niin tai näin: vaalikamppailu jatkuu ja sen yhtenä osana erkkolainen media tekee kaikkensa vaikuttaakseen vaalikarjan äänestyskäyttäytymiseen. Siinä pelissä ovat näköjään kaikki keinot sallittuja.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Benin lista mediapolitikoinnin uhrina
Auttaako media etnisiä rikollisia tappamaan ja raiskaamaan?
HS ajaa maahanmuutto-asioissa vähemmistön diktatuuria

9 kommenttia:

 1. Jos siinä käy kuten 2011, PS saa entistäkin isomman jytkyn. Tuollaisella läpinäkyvällä mustamaalauksella kun on usein tasan päivastainen vaikutus kuin mikä oli maalarien tarkoittama.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Myös minä pidän tätä mahdollisena. Mutta katsotaan nyt.

   Poista
 2. Mutta miksi mustamaalata Halla-ahoa? Eihän hän ole edes ehdolla.

  VastaaPoista
 3. "Sinne oli toimittaja Niko Kettunen nimittäin kirjoittanut jutun kreikkalaisesta liskosta käyttäen noin kolmanneksen saamastaan palstatilasta verratakseen europarlamentaarikko Jussi Halla-ahoa kirjoituksensa aiheena olevaan liskoon. Ilahtuivatkohan viikon eläimestä aidosti kiinnostuneet lehden tilaajat siitä?

  Aina, kun ehtii luulla Pravdan saavuttaneen jo lopullisen pohjanoteerauksensa, niin eiköstä vaan joku tiedostava(TM) valopää onnistu nokittamaan vieläkin paremmaksi (tai siis, pahemmaksi). Huolimatta siitä, että aviisin sisältö on jo hyvän aikaa ollut enimmäkseen silkkaa makulatuuria.

  Halla-aho on ilmeisesti suvaitsevaisten maailmankuvassa Paha Demoni tai jotain siihen rinnastuvaa, jota on pakko kivittää joka käänteessä. Asia erikseen, mitä sillä sitten tässä yhteydessä(kään) muka on voitettavissa, kun ko. henkilö ei ole edes ehdolla.

  G-mies-

  VastaaPoista
 4. Alkaa vaikuttaa siltä, että suomessa on opittu, ja saatu oppia ruotsin median ns."mielipidekäytävästä", jossa koko media ja puoluekenttä käyvät yksisssä tuumin yhden puolueen kimppuun. Ruotsissa ehdotonta pahaa edustaa ruotsidemokraatit ja suomessa persut. Kaikki mikä vähänkin voidaan tulkita vallassaolijoiden politiikkaa kritisoivaksi on mielipidekäytävän ulkopuolella ja sen kimppuun on käytävä mielipuolisella raivolla. Mielipidekäytävällä saa puhua vain oikeita mielipiteitä. Ruotsi ottaa tänä vuonna 400 000 uutta pakolaista. Se ei pysty majoittamaan niitä. Niiden majoittamisongelmasta ei saa puhua edes käytännön asiana. Se on mediakäytävän ulkopuolella. Suomeen yritetään nyt samaa.

  VastaaPoista
 5. Oliko tämä vitsi vai ihanko oikeasti Hesari kirjoittaa tuollaisia juttuja, jotka kuulostavat esi-teinin biologian aineelta. Pitäisikö tuosta oikeasti maksaa?

  VastaaPoista
 6. Pravdan alamäki ja alennustila alkoi siinä vaiheessa kun RKP kaappasi siellä vallan. Ko. propagandaläpyskän luotettavuus lähentelee absoluuttista nollaa, toivottavasti se näkyy myös levikissä.

  Näihin nikokettusiin ja muihin vastaaviin tyhjäntoimittelijoihin on turha haaskata ruutia, koiranpaskankin voi ohittaa siihen astumatta.

  VastaaPoista
 7. Laitan tämän tähän ketjuun, sopii paremmin tähän kuin uudempiin. Eli vihreä Haaviston vaalipäällikkö Riikka Kämppi oli asialla kun ex-rikollinen ja mielenterveystoipuja teki "vaalikirjan" omasta lyhyeksi jääneestä urastaan persuissa.

  http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1425302556743.html

  terv. entinen toimittaja

  VastaaPoista
 8. Kettunen kunnostautuu taas tänään
  http://www.hs.fi/tiede/a1442458041135?ref=hs-tiede-4
  ottamalla kantaa Sipilän hallitukseen, ah, niin (omasta mielestään) hauskasti:
  "Outo eläin aiheutti kenties löytöhetkellä samanlaista epäluuloa kuin nykyhallitus rasvanahkaduunarissa. Siinä meillä on lisko, mato ja käärme samassa ruumiissa, ja suunta on kohti pimeyttä."
  Miten tällainen ä....ö on päässyt hesariin toimittajaksi, vai kelpaako sinne koko pohjamuta?

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!