perjantai 23. elokuuta 2024

Sitä saa, mitä tilaa

Kuten arvoisa lukijani muistaa, sai Venezuelan sosialistinen johtaja Nicolas Maduro presidentinvaalin virallisten tulosten mukaan voiton haastajastaan, mutta yleisen käsityksen mukaan vain väärentämällä äänestystuloksen. Asiaa on protestoitu sekä maailmalla että maan sisällä. 

Asiaa on nyt käsitelty maan ylimmässä oikeuslaitoksessa, jonka päätöksen mukaisesti Maduro on kuin onkin voittanut vaalit. Oman lausuntonsa mukaan Venezuelan Korkein oikeus on nimittäin varmistanut vaalimateriaalit, mutta jätti julkaisematta piiritason erittelyn äänestystuloksista sellaisen kyberhyökkäyksen vuoksi, jota kukaan muu ei ollut havainnut. 

Näyttäisi siis siltä, että Venezuela jatkaa Maduron valitsemalla tiellä kohti yhä syvällisempää sosialismia, joka lienee yksi maailmanhistorian tehokkaimmista poliittisista järjestelmistä kokoamaan valtakunnan varallisuutta harvojen käsiin. Siis käytännössä maan johtajalle ja hänen lähipiirilleen.

Tämä on tietenkin harmi venezuelalaisille, mutta toki heilläkin olisi peiliin katsomisen paikka. Nousihan Maduro presidentiksi kansan tuella - ilmeisesti rehellisissä vaaleissa - vuonna 2013 lupaamalla jatkaa edeltäjänsä sosialistista politiikkaa. 

Eikä sellaisesta ole koskaan seurannut millekään maalle mitään hyvää. Ei sen enempää Venezuelassa, Kuubassa kuin Neuvostoliitossakaan, joten venezuelalaiset voivat lohduttautua sillä, että nyt he ovat saaneet juuri sitä, mitä ovat tilanneetkin. Sosialistisen diktaattorin.

Tämä olisi hyvä muistaa myös Suomessa, vaikka meillä sosialistit ovatkin kunnioittaneet demokratiaa vuoden 1918 vallankumousyrityksensä jälkeen. Toivottavasti näin on myös jatkossa, vaikka sosialismi aatteena saakin tasaisin välein uusia muotoja - viimeisimpänä versiona rasistis-sovinistisen wokeltamisen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Sananvapauden itsesensuurin perustelut, käytännöt ja seuraukset
Maailmanpolitiikan pilkkeitä
Mistä 274 000 euron keinu ja Ylen monimuotoisuuspuuhat kertovat?

26 kommenttia:

  1. Täällä keskitytään olemattomaan natsiongelmaan, vaikka maan suurimpiin kuuluneen puolueen edeltäjät yrittivät maanpetosta. Sossut ja viherkomukat ovat samaa kulttuurimarksilaista paskaa erilaisessa paketissa. Molemmat haluavat ryöstää ihmisten omaisuuden valtiolle ja perustaa kontrolliyhteiskunnan, missä ovat jo pitkälti onnistuneet. Verotuksella viedään ihmisten tulot ja median avulla luodaan sallittu kieli, jossa luonnolliset sukupuolet hävitetään ja sananvapaus romutetaan epämääräisellä käsitteellä 'vastuullisuus'. Ekiitti nauraa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eli suunnitelma etenee hyvää vauhtia.

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovirtaniemi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko/

      Poista
  2. Idealistien vahvuus ja samalla suurin heikkous on realismin puute.

    VastaaPoista
  3. Erilaiset asiat tahtovat kasautua, se on ilmeisesti luonnonlaki. Eipä taida maailmasta löytyä sellaista talousjärjestelmää jossa omaisuudet tai ainakin omaisuuksien hallinta ei kasautuisi harvojen käsiin. Ei ainakaan toimivaa sellaista.

    Kaiken maailman hienot ideologiset teoriat ja niiden kokeilut käytännössä ovat aina johtaneet siihen että lopulta valta ja omaisuudet päätyvät pienen piirin hallintaan, tai kaikki on lopulta hajonnut omaan mahdottomuuteensa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuossa esitellään eräs talousjärjestelmä, joka vaikutti toimivan, kunnes se kaadettiin ulkopuolisten toimesta liian hyvänä.

      https://odysee.com/@injektiopiikki:c/Eurooppa-Viimeinen-taistelu---Osa-3:8

      Poista
    2. Näinhän se on että kaikissa systeemeissä joku rikastuu. Erot tulevat siitä paljonko niille muille jää. Ja onko sinne rikkaiden tai ainakin hyvin toimeentulevien joukkoon mahdollista päästä ja miten. Eli onko kiertoa. Toistaiseksi on useilla käytännön ihmiskokeilla todettu että sosialismissa ja kommunismissa sekä ultrakapitalismissa ei niille muille jää juurikaan mitään. Markkinataloudessa yleensä jää muillekin leivän päälle muutakin kuin ylähuuli ja on mahdollista joissakin olosuhteissa nousta varsin köyhästä edes kohtuulliseen elintasoon ja joskus jopa varakkaaksi. Eipä sekään mikään onnela ole, mutta toistaiseksi paras mitä on keksitty. Eli jonkin sortin demokratia hallintomallina ja markkinatalous talousmallina, niin yleensä kansalla menee edes kohtuullisesti. Ja kuten sanottu, eivät nekään ole vikoja vailla, mutta empiirisesti parasta mitä olemme keksineet. Enkä itse suostu kokeilemaan kenenkään muita keksintöjä taas uudessa ihmiskokeessa, jos joku luulee paremman keksineen. Liian paljon ruumita on se yleisin tulos siitä. Eli olen tässä suhteessa ultrakonservatiivi.

      Torvald

      Poista
  4. Sosialismin uutena muotona on tällä hetkellä mm Elokapina- liike, jota aika monet pitävät jonkinlaisena harmittomana nuorten pelleliikehdintänä. Tosiasiassa sen johtajat julistavat täysin kommunistista ajattelua, jossa tavoitteena on kapitalistisen yhteiskuntajärjestyksen kaataminen. Tilalle perustettaisiin "neuvostoja", ja siinä yhteydessä ei voitaisi kuulemma välttää kuolonuhreja.
    Ihmiset luulevat, että kysymys olisi vain luonnonsuojelusta, mutta taustalla on siis puhtaasti kommunistinen tavoiteasettelu. Valtamedia tietysti nykyiseen vihervasemmistolaiseen tapaansa pimittää asian parhaansa mukaa, ja pyrkii antamaan Ekokapinasta hyvin myönteisen kuvan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katselin netistä Elokapinan "sisarliikkeiden" touhuja muualta maailmasta; nuoret naiset olivat yliedustettuina ja meininki täysin pähkähullua. On todella vaikea ymmärtää, miksi ei laiteta kova kovaa vastaan kun ei voi olla mikään ihmisoikeus haitata kanssaihmisten elämää. Poliiseillakin olisi taatusti parempaakin tekemistä kuin kannella näitä tyhjäntoimittajia pois ajotieltä ja kun selkänsä kääntävät, ovat taas siellä. Lakiin täytyy saada muutos, että vesitykkejä voidaan käyttää muutenkin kuin vain tulipalojen sammuttamiseen. Siisti ja tehokas konsti!

      .

      Poista
    2. Tuossa liikkeen perustajan omat näkemykset liikkeensä tavoitteista.

      https://ilmastotiede.wordpress.com/2019/03/28/extinction-rebellion-ilmastotempauksissa-ei-ole-kyse-ilmastosta/

      Poista
    3. Juuri noin, takana ovat planeettamme ylimmät globalistiroistot kuten Rockefellerit & co.

      Poista
  5. IS tänään

    Harley-Davidson ilmoittaa lopettavansa kaikki moni­muotoisuus­projektit – vetäytyy myös Pridesta

    Yritys kertoo keskittyvänsä jatkossa yksinomaan moottoripyörä­bisneksensä kasvattamiseen.

    https://www.is.fi/autot/art-2000010649581.html

    Artikkelista poimittua

    Legendaarinen moottoripyöräbrändi Harley-Davidson ilmoittaa lopettaneensa käynnissä olleet lukuisat monimuotoisuus- ja yhdenvertaisuusprojektinsa sekä vetäytyvänsä muun muassa erilaisten ihmisoikeus- ja tasa-arvoliikkeiden tukemisesta sekä LGBTQ+ ja Pride -festivaaleilta.

    – Peruutamme erilaisia ​​projekteja ja perumme aloittamiamme yhteistyö­sopimuksia ja palaamme perusasioihin, Harley-Davidson ilmoittaa tuoreessa lehdistötiedotteessaan.
    ...
    ...
    Yhdysvaltalaismedioiden mukaan yksi Harley-Davidsonin hankkeista on ollut yrityksen valkoisten miestyöntekijöiden pakollinen monimuotoisuus- eli ns. DEI-koulutus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Iso peukku tällaiselle liiketoimintarohkeudelle. Koska ihminen on lajityypillisesti, lähtökohtaisesti ja olemuksellisesti sosiaalinen laumaolento, erityisesti erilaisten yhteisöjen -- siis organisaatioiden, kaiken institutionalisoituneen toiminnan jossa normatiivisella ajattelulla on vahva rooli järjestäytymisen toteuttamisessa -- on vaikeaa säilyttää tervjärkisyytensä ja taistella ajassa vallitsevia normatiivisia hullutuksia vastaan.

      Toivottavasti pioneeritoiminta saa seuraajia ja kantaa hedelemää enemmän kuin saa kaksin verroin tuohtuneempaa ja äkäisempää vihapuhetta vastaansa. On odotettavissa myös että valtavirran mukana "keskustelun" aallonharjalla ajelehtiva varovaisten konformistien joukko kasvaa.

      Mutta sympatiat Harley-Davidson ratkaisustaan saa. Toivottavasti myös muiden elämänpiirien -- vähemmän edeltäkäsin leimautuneiden -- keskuudessa löytyy samanlaisia hulluudesta irtisanoutuvia yhteisöjä.

      Poista
    2. Eli toteutuu tuo "Go Woke, Go Broke" hienosti.
      Ihmetellä täytyy, kuinka monet yritykset tuohon hullutukseen lähtivät mukaan.
      Ehkäpä valistus on tehnyt tehtävänsä, ja silmät avautuvat tuohon touhuun.

      https://odysee.com/@redicetv:1/diversity-is-a-weapon-against-white-people:2

      Poista
    3. Ei Harrikka ole ensimmäinen firma, joka on näyttänyt kämmentä wökeltelijöille.
      Ensin sen teki Anheuser-Busch reaktiona Bud Light -oluen wökeltämisen aiheuttamiin asiaksprotesteihin:

      https://en.wikipedia.org/wiki/Bud_Light_boycott

      John Deere seurasi perässä:

      https://www.prweek.com/article/1881387/john-deere-pulls-back-dei-support-conservative-influencer-accuses-going-woke

      MItä yhteistä näillä kolmella tuotemerkillä on?
      Ne ovat leimallisesti Miesten tuotteita.
      Eivät yliopistotyttöjen.

      Wökeltäminen loppuu siihen paikkaan kun miehet sanovat tytöille, että nyt se loppuu.

      Poista
  6. Niin mutta kun Venezuela, Nigaragua ja Kuuba ei halua olla USA:n alusmaita niinkuin suomi. Mitä vaihtoehtoa heille jää?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos, niin kuin sinä väität, olemme USA:n alusmaa, niin mitä haittaa siitä on meille ollut? Me OLIMME Venäjän alusmaa aina 90-luvn alkuun saakka ja vähän pidemmällekin, ja siitä oli meille todellista haittaa mädäntyneenä moraalina ja taloudellisina tappioina jne.. Siitä ei ole epäselvää.

      Thorvald

      Poista
  7. Varallisuus kyllä ihan normaalisti kasaantuu sinne rikkaimpien taskuihin, myös Suomessa.
    Tilastokeskus kertoi pari vuotta sitten että Suomen rikkain 10 % omistaa 49,7 % kaikesta varallisuudesta, nousua 10 vuodessa 10 %.
    Vuosia sitten amerikkalainen sijoittaja Warren Buffett ihmetteli julkisesti, että miksi hänen vero % on pienempi kuin hänen sihteerinsä, hän kun omistaa joitain miljardeja enemmän.
    Mies taitaa yhä olla maailman 10 rikkaimman joukossa.
    Jonkun Elon Muskin vero % oli 2014-2018 huikeat 3,27 % (T&T)
    Suomessa kierrettiin veroja 2023 noi 5 600 000 000 € (Aamulehti)
    Ei kai vain kukaan luule että summa tulee jonkin kebabin/pizzan myynnistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mitä tarkoitat verojen kiertämisellä? jos he ovat jättäneet heidän maksettavakseen kuuluvia veroja maksamatta, niin he ovat varmaankin joutuneet oikeuteen rikoksesta? verorikokset ovat täällä koviten rangaistuja ja tiukiten valvottuja verrattuna muihin rikoksiin. Jos heitä ei ole haastettu oikeuteen, niin he ovat ilmeisesti toimineet ihan meidän verolakiemme mukaan, ja se on täysin laillista. Ei lakien noudattaminen ole rikollista. Eli mikä summa tuo vihervasemmiston äänenkannattajan julkaisema 5,6 miljardia euroa oikein on? jokin kuviteltu summa joka vihervassari toimittaja haluaisi joidenkin maksavan?

      Minusta meidän verolaeissamme on paljonkin korjaamista, mutta jos niiden nykyisten mukaan toimii ja katsoo vähän rahojensa perään ettei maksa ihan turhaan enempää kuin on pakko, niin se ei ole veronkiertoa. Se on lakien noudattamista. Jos halutaan jotain muutosta siihen paljonko ja mistä kukin veroja maksaa, niin siitä sitten muuttamaan lakeja. Voi olla ettei kaikki ole samaa mieltä niistä muutoksista, joten demokratia ratkaisee, eli enemmistön mielipide.

      Poista
    2. Suurin osa siitä käsittääkseni kertyy, kahdesta laista jotka tehtiin Sipilän hallituksen aikana. Lakeja vastusti Poliisi ja Verottaja juuri niiden tarjoaman veronkierto mahdollisuuden takia.
      Ykkönen oli laki ulkomaisista hallintarekistereistä, jotka mahdollistivat Suomalais sijoittajille
      anonyymin osakesijoituksen ulkomaille. Vaikka osakkeet ovat Helsingin pörssissä.
      Tadaa, ei osinkoveroa.
      Oli mm v 2022 osingt n 12 miljardia € josta verottaja sai n 450 miljoonaa €, eli veronkierto 2000-2500 miljoonaa €.
      Toinen oli holdinyhtiö laki, viime vuonna Valtionvarainministeriön arvio kyseisen lain kautta kierretyistä veroista 1320 miljoonaa €. En tiedä miten se tapahtuu tarkalleen.
      Mutta siihen aina välillä viitataan joissain kirjoituksissa.

      Poista
    3. Lisäys edelliseen. Tässä lähialueella on ollut tänä vuonna kähinää paikallisen
      energiayhtiön ympärillä, epäselvien omistusten ym. suhteen.
      Paikallislehti antoi jonkin asiantuntian perehtyä yhtiön julkisiin asiakirjoihin. Taustalla löytyi holdingyhtiöitä joista ei saanut oikein asiantuntijakaan selvää, lisäksi näytti siltä että veronkiertoa oli tapahtunut, mutta näistä ei selvinnyt miten se oli toteutettu.

      Poista
    4. Ano klo 20.35: Oikein hyvä kommentti. Jokaisen kannattaisi laittaa talteen nuo antamasi luvut.
      Että sellaisia kansanpetturi-, vai sanoisiko kansanvihollis-poliitikkoja meillä on vallankahvassa, hallituksessa toisensa perään.
      Muistamisen arvoinen on Ano klo 21.00:nkin antamama kommentti.

      Poliitikoista puheenollen kannattaa muistaa seuraava anekdootti:
      Mistä tietää, että poliitikko valehtelee?
      Kun hänen huulensa liikkuvat!

      Poista
    5. Eihän se mitään veronkiertoa ole jos se on laillista. Se että laki on tyhmä ja aiheuttaa tappioita yhteiskunnalle on aivan toinen juttu. Veronkierto on määritelmällisesti laitonta toimintaa. Jos verovelvollinen toimii lain puitteissa omaisuutensa kanssa, se EI OLE VERONKIERTOA. Toistan, ei ole. Meillä oli neljä vuotta vasemmistohallitus, kas kun he eivät laittaneet lakeja kuntoon jos/kun niissä on valuvikoja. Olen kyllä samaa mieltä että verolaeissa on pahoja vikoja monessakin kohtaa, jotka ottavat minua pattiin, mutta ei niiden vikojen hyödyntäminen mitään veronkiertoa ole. Fiksuahan se on heille, joilla siihen on mahdollisuus. En minäkään antaisi nyky-yhteiskunnalle senttiäkään enempää kuin on pakko, koska ne humputtelisivat sen kuitenkin johonkin täysin hyödyttömään ja jopa haitalliseen.

      Poista
    6. Miksi VM sitten pitää sitä VERONKIERTONA ?

      Poista
  8. Ihmeelliistä,että voi demokratiassa äänestää diktatuurin valtaan. Mutta ei voi peruuttaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No kun kommunistidiktatuureissa ei voi peruuttaa.

      Poista
  9. No kun se demokratia lakkaa olemasta sillä hetkellä kun päästää totalitaristit valtaan. Totalitarismista demokratiaan päästään vain väkivallan kautta. Toiseen suuntaan voidaan mennä rauhanomaisesti jos hallintoalamaiset ovat lampaita eivätkä ymmärrä mitä tekevät. Suomessa uskomatonta kyllä, median toitotuksesta huolimatta, on vain yksi taho jonka valtaan päästämisellä siirtyisimme totalitarismiin ja uudelleenkoulutusleirien maailmaan ja se on vihervasemmisto. He jakavat ihmisiä niin innokkaasti meihin ja heihin ja ovat valmiita tuhoamaan heihin kuulumattomien elämän, työn, ihmissuhteet jne. niin pitkälle kuin vain pystyvät, että jos vain voisivat, lähettäisivät kyllä porukkaa gulakeille jos valtaan pääsisivät.

    Thorvald

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!