keskiviikko 7. elokuuta 2024

Liikahduksia järjettömässä sodassa

Venäjä on viimeisten kuukausien aikana ottanut aloitteen Ukrainan sodassa ja edennyt jonkin verran Harkovan suunnalla. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että tilanne on jälleen muuttumassa. 

Ensinnäkin Ukraina on tuhonnut tehokkaasti venäläisten sotatoimia tukevaa infrastruktuuria yhä syvemmällä sen maaperää. Viimeisin isku tapahtui öljyjalostamoon sosiaalisen Visegrád 24 sosiaalisen median uutissivuston mukaan Komin tasavallassa, yli 2 000 kilometrin päässä Ukrainasta. 

Kenraali ja europarlamentaarikko Pekka Toverin mukaan tämä tarkoittaa sitä, että Venäjän ilmapuolustus olisi "vaikeuksissa". Samaan viittaa myös se, että viime päivinä Ukraina on onnistunut tuhoamaan venäläisiä sotilaslentokoneita suoraan lentokentälle.

Eikä venäläisten joukoissa taida herättää suurta riemastusta sekään, että Ukraina on lopultakin saanut käyttöönsä amerikkalaisia F16-hävittäjiä, vaikka niiden mahdollinen vaikutus tapahtumiin jääkin nähtäväksi. Ja on joka tapauksessa rajallinen USA:n asettamien käyttörajoitusten takia.

Lisäksi Ukrainasta hyökättiin Venäjän rajan yli - toisen maailmansodan ehkä ratkaisevimmasta taistelusta tunnettuun - Kurskiin. Se pakottaa hyökkääjää siirtämään joukkojaan omalle puolelleen rajaa, minkä voi olettaa helpottavan Ukrainan puolustautumista Harkovan suunnalla. 

Edelleen sosiaalisen median tietojen mukaan Ukrainan tykistö on tuhonnut useita panssaroitujen ajoneuvojen saattueita, jotka ovat olleet matkalla vahvistamaan Venäjän joukkojen Kurskin aluetta. Toisaalta Venäjä on saanut valmiiksi uuden rautatieyhteyden Rostovista miehitettyyn Mariupolin kaupunkiin, mikä helpottaa sen armeijan huoltoa.

Nähtäväksi siis jää, miten Ukrainan tapahtumat etenevät jatkossa. Jatkuuko ensimmäisen maailmansodan kaltainen kulutussota, vai syntyykö rintamille lopulta repeämiä, joista seuraa suurempia muutoksia. Selvää on vain se, että tämän Putinin järjettömyydessään aloittaman Putinin sotaretken seurauksena kuolee joukoittain ihmisiä myös tulevina päivinä ja kuukausina. 

16 kommenttia:

  1. Venäjällä ollaan oltu kovin närkästyneitä, ei Venäjän maaperälle saa iskeä.

    VastaaPoista
  2. Putinin toimet ovat suoraan stalinin pelikirjasta: Jos aloitetaan vaikka Malaysia Airlinesin lento 17. stalin ammutti alas matkustajakone Kalevan vuonna 1940 välirauhan aikana, niin putin täräytti Malesian koneen alas (syy??).
    Salamurhia ympäri maailmaa ja parhaimmat kaverit putoilevat ikkunasta. Trotski taisi saada kirveestä, putin, hienostuneesti, kalsarimyrkytyksiä yms.
    Kuten Toveri kertoo: "– Jos katsoo tätä päivää, mitä Venäjä on tehnyt viimeiset 10 vuotta – räjäyttänyt asevarastot Tsekin tasavallassa ja Bulgariassa, tehnyt melkein 20 salamurhaa- tai salamurhayritystä, gps-häirintää, katkonut merenalaisia kaapeleita, kyberhyökkäyksiä, informaatio-operaatioita, korruptiota, alueloukkauksia, ja nyt mittava sabotaasikampanja. "
    Janakkalan matkapuhelinmasto sopisi pirtaan mainiosti.
    Toisen maailmansodan jälkimainingeissa stalin mukautti Itä-Euroopan mieleisekseen, kommunistiseksi paratiisiksi.
    Esimerkiksi Puolassa, ns. Lublinin halllituksen neuvottelijat katosivat Moskovassa vuodeksi, kunnes sitten ilmaantuivat näytösoikeudenkäyntiin, kidutusten jälkeen ja tunnustivat syyllistyneensä vakoiluun yms.
    Loppuelämä olikin sitten reipasta leirielämää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin, mikähän on tuon koko kriisin aiheuttanut?

      https://rumble.com/embed/v4vqt9h/

      Poista
  3. Muuten "mukavaa," mutta jos Venäjä jää häviölle niin ydinaseet astuu kuvaan. Tahtoo tuo inhorealismi unehtua teiltä tovereilta ja Toverin kaltaisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei astu. Putin on aivan tarkoituksella maalannut itsestään kuvaa hulluna joka voisi käyttää ydinaseita hämätäkseen kaltaisiasi yksinkertaisia sieluja. Aivan tunnettu kikka kakkonen kun halutaan vaikuttaa vastapuoleen. Mafiakin tekee vastaavaa maineenhallintaa uhrejaan kohtaan. Venäläiset rakastavat sen verran äiti-venäjää, että eivät suurin surminkaan halua siitä lasitasankoa. Eli ihan turhaa huutelua sieltä Dzherzinskin kadulta.

      Poista
    2. Ei realisoidu siitä, että venäläiset häntä koipien välissä palaavat takaisin kotikonnuille. Kyllä Putinkin tämän tajuaa sillä riskit olisivat hänelle liian suuret ydinaseen käytöstä.
      Saksassa vaan on niin hölmö kansleri, että antaa pelotella itseään.

      Poista
    3. Se Saksan kansleri on ihan koko ikänsä ollut kommunisti ja itäpuolen aisankannattaja. Oli harvoja lansi-saksalaisia jolla oli pääsy DDR:n johtajan Erich Honeckerin puheille, ollut aina ultimaalinen NATO:n vastustaja jne. Ja sama hännystely Putinin suuntaan jatkuu vielä nykyäänkin vaikka Neuvostoliitto ja idän kommunistivaltiot kaatuivat jo aikaa sitten. Samaahan sekä Saksassa että meillä tekevät vasemmistolaiset edelleen. Saksassa vasemmistoterroristit sabotoivat tällä viikolla Bundesbanhnin junia ja ratoja koska "niillä kuljetetaan sotamateriaalia". Meillä vasemmisto vastustaa venäläisiin kohdistuvia turvallisuustoimia apinan raivolla joka asiassa. Kaikki mitä meillä tehdään oman turvallisuuden eteen on vasemmiston ja median mukaan väärin. Ja Putin kiittää.

      Poista
    4. Scholtz oli nuorempana taistolaisiin rinnastettava nuorsosialisti. Mistä tieto, että olisi päässyt Honeckerin puheille? Liittohamsterilla on välillisesti tunnolla tuhansien ukrainalaisten henki, koska on jarruttanut Saksan aseapua.

      Poista
    5. Mm. tuolta löytyy. Krenzin kaveri, ei siis Honeckerin. Krenz oli Honeckerin seuraaja, joten periaatteessa väite oli oikea, nimi väärä.

      https://www.politico.eu/article/vladimir-putin-secret-weapon-germany-olaf-scholz/

      Poista
    6. Kävi kaksi kertaa Egon Krenzin puheilla. Mitä mahtoivat haastella, ja oliko Krenz silloin jo Honen tilalla? Mulle se ja sama.

      Poista
    7. Muilla BRD:n poliitikoilla ei olllut mitään asiaa DDR:n johdon puheille, joten kyllä sillä että käy siellä vähän väliä on merkitystä ja paljon. Sinä et ymmärrä etkä halua ymmärtää kontekstiä.

      Poista
  4. Ukrainahan tuhosi vähän aikaa sitten Venäläisen sukellusveneen Sevastopolissa. Siitä ei ole ollut sen kummemmin juttua, vaikka sehän on miljardiluokan menetys Venäjälle. Samoin ihmetyttää, missä on Venäjän asevoimien komentaja Gerasimov? Ei ole ukosta kuulunut juuri mitään sitten tammikuun, jolloin epäiltiin, että se kuoli Krimin silloisissa pommituksissa tai ainakin haavoittui vakavasti. Venäjä ei ilmeisesti pysty tätä myöntämään. Kohta ilmoitetaan, että kuoli mahdollisesti sydänkohtaukseen tai putosi ikkunasta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Daily Mailin uutisen mukaan Gerasimov on pelissä:

      , it has been revealed by Russia's chief of the general staff General Valery Gerasimov that 1,000 troops of the Armed Forces of Ukraine went on the offensive to seize a section of territory in the Sudzhinsky district of Kursk.

      Poista
  5. Niin, valitettavasti siellä kuolee paljon ihmisiäkin, venäläisistä ei niin lukua, ei ne välitä itsekkään, että kuinka monta musikkaa kuolee.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!