torstai 12. syyskuuta 2024

Arabian- ja somalinkieliset uutiset

Näin kotimatkalla huomasin, että tämä päivä toi mukanaan kaksi Yle-uutista, joita en voi olla kommentomatta, vaikka aamulla kirjoitinkin jo yhden tekstin

Yle-uutisista ensimmäinen nimittäin kertoi, että omalla verollaan toimivan mediamme rahoitukseen on saatu parlamentaarinen sopu. Vain Harry Harkimo (liik) on jäämässä siitä ulos katsottuaan, että leikkaukset ovat riittämättömät.

Toisena Yle-uutisena Yle ilmoitti itse, että se aikoo jatkossa käyttää suomalaisilta kerättyjä verovaroja arabian- ja somaliankielisiin uutislähetyksiin. Nähtäväksi jää, millä tavalla ne edistävät kielitaidottomien maahanmuuttajien integroitumista uuden kotimaansa suomen- ja ruotsinkieliseen ympäristöön. Ja sensuroimattomia sosiaalisia medioita seuraamalla havaita, mitä veroja maksavat kansalaiset ajattelevat asiasta.

JK kello 21.20. Kansanedustaja Sanna Antikainen (ps) näkee tämän asian kutakuinkin samalla tavalla kuin minäkin. Eli vaikka on totta, että arabian- tai somalikieliset uutiset voivat lisätä tietoa suomalaisesta yhteiskunnasta - mikä sinänsä on positiivista - ne samalla heikentävät näitä kieliä puhuvien ihmisten motivaatiota opiskella Suomen virallisia kieliä. Ja lopputuloksena on pahimmillaan jopa entistä tiukempi eristäytyminen muusta yhteiskunnasta.

24 kommenttia:

  1. Eräs tarkoitus on yksinkertaisesti vain nöyryyttää. Rahvashan _on_ sitä varten, että sen naamaa hierotaan paskaan. Niin vain kuuluu tehdä.
    Toinen tarkoitus lienee luoda "kivaa duunia" parille kaverille. Seuratkaamme näiden uutistoimitusten henkilöstömäärän kehitystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yleh'eeen viestii h'alempien ph'alkkaluokkien ph'akkoverotetuille uuttis'lähhetykses "Salaamm, lälälälää lällällääth ähäkutt'ii hähähähää" Läpsyt palkitaan omilla kaverit häärii-yhteiskunta elättää ohjelmahäsöillään. Tieten tahtoen muukalaisyle sementoi matutusagendansa samalla kansan enemmistölle vittuillen. Sairasta yle, kanna kans vastuu seurauksista

      Poista
    2. Jospa palkkaisivat Lloyd Libison? On osallistunut DEI-koulutukseenkin, siis pätevä ilman muuta. Taitaa vaan osata paremmin suomea kuin jotakin arabiaa tms, on kaiketi hyvin kotoutunut eikä ehkä symppaa viherasemmiston ideologiaa, joka lienee vaatimus toimittajalle Ylessä.

      Poista
    3. Libisonin muutto persuihin olis hottia kamaa. Miten viherrkpvassarit käsittelis propagandassaan "rassisti"puolueen uutta "mustaa" jäsentä. Oikeasti Lloydit ja kumppanit voi lopulta viheltää pelin poikki ja edesauttaa wanhojen parempien aikojen paluuta

      Poista
  2. Oi tätä onnen ja ilon päivää. Vihdoin pääsemme näkemään todellisia uutisia. Ehkä siellä näytetään jopa kuinka vääräuskoisten kaula katkaistaan. kivitykset päälle kuinka se oikein tehdään, myös halal teurastukset voisi lisätä opetusosioon kuin myös kenkien oikeaoppinen nuolettaminen. Eipä voi moittia. Oikeaan suuntaan ollaan menossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Loppukevennyksenä vaaleiden neitsyiden joukkoraiskaaminen.

      Poista
  3. Kyllä tämä maa on mennyt sekaisin!

    Nämä musulmaaniuutiset kun kerran ilmestyvät televisioon, niin ikinä niitä ei poisteta. Tämä toteutui jo noilla venäjänkielisillä Novosti (ven. novosti = 'uutiset)' lähetyksillä.

    Koska monikultuuuri ja kumbaijaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle on mennyt sekaisin. Pillupäiväkirjojen ja omin voimin tehtyjen murharoskasarjojen lisäksi täytyy Ylen ärsyttää suomalaista veronmaksajaa haaskaamalla rahaa kaikkein turhimpaan kuviteltavissa olevaan.
      Viimeinenkin järki on lähtenyt Ylestä.
      Mieleen tulee Reporadion kommunistisaastan pakkosyöttö.

      Poista
    2. Sinne jäävät ikuisesti ,poistaminen tai edes sen ehdottaminen olisi vihamielistä ja rasismia !

      Poista
  4. Ylehän kosti perussuomalaisille heti, koska heiltä vietiin muutama miljoona niistä hääpäivämatkailuista jne. Näillä säästöillä ei ole mitään merkitystä Ylen todellisiin kuluihin. Muslimiuutiset ovat piruilua viherkommaritoimittajilta, koska hallituksella ei ollut kykyä ja tahtoa ottaa Ylestä kraivelista kiinni. Onko Yle niin mahtava, että sitä pelkäävät myös perussuomalaiset?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäisi muistaa, että ei sielläkään PS yksin päätä. Pahempi vaihtoehto olisi kai ollut sitten se, että ei tehdä mitään. Tämä on demokratiaa, kai...

      Poista
  5. Tämä päätös on keskisormen heilutusta suomalaisille tiukassa taloudellisessa tilanteessa, jossa tulisi säästää ja lopettaa turhat menoerät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä! Ja odottakaahan vaan kun ammattiyhdistysliike pääsee kohta taas vauhtiin surkeassa palkkakuopassa olevien johtajiensa villitsemänä!

      Poista
  6. IL tänään

    Ampumavälikohtaus ostoskeskuksessa – Silminnäkijä: ”Uhri oli selvästi valittu”
    Poliisi on ottanut kiinni Vantaalla ampumisesta epäillyn.

    https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/0e9b7932-824e-4c74-a9b7-c7e5922e1cc1

    Artikkelista poimittua

    Silminnäkijän mukaan epäilty ampuja tuli pizzerian eteen autolla, astui ulos autosta ja huusi jotakin ja alkoi ampumaan. Pizzerian työntekijät ja uhri olivat silloin liiketilojen ulkopuolella.

    Silminnäkijä kertoo, että näytti siltä kuin uhri olisi selvästi valittu, eikä epäilty ammuskellut ympäriinsä.

    Ampuja seurasi sisälle paennutta uhria ja ampui vielä laukauksen tai kaksi. Tämän jälkeen hän käveli autoonsa ja ajoi rauhassa pois paikalta.

    Poliisin mukaan epäilty tavoitettiin Helsingin Pirkkolasta, missä poliisi otti hänet kiinni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos tiedosta. Kuulostaa Ruotsilta.

      Poista
    2. Tampereella ammuttiin juuri nainen pääkadulle. Viisi laukausta ja makaa verilammikossa, eiköhän se ole henki pois. Tuo pizzerian ampuja ja ilmeisesti uhrikin on matuja. Oli huutanut uhrille ja muille työntekijöille omalla kielellään ennen tulenavausta.

      Poista
    3. Uhri oli ilmeisesti novelli.

      Poista
  7. Kun ylellä on turvallinen tila ohjeistus koko talossa, niin onko niitä muslimi uutisia lukemassa kaapuun puettu nainen? Jota valvoo esim imaami? Että kaikki menee, kuten Koraani määrää? No joo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Husulle ja Al Taeelle sopivia hommia. Husuhan on jo Ylellä ollutkin.

      Poista
  8. Tähän globaalikommarit tähtäsivät, kun luovuttiin tv-lupamaksuista. Nyt tulisi lupien joukkoirtisanominen. Väestönvaihtoa tämäkin paska edistää. Kohta ei enää puhuta kotouttamisesta vaan sharialainsäädännöstä.

    VastaaPoista
  9. Tänään Ylen toimitusjohtaja ylioppilas Merja Ylä-Anttila oli kokoomuksen Marttisen kanssa A-studiossa keskustelemassa Ylen rahoituksen leikkaamisesta. Näki oikein selvästi, että ylioppilaalla oli vaikeuksia pidätellä nauruaan, niin naurettavia nämä leikkaukset todellisuudessa olivat. Käytännössä leikkaukset eivät aiheuta mitään muutosta Ylen toiminnassa. Avoimuudesta puhuttiin, että Ylen pitäisi avata tiedot, mihin veronmaksajien rahoja käytetään. Siinä oli taas se sana, pitäisi. Tuskin avaavat sen kummemmin kuin ennenkään. Viherkommaritoimittajista ei ollut mitään puhetta, joten hekin voivat jatkaa entiseen malliin perussuomalaisten syyllistämistä rasismiin ja kaikkeen muuhunkin epäsopivaan. Niin ja muslimiuutiset olivat ihan sattuma, että niistä ilmoitettiin tänään.

    VastaaPoista
  10. Ylen tulee lähettää uusintasarjana 1970-luvun ohjelma "Näin naapurissa". Monet kuuntelivat kuin iltahartautta ikään. Suuri oli sitten ihmetys, kun itsekin neukkulaiset myönsivät glasnostin aikaan, ettei se niin auvoista ollutkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskovaisissa ja kommunisteissa on se ero, että uskova uskoo vaikka ei näe, mutta kommunisti ei usko vaikka näkee. Niin paljon kun meiltäkin tehtiin takavuosina matkoja entiseen Neuvostoliittoon, niin sieltä tultiin takaisin yhtä sokeina. Yle lisäsi vettä myllyyn propagandallaan ja pienikin kritiikin ilmaisu oli paheksuttavaa neuvostovastaisuutta, johon nykyään voi rinnastaa vouhotuksen rasismista.

      Poista
  11. Eroa Ylä-Anttila, et ole henkisesti kenenkään -ylä, vaan alapuolella.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!