keskiviikko 28. elokuuta 2024

Ruotsalaiset rikolliskasvattamot ja Lassilan ampuminen

Kuten kaikki vähänkään länsinaapurin tapahtumia seuranneet tietävät, on Ruotsi melkoisen sekaisin pitkään harjoitetun maahanmuuttopolitiikkansa seurauksena. Siitä antoi viimeisimmän todistuksen Helsingin sanomat, jonka - tai oikeammin naapurimaan poliisin tuoreen raportin - mukaan rikolliset pyörittävät siellä lasten- ja nuortenkoteja.

Länsinaapurimme poliisin mukaan "sijoitamme lapset ympäristöön, joka saa heidät todennäköisesti huonompaan kuntoon kuin ennen sijoitusta... Tämä on erittäin vakavaa".

Näiden lastenkotien henkilökuntaa palkataan jengirikollisten piiristä ja niiden asukkeja värvätään mukaan vakaviin rikoksiin. Lisäksi ainakin yhtä tällaista kotia on käytetty aseiden ja huumeiden säilytyspaikkana. Samalla kodit ovat bisnestä, koska ruotsalaisten veronmaksajien lastenkodeille antama taloudellinen tuki menee rikollisten taskuun.

Nähtäväksi jää, miten ruotsalainen yhteiskunta selvittää nyt ilmenneen ongelman. Vai jääkö se lopulta selvittämättä. 

* * * 

Tosin ei Suomellakaan ole varaa röyhistellä rintaansa. Näin voisi päätellä esimerkiksi siitä, että Helsingin Lassilassa pari päivää sitten havaitun ampumisen taustalla oli joukko murhaa yrittäviä ulkomaalaisia. 

Poliisi ei ole tarkentanut minkämaalaisista ampujista on kyse. Eikä myöskään sitä, kuuluvatko he johonkin jengiin. 

Tästä huolimatta tämäkin tapaus on syytä panna merkille yhtenä merkkipaaluna Suomen luisumisesta Ruotsin tielle. 

22 kommenttia:

  1. 5-10 vuotta sitten kaikki, jotka ennustelivat mainitunlaisia tapauksia olivat äärioikeistolaisia salaliittoteoreetikkoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja erityisesti äärirasisteja. Äärettömän pahoja ja halveksuttavia ihmisiä. Mutta kuinka se sitten olikaan?

      Poista
    2. 5-10 vuoden päästä kaikki on edelleenkin pääsääntöisesti samalla tavalla. Se käsitehäkki jossa kunkin ajan aikalaiset elävät on niin vahva, ettei mitään merkittävää muutosta tule tapahtumaan. Vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot roimahtavat, mutta romahdusta ei tulla missään vaiheessa edes nimittämään romahdukseksi.

      Emme käytä käsitteitä, joilla meneillään oleva yhteiskuntien sisäinen hajoaminen ja sosiopsyykkinen taantuma tulisi kuvatuksi. Emme puhu esimerkiksi "sosiaalisesta sitovuudesta", "normimoraalista" tai "sosiaalisesta paineesta" -- ilmiöistä jotka vaikuttavat kaiken tietoisen ajattelun pinnan alla ja ovat yhtä vaikeita havaittavaksi kuin on mahdotonta vetää raja "kulttuurin" ja "jengin" väliin. Jostain syystä me vain pakonomaisesti yritämme vetää pelkästään käsitteellisiä -- yleiskäsitteellisiä -- rajoja, vaikka juuri yliyleistävillä yleiskäsitteillä ajatteluun syntyvä näennäinen "selvyys" ennemminkin noituu vähäisenkin ymmärryksemme kuin avaa silmiä näkemään millainen kehitys on menossa.

      Emme käytä esimerkiksi sellaisia käsitteitä kuin "teokratia" ja "demokratia", joilla nyt meneillään olevaa yhteiskunnan romahdusta voitaisiin kuvata. Jos käyttäisimme, meidän olisi helpompi ymmärtää, miten perustavanlaatuisista tajunnallisista ankkureista kulttuuriset hylkimisreaktiot nousevat. Yritämme epätoivoisesti puhua esimerkiksi "jengeistä" ikään kuin nämä hajoavan sosiaalisuuden ilmiöt olisivat jotain jolle omassa historiassamme olisi malli. Mutta sille mitä monikulttuuristuvissa hajoavissa yhteisöissä tapahtuu, ei ole missään aiemassa historiassamme mallia.

      "Jengien" muodostumisessa eivät vaikuta mitkään oman kulttuurisen yhteisöllisyytemme laatua edustavat yhteisövoimat. "Jengi" on ihan väärä ksite. Voimme muodostaa sellaisia käsitteitä -- sellainen on myös esimerkiksi eilen puheena ollut "terroristivaltio", joka sosiologian kannalta on käsitteenä samanlainen oksymoroni kuin vaikkapa "pyöreä neliö".

      Niin että HSL -- Helsingin Sanomien Likkennelaitos? -- voi pähkäillä mainoskampanjansa todellisia sisältöjä loputtomiin, koska mitään todellisia sisältöjä ei käytössä olevilla käsitteillä selvitetä. Ja tilanne tulee olemaan vielä vuosikymmeniä sama kuin tänään. Kun jonkin tiedonalan -- kuten nyt sosiologian -- hallinta akatemioista katoaa, mitään todellista ei tule tilalle.



      Poista
    3. Eikö ajattelun puute johda höttökäsitteiden käyttöön? Pitäisi ajatella tarkemmin, mitä sanoo. Selvästi ajateltu on selvästi sanottu.

      Tuo jengirikollisuus-käsitteen käyttö on kyllä ihmeellistä. Ikään kuin katuväkivalta ja-rikollisuus olisi jotenkin lievempää, jos tekijät eivät kuulu jengeihin. Uhrille puolestaan on yksi lysti, ryöstikö, raiskasiko, pahoinpitelikö tai tappoiko hänet jengiläinen vai satunnainen musu.

      Poista
    4. Eurooppalaisella uudella ajalla kehittynyt "kartesiolainen", todellisuutta objektivoiva järkemme kuvaa ja selittää todellisuutta syy-seuraussuhteiden -- päämäärärationaalisuuden -- kautta, ja sovellamme tätä järkeämme tietysti myös selittäessämme ihmisen ja ihmisryhmien käyttäytymistä -- vaikka ihmisen käyttäytyminen on premisseiltään jotain ihan muuta kuin päämäärärationaalista.

      Sosiologiassa puhutaan päämäärärationaalisen ja ekspressiivisen -- "iolmaisullisen" -- käyttäytymisen vastakohtaisuudesta, mutta sekin käsitepari jättää ulkopuolelle yhteisön sosiaalisen sitovuuden, jonka asteikolle väkivaltailmiöt pitäisi sijoittaa. Vasta sosiaalisen sitovuuden asteikko voi kertoa kulttuurisen väkivallan laadusta.

      Olemme harhassa ihan perustavanlaatuisella tavalla kun esimerkiksi koemme, että "murha" on "pahempi" rikos kuin tappo. Itse asiassa yhteisön kannalta juuri hallitsemattoman, arvaamattoman väkivallan määrä on yhteisöllisen eheyden kannalta ratkaiseva.

      Samoin tulkitsemme historiaa väärin -- totaalisen todellisuudentajuttomasti -- kun kuvaamme joukkomittaisia aggressioita päämäärärationaalisuuden raamituksessa. Emme ymmärrä mitään totelitarismin ilmiöistä, jos kuvaamme ne ihan tietynlaisen, omalle kulttuurillemme historiallisesti ominaisen "järjen" puitteistuksissa.

      Esimerkiksi Hannah Arendt järkyttyi oivaltaessaan Eichmannin oikeudenkäyntiä seuratessaan, miten yhteiskunta oli romahtanut kauttaaltaan -- ei vain niiltä osin joita natsihallinto organisaationsa kautta valvoi. Ihan samalla tavalla me kuiytenkin nyt kuvittelemme, ettei "monikulttuurisuus" romauta koko yhteiskuntaamme, vaan sen aiheuttama sosiaalinen häiriö olisi vain "paikallista" ja korjaustoimin "hallittavissa". Niin ei tule käymään, vaan eteen tulee yhteiskuntamme totaalinen romahdus .

      Poista
    5. Halla-aho kirjoitti jo 2000-luvun alussa.

      Poista
  2. Koska väestönvaihtoteoria jyrkästi kielletään, täytyy siinä joitakin aineksia olla, piilossa. Vähintäänkin Kalergi-aate.

    VastaaPoista
  3. Keitähän mahtaa olla viranomaiset, jotka myöntävät lupia tällaisille lastenkodeille...

    VastaaPoista
  4. Milloinhan Ruotsissa tajutaan että maan suurimmat rikolliset ovat siellä(kin) kansan omat vallanpitäjät, eli valtamedia joka säätää moraalikoodiston ja Suomen eduskuntaa vastaava Ruotsin valtiopäivät, joka säätää varsinaiset lait ja asetukset.

    Toistaiseksi Ruotsin ongelmia voi vielä selittää sosiologian lainalaisuuksilla, mutta kohta siellä ollaan siinä tilanteessa että sen kaaoksen ja teurastuksen sekä eläinten tasolle vajoavien ihmisten käyttäytymisen selittämiseen riittää pelkkä etologia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruotsissa niin mediassa kuin valtiopäivillä ja virkakunnassa naiset ovat käyttäneet voimakkaasti valtaa.

      Poista
    2. Luulenpa, ettei naisten äänioikeuden poistamisesta olisi lainkaan haittaa. Eikä kyllä suurimman osan miestenkään.

      Poista
  5. PT-media eilen

    Husbyssä viittä vaille tuplamurha

    https://pt-media.org/2024/08/27/husbyssa-viitta-vaille-tuplamurha/

    Artikkelista poimittua

    Tukholman Husbyssä pärähti viime yönä tulille kunnon peijaiset, mutta kuolemansihti oli huono. Toki kaksi sai vakavia vammoja.

    Tapahtuma on tavallaan erinomainen esimerkki kuvaamaan miten jotkut asiat nyt vain sattuvat pysymään poliisin tietämättömissä. Alueelta kuului joskus puolen yön jälkeen laukausten ääniä ja tästä saatiin poliisiin nimetön soitto.

    Poliisi partioi alueella, mutta ensin ei näkynyt mitään. Pensaat haravoitiin, eikä sieltä löytynyt raatoja tai kuolemaan kontanneita.

    Puoli kahden jälkeen soiteltiin Karoliinisesta sairaalasta, että sairaalan sisäänkäynnin eteen oli tiputettu kaksi haavoittunutta miestä. Toinen oli vakavasti loukkaantunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska meille ei missään opinahjossa opeteta perusasioita vallan ja väkivallan kulttuurisista yhteyksistä ja ilmenemistä, emme tietenkään pysty ymmärtämään ettei "jengien" sisäinen väkivalta tule koskaan loppumaan eikä edes vähenemään -- mutta emme edes pysty ymmärtämään sitä, miksi oman kulttuurimme nekin ihmiset, jotka julkisesti puhuvat ja kokevat itse uskovansa "kaikkien ihmisten pohjimmaiseen samanlaisuuteen ja yhdenvertaisuuteen" tositilanteessa kohdatessaan -- siis nähdessään -- kadulla vieraskulttuurista väkivaltaa, kääntävät päänsä poispäin, sulkevat silmänsä ja unohtavat aktiivisesti koko asian, ja vaikenevat vielä kun heiltä tiedustellaan mitä he näkivät.

      Tuollainen reaktio on vaistomainen, ja se kertoo siitä, että yksilöiden itsesuojelu toimii. Jossain syvällä sisimmässämme aavistamme, että olemme tekemisissä sellaisten asioiden kanssa, joihin emme voi oikeasti vaikuttaa. Mutta nämä täysin vaistonvaraiset reaktiomme eivät toistaiseksi tule tietoisuuteemme sellaisella tavalla, että meillä olisi mahdollisuus ymmärtää että juuri ne ovat merkkejä kulttuurien täydellisestä eriperusteisuudesta, yhteismitattomuudesta ja keskinäisestä sopeutumattomuudesta.

      Tuollaisia tekoja ei sitten lopulta voida kirjata oikein mihinkään tilastoihin. Niitä varten pitäisi oikeasti olla sellainen lokero joka nimettäisiin esimerkiksi "kulttuuriseksi, vailla päteviä määreitä olevaksi väkivallaksi".

      Poista
  6. Yksi erittäin tehokas keino tällaiseen toimintaan olisi ottaa mallia esimerkiksi Singaporesta ja tehdä huumekaupasta kuolemantuomion alainen rikos. Kun rupeaa huumejengiläisiä roikkumaan hirsipuussa, niin jengien päätulonlähteeltä lähtee pohja, koska jengiläiset eivät ole tyhmiä, vaan osaavat suhteuttaa tuotoksen ja riskin. Samalla toki pitää kuolemantuomio ulottaa myös aina jengitoimintaan liittyviin henkirikoksiin. Ja tuomio pannaan täytäntöön kuukauden sisällä tuomionluvusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomessa ei rikollisia hirtetä. Me itse roikumme lyhtypylväässä tai lennämme kerrostalon parvekkeelta ensin.

      Poista
    2. Itsekin kannatan lämpimästi Singaporen mallia, jossa pahankurisille aikuisille annetaan paljaaseen takapuoleen keppiä niin että veri valuu ja pahimmat roistot hirtetään.

      Sen käyttöönotto Suomessa edellyttäisi vain, että Suomi liitetään Singaporeen osavaltiona ja singaporelaiset tulevat tänne tekemään sen, mihin suomalaisista ei ole eli pitämään valtiota.

      Poista
    3. Mutta mitäs sitten tehdään, kun tulee Singaporen rangaistukset purukumin kadulle sylkemisestä. Ne kun ovat nuo sylkijät kantasuomalaisia vähintään 99 prosenttisesti.
      En nyt varmaksi muista oliko rangaistus 4 vai 6 halkaistulla ruokokepillä (cane) lyöntiä peffalle.
      Joku nuori jenkki poika tuomittiin joskus, eikä auttanut edes presidentin pyyntö estämään täytäntöönpanoa. Tosin purukumikin on siellä kielletty.

      Poista
    4. No, kyllä ne kantiksetkin oppivat tottelemaan ruokoa kuten isovanhempansa koivuniemenherraa.

      Poista
    5. Suomalaiset tarvitsevat sitä keppiä yhtä lailla kuin ählämitkin.
      Ellei kotona ole isää kasvattamassa, on isänmaan kasvatettava!

      Poista
    6. Kuinkas se jercy lec sanoikaan, jotenkin että "ne jotka ovat halunneet valaista kansaa, ovat ennenpitkää roikkuneet lyhtypylväissä"

      Poista
  7. Tässä palkkamurhaajana toiminut somali ampui kahdessa omakotitalossa kolme väärää ihmistä ja yritti tappaa vielä monta muuta. Palkkio taisi jäädä saamatta.

    https://samnytt.se/hamse-omar-skot-ihjal-tre-i-deras-hem-sa-blev-straffet/

    VastaaPoista
  8. Ei ole olemassa matujengejä. Mamut ovat rikkaus ja voimavara joita ilman dösät pysähtyvät ja maastamme tulee tunkkainen Impivaara ilman ilmavaa riisiä ja kivoja pelihetkiä. Hajaantukaa, ei ole mitään nähtävää.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!