maanantai 12. elokuuta 2024

Syyllistyykö Israel kansanmurhaan?

Kokoomuksen europarlamentaarikko Aura Salla vaati eilen, että Israelille pitäisi asettaa pakotteita, koska se on - hänen mukaansa - syyllistynyt kansanmurhan. Syytös on kieltämättä varsin kova. 

Samalla hän vaati Suomea lopettamaan aseostonsa Israelista ja moitti maatamme kaksinaismoralistiseksi. Sekä väitti, että Israel pommittaa Gazaa verhoten sen taisteluksi Hamasia vastaan. 

En odottanut kuulevani tällaisia kannanottoja Kokoomuksen parista, vaan pikemminkin Vasemmistoliiton tai Vihreiden suunnasta. Ja siksi ajattelin lausua niistä pari sanasta. 

Ensinnäkin Wikipedian mukaan kansanmurha (oikeustieteessä joukkotuhonta) on jonkin tietyn etnisen, kielellisen, uskonnollisen tai muun, yleensä vähemmistönä olevan ryhmän järjestelmällistä tuhoamista. Tunnetuimpia historiallisia esimerkkejä siitä ovat armenialaisten joukkotuhonta yli sata vuotta sitten sekä juutalaisten kansanmurha Hitlerin Saksassa. 

Molemmissa tapauksissa ihmisiä tapettiin järjestelmällisesti tarkoituksena tuhota koko kansa. Näin armenialaisia kuoli eri arvioiden mukaan useista sadoista tuhansista aina puoleentoista miljoonaan. Natsien juutalaisvainoissa kuoli miljoonia ihmisiä, yleisimmän estimaatin mukaan kuusi miljoonaa. Kummassakaan tapauksessa kansanmurhan kohteella ei ollut mahdollisuutta sellaiseen omaan ratkaisuun, jonka seurauksena joukkotuhonta olisi loppunut. 

Israelin hyökkäyksessä Gazaan on iskuja kohdistettu myös esimerkiksi sairaaloihin ja kouluihin. Ainakin osassa näistä tapauksista (esimerkki ja toinen) - mahdollisesti kaikissa - ovat kohteena olleet siviilien joukkoon piiloutuneet terroristit, eivätkä siviilit. Siten ensimmäisen sotarikoksen on niiden osalta tehnyt Hamas, kuten teki koko Gazan sodassakin

Lisäksi palestiinalaisilla - toisin kuin 1900-luvun alun armenialaisilla tai Saksan juutalaisilla - on halutessaan mahdollisuus lopettaa Israelin hyökkäys. Tämä tapahtuisi vapauttamalla viime lokakuussa otetut panttivangit ja laskemalla aseet. Tämä ei kuitenkaan sovi Hamasille, joka mieluummin jatkaa omaa sotaretkeään piittaamatta sen aiheuttamista kymmenistä tuhansista palestiinalaisuhreista.

* * *

Edelle kirjoittamieni tosiasioiden perusteella voidaan kyseenalaistaa Salla Auran väite Israelin Gazassa tekemästä kansanmurhasta. Sitä ei puolla mikään muu kuin uhrien suuri lukumäärä kun taas palestiinalaisten mahdollisuus omaan aktiivisuuteen sen lopettamiseksi sekä palestiinalaisten omat sotarikokset puhuvat sitä vastaan. 

Lisäksi täällä kaukana pohjoisessa on syytä muistaa, että meillä on itärajan takana imperialistinen suurvalta, jonka aiheuttaman sotilaallisen uhan torjumiseksi on armeijamme aseistus syytä pitää mahdollisimman korkealuokkaisena. Tässä suhteessa miljardin muslimin vihaama Israel on ensiarvoisen tärkeä toimittaja, koska sen tuottamat asejärjestelmät ovat korkeatasoisia ja käytännössä erinomaisiksi osoittautuneita.

Lopuksi totean Aura Sallalle, että mikäli Hamas luovuttaa ottamansa panttivangit Israelille ja laskee aseensa, eikä Israel sen seurauksena lopeta sotatoimiaan Gazassa, liityn hänen näkemykseensä palestiinalaisten kansanmurhasta. 

Sitä ennen katson kuitenkin, että kymmenien tuhansien palestiinalaisten kuolemaan johtaneet tapahtumat on pikemminkin palestiinalaisten kuin Israelin vastuulla. Ja vastustan sitä, että Suomi asettaisi minkäänlaisia pakotteita Israelille tai luopuisi ostamasta siellä valmistettuja aseita.

46 kommenttia:

  1. Naiset ovat yliedustettuina viherkommunistien wokesortoideoligiassa, näemmä puolueesta riippumatta.

    VastaaPoista
  2. Salla on näitä kokoomukseen soluttautuneita vasemmistolaisia. Maahanmuuttoasioissa voittaa demarit sata nolla. Eli on oikeasti vihreä tai kommunisti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin. Kaikki Israel/Gaza asiassa tulee selväksi Sanna Ukkolan Jarkko Tontin haastattelussa. (ja siinä ohessa Ylen tilanne)

      Poista
  3. Sallalle täytyy todeta, että "ota järki käteen".

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onkohan Salla kokoomuksen uusi Sirpa Pietikäinen? Ja mitä siitä seuraa?

      Poista
    2. Saamme nähdä, yltääkö Salla Aura europarlamentissa Sirpa Pietikäisen mittoihin.

      Poista
    3. Paljon pitää simpukoita syödä ja viiniä litkiä Pietikäisen mittoihin

      Poista
    4. Sallan olisi hyvä ymmärtää, että vähäväkinen kansa pärjää väkirikkaita maita vastaan ainoastaan ylivoimaisella, laadukkaalla aseistuksella ja sotataidolla.
      Ukraina olisi jo aikoja sitten hävinnyt ellei sillä olisi laadukasta tekniikkaa ja länsimäista tukea. Samoin olisi käynyt Israelille 1967.
      Kuuden päivän sota oli 5.–10. kesäkuuta 1967 käyty sota arabivaltioiden Egyptin, Jordanian ja Syyrian muodostaman liittoutuman ja Israelin välillä.
      Arabivaltiot saivat taloudellista tukea Irakilta, Kuwaitilta, Saudi-Arabialta, Sudanilta ja Algerialta. Myös Neuvostoliitto ryhtyi tukemaan arabivaltioita.
      Sodan lopussa Israelin hallintaan jäivät Gaza, Siinain niemimaa, Länsiranta ja Golanin kukkulat.

      Poista
    5. Harva hyökkäyksen kohteeksi joutunut maa voittaa sodan kuudessa päivässä.
      Minkälaisia räpeltäjiä ovat hyökkääjät, jotka häviävät aloittamansa sodan kuudessa päivässä?

      Poista
    6. Eikö se Sirpa Pietikäinen tule kohta taas takaisin europarlamenttiin varasijalta? On siellä loistavat mepit Kokoomuksella.

      Poista
  4. Tuo Salla on merkillinen tapaus. Ensin joskus vuosi ennen vaaleja jos häntä kuunteli, kuulosti ihan fiksulta. Ja jos jätti kuuntelun siihen, saattoi jopa äänestääkin häntä tietämättä että neitihän on täysverinen viherkommunisti. Pikkuhiljaa reilut puolivuotta ennen vaaleja alkoi tulla esiin näitä avautumisia joissa hän peesasi pahimman sortin kommunisteja ja viherhihhuleita aivan täysillä. Silloin alkoi porukka varoitella toisiaan, etenkin niitäjotka kehuivat aikovansa äänestää häntä, että tämä tapaus ei ole ihan sitä miltä aiemmin näytti. Eli jos ei seurannut hänen puheitaan vaaleihin saakka, saattoi äänestää häntä oikeistolinjan kokoomuslaisena. Täysi myyrä koko nainen, Pihan ja Pietikäisen manttelinperijä. Näitä Orpon kokoomuksessa riittää, jakomielitautinen koko puolue.

    VastaaPoista
  5. Jarkko Tontti kertoo hyvin samasta aiheesta asuttuaan vueden Israelissa. Että mistä siellä on kysymys. Hamasin ja yleensäkin palestiinalaisten lause joelta merelle kertoo heidän tavoitteenaan olevan juutalaisten kansanmurha ja Israelin valtion olemassaolon lopettaminen.
    Salla auraa väärässä porukassa ollessaan kokoomuksessa.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  6. En ole tuosta lähi-idän tilanteesta niin kiinnostunut että asettuisin siinä jommankumman puolelle. Sen verran vain totean että on ihan turha kenenkään kuvitella että alueelle saataisiin pysyvä rauha sotimalla tai neuvottelemalla.

    Pysyvän rauhantilan lähi-itään saa aikaan vain riittävän ison meteoriitin täysosuma tai pelkästään tällä alueella käytävä rajoitettu ydinsota!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sikäläinen sota on alunperin melkolailla muslimien masinoima, eivät osaa ottaa lusikkaa kauniiseen käteen, tunnustaa tilannetta ja jatkaa eteenpäin. Muslimien yksiselitteinen ja ainoa tavoite on todellakin kansanmurha, eli juutalaisen ajaminen Välimereen. Ja sitä he ovat yrittäneet Israelin itsenäistymisestä saakka eli vuodesta 1948. Ja monta kertaa ja kokoajan, jos ei ole panssareita tulossa rajan yli niin pommeja ja ohjuksia aikankin. Mitään oikeaa rauhan aikaa siellä ei ole juutalaisille sen koommin suotu. Ja sitten on todettava että sellaista vihollista vastaan, joka on ihmismäärässä itseään sata kertaa suurempi ja jonka tavoitteena on tappaa teidät kaikki, ei voi hävitä kertaakaan. Ja sitä häviämättömyyttä ei saavuta millään Eurooppalaisten sosialistien ja muiden sössöhumanistien hyväksymillä ihmisoikeusharam menettelytavoilla. Eli kyllä ne israelilaiset ovat käyttäneet itseään puolustaessaan melkolailla kovia keinoja. Mutta jotenkin ymmärrän sen, koska se häviö ei ole vaihtoehto ja hulluja fanaatikkoja vastaan ei pehmeät ja siistit keinot auta, niin kyllä ihminen estääkseen lastensa tappamisen on valmis aikalailla rajuihin keinoihin. Jotenkin voin kuvitella itseni siihen, että tuossa samassa pakkotilanteessa käyttäisin melkoisia keinoja. Mutta taas toisaalta en voi kuvitella itseäni jatkamaan kohta sata vuotta kestänyttä sotaa ja pyrkimään tappamaan miljoonia ihmisiä hyväksymättä mitään muuta vaihtoehtoa. Siinä minun kymmenen penniäni sen alueen jutuista.

      Poista
  7. Myös minä olen sitä mieltä, että Salla Aura sopisi Gaza-mielipiteineen paremmin Vasemmistoliittoon, vaikka eihän kokoomuksessa ole enää kunnon porvareita. Puheenjohtajakin kuin Hyppelihiiri.

    VastaaPoista
  8. Kokoomus ja muut vasemmistopuolueet ovat sitä mieltä, että...

    VastaaPoista
  9. Ideologistit eivät perustele, heidän ei tarvitse: kysymys on uskonnosta, mutta toki ilman teologista tai edes profaania lähtökohtaa. Säälittää kuitenkin tämä, aivot narikassa asenne: etten sanoisi muodollisen hyveellisyyden etuoikeuttaminen, perusteettomasti.
    Väärintulkinnat ovat yleisiä tai jopa tahallisia, ideologia ensin: Siis esimerkiksi, Danke schön ei tarkoita, kiitti vitusti.

    Nämä keskustelut tulevat jatkumaan ikuisesti: Vaikka tiedämme, niin silti toteutamme massiivisen kostoiskun, vain säilyttääksemme rauhan. Toki turvaudumme faktojen sijaan aforismeihin, vaikka totuutta tavoittelemmekin. Esimerkiksi Venäjä: Ukraina projektissaan he uskoivat vain ottavansa omat takaisin. Ukraina sensijaan syyllistyi terrorismiin, tunkeutuessaan Kurskiin.

    VastaaPoista
  10. .. ei Debatoija eroa oikeastaan näista vasemistoanarkisteista, millään lailla ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. eroan mä siinä suhteessa, että olen OIKEISTOANARKISTI, tosin tässä iän myötä se anarkismi on jäännny vähemmäksi.. Lakeja kuitenkin olen pääpiirteissään noudattanut.

      Poista
    2. noi saataan rättipäät ovat myös itse aavikoittaneet asuinalueensa, todellisia maailman parasiittejä. Tollaset pitää laittaa maksamaan tekonsa! Aavikoittavat kaikki alueet minne vain leviävät!!!..

      Näkeehän sen kartastakin!!, koko maapallo ja sen aavikkoalueet osuvat lähes yksi yhteen islam-ählämiyden levinneisyyden kanssa!!!! ei ole sattumaa

      Poista
    3. Siinäpä debatoija oikein korostaa omaa moukkamaisuutta ja tyhmyyttään, ei ero mitenkään antifa porukoista ..

      Poista
  11. Israeli tekee sitä parempaa kansanmurhaa, haluisivat ajaa kaikki palestiinalaiset mereen jos mahdollista olisi ..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. .. Debatoija kommenteillaan todistaaki asian..

      Poista
    2. Voin mä todistaa paljon muutakin!! Olen tiedemies!!!

      Poista
    3. Ja puhut ihan paskaa. He kykenisivät siihen kyllä ihan minä päivänä tahansa jos haluaisivat, mutta eivät ole tehneet sitä. Eivät ole tehneet, vaikka saavat kokoajan raketteja niskaansa ja pommeja ostareihinsa ja puukottajia busseihin. Se jo kertoo näiden kahden ryhmän tavoitteiden eroista aika paljon.

      Poista
    4. Kyllähän Israeli teksi sen, mutta eivät pystyisi sitä salaamaan nykytiedotusvälineitten aikakaudella, joten se rajoittaa ..

      Poista
    5. Israel tekisi sen vain siksi että muuten ehkä ei saataisi noita hulluja fanaatikkoja lopettamaan israelilaisten tappamista. Se että tilanne on tämä ja he EIVÄT SILTI ole niin tehneet, kertoo ettei heillä ole aikomustakaan tehdä niin. Sietävät jopa sen vaihtoehtona omiensa tappamista. Hyviksiksi nimittäisin.

      Poista
  12. Ihmetyttää Kokoomuksen linja, onko heillä joku oma koulutusohjelma näille nuorille pitkälle koulutetuille naisille vai ajatteleeko ne ihan omilla aivoillaan?
    Israelin pitäisi tyhjentää koko Gaza ja länsiranta, ”Mereltä joelle”, työntää kaikki alueiden Arabit Egyptiin, Libanoniin tai Jordaniaan! Parempi kerta rytinä kuin ainainen kitinä, Hamasin tarina loppuisi siihen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ajatteleeko ne ihan omilla aivoillaan? no eivät ajattele, siis siten kuin logiikalla asioita prosessoitaisiin. Uskovat ihan mitä tahansa mitä heille syötetään jolla vain on mahdollista päästä leikkimään näennäisen hyvää ihmistä muiden yhtä tyhmien silmissä.

      Poista
  13. Hamas se on, joka tekee palestiinalaisten kansanmurhaa. Joku Hamasin johtajistahan totesi, että tarvitaan lisää marttyyrejä, naisia, lapsia ja vanhuksia. Siksi Hamas käyttää siviilejä kilpenään ja piiloutuu sairaaloihin ja kouluihin, sitähän he ovat tehneet aina. Se kuuluu heidän sodankäyntitaktiikkaansa, eikä edes tunnu heistä pahalta, koska marttyyrithän perheineen pääsevät jonon ohi paratiisiin.

    VastaaPoista
  14. Jos Israel ihan oikeasti haluaisi tuhota kaikki Palestiinalaiset, luuleeko joku että se ei olisi tehnyt niin jo aikoja sitten?

    Minusta Israel on ollut varsin maltillinen. Enkä kyllä ymmärrä tätä siviiliuhreista itkemistä, siviilin ja sotilaan ero on tuntolevy kaulassa. Ja lasten kohdalla muutama ikävuosi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinasitko, että Hamasin terroristeilla on tuntolevyt kaulassa vai, että kaikki Gazassa kuolleet Hamasin jäsenet on siviilejä?🤔

      Poista
    2. Eihän niillä mitään ole, kun ase otetaan pois, ei niitä mitenkään erota siviileistä. Ja kun Hamasin kannatus on niin puolueetomien kyselyiden perusteella kuin mitä siellä voi tehdä, jotain 80% luokkaa, niin voipi päätellä että 15 vuotta vanhemmistä kuolleistakin on 80% Hamasin terroristeja.

      Poista
  15. Poistin pari kommenttia, joissa kehotettiin rikoksiin. Poistan sellaiset myös jatkossa.

    VastaaPoista
  16. Israelin pommituksissa on kuollut 36 000 palestiinalaista tai hamasin jäsentä. Tätä valtamedia jaksaa toistaa ihan jankuttamiseen asti. Vaikka hyvin todennäköisesti uhriluku on paljon pienempi, koska tämä on hamasin ilmoittama luku. Kun riittävästi toistaa jotain asiaa siitä tulee tosiasia. Yle ja HS muistavat aina mainita tämän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yle ja HS ja muu "valtamedia" tehokkaasti unohtavat ne 1200, jotka Hamas teurasti muutamassa tunnissa.
      Tässä toteutui se islamin oppi, että jos "vääräuskoinen" ei alistu, hänet pitää tappaa.

      Poista
    2. ""vääräuskoinen" ei alistu, hänet pitää tappaa." - Ilmankos Israeli niin innokkaasti pommiittaaki palestiinalaisia ..

      Poista
    3. Vänkyti vänkyti juutalaisten vihaaja natsi. Se lukee pyhässä koraanissakin noin että vääräuskoiset tulee tappaa, että pensaat ja kivetkin huutavat oikeauskoisille, että minun takanani piileksi juutalainen, tule ja tapa hänet.

      Poista
  17. MTV uutiset tänään

    Britanniassa jälleen puukotus, kohteina nainen ja lapsi

    https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/britanniassa-jalleen-puukotus-kohteina-nainen-ja-lapsi/8989086

    Artikkelista poimittua

    Puukotus tapahtui vilkkaalla turistialueella Lontoossa.

    Britanniassa on jälleen tapahtunut puukotus.

    Poliisi on ottanut kiinni miehen, jonka epäillään puukottaneen 34-vuotiasta naista ja 11-vuotiasta tyttöä Leicesterin aukiolla Lontoon keskustassa, kertoo Britannian media, muun muassa yleisradioyhtiö BBC.
    Uhrit vietiin sairaalaan, eikä heidän tilastaan ollut heti saatavilla lisätietoa.

    Poliisin mukaan veriteosta ei tällä hetkellä epäillä miehen lisäksi ketään muuta.
    Poliisit ovat edelleen rikospaikalla. Leicesterin aukio kuuluu Lontoon vilkkaimpiin turistialueisiin.

    VastaaPoista
  18. Joskus vuosia sitten, jossain edellisessä Gazan kahakoinnissa katselin lehtikuvaa Israelin tykistöiskusta. Kuvassa oli mielestäni selvästi fosfori räjähdyksistä. Joitain päiviä myöhemmin pätevämmät ihmiset vahvistivat että kyseiset ammukset olivat valkoista-fosforia. Eli oli kysymys sotarikoksesta, joka rikkoi geneven-sopimusta.
    Rikollisia silloin, rikollisia nytkin. Vai uskotteko tosiaan että Hamas esikunta menee sairaalaan ja kytkee kaikki radionsa päälle jotta Israel voisi niitä seurata ja pommittaa. Nämä koijarit yllättivät viime syksynä, maailman parhaat tiedustelu järjestöt ns. housut nilkoissa.
    Tai sitten eivät yllättäneet, sen annettiin vain tapahtua Israelissa poliittisista syistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koijarit on hiukan outo nimitys näistä barbaarimaisista murhaajista, jotka aloittivat koko sodan. Ja videoivat huolella ja jakoivat julkisuuteen koko murhaamisen, jotta varmasti saivat Israelin vastaamaan mahdollisimman voimakkaasti.
      Hamasin johtajien rahat olivat nimittäin loppumassa, jolloin tarvittiin idioottien länsimaisten vasemmistolaisten tukirahaa turvaamaan johtajien leveä elämä kaukana ns Palestiinasta. Ja länsimaiset idiootit vastasivat kutsuun, muutamat sinisilmäiset valtiot jopa tunnustuvat Palestiinan, tuon terroristien koplan.

      Poista
    2. Sotilaita vastaan sitä saa käyttää. Ei ne mene sinne sairaaloihin hämätäkseen, vaan oikeasti käyttävät niitä tukikohtinaan saadakseen juutalaiset hyökkäämään niihin. Ja sitten itkevät miten juutalaiset hyökkäävät sairaaloihin ja kouluihin. Ou shit sherlok...

      Poista
    3. "Hamasin johtajien rahat olivat ...."
      Mistä tuollainen pälkähti päähäsi, onko jotakin faktaa jossakin ?
      Eiköhän arabimaat nyt muutaman johtajan elätä, kun ovat tähänkin asti elättäneet .
      Kun sota joskus loppuu, niin EU rakentaa taas koulut, ja sairaalat uudelleen. Niin on tapahtunut jo lukuisia kertoja ennenkin.

      Poista
    4. Sinä hupsu siis luulet arabimaiden antaneen näille Hamasin johtajille elatukseksi ne muutamat sadat miljoonat per nuppi jotka he läntisen tiedustelun mukaan omistavat? ehei, kyllä ne tulivat lännen avustuksista jotka ohjattiin parempaan käyttöön kuin gazalaisille fellaheille.

      Poista
  19. Muutoksen on saanut aikaan valkoisten heteromiesten rasismi, joka ahdistaa kovasti näitä hoidokkeja.

    Terveisin woke-täti ( vihr.)

    VastaaPoista
  20. No niin onkin. Rasisteja ollaan kaikki.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!