tiistai 27. elokuuta 2024

Tummaihoiset esiintyjät eivät kelvanneet

Kuten arvoisa lukijani on huomannut, on nykyisin tapana sijoittaa erilaisiin mainoksiin, elokuviin ja jopa asiaohjelmiin tummaihoisia maahanmuuttajia selvästi enemmän kuin heidän osuutensa Suomen väestöstä on. Tätä kutsutaan DEI-politiikaksi, jossa monimuotoisuus, sosiaalinen oikeudenmukaisuus ja inkluusio huomioidaan henkilövalinnoissa.

Nyt on kuitenkin käynyt niin, että Helsingin seudun liikenne eli HSL on päättänyt poistaa kampanjamateriaalinsa, jossa esiintyi kaksi tummaihoista some-vaikuttajaa. Syyksi liikennelaitos ilmoitti, että kampanja on koettu rasistikseksi, koska siinä viestitään helsinkiläisnuorisolle väärän lipun käyttämisen olevan poliisiasia eli rikos. 

Toisin sanoen asiasta valittaneiden henkilöiden ja HSL:n mielestä wokeltava DEI-politiikka ei sovi negatiiviseen yhteyteen, vaan sellaisessa pitäisi käyttää vain kantasuomalaisia esiintyjiä. Näin silloinkin, kun tavoiteltu kohderyhmä on hyvinkin monimuotoista väkeä, kuten nyt - oman valistuneen arvaukseni perusteella - keskeytettävässä kampanjassa. Ja tummaihoisen vaikuttajakaksikon käyttäminen sen näyttelijöinä oli siksi järkevää.

HSL ei varmasti ole tehnyt tätä päätöstään ilman ulkopuolista painostusta. Ja arvaan, että siihen osallistuneet henkilöt ovat joko pelkästään tai ainakin osittain ihonväriltään vaaleita henkilöitä - lähinnä naisia - joilla on punavihreä poliittinen vakaumus. 

JK kello 21.05: HSL joutui palauttamaan kampanjamateriaalinsa puheena olleiden kahden tummaihoisen otettua kantaa siihen, oliko kampanja rasistinen vai ei. Ei ollut, eikä ole. Eikä ole oikein, että - toisen tummaihoisen mukaan - "vähemmistöön kuulumattomat ihmiset puhuvat meidän puolesta ja kertovat muille, mikä on rasismia". 

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Yleisradio ja feministinen dramaturgi
Wokeltavat puolestaloukkaantujat
Valkoihoinen perhe ei edusta todellisia lontoolaisia

50 kommenttia:

  1. Milloinhan suomessa järjestetään salainen Korpilahden kokous, jossa päätetään lopullisesta ratkaisusta sinisilmäisten ja vaaleatukkaisten suhteen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri sinisilmäiset ja vaaleahiuksiset ovat maailman sorretuin vähemmistö. Kiitos länsimedian ja viherpuniikkien.

      Poista
  2. Kylän hyvä, koin (kodin) kontio. Sananlasku Karjalasta.

    VastaaPoista
  3. Vaikka väri (jota aina tungetaan väkisin) ja ongelmat kohtasivat täydellisesti, tummaihoiset esiintyjät eivät kelvanneet ongelmasta kertovaan mainokseen

    VastaaPoista
  4. IS tänään: Tiina auttaa seksuaalirikoksiin syyllistyneitä maahanmuuttajia.
    https://www.is.fi/menaiset/tyo-ja-raha/art-2000010541218.html
    Voi niitä raukkaparkoja maahanmuuttajia.
    Nyyh.

    VastaaPoista
  5. Jos ko. mainoksessa olisi käytetty vaaleaihoisia kantasuomalaisia, niin aivan varmasti joku olisi keksinyt syyn ulista siitäkin. Me elämme joka asiasta ulisevien kulta-aikaa. Niin tai näin, aina väärinpäin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epäilemättä näinkin, mutta tällä kertaa tummaihoisen henkilön esiintymiselle oli hyvät perustelut.

      Poista
    2. Sitä paitsi kyseiset tummaihoiset pojat olivat itse halunneet mainokseen; ehkä ovat niitä harvinaisia, jotka ovat integroituneet suomalaiseen yhteiskuntaan. Pojot pojille siitä, mutta ei käy ammttiloukkaaantujille, vaan hernettä nenään joka hemmetin asiasta!!

      Poista
  6. Kuka se on aiheuttanut tämän tilanteen? No wokettavat yliopistotytöt ja intersektionaaliset femisistit tietysti. Ne tiedostaa ja puuttuu joka ikiseen asiaan auringon alla ja saa aikaan pelkästään eripuraa ja tekevät maailmasta riitaisemman paikan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiväthän nuo hörhöt tietenkään yksin ole tilannetta aiheuttaneet, vaan tärkeä osansa on suurella enemmistöllä - joka ei halua tai osaa puuttua tuohon mölöjen hillumiseen. Onhan se sanottu jo kauan sitten, että ainoa mitä tarvitaan pahan menestymiseen on se, etteivät hyvää tarkoittavat tee mitään.

      Poista
    2. Olavi Koskelalta osuva kommentti ja havainto: suomalaisten enemmistön välinpitämättömyys, ajattelemattomuus ja alistuminen, jopa pelkuruus ja selkärangattomuus vihervasemmiston, feminismin ja wokeilun edessä on mahdollistanut nykyisen tilanteen.

      Nykyinen yhteiskunnallinen tilanne on osoitus siitä, ettei naisia saa päästää vaikuttamaan yhteiskunnallisiin asioihin. He onnistuvat saamaan aikaan enimmäkseen tuhoa, eripuraa ja riitaa.

      Miesten antautuminen feminismille 2000-l. alussa, eli maamme siirtyminen de facto naisvaltaan tulee vielä tuhoamaan yhteiskuntamme - kuten feminismi tuhoaa eurooppalaiset valtiot. EU:n toiminta on jo osoitus siitä.

      Historiassa yhteiskuntien romahtamista on yleensä edeltänyt matriarkaatti. Toki syitä on monia muitakin ja romahdus on niiden yhteisvaikutus; mm. miesten elinvoiman hiipuminen, talous, luonnonmullistukset yms.

      Rautalankamallina miehet rakentavat ja ylläpitävät yhteiskuntia, naiset uudentavat sen biologisella tehtävällään. Jos tätä mallia muutetaan, yhteiskunta hajoaa ja kuihtuu pois - kuten eurooppalaisuus nyt.

      Poista
    3. Suomalainen komitea tai valtuusto: sukupuolen ja puolueen perusteella valitut kyttäävät toisiaan. Suomi voi mennä helvettiin, pääasia että kokoukset sujuvat hyvin. - - - Eli maa on "uudesta luotava" ja vallankumoukseltahan se kuulostaa.
      -jussi n

      Poista
    4. Histroxille, pohjanmaalla on sanonta, viisaus elää vanhoissa naisisa, pitäs sanoe ettei nuori naisia saa päätä päättämään asioista ..

      Poista
    5. Eipä taida olla Pohjanmaan sanonta enää terässään: Halonen, Filatov, Cronberg, Rehn, Biaudet, Henriksson näin aluksi, mutta listaa voisi jatkaa...

      Poista
    6. Se viisaus viisaudesta taisi olla paikallinen, eli siis että Pohojammaalla kaikki viisaus elää vanhoossa naisissa.
      Se ei olekaan kovin paljon, kun pohojalaasmiesten elämänasenne on:
      "Pirrrä musta kiinni ettten mää rrrevi rrrahojani!"

      Poista
    7. Kun lukee Historixin ja QroquiusKad:n kommentteja, niin eipä väliä vaikka Suomi muutuiski matulandiaksi ja Venäläiset valtais maan ..

      Poista
    8. Kylläpä yliopistotyttö suuttui.

      Poista
    9. "Pohjalaisissa naisissa viisaus"? Näin e-pohjalaisena olen pitänyt aina tuota hokemaa vähintään kyseenalaisena.

      Poista
  7. HS:n laajassa nuorisoväkivaltaa- ja rikollisuutta käsitelleessä jutussa ei esiintynyt yhtään tummaihoista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaan siksi, kun tummista ei saada ikinä kunnollisia tuntomerkkejä, jotta ne saataisiin kiinni. Ei rikollista, ei rikosta.

      Poista
    2. Ano 12.39. Aika paljon noita tummaihoisia - tai ainakin ulkomaalaisia - kuitenkin istuu valtion säilytyslaitoksessa sovittamassa tekojaan.
      https://www.rikosseuraamus.fi/material/attachments/rise/julkaisut-monisteetjaraportit/6E0SluR2d/5_2012_Maahanmuuttajana_suom_vankilassa_korjattu_21062012.pdf

      Poista
  8. Sokean individualismin mukaan on olemassa vain yksilöitä. Kaikki on kiinni yksilön arvoista ja asenteista. Samaan hengenvetoon suljetaan silmät siltä etteivät kaikki yksilöt ole hyviä -- mutta pahat teot selitetään johtuviksi yhteisön vaikutuksista.

    Sokeaa empatiaa tuntevat eivät halua syyllistää yksilöitä. Vaikka yhteisöä ei heidän mielestään ole olemassakaan, he haluavat puhua yhteisöön sisällyttämisestä, inkluusiosta.

    No, toki oma aikamme on erittäin pitkälle kehittyneen kulttuurisen narsismin aikaa. Yksilöllisyyden rajat alkavat tulla vastaan, kun kaikki omaa erilaisuuttaan tavoittelevat ihmiset ovat niin täyteen tatuoituja, ettei vapaata pinta-alaa enää nahkasta löydy. Kun yhteiskunnassa käy samalla tavalla sen seurauksena että jokaiseen joukkoon on mahdutettava kaikenvärisiä yksilöitä, tulos lakkaa olemasta yhteisö. Seuraavaksi valkoinen pako monikulttuuristuvista yhteisöistä kielletään ja tehdään osallistumattomuus inkluusioon rangaistavaksi.

    VastaaPoista
  9. Ei pummeihin valistus tehoa. Mainonta on turhaa. Liputtomille rikemaksu tai mikä se nyt onkaan.

    VastaaPoista
  10. IS tänään

    HSL poisti kohutun kampanjansa – nyt puhuvat mainoksen esiintyjät

    Mainoksessa nähty kaksikko kertoo sosiaalisessa mediassa pettyneensä tavasta, miten keskustelu kampanjan ympärillä sai alkunsa.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010656243.html

    Artikkelista poimittua

    Molybros-kaksikko kommentoi HSL:n kampanjan ympärillä syntynyttä keskustelua myöhään maanantai-iltana Instagramissa.

    – Ymmärrämme, että tällaiset aiheet herättävät voimakkaita tunteita. Haluamme korostaa, että meillä on paljon nuoria seuraajia, ja haluamme herätellä heitä tekemään vastuullisia valintoja elämässään. Siksi uskomme, että HSL:n feikkilippukampanja on hyvä tapa tuoda esille tärkeitä teemoja. Ja tiesimme heti, että haluamme olla mukana tässä kampanjassa.

    Kaksikko kertoo olevansa pettynyt siihen, miten keskustelu HSL:n kampanjan arvioidusta rasistisuudesta sai alkunsa.

    – Olemme syvästi pettyneitä ja turhautuneita siitä, että vähemmistöihin kuulumattomat henkilöt ottavat itselleen oikeuden puhua puolestamme ja määritellä, mikä on rasismia. Tämä käytös vie äänen niiltä, jotka ovat kokeneet syrjintää ja rasismin vaikutuksia omakohtaisesti.

    Molybros-kaksikko päättää Instagram-kirjoituksensa sanomalla, että he kertoisivat asiasta lisää tiistaina.

    VastaaPoista
  11. Kaikki mainokset ja televisio-ohjelmat ovat nykyisin täynnä erilaisia etnisiä- ja seksuaalivähemmistöjä, joten minä olen vain mielissäni, että joistain näitä poistetaankin.
    Sitä on jotenkin kurkkua myöten täynnä valtamedioiden harrastamaa pakkosyöttöä etnisillä vähemmistöillä.

    -Matti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo etnisyyksillä mainostaminen on ainakin minulla aiheuttanut sen että olen todennut etten ole ko. firman kohderyhmää eli en ainakaan aktiivisesti hakeudu heiltä ostamaan. Pitää olla jokin erityinen syy jättää tämä mainostaminen huomiotta ja ostaa näiltä. Esim OP pankki on täysin no no tästä syystä. Ja se joku kierrätys nettimyynti jossa mainoksessa tolkuttoman lihava musta nainen olevinaan myy omaa takkiaan, johon ei mahdu edes hänen yksi kätensä, vartalon kohdalle... niin feikkiä niin feikkiä koko homma. Valkoisia miehiä ja poikia ei niissä näy, ja jos näkyy, kuten viimeisessä Hepsurgerin mainoksessa, rooli on olla nolo nyyppä jota tyttö kohtelee alentavasti. Pelkkä tämä jo estää minua menemästä hepsurgerille, vaikka en kyllä pidä heidän ruoastaankaan. Ja sitä muinaista "miehet on sukupolvesta toiseen väkivaltaisia kusipäitä" mainoskampanjaa en Gilletelle anna koskaan anteeksi, en ole sen koommin heidän tuotteitaan ostanut. Se on oikein kannattavaa kusta pääasiakasryhmänsä muroihin... Anheuset Bush käänsi kelkkansa kun alkoi tulla kunnolla tappiota, mutta en silti jenkki Budwaiseria juo, ja samoin kävi Harlikalle juuri männäviikolla. Idiootteja.

      Poista
    2. Mitä hittoa? Onko Gilletellä ollut tuollainen mainoskampanja. Ainakin terät ovat huonompia kuin aiemmin. Mitä tilalle?

      Poista
    3. Tuo helvetillinen woketus on saanut kaikki suuret ketjut valtaansa. Pitänee tilata Kärkkäiseltä kaikki mahdollinen. Harmi, ettei sillä ole kauppaa täällä punaisen Turu liepeillä. Ruokaa nyt on pakko ostella vapamuurareilta.

      Poista
    4. Heh, Matti tulee varmasti pitämään elokuvasäätiön tuottamista elokuvista jatkossa.

      https://www.youtube.com/watch?v=fdSc7nNxxaY

      Poista
    5. On ollut, meni muutama vuosi sitten aika pitkäänkin kunnes älysivät lopettaa sen. Elokuvien alussa, kaapelikanavilla, juutuubin videoiden aluissa jne. Ei tainnut tulla Suomessa maanpäällisissä kanavissa mutta käytännössä kaikkialla muualla.

      https://www.youtube.com/watch?v=KgwI4JkWcsA

      Poista
    6. Moskovan Yleä en ole katsonut vuosiin, veron maksan kyllä. Kaupallisen puolen mainokset ymmärrän ansaintalogiikkana. Mainosten kiintiöafrikkalaiset eivät kiinnosta, nopeasti suljen vastaanottimen.

      Poista
    7. Toiminta on kuin suoraan "Feministinen taskudramaturgi" -oppasta. Kohta mainoksissa, elokuvissa ja tv-sarjoissa ei esiinny suomalainen heteromies kuin roiston ja hylkiön osissa. Tätäkö ne wokettajat ja DEI-pillipiiparit seuraajineen oikeasti haluavat? Kansa ei ainakaan halua ja Suomen Elokuvasäätiökin voisi lakata rahan kippaamisen sinne kuuluisaan Kankkulan kaivoon. Nekään rahat eivät puussa kasva, vaan otetaan veroina tavallisilta suomalaisilta palkansaajilta ja yrittäjiltä.

      Poista
    8. Arvostan Kärkkäistä suomalais-kansallisena, isänmaallisena tavarataloyrittäjänä, joka yhdessä vaiheessa joutui ylempiä globalistiroistoja nöyrästi kumartavien maanpetturien vainon kohteeksi.

      Poista
    9. Elokuvasäätiön mies sanoi sen femakko työkalun julkistamistilaisuudessa että joko sitä työkalua jolla tuollaiset elokuvst ja ohjelmat määritellään käytetään vapaaehtoisesti koko Suomessa (ei siis vain YLE:llä) tai sitten itketään ja käytetään. Uhkasi siis toimenpiteillä niitä jotka eivät käytä. Eli heiltä on turha pyytää rahaa tai levitystukea muunlaisille kuin DEI ja intersektinaalisuus vaatimukset täyttäville elokuville tai ohjelmille. Siis sinun ja minun rahojen jakamisessa on tuollaiset vaatimukset.

      Poista
    10. Meinas tulla aivoverenvuoto tuosta elokuvasäätiön touhusta. Täytyy sanoa, että on ihmiset tyhmiä. Femakot ovat saaneet kyllä minun silmissäni naisen arvostuksen pohjamutiin. Joo, yleistää ei pidä, mutten nuorena ymmärtänyt, kuinka paljon kehopositiivisemman sukupuolen edustajissa on suorastaan idiootteja.

      Poista
    11. Ihan jos sukupuolten välisiä älykkyyseroja, ihan sillä asioista oikeasti kertovalla ÄO-testillä mitaten, katselee, niin sehän kertoo karua asiaa. Miehissä ON enemmän älykkäitä yksilöitä. Mutta niin heissä on enemmän hyvin heikkolahjaisiakin. Eli miesten käyrä on kaksihuippuinen, molemmissa laidoissa on enemmän väkeä verrattuna naisiin. Naisten ÄO-käyrä on keskipainotteinen. Heissä on vähemmän oikeasti älykkäitä ja oikeasti vähälahjaisia. Tämä tarkoittaa että naisissa on PALJON hieman heikkolahjaisia ja keskivertoa porukkaa. Ja tämähän näkyy kyllä yhteiskunnassa. Noita keskiverrolla tai hieman heikommalla ÄO:lla varustettuja virkakaisoja ja muita byrokraatteja, muuhunhan ei kyvyt riitä, on nykyään julkispuolella ja firmojen pääkonttoreilla pilvin pimein tekemässä muiden elämän aivan hemmetin raskaaksi sääntelyllään, mikromanageerauksellaan, raportointivaateillaan jne jne. Mitään hyötyä heidän toimistaan ei ole, mutta lasku lankeaa kannattavuuteen ja etenkin henkiseen ilmapiiriin joka on ahdistava, kyyläävä, turhaan näennäistyöhön pakottava ja niin edelleen. Noissa hommissa en ole nähnyt juurikaan miehiä, vaan pelkkiä naisia, etenkin nuoria naisia.

      Poista
    12. Se mikä etenkin naisten osalta tässä lukio/yliopistokoulutuksen ihannoinnissa unohdetaan, on että lukion ja humanistisen puolen yliopistokoulutuksen läpäisemiseen ei nykyisellään tarvita kovin kummoista älykkyyttä. Kun lukiossa valitsee aineet oikein ja menee humanistiselle puolelle yliopistoon, riittää reilusti alle sadan ÄO koska tarvittavat taidot ovat muisti ja tolkuton sitkeys, ei älykkyys. Tällaisen opiskelijan ei tarvitse nykyään ymmärtää yhtään mitään siitä mitä "opiskelee", riittää kun opettelee asiat ulkoa ja oksentaa ne ulos muodollisesti oikein tenteissä ja "opinnäytetöissä". Taso on mennyt todella alas jo aikaa sitten. Näitä "kympin tyttöjä" jotka eivät oikeasti osaa yhtään mitään, on sitten ylemmän korkeakoulututkinnon tehneinä ihan kaikkialla sotkemassa asioita. Tähän ilmiöön nimittäin liittyy aivan uskomaton arroganssi sen "ylemmän korkeakoulututkinnon" suorittamisen myötä, eikä heidän tarvitse enää kuunnella muita jotka asioista jotain ymmärtäisivät, etenkään niitä jotka ovat matemaattis-luonnontieteelliseltä puolelta, jossa VIELÄ tarvitsee jotain opiskeltavista asioista ymmärtääkin. Ei varmaan tosin kovin pitkään sielläkään, koska lukiosta tulevien taidot ovat sillä tasalla että se olisi kohtuuton vaatimus jatkossa.

      Poista
  12. Mikä siinäkin oli, että se lupsakka neekeriukko Uncle Bens riisissä koettiin rassistiseksi ja se kuva otettin pois?

    ehkä maailman suosituin riisi brändi, muutettiin Uncle Benistä vain Bensiksi...rommasko myynti? luultavasti

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kait joku semmonen syy, että neekereitä saa esittää vain voittajina!! Ja valkoisten yläpuolella olevina!!!

      Ehkä Uncle Benin suvakit näkivät jotenkin alisteisena valkoisille, kun neekersukko toimittaa valkoisille riisiä kauppoihin? ihan varmaan orjan ominaisuudessa? ei saa rahaa ei mitään, tappiolla myyvät riisiä.

      Ikäänkuin neekerit itse eivät ostaisi riisiä kaupoista? tai olisi jokunen duunissakin riisitehtailla? Vaiks vinosilmäthän ne taitaa suurimmin osin maailman riisit viljellä, tuskin hekään tappiolla vaan toivovat kaupan sujuvan, oli riisipaketin kannessa sit neeekerin tai vaiks eskimon tai kenen kuva tahansa

      Poista
    2. Otettiinhan muhkeamuotoinen Panu-tyttökin pois maalimainoksesta. Taisi alkaa jo vuosikymmeniä sitten tämä joutavanpäiväinen nillittäminen ja tekopyhyys. Nyt saa televisossa näyttää kaikelle kansalle itsensä alasti sukupuolielimiä myöten, mutta siinä on kyllä menty sitten jo liian pitkälle. Jotain häpyä sentään!

      Poista
  13. Todellisuus on aina päinvastainen kuin vasemmistolainen keksitty todellisuus.

    Oman kokemukseni mukaan joka ainoa kerta, kun bussi on jäänyt jumittamaan lippuun liittyvän epäselvyyden takia, kyseessä on ollut kehitysmaalainen tjms. ulkomaalainen. Tilanne päättyy lähes aina haistatteluun ja solvaamiseen. Sitä lippua ei jostain syystä vain voida ostaa.

    Tulipa mieleen, että Jos hsl olisi osannut pelata oikein, niin olisi kannattanut olla välittämättä rasismiulinasta, siitä olisi tietenkin seurannut tiedostavan vasemmiston ja antirasistien "boikottikampanja", missä porukka ei osta lippua ikään kuin mielenosoituksena ja helsingin sanomat olisi hehkuttanut tempausta. Hsl olisi voinut kerätä kymmenien tuhansien eurojen sakot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. siinäpä dilemma, vassarit nimenomaan haluavat polttaa yksityis henkilöautot j pakottaa julkisiin, sitten yhtäkkiä boikotoivaisitkin julkisia ööh?

      Poista
  14. Minkähän takia tmalinen linkki ei löydä tekstiä vaan US ilmoittaa:

    "Pahoittelut. Etsimäänne sivua ei ole olemassa. "

    VastaaPoista
  15. Eipä se mainoksen poisto ollutkaan niin hyvä idea kun aluksi tuntui:
    https://www.hs.fi/helsinki/art-2000010658209.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Artikkelista poimittua

      Helsingin seudun liikenne (HSL) päätti tiistaina, että se palauttaa rasistiseksi koetun Ihan lipun laitonta -kampanjan materiaalit takaisin liikennevälineisiin, joista se ehti ne jo poistaa.

      Asiasta kertoo HS:lle kohun keskelle joutuneet sosiaalisen median vaikuttajat Ibrahim Manza ja Abdirahman Keinaan. Heidän mukaansa kampanja jatkuu normaalisti, ja kaikki mainoskuvat ovat tulossa takaisin.

      Tiedon vahvistaa HSL:n viestinnän asiantuntija Johannes Laitila. Hän sanoo, että mainosmateriaaleja muokataan niin, että niistä käy paremmin ilmi konteksti, johon materiaali viittaa.

      Kampanjasta noussut kuohunta harmittaa Ibana ja Keinaanina tunnettua Molybros-kaksikkoa. He kertovat HS:n haastattelussa, että kampanjan vastaanotto ja kritiikki yllättivät heidät.
      ...
      ...
      Vaikuttajien mielestä se, että tummaihoiset yhdistetään väärennetyllä lipulla matkustamiseen koska he esiintyvät aihetta käsittelevässä kampanjassa, on vääristynyt tapa ajatella.

      ”Se on tosi ongelmallinen ajattelutapa”, Keinaan sanoo.

      ”Varsinkin kun jotkut ovat sanoneet, että miksi tähän kampanjaan ei ole otettu vaaleaihoista vaikuttajaa. En ymmärrä, miksei voisi olla tummaihoinen vaikuttaja. Miten tämä edes voi herättää rasistisia ajatuksia”, Iba sanoo.

      Poista
  16. Petteri OrPon säälittävän yksinpuhelun jälkeen päätettiin, että mainos ei olekaan rasismia. Mun mielestä mitään rikoslain ylittäviä määritelmiä ei tarvita.

    VastaaPoista
  17. Petturi Urpo on Petturi Urpo.
    Mutta! Se että ko. kädellinen on säätämässä meidän asioita, kertoo vain meidän äänestäjien rajallisuudesta.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!