lauantai 17. elokuuta 2024

Mitä vikaa venäläisissä?

Lähes kaikki suomalaiset tietävät nykyisin, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku. Sen sijaan Venäjällä asiasta tuntuu olevan epäselvyyttä.

Tästä kertoi Iltalehti jutussa, jossa kerrottiin elokuvaohjaajan varoittaneen siitä, että Venäjä voi hävitä aloittamansa sodan Ukrainassa. Ohjaajan mukaan "meidän pitäisi aina lähteä siitä lähtökohdasta, että voimme hävitä... me voimme hävitä, jos tällaiset kömmähdykset jatkuvat."

Kyse ei suinkaan ollut tappiomielialan lietsomisesta, minkä hän teki selväksi sanomalla, että "tämä ei ole lannistumista. Se ei ole pelon lietsomista... Se on yksinkertaisesti selkeä ymmärrys hinnasta, jonka me ja kotimaamme joudumme maksamaan."

Ohjaaja ihmetteli myös sitä että "TV:ssä näytämme aina ukrainalaisia, jotka eivät halua taistella... Mutta nyt näemme, että he taistelevat hyvin. Ja he ovat hyvin motivoituneita. Miksi huijaamme itseämme?"

On hyvin tunnettua, että Venäjällä "totuus" on aina sitä, mitä maan diktaattori - oli se sitten tsaari, politbyroon puheenjohtaja tai Putin - näkevät hyväksi. Ja tällä kertaa hinnan siitä ovat maksaneet Ukrainan sotaan viedyt sotilaat. Erityisesti ne noin puoli miljoonaa ihmistä, jotka ovat menettäneet henkensä tai terveytensä maansa johtajan hulluuden seurauksena. 

Edelle kirjoittamastani seuraa väkisinkin kysymys siitä, miksi asia on näin. Eli mikä vika venäläisissä tai heidän kulttuurissaan estää itäisiä naapureitamme rakentamasta sellaista yhteiskuntaa, jossa ihmisten olisi hyvä asua ja elää. Onhan kyse kuitenkin luonnonvaroiltaan maailman rikkaimmasta valtiosta, jonka väestökin on kohtuullisen korkeasti koulutettu. 

35 kommenttia:

  1. Jos Venäjällä joku puhuu totta, hänen luullaan valehtelevan. Maasta puuttuu luottamuksen kulttuuri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lisäksi venäläisillä on paha ahneuden ja korruption kulttuuri.

      Poista
    2. Kukahan tuonkin sodan aiheutti?

      https://rumble.com/embed/v4vqt9h/

      Poista
    3. Edelliseen liitteeksi.

      https://yle.fi/a/74-20098268

      Poista
    4. Mielenkiintoinen juttu tuo ensimmäinen haastattelu. Mutta olisi hyvä todentaa sen väitteet muista lähteistä.

      Mutta jos tuosta puoletkaan on totta, ymmärrän kyllä että ryssillä on olo kuin nurkkaan ajetulla rotalla.

      Poista
  2. Suomessakin olisi syytä muistaa, että tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

    IS tänään

    Uhka maan alla

    Professorilla on varoitus: Hän arvioi, että kasvava joukko tavallisilta vaikuttavia ihmisiä tekee Suomessa myyräntyötä Putinin Venäjän hyväksi. Ilta-Sanomat selvitti, miten Venäjän tiedetään hankkivan kätyreitään, millaiset ihmiset ovat erityisen alttiita houkuttelulle ja mitkä ”myyrien” motiivit voivat olla.

    https://www.is.fi/kotimaa/art-2000010633225.html

    Venäjä-asiantuntijalla on vakava huolenaihe.
    Hän varoittaa, että näennäisesti tavalliset suomalaiset tai maahanmuuttajataustaiset ihmiset saattavat tehdä Venäjän lukuun työtä, joka on kasvava uhka Suomen kansalliselle turvallisuudelle.

    VastaaPoista
  3. Eiköhän tuo tarkoita 12 vuotta tyrmää, kuten kävi sille ballerinalle, joka kehtasi lahjoittaa 50 dollaria, ukrainalais-ameriikkalaiselle ihmisoikeus järjestölle.
    Tai miksei myös kalsarimyrkytys....

    VastaaPoista
  4. Taisi neukkulan luonnonvalinta onnistua luomaan varsinaisen homo sovjetikuksen, jonka geneettisiin ominaisuuksiin kuuluu laiskuus, valehtelu, varastaminen ja mongoleilta periytyvä julmuus. Taitavimmat rotat Putinin johdolla ovat sitten nousseet kaatopaikan herroiksi.
    Neuvostoliitto ja nykyinen Venäjä olisivat kuolleet omaan kyvyttömyyteensä ilman valtaisia luonnonvaroja, lähinnä hiilivetyjä, joita läntisen tietotaidon avulla on saatu maan pinnalle ja myyntiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Gulakeilta selvisi hengissä vain julmin ja häikäilemättömin osa porukasta ja se sitten jatko lisääntymistään. Lempeimmät ja sivistyneimmät kuolivat niissä oloissa. Ja se järjestelmä imi sisäänsä aikojen kuluessa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Melkoinen suvunjalostusoperaatio sekin.

      Poista
  5. Ei venäläisissä periaatteessa mitään vikaa ole, maa on vain maantieteellisesti liian suuri, sitä on vaikea hallita muulla tavoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten ne maa-alueet ongelmaa aiheuttaa? Eiko ennemmin ole kysymys ihmisistä tai väestöstä?
      Ei Venäjällä ole niin paljoa väestöä etteikö maata voisi toisin hallita jos väestöllä halua olisi. Tässä mielessä Professorin kysymys on aiheellinen.

      Poista
  6. Ei kannata yleistää. Tänne kaupunkiin tuli tuhansia pakolaisia Ukrainasta ja noiden joukossa on satoja sotilasikäisiä miehiä. Heidän paikka ei olisi pakolaisina, vaan puolustamassa maataan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yli 10.000 sotaikäistä miestä Ukrainasta.

      Poista
    2. Kuinka paljon näissä porukoissa oli miehiä Afganistanista, Iranista, Irakista ja Syyriasta? Eikös näitä lennätetty Venäjälle ja tuupattiin sitten rajalle ajamaan pelilllä jos toisellakin suoraan Suomi-neidon syliin?

      Poista
    3. Nuo oli Ukrainasta olevia sotilasikäisiä, erikseen oli keharit joita ei kyllä voi sotilaiksi kutsua vaan, terroristeiksi.

      Poista
  7. Professorin otsikkoon voisi vastata,että:Kaikki..täysin kyvytön kansa jolle valehdeltu aina että se on paras..vaikka se ei ole hyvä missään..yltiökusipäisellä röyhkeydellä ja typeryydellä höystettynä

    VastaaPoista
  8. "aina sitä, mitä maan diktaattori - oli se sitten tsaari, politbyroon puheenjohtaja tai Putin - näkevät hyväksi"

    Samanlainen systeemi on EU:ssakin, komissio = politbyroo jne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä olen käynyt useimmissa EU-maissa. Samoin ehdin käydä pari kertaa Neuvostoliitossa. Näiden kahden rinnastaminen on aivokuollutta.

      Poista
    2. Et taida ymmärtää mitä eu:n suunnitelmissa on?
      "Et omista mitään, ja olet onnellinen" ja elät 15 min. kaupungissa, etkä saa liikkua muualle.

      https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/paavovirtaniemi/77350-agenda-21-tie-orjuuteenko/

      Poista
  9. Asiat kasautuvat, se on luonnollista. Venäjälle on vuosisatojen aikana kasautunut paljon kaikenlaista negatiivista. Venäjän yksi iso ongelma on ollut tietenkin monikulttuurisuus. Yksi ongelma on myös se että jos Venäjällä syntyy joku todellinen lahjakkuus, niin sellaiset pyrkivät yleensä muuttamaan pois sieltä Venäjän ahdasmielisestä ympäristöstä ja yleensä ne muuttavat Yhdysvaltoihin. Siis juuri ne ihmiset joilla olisi valtavasti annettavana jotakin hyödyllistä sille yhteiskunnalle, nostavat ladan kytkintä ja lähtevät pois.

    Venäjältä puuttuvat lähes kaikki vetovoimatekijät. Venäjän kehittyminen huonoon suuntaan on tapahtunut vuosisatojen aikana ja ne ihmisparat eivät siellä enää edes ymmärrä minkälainen normaali yhteiskunta voisi olla. Heidän ymmärryksensä paremmasta on samaa luokkaa kuin värisokean ymmärrys väreistä. Sen vuoksi maaperä siellä on otollinen kaikenlaisille diktaattoreille, koska eivät ne ihmiset siellä osaa enää halutakaan muuta kuin PAREMPAA KURJUUTTA!

    Mutta kuten olen aikaisemmin todennut, Suomi on sellainen kevytversio Venäjästä eli kevytvenäjä, ainakin sananvapauden suhteen. Esimerkiksi venäläisistä saisi nykyään Suomessa kirjoittaa miten solvaavasti tahansa, eikä siitä tulisi seuraamuksia, mutta jos kirjoittaisit somalialaisista samoilla sanoilla niin aivan varmasti tulisi syyte ja ennen kaikkea tuomio kansanryhmää vastaan kiihottamisesta. Vallanpitäjillä ei ole mitään selvää logiikkaa tuossa asiassa vaan sananvapausasiat ovat meillä aivan samanlaista pelkkää vallanpitäjien puhdasta MIELIVALTAA, kuten Venäjällä. Meillä tuomiot ovat vain lievempiä.

    Suurimmat totuudet ovat useimmiten ikäviä totuuksia. Meidän suomalaisten ei kannata liikaa ryhtyä syyttelemään tai neuvomaan venäläisiä, koska olemme koko historiamme ajan olleet Venäjän naapurissa ja vaikutuspiirissä ja sen vuoksi muistutamme kansana itse vähän liiankin paljon venäläisiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minä syytän kyllä venäläisiä esimerkiksi siitä, että suomalaiset haitausmaat ovat täynnä parikymppisiä ja muita parhaassa iässään olleita vainajia, jotka kuolivat, kun Suomi puolustautui hullun Stalinin ja muiden rikollisten venäläisten kommunistien hyökkäykseltä.
      Kaikenlainen uhkailu on sitten jatkunut sotienkin jälkeen lukuunottamatta parinkymmenen vuoden jaksoa Neuvostoliiton hajoamisen jälkeen, ja nyt on taas piru irti. Hetken olikin sellainen outo tuntemus, että venäläisten kanssa voisi elää sovussa kuten muiden ihmisten, mutta mitä vielä.
      Olen myöskin täysin eri mieltä siitä, että suomalaiset muistuttaisivat jotenkin venäläisiä. Ero on kuin päivällä ja yöllä.

      Poista
    2. Sanoisin että se joka sanoo suomalaisten muistuttavan venäläisiä, ei tunne venäläisiä. Meillä on ihan oma omituinen kokoelma huonoja ja typeriä vallitsevia luonteenpiirteitä joka eroaa melkolailla venäläisestä vastaavasta. Toisaalta meillä on oma omituinen kokoelma hyviä luonteenpiirteitä joka eroaa vielä enemmän venäläisten vastaavasta. Venäläiset pitävät hyvinä luonteenpiirteinä ja asioina sellaisiakin juttuja jotka täällä tuomitaan ehdottomasti kielteisinä. On aavistus yhtäläisyyksiä, mutta kuten Suomen ja Venäjän raja on yksi suurimpia, ellei suurin elintasoraja maailmassa, se on myös yksi suurimpia rajoja kansanluonteiden välillä.

      Poista
    3. Minä puolestani syytän venäläisiä siitä, että he edelleen asuvat suvultani väkivalloin ryöstetyllä maalla. Laatokan rannalla, joka oli kauneinta ja viljavinta Suomea. Aluetta, josta vanhempani ja isovanhempani joutuivat pakenemaan väkivaltaa.

      Poista
  10. Mitä vikaa venäläisissä on hyvä kysymys. Tällaisissa sotatilanteissa näkemyksillä on taipumus kapeutua ja yksinkertaistua. Samalla kun Venäjän toimintaan suhtaudutaan hyvin aiheellisesti jyrkän kielteisesti, unohdetaan helposti, että useimpien tavallisten venäläisten kanssa on tultu vuosikaudet varsin hyvin toimeen ja sieltä löytyy edelleen järkeviä ja ajattelevia ihmisiä. Heidän äänensä vain ei kuulu siellä eikä taida juuri kantaa tännekään. Vähän liioitellen voisi sanoa, että siellä asuu suurelta osin mukava kansa, mutta sillä on hemmetin huono herraonni, kun se saa aina herrakseen kelvottomia, väkivaltaisia ja epärehellisiä diktaattoreita. Ja tietysti syntyy sellainen epäilys, että jossakin on yleisemminkin vikaa, kun herraksi nostetaan tai päästään nousemaan aina toinen toistaan kelvottomampia tyranneja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksilönä venäläinen voi olla hyvinkin mukava. Valitettavasti laumautumisen saavuttaessa tietyn kriittisen massan syntyy sutta ja sekundaari.

      Poista
    2. Myös näin: Yksilönä suomalainen voi olla hyvinkin mukava. Valitettavasti laumautumisen saavuttaessa tietyn kriittisen massan syntyy sutta ja sekundaari, esim. omia mielipiteitä maahanmuutosta, eri väestöryhmistä yms. ei ole mahdollista tuoda julki ja asiallinenkin kritiikki katsotaan kohtuuttomaksi.

      Jamppa vaan

      Poista
    3. Tuosta herraonnesta sen verran, että sitä saa, mitä tilaa. Putinin kansansuosio nousi tappiin, kun pienet vihreät miehet valtasivat Krimin.

      Poista
    4. Kyllä se valitettavasti on niin että kukin kansa saa sellaiset herrat kuin he ansaitsevat ja joihin kansanluonne johtaa. Ei se ole mikään vahinko tai sattuma tai jotain mystistä.

      Poista
  11. Gulakeilta selvisi hengissä vain julmin ja häikäilemättömin osa porukasta ja se sitten jatko lisääntymistään. Lempeimmät ja sivistyneimmät kuolivat niissä oloissa. Ja se järjestelmä imi sisäänsä aikojen kuluessa kymmeniä miljoonia ihmisiä. Melkoinen suvunjalostusoperaatio sekin.
    Miten selität esim Aleksandr Solzhenitsyn?
    Oliko hänkin häikäilemätön konna? Puhut paskaa ja tiedät sen itsekkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meinaat että joku poikkeus kertoo todellisuudesta? Heidän oma kirjallisuutensa, muunmuassa nimenomaan Sozhenizyninkin kirjoittama, kertoo nimenomaan siitä millaiset ihmiset pärjäsivät ja jäivät henkiin.

      Poista
    2. Suomessa on se kaikkien tuntema sanonta voissa paistamisesta, joka on tullut jälleen todistetuksi. Se perustuu pitkään katkeraan kokemukseen.
      Hetken tuntui tosiaankin siltä, että asiat olisivat muuttuneet, mutta ei. Täälläkin ilmeisesti venäläiset käyttivät luottamusta ja lepsuutta hyväkseen hankkimalla kiinteistöjä sotilaallisesti tärkeiltä alueilta -vastaisen varalle.

      Poista
  12. "Mitä vikaa venäläisissä?"
    Kysyy hän. No ei kai niissä mitään sen kummempaa vikaa ole kuin se, että he ovat, no venäläisiä. Eivät ole aikojen saatossa oppineet elämään muunlaista elämää. Olkoon hallitsijana tsaari tai keisari tai mikä lie boldevikkiruhtinas tai mikä lie milloinkin, kunha se ei häirtse liikaa sitä päivittäistä elämää. Tavan musikka ajattelee, että kohkatkoon mitä kohkaavat, kunhan eivät puutu tähän jokapäiväiseen olemiseen. Ja jos ja kun olot ovat huonommat tänään kuin eilen, no mitä siitä, tänään on kuitenkin vielä hyvin, huomenna voi olla jo huonommin.
    Soromnoo tai jotain sellaista:)
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  13. Iltalukemista naapurista. Ei muuten mutta on törkeydessään vertaansa vailla ja vaikka valokuvia on kovin pikselöity, yhdestä kohtaa löytyy tumma ihonväri.
    Kertoo siis siitä, että jälleen kerran "suvaitsevaiset" ja kaikki muut "hyvät" ihmiset voivat olla onnellisia, että saatiin tämmöinenkin tapaus Eurooppaan.

    IL tänään

    Kolmoismurha Ruotsissa: Poliisi ehdotti lapsille sokkoleikkiä, jotteivät he näkisi kuolleita perheenjäseniään
    Kolme ihmistä sai surmansa, kun syytetty teinipoika hyökkäsi kahden eri lapsiperheen koteihin. Tarkoituksena oli murhata 10 ihmistä.

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/873e7426-5216-4bfb-9198-a9dca5bf67f3

    Artikkelista poimittua

    Lastenkodista karannut poika kertoi kuulusteluissa olevansa huolehtivainen ja välittävänsä muista ihmisistä.

    Nyt häntä syytetään kolmen ihmisen murhasta, seitsemästä murhayrityksestä ja törkeästä ampuma-aserikoksesta.

    Kyseessä oli kahden eri lapsiperheen kodit, joihin tuolloin 16-vuotiaan pojan epäillään hyökänneen. Kodeissa oli tapahtumahetkillä yhteensä viisi lasta. Poliisi kantoi heidät ulos viltteihin käärittyinä, etteivät lapset näkisi kuolleita perheenjäseniään.
    15-vuotias yllytti

    Poika oli saanut tehtäväkseen murhata kahden lapsiperheen jäsenet. Apuna oli kaksi muuta teiniä, 15-vuotiaat tyttö ja poika. Heitä syytetään avunannosta, poikaa syytetään lisäksi murhiin yllyttämisestä. Kaikkia kolmea syytetään myös törkeästä ampuma-aserikoksesta.

    Palkkioksi oli luvattu 150 000 kruunua jokaisesta uhrista – eli reilut 13 000 euroa. Koko teosta oli siis luvassa puolitoista miljoonaa kruunua – noin 131 000 euroa.

    Tapahtumat sijoittuivat reilun vuorokauden ajalle, lokakuun puoliväliin 2023.

    VastaaPoista
  14. Venäläisistä on tuhansien vuosien aikana jalostettu kusipäinen öykkärikansa. Lisäksi ne suorastaan haluavat, että jokainen päivä joku korkeammassa asemassa oleva kusipää potkii niitä haaroihin. Ryssä on vaan arabien ohella pallon kusipäisintä sakkia.

    VastaaPoista
  15. Minun suku tulee Karjalasta, siitä ainosta Karjalasta. Joten voitte arvata että en vihaa mitään kansaa niin paljon mitä tuota terroristista venäjää.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!