tiistai 13. elokuuta 2024

Mitä maan hallitus aikoo tehdä nuorisoväkivallalle?

Eilinen uutistarjonta kertoi kolmesta ajatuksia herättävästä tapauksesta. 

Yksi. Jyväskylässä alle 15-vuotias henkilö oli puukottanut alle 15-vuotiasta teiniä. Läsnä oli ollut myös muita nuoria, joista osa oli kuvannut puukotuksen. Poliisi on pyytänyt videoita itselleen, mutta ei oman ilmoituksensa mukaan tule kertomaan asiasta sen enempää.

Kaksi. Tuusulassa sadat nuoret juhlivat taiteiden yötä, kunnes poliisi ajoi heidät pois. Syynä oli se, että paikalla olleessa aggressiivisessa joukkiossa - silminnäkijän kertomuksen mukaan - "oli ilmeisesti lyöty jotain nuorta ja toinen henkilö meni väliin. Häntä iskettiin puukolla." 

Kolme. Vantaalla yksi henkilö joutui - poliisin mukaan - ryöstön ja tapon yrityksen kohteeksi. Poliisi epäilee syylliseksi kolmea naamioitunutta ja melko lyhytkasvuista nuorta miestä, joista se toi julkisuuteen linkistä löytyvää valvontakamerakuvaa sekä tuntomerkit. 

Uhri oli yrittänyt paeta paikalta, mutta kaatunut ja joutunut maassa ollessaan lyödyksi teräaseella. Sen jälkeen hän kuitenkin pääsi pakenemaan.

Neljä. Helsingissä tatuoitu mies oli yrittänyt kaapata kymmenvuotiaan tytön autoonsa. Tämä pääsi kuitenkin pakenemaan purtuaan häntä käteen. Pääkaupungissa on linkittämäni uutisen mukaan tapahtunut vähän aikaa sitten toinenkin samankaltainen tapaus.

Edelle kirjaamani tapaukset antavat aiheen kysyä, että onko Suomi enää turvallinen nuorille ja lapsille. Ja mitä maan hallitus aikoo tehdä asialle, jotta meidän tavallisten kansalaisten ei jatkossa tarvitsisi pelätä omien ja muiden lasten turvallisuuden takia näiden liikkuessa kodin ovien ulkopuolella? 

37 kommenttia:

  1. Mikään hallituksistamme ei halua/voi/uskalla (valitse sopivin) tehdä sitä ainoata toimivaa ratkaisupakettia.

    Ja sehän on humanitaarisen maahanmuuton ja turvapaikkasirkuksen lopettaminen, muun maahanmuuton ehtojen todellinen ja tuntuva kiristäminen, tänne jo otettujen palautukset lähtömaihinsa, rikoksia tehneiden suomen kansalaisuuden saaneiden karkotukset, poliisille mahdollisuus (ja velvoite) tehdä etnistä profilointia. Valkoisille suomalaisille (ns. kantiksille) mahdollisuus laillisesti puolustaa itseään, läheisiään ja omaisuuttaan aseilla. Islamin julkisen harjoittamisen kieltäminen.

    Kaiken tämän jälkeen kadut rauhoittuisivat, kansantalous saataisiin paremmalle tolalle ja elämänlaatukin paranisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Humanitaarinen maahanmuutto ja turvapaikkasirkus = Haittamaahanmuutto

      Jo tästä termistä voi päätellä, että se on maalle ja sen väestölle haitallista mutta sehän ei haittaa vihervasemmistoa.
      Valitettavasti äänestäjät eivät vielä ole tajunneet miten haitallisia puolueita vihervasemmisto-puolueet ovat Suomelle.

      Toinen mikä täytyy ymmärtää, että niin sanotut turvapaikanhakijat eivät ole sitä vaan he ovat elintasopakolaisia, jotka etsivät ilmaista elatusta Suomesta ja muista hölmöistä Euroopan maista.
      Emme todellakaan tarvitse näitä kuluttamaan verorahojamme.

      Poista
    2. Poliisille valtuudet tutkia kenet tahansa mahdollisten teräaseiden varalta.
      Maahanmuuttopolitiikan muutos, jolla lopetetaan haittamaahanmuutto.

      Poista
    3. Haittamaahanmuuton lopettamista ajaa vain yksi puolue, ja se on Perussuomalaiset. Kannattaa pitää mielessä kaikissa vaaleissa.

      Poista
    4. Ruotsissahan ovat nyt ottaneet tiukan linjan haittamaahan muuttoa kohtaan. Sietä poistuu nyt enemmän näitä "kulttuurinrikastajia" kuin tulee. Olisi toivottavaa, että kerrankin ottaisimme opiksi Ruotsilta kun kerrankin tekevät jotain järkevää. Yleensähän kun täällä kopioidaan vain niiden ääliömäisimmät ideat.

      https://www.suomenuutiset.fi/maastamuuttajia-lahtee-ruotsista-nyt-enemman-kuin-maahanmuuttajia-tulee/

      Poista
    5. Eihän se nyt käy, koska hallituksemme, ja useat aikaisemmatkin hallitukset ovat noudattaneet agenda21:stä. Ja sen takia tätä on tarjolla.

      https://odysee.com/@redicetv:1/diversity-is-a-weapon-against-white-people:2

      Poista
    6. Tässä hyvä puhe aiheesta.
      Ihme, ettei päättäjämme tätä tunnu käsittävän. Miksi?

      https://x.com/ROI_IRELAND/status/1822538699130761702/

      Poista
  2. Poliitikkojen ala-arvoisten päätösten takia tänne ei enää kannata hankkia lapsia, ja jos on jostain syystä lapsen tullut hankkineeksi, niin hänen elämänsä on yhtä epävarmuudessa elämistä, pelkoa, tuskaa, kärsimystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Brittiläinen konservatiivi MP sanoi jo 20.4.1968 kuuluisassa "Rivers of Blood" puheessaan tuon saman: maahanmuutto tuhoaa kansakunnan tulevaisuuden ja toivon.

      Lisää Powellista: https://en.wikipedia.org/wiki/Rivers_of_Blood_speech ja https://anth1001.wordpress.com/wp-content/uploads/2014/04/enoch-powell_speech.pdf

      Kannattaa tutustua tekstiin, sillä Powell näki tarkasti ja kirjoitti osuvasti. Olemme valitettavasti juuri Powellin kuvaamassa tilanteessa.

      Poista
  3. Sen sijaan että vouhkataan rasismista, olisi enemmän syytä olla huolissaan lapsista ja nuorista, joiden pitäisi olla kansakunnan toivo. Nämä poliisin antamat tuntomerkit yhtä tyhjän kanssa. Jokaisella nuorella on varmaan musta huppari, mutta ihonväriä ei mainita, vaan sen sijaan kylläkin vaaleanruskeat viikset. Olen jo ikäihminen, mutta en ole koskaan elånyt aikaa, jolloin nuoret, lähes lapset puukottavat toisiaan. Yhteiskunta on menossa pahasti vikasuuntaan, kun oikeisiin ongelmiin ei tartuta.

    VastaaPoista
  4. Mitä jos käännettäisiinkin tilanne ihan päinvastaiseksi. Alettaisiin etsimään sitä turvapaikkaa VALKOIHOISILLE ja HETEROMIEHILLE vaikka sieltä Ruandasta. Viherkommareiden ja muiden suvakkien mielestä tämä ihmisryhmä on kaiken pahan alku ja juuri. Sitten tänne Suomen maahan jäisi sellainen ihanneyhteiskunta, jossa satunnaisesti vaan tapahtuisi professorinkin mainitsemia rikoksia. No totta kai sharialaki tulisi Suomessakin voimaan, mutta sehän ei suvakkimuijjia paljonkaan häiritsisi, koska sitähän he ovat halunneet koko ajan. Sateekaariporukkakin voisi pysyä ihan rauhassa kotona kaapissa ja asia olisi heidän kohdaltaan kunnossa. Tällainen olisi se viherkommareiden ja suvakkien mielestä se Suomen ihanneyhteiskunta. Valkoihoisista heteromiehistä vapaa turvallinen tila.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuka ne työt sitten tekisi ja verot maksaisi?

      Poista
    2. Suomen taloudesta kiinnostuneiden kannattaa lukea Professorin eilinen engl. kielinen kirjoitus. Jos teksti ei muuten avaudu niin paina sivun yläreunassa olevaa nappia KÄÄNNÄ.

      Poista
    3. Olisikohan sellainen mahdollisuus, että muslimi(terroristi)t alkaisivat elättämään valkoihoisia? Tai valkoihoisten olisi heittäydyttävä kerjäläiseksi, koska muslimin velvollisuus on auttaa kerjäläistä. Taisin nähdä näkyjä. Eiköhän se muslimi katkaise mieluummin kaulan, kuten ISIS-porukoissakin tehdään. Olisikohan eräällä presidenttiehdokkaalla ketään sopivaa ISIS-terroristia taas tuotavaksi Suomeen?

      Poista
  5. Durkheimilaisittain luettuna Gemeinschaft ja Gesellschaft ovat vaihtoehtoja, tai vastakohtia siksi että yhteisöllistä eheyttä niissä haetaan ja vahvistetaan sosiodynaamisesti vastakkaisista suunnista. Durkheim oli selvempi kuin Tönnies, kun puhui yhtäältä kehittymättömistä, sosiaaliseen sitovuuteen perustuvista kulttuureista, ja toisaalta kehittyneistä, yksilölliseen eriytymiseen ja sosiaalisten roolien vaihdettavuuteen perustuvista kulttuureista -- yhteisömoraali on näissä erilaatuinen ja hakee vahvistautumista eri suunnista. Kehittymättömissä yhteisöissä vallitsee "mekaaninen" normimoraali, kehittyneet yhteisöt perustuvat "organiseen" omantunnonetiikkaan.

    Nämä sosiologian perusasiat olisivat helppoja, mutta tuskin yksikään ministereistämme, kansanedustajistamme, korkeista virkamiehistä, journalisteista tai juristeristeista ymmärtää näistä mitään. Emme ole taantuneet vain akateemisen maailman alennustilaan, vaan koko yhteiskuntaa läpäisevään "puhumattomuuden kulttuuriin", jossa "poliittinen korrektius" on tärkeämpi "arvo" kuin älyllinen rehellisyys, ja yliyleistävien yleiskäsitteiden retoriikalla korvataan todellisuutta tarkasti kuvaava kieli.

    Kun perusasioita ei ymmärretä, onko yhteiskunnilla mitään toivoa paremmasta? Sokea individualismi antaa häikäilemättömimmille pyrkyreille -- jollaisia poliitikot laidasta laitaan tuppaavat olemaan -- valmiiksi kalkitut kilparadat joilla keskinäistä kverulaatiotaan harrastavat, ja ne jotka luulevat olevansa "parempia ihmisiä" -- suuria humanisteja -- ovat tolkuttoman vieraskulttuurisiin "uhreihin" kohdistuvan sokean empatian vallassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Putosin kelkasta jo ensimmäisessä lauseessa, vaikka saksaa olenkin lukenut.

      Poista
    2. Rasisti- ja vihapuhejahtia harjoittavat juristeristit ovat pudonneet kelkasta ja kahlaavat umpihangessa, ja heidän näytösoikeudenkäyntinsä "kansanryhmää vastaan kiihottamista" ja "uskonrauhan rikkomista" koskevien käsitteellisesti epäselvien pykälien pohjalta muuttuvat koko ajan kafkamaisemmiksi surufarsseiksi.

      Ilmianto- ja irtisanoutumiskulttuurissa on tabukäsitteiden varassa laskeuduttu jo niin alas, että ideologisilla leimasanoilla syytettyjen odotetaan itse tunnustavan rikoksensa ja ehkä Kafkan tosiprozessuaalista Oikeudenkäyntiä mukaillen jopa lopulta pantava epämääräisyydelle piste ja oma tuomionsa täytäntöön. Se olisi helpotus kaikille viranomaisille, jotka eivät itsekään enää tiedä mitä ovat tekemässä, kenelle ja miksi.

      Kafkaa lukiessa on todella se tunne, että kahlaa vyötäisiään myöten umpihangessa, vaikka vieressä kulkisi selvä aurattu tie. Ihmistieteiden klassikot ovat sen jo kauan sitten auki auranneet, mutta jäljestätulevien valtavat laumat ovat upottaneet itsensä käsitesekaannusten suohon.



      Poista
    3. "Emme ole taantuneet vain akateemisen maailman alennustilaan, vaan koko yhteiskuntaa läpäisevään "puhumattomuuden kulttuuriin", jossa "poliittinen korrektius" on tärkeämpi "arvo" kuin älyllinen rehellisyys, ja yliyleistävien yleiskäsitteiden retoriikalla korvataan todellisuutta tarkasti kuvaava kieli. "
      Naulan kantaan....

      Poista
    4. Ano sanoi: "Putosin kelkasta jo ensimmäisessä lauseessa, vaikka saksaa olenkin lukenut."

      Sellainen on hyvin tyypillistä vihervasemmistolaisille asiassa kuin asiassa.

      Poista
    5. Kansalaisyhteiskunta oli näihin vuosikymmeniin asti suojellut suomalaista yhteiskuntaa, mutta maahanmuuton seurauksena on edessä sen asteittainen romahdus. Jotkut opetetaan aroiksi ja lainkuuliaisiksi, samaan aikaan kun toiset oppivat ottamaan toisilta mitä haluavat väkivalloin, koska seurauksia ei ole. Jälki on sitten tällaista.

      Poista
  6. Jyväskylän Kuokkalan alaikäisten puukotuskahakan osapuolet olivat mustalaisia, kerrotaan MINFOssa. Elvytettiinkö siinä vanhoja sukuvihoja?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suomen romaneilla on hieman samanlainen klaani- ja kunniakulttuuri kuin Lähi-idän valtioissa. Kaikki eivät tietenkään sitä noudata, mutta kyllä se edelleen voimissaan on. Jotkut romanivaikuttajat kuten Rainer Friman ja Kiba Lumberg ovat sitä arvostelleet ja kehottaneet siitä luopumaan. Juuri siihen kulttuuriin liittyy mm väistämisvelvollisuus.

      Poista
  7. Valitettavasti Hallitus on osa ongelmaa ei ratkaisua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa hallituksesta on ongelma, mutta hallituksessa on myös tervettä järkeä ja keinoja miten asiat saataisiin paremmaksi. RKP on vaan tehokas torppaamaan keinot, joilla suomalaisten asemaa parannettaisiin.

      Poista
  8. Vallanpitäjillä ei tule olemaan juuri muita keinoja asiantilan korjaamiseen kuin vanha tuttu klassikko: "Soittakaa hätäkeskukseen"

    VastaaPoista
  9. Ennen oli erilaista. Hain 7-vuotiaana kouluni jälkeen viereisestä päiväkodista pikkuveljeni, joka oli 5-v. Käveltiin sitten kilometri kotiin yhdessä. Espoo. Toki silloinkin varoiteltiin namusedistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vanhempani varoittivat minua namusedistä jo 1950-luvulla mutta en niitä kohdannut.

      Poista
    2. Lapsuuden leikkikaverin kanssa vietiin 1960-luvun lopulla ternimaitoa naapurin homomiehelle. Sen verran oli namusetä, että tarjosi Fazerin makeiset.

      Poista
  10. Kun ihminen elää ja ajattelee jonkun kuplan sisällä ja hän on vuosien ajan ollut eräänlaisen aivopesun kohteena, niin onhan se selvää että minkäänlaiset todisteet hänen ajatusrakennelmiaan vastaan eivät enää kelpaa. Olivatpa ne ajatukset sitten miten mielettömiä tahansa.

    Skeptikot puhuvat kognitiivisesta dissonanssista ja tässä yhteydessä ottavat mielellään esille ne aivan selvät hörhöt, joita ovat esimerkiksi astrologiaan uskovat.

    Mutta mitä tulee tuohon maahanmuuttoon uskomiseen, niin se on itse asiassa paljon pahempaa hörhöilyä, sillä esimerkiksi ne astrologiaan uskovat eivät ole päättämässä valtion asioista keskeisillä paikoilla ja aiheuttamassa vahinkoa, vaan heidän toimintansa on lähinnä harmitonta seurustelua netin keskustelualustoilla.

    Mutta maahanmuuttoon uskovat ovat tosiasiassa eräitä maailman pahimpia hörhöjä, koska niitä istuu yhteiskunnan päättävillä paikoilla ja toteuttavat sieltä käsin sitä täysin mieltä vailla olevaa oppirakennelmaansa. Mikään määrä terrori-iskuja, puukkoiskuja tai muita rikoksia ei käännä maahanmuuttoon uskovan päätä. Vaikka keskellä Helsinkiä ihmisiä täynnä olevaan hääkirkkoon hyökkäisi isis-terroristeja konetuliaseiden ja käsikranaattien kanssa ja surmaisivat kymmeniä ihmisiä, niin pää ei käänny. Sellaisen hirveän iskun jälkeen ei menisi kahta viikkoakaan kun valtamediassa jo alettaisiin höpöttämään aselakien kiristämisestä sekä kantasuomalaisten harjoittamasta vihapuheesta ja rasismista. Niin ja joka yhteydessä toitotettaisiin että "Ei ne tavalliset muslimit".

    Se ei ole vaarallista jos ihminen uskoo siihen että Jeesus käveli vetten päällä tai siihen että ihminen ei ole käynyt kuussa. Mutta se on äärimmäisen vaarallista ja tuhoisaa jos yhteiskunnan päättävissä asemissa olevat ihmiset uskovat monikulttuurisuuden tai jatkuvan talouskasvun kaltaisiin sairaisiin houru-uskontoihin, koska he voivat toteuttaa tosielämässä näitä mieltä vailla olevia oppejaan ja saada sitä myöten aikaan hirveää vahinkoa yhteiskunnassa.

    Niinhän se aina menee että jos vallanpitäjillä on asiat huonosti, huomio pitää suunnata johonkin toisaalle. Koskahan seuraavan kerran joku yksittäinen jehovista tai lestadiolaisista eronnut tai erotettu henkilö taivastelee pienen ja suhteellisen harmittoman entisen uskonlahkonsa epäkohtia jossain YLE:n tekemässä kahden tunnin dokumentissa jotta ihmisten huomio kiinnittyisi yhteiskunnan kannalta MERKITTÄVISTÄ ONGELMISTA johonkin muualle!

    Jäädään odottelemaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Historian opettaja valaisi 1980-luvulla nelikenttämallilla, minkälaisia ihmiset ovat: tyhmiä ja viisaita -akselilla sekä laiskoja ja ahkeria - akselilla olevia. Pahimpia ovat tyhmät ja ahkerat, sillä ne saavat eniten vahinkoa aikaan.

      Yhteiskunnallisessa päätöksen teossa noita tuholaisia lappaa vasemmistosta solkenaan, kuten tytit, mariat ja sannat.

      Poista
  11. Karmean arvion mukaan, Pauli Vahteran laskelmat huomioiden maahanmuutto ja kehitysapu maksaa nykyisin Suomelle vuosittain noin 4 - 5 miljardia Euroa sekä samaan ”piikkiin” kuuluu noin 80 % valtion lainojen koroista 2,5 - 3 miljardia, eli yhteensä 6,5 - 8 miljardia euroa vuodessa.

    Luulisi tämän kiinnostavan päättäjiä ja kansalaisia.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiinnostaa varmaan Kokoomusta joka edellisessä hallitusvastuussa ollessaan laati lakeja, joiden avulla kierretään veroja 3-4 miljardia euroa vuodessa. VM arvio viime vuonna että holding yhtiöiden kautta veronkierto 1330 miljoonaa euroa (Aamulehti)
      Eri lähteissä ulkomaalaisten hallintarekisterien kautta osinkoveron kierto 2000 - 2500 miljoonaa euroa vuodessa.
      Stubb pyysi tätä lakia anteeksi pressakampanjan aikana TV ssä.

      Poista
    2. Unohdin kommentin valtion lainojen koroista.
      Suomen valtio otti lainaa markkinoilta muutamia vuosia sitten miinus (-) korolla, sitten tuli konsultti neuvomaan valtionkonttoria, että tämä on todella huono homma ja niin laina korvattiin uudella jonka korko oli plus (+) merkkinen.
      Unohtivat salata kyseisen laina tapahtuman, joten jäi näkyviin kuinka noin 0,1 miljoonan € tulot muuttuivat yli 2 miljoonan € menoiksi vuodessa.
      Saman kokoisia lainoja on valtiolla satoja.
      Juttu taisi olla YLE llä, joten uskottavuusongelma ?
      Minä opin jo kansakoulussa - ja + koronprosentin eron.
      Valtionkonttorin ihmiset ilmeisesti reputtivat perulaskennon, ja ovat myös yhä tekemässä hyviä diilejä Suomen valtiolle.

      Poista
  12. Suomi on hunnigolla oleva ajopuu. Ei saa heitteille jättää, ottakaa joku holhouksen alle.

    VastaaPoista
  13. HS tänään

    Naamioitunut mies tunkeutui auton taka­penkille ja ryösti paris­kunnan aseella uhaten Vantaalla – poliisi pyytää havaintoja

    Rikosepäilyt|Poliisi pyytää silminnäkijähavaintoja ja korostaa, että kyse on vakavan rikoksen selvittämisestä.

    https://www.hs.fi/pkseutu/art-2000010627635.html

    Artikkelista poimittua

    ”Mies pakotti pariskunnan käsiaseella uhaten antamaan tilitiedot, pankkikortin ja siihen liittyvän tunnusluvun”, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Henri Karjalainen tiedotteessa.

    Epäilty oli pakottanut parikunnan ajamaan Hiekkaharjusta aina Tikkurilan juna-aseman edessä sijaitsevaan liikenneympyrään, missä epäilty oli jäänyt pois kyydistä.
    ”Ihan tarkkaa ajoreittiä asianomistajat eivät järkytykseltään pystyneet kertomaan”, Karjalainen kertoo tiedotteessa.

    Epäilty oli myös tehnyt merkittävän tilisiirron pariskunnan naisen tilille ja nostanut rahat useina eri nostoina naisen pankkikorttia käyttäen.
    ...
    ...
    Poliisi pyytää nyt silminnäkijähavaintoja ja vihjeitä epäillyn tekijän tavoittamiseksi. Tiedotteen mukaan epäilty tekijä oli tummaihoinen, hoikkavartaloinen ja noin 165 senttimetriä pitkä mies. Miehellä oli huivi kasvojensa edessä ja hän kantoi mukanaan mahdollisesti Guccin muotilaukkua.
    ----------------------------

    Aikä jännä, että nyt uskalletaan todeta ominaisuus: tummaihoinen

    VastaaPoista
  14. IS tänään

    Ministeriö valmistelee selontekoa Suomen sisäisestä turvallisuudesta

    Selonteon valmisteluryhmissä on mukana turvallisuusviranomaisia ja muita ministeriöitä.

    https://www.is.fi/politiikka/art-2000010627957.html

    Artikkelista poimittua

    Nykyisessä hallitusohjelmassa on linjattu, että vaalikauden aikana laaditaan valtioneuvoston selonteko sisäisestä turvallisuudesta. Se muodostaa yhdessä jo valmistelun loppusuoralla olevien ulko- ja turvallisuuspoliittisen ja puolustuspoliittisen selonteon kanssa kolmen selonteon kokonaisuuden.
    ...
    ...
    Sisäministeriö toteaa, että tämän jälkeen Suomen turvallisuusympäristö on muuttunut merkittävästi. Valmistelussa olevassa selonteossa keskitytäänkin sisäisen turvallisuuden keskeisimpiin kysymyksiin.
    -------------------------

    Yleisesti voidaan todeta, että haittamaahanmuutto on Suomelle vahingollista ja on parasta lopettaa se kokonaan. Tällä parannetaan sisäistä turvallisuutta.
    Keskeinen kysymys on niin sanottujen turvapaikanhakijoiden ja heidän jälkeläistensä aiheuttamat turvallisuusongelmat.
    Erityisesti tulisi tarkastella muslimien aiheuttamaa turvallisuusuhkaa muille ihmisryhmille.

    VastaaPoista
  15. Somessa kasvaneiden ilmiö: päänaukominen ja ihmisten nolaaminen suuren yleisön edessä, josta luonnollisesti seuraa kunnianpalautus.
    Puukot ja rajummat keinot ovat käytössä, koska niin harva osaa tapella tehokkaasti, edes vaikka harjoittelisi. Häpeä internetin nälkäisen yleisön edessä hävityn kamppailun yhteydessä ei ole optio.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!