lauantai 31. elokuuta 2024

Amnesty tai uusi puukkoisku tuskin vaikuttavat Saksan uuteen maahanmuuttopolitiikkaan

Saksassa on tehty jälleen veitsi-isku, jossa loukkaantui ainakin kuusi ihmistä. Tällä kertaa veitsenheiluttaja oli nainen ja Saksan kansalainen, eikä tekoa ainakaan heti pidetty terrorismina, vaan puukottaja oli huumeiden ja alkoholin vaikutuksen alainen mielenterveyspotilas.

Tapaus ei muuta sitä, että Saksassa tehdyt joukkopuukotukset ovat yleensä maahanmuuttajien tekemiä. Eikä varmasti vaikuta maan tuoreeseen päätökseen muuttaa maahanmuuttopolitiikkaansa entistä tiukemmaksi. 

Siinähän tapahtui kuluneella viikolla merkittävä käänne, kun saksalaiset palauttivat lähes 30 vakaviin rikoksiin syyllistynyttä afgaania takaisin Talebanien hallitsemaan kotimaahansa. Siis maahan, jonka ihmisoikeuksien puute on kiistaton. Ei siis ihme, että Amnesty Internationalin väki pillastui - vaikkakin epäilemättä turhaan.

Lisäksi Saksassa on tehty päätökset siitä, että pakolaisen tai turvapaikanhakijan lomamatka kotimaahansa johtaa ja karkotukseen, ja muissa EU-maissa rekisteröidyt humanitaariset pakolaiset palautetaan sinne missä heidät ensin rekisteröitiin.

Toivoa sopii, että nämä - saksalaispuolueiden kannatusmuutoksista seuranneet - päätökset toimisivat esimerkkeinä myös muille islamilaisesta maahanmuutosta kärsiville maille. Siis sellaisille kuin Suomi, jossa Perussuomalaiset on kriittisen maahanmuuttopolitiikkansa perusteella noussut suureksi puolueeksi, jonka odotetaan valtaan päästyään lunastavan kansalaisten odotukset. Siis juuri nyt meneillään olevalla hallituskaudella.

48 kommenttia:

  1. Suomessa pitäisi ottaa sama käytäntö; jos lähdet lomalle maahan josta olet paennut sotaa, vainoa ja kidutusta oleskelulupa perutaan heti. Diskoraha pois, annetaan maksukortti jolla voi ostaa ruokaa.
    Lisäksi toivon ettei sotilaiden tarvitse enää lähteä pelastamaan lomalaisia (vrt. 2021). Silloin eduskunnassa pystyttiin nopeaan päätöksentekoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A drop in the Ocean31. elokuuta 2024 klo 10.18

      Tarjoillaan tätä impulsiivista assosiaatiota vielä tännekin:

      Ylelle uusi lisänimi?

      Kun kyseinen putiikki nääs on woketuksensa ohella lihonut niin valtavaksi verovaroja imeväksi rahasyöpöksi, niin laitettaisiinko nimeksi – muiden jo hyvien muunnelmien lisäksi

      YLEnsyönti

      tai vaikkapa

      YLEnsyönyt

      ? ?

      Poista
    2. A drop in the Ocean31. elokuuta 2024 klo 20.14

      Muuan Ahti tuli vielä tapaamaan minua.
      Hän oli paras.

      Poista
  2. Turha odottaa yhtään mitään persuilta, noiden pahin pelko on ilmastomuutos sitä ujelti tynkkynen ennen eu vaaleja brysselissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hallitusohjelma on kyllä maahanmuuttopolitiikan osalta ihan kohtuullisen järkevä ottaen huomioon, että sitäkin tehdessä on jouduttu sovittelemaan näkemyksiä muiden hallituspuolueiden kanssa. Jos edes se toteutuu, ollaan jo paljon nykyistä paremmassa tilanteessa.

      Poista
    2. Jotkut vaan yhä uskoo että persut on yksin hallituksessa.

      Poista
    3. Ihmettelen tätä meikäläistä rasismiulinaa. Suomi on turkitusti kärkikymmenikössä maista joissa on vähiten rasismia. Meillä se rasismi on tietyn poliittisen suunnan rakentama olkiukko tai kokonsa puolesta jo norsu!
      Huru-ukko

      Poista
    4. Mitenkähän tällainen tutkimus on tehty? Lieneekö yhtä luotettava kuin erään köyhyystutkijan väitöskirja, johon oli haastatateltu leipäjonossa seisseitä ihmisiä ja vähän plarattu Kelan tai sossun asiakirjoja. Koskaan ei valoteta näiden huuhaa-tutkimusten taustoja. Suomi ei takuulla ole EU:n rasistisin maa, mutta määrätty porukka haluaa levittää sellaista viestiä maailmalle. Näitä oman pesän likaajia kun riittää.

      Poista
  3. Saksa on valinnut oikean tien ja muun euroopan on nyt helpompi lähteä samalle tielle, myös Suomen.

    VastaaPoista
  4. On aika korjata tyhmien maailmanhalaajien idioottimaiset virheet. Aloitetaan palautukset niistä, jotka tänne ensimmäisinä vetivät luunsa. Pistetään siis somalit paluulaivaan Biauden kanssa. Sitten autetaan idänihmeet sandaaleineen läpsyttelemään kohti Mekkaa. Tulee pyhiinvaellusvelvollisuus hoidettua samoin tein.

    VastaaPoista
  5. Yksi valokuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa tässä artikkelissa:

    PT-media 29.8.2024

    Muslimit tappoivat Burkina Fasossa yli 200 kristittyä

    https://pt-media.org/2024/08/29/muslimit-tappoivat-burkina-fasossa-yli-200-kristittya/

    Artikkelista poimittua

    Saksan viime viikkoinen islamilainen puukkoisku kolmen kuolonuhrin ja usean loukkaantuneen kera, oli lasten leikkiä verrattuna mitä tapahtui Burkina Fasossa viime lauantaina. Al Qaidan sivuhaara, nimeltään Jama’at Nusrat al-Islam wal-Muslimin, hyökkäsi sotilaallisesti järjestäytyneenä Barsaloghon kylään ja tappoivat yli 200 kristittyä siviiliä.
    Uhrit olivat naisia, lapsia, vanhuksia ja miehiä. Kukaan ei säästynyt, kenellekään ei anneta armoa kun ollaan laajentamassa islamia.

    Isku ei tullut varsinaisesti mitenkään yllätyksenä, sillä muslimijoukot harjoittavat terroria ei-muslimiväestöä kohtaan systemaattisesti. Viranomaiset varoittivat jo perjantaina väestöä ja jonkinlaiset kodinturvajoukot saatiin aikaan, mutta eipä niistä viime kädessä ollut mitään apua.
    Yli kaksi sataa siis kuoli ja loukkaantuneiden määrästä ei ole mitään lukua, mutta puhutaan ainakin parista sadasta.
    ...
    ...
    Miksi länsimaissa ei nähdä mitä islam on?

    Esimerkkejä siitä mitä islam on, on joka puolelta. Mainittu Afrikan tilanne, ja esimerkiksi Saksassa räjähdysmäisesti lisääntyneet ilmiselvät islamilaiset terrori-iskut. Saksan uutisia ei tarvitse seurata kuin viikon, niin maan valtamediat kertovat lähes yksinomaan erilaisista iskuista, joita muslimit tekevät.

    Niin ikään Bangladeshissä muslimit ovat aloittaneet systemaattisen sorron hinduja kohtaan. Tämä on ollut jollakin tasolla tapahtunutta jo koko kesän, mutta nyt se on kiihtynyt entisestään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Islamin todelliset kasvot:
      https://frihetsnytt.se/wp-content/uploads/2023/08/9789189153462.jpg

      Poista
    2. Minua ärsyttää tuo liiallinen Kalergi-suunnitelman tuputtaminen tälle palstalle. Kyllä sen olemassaolo tiedetään.

      Poista
    3. Jatkuvasti tulee blogin uusia lukijoita, jotka takuuvarmasti ovat tietämättömiä EU-diktatuurin Kalergi-suunnitelmasta - kiitos ennenkaikkea pää-PROPAGANDA-medioidemme Ylen ja HS-Brysselin Pravdan, jotka tavantakaa leimaavat käynnissä olevan väestönvaihtoon tähtäävän kantaeurooppalaisten matalan intensiteetin kansanmurhan "salaliittoteoriaksi".

      Poista
    4. Tosiasioiden tunnustaminen on viisauden alku.

      Poista
    5. Klo 10.32 kirjoittaja. Kyllä se minua vaan ärsyttää kuten kaikki muukin jankuttaminen.

      Poista
    6. Eli hiljaa pitäisi olla, koska SINUA ärsyttää?
      Ja tätä vaan lisää? Niinkö?

      https://odysee.com/@redicetv:1/diversity-is-a-weapon-against-white-people:2

      Poista
    7. Onkos vakio-trollimme muilta trollauskiireiltään ehtinyt taas tännekin meitä ilahduttamaan?
      Internet Trolls Are Narcissists, Psychopaths, and Sadists
      Trolls will lie, exaggerate, and offend to get a response.
      https://www.psychologytoday.com/intl/blog/your-online-secrets/201409/internet-trolls-are-narcissists-psychopaths-and-sadists

      Poista
    8. Kommentini oli tarkoitettu Ano-trollille klo 11.10.

      Poista
    9. Suomen punavaltamedia ei kerro kristittyjen murhista, koska kommareille kristityt ovat vihollisia, joiden tappaminen on vain hyvä asia. Sen sijaan se nostaa tikunnokkaan kaikki, jotka eivät taivu sen markkinoimaan yksipuoliseen rasismivouhkaamiseen, jonka mukaan valkoisia heteromiehiä ei voi pitää koskaan uhreina.

      Me joudumme muka kantamaan vastuun nälkäkuolemaa vastaan jatkuvasti taistelleiden esi-isiemme tervanpoltosta, koska tervaa käytettiin myös orjalaivoihin. Sen sijaan emme saa uhristatusta siitä, että isovihan aikana maasta vietiin suomalaisia idän sulttaanien ja muiden pervojen orjiksi.

      Wokettajat pitäisi pistää Afganistaniin opintomatkalle.

      Poista
    10. Wokettajien tyhmyydestä sakotetaan koko muuta kansaa.

      Poista
    11. Kalergi-kaheli nimittää kaikkia vastaväittäjiä trolleiksi. Vähän sellaista venäläismeininkiä; fasisteja siellä, täällä ja kaikkialla.
      On todella väsynyttä eikä ihan tervettä. Kannattaisi tehdä muutama metsäkävely viikossa.

      Poista
    12. Mitenhän reakoit aasian suurin hinduvaltio intia ?

      Poista
  6. Vieraskulttuurinen kansainvaellus on saanut jatkua pitkään siitä syystä, etteivät eurooppalaiset individualistit ole kyenneet itsekritiikkiin oman tabuajattelunsa suhteen. Sokean individualismin tuottamat älylliset väistöliikkeet -- "ihmisarvo- ja -oikeusideologiat" -- ovat noituneet eurooppalaisen ymmärryksen, eikä kouluissamme edelleenkään opeteta muuta kuin sumeita käsityksiä kaikkien maailman ihmisten pohjimmaisesta samanlaisuudesta ja samanarvoisuudesta.

    Kulttuurien keskinäistä yhteismitattomuutta ei missään oteta käsittelyyn, vaan kaikki yhteiskunnallinen keskustelukin käydään pysyttäytyen yksilötasolla. Käsitteenmuodostus on niin harhaista, että esimerkiksi "jengien" muodostuminen voidaan kieltää sillä perusteella, että "onhan niissä kantasuomalaisiakin".

    Yhteiskunnallisen taantumisen ainoat asiantuntijat ovat Hannah Arendtin kaltaisia valtavirta-konformismin kriitikkoja, joiden olennaisimmat viestit jätetään kuitenkin ymmärtämättä. Yksi sellainen on, että kun kehittynyt yhteiskunta taantuu kohti totaliytarismia, se taantuu koko laveudeltaan, eikä mikään organisaatio pysy puhtaana. Taantuneen sosiaalisuuden oloissa kysymyksiä siitä millaisista yksilöistä koneistot koostuvat ei edes kannata esittää.

    Meillä on koko joukko sokeita läiskiä silmissämme, eikä esimerkiksi kaikkien "maahanmuuttokysymysten" selvä sukupuolittuminen ole niistä pienimpiä. Näissä järkivalinnoissa miehet ja naiset ovat eri maata, ja rouva Macchiavellin avioliitto-oppaaseen on kirjattu toiskulttuuristen ihastelu ja nuoleskelu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa meistä pelkää sanoa väestönvaihto vaikka väestön vaihtuminen on tällä vauhdilla tosiasia.

      Poista
    2. Eihän tuo Burkina Fason teurastus ollut yhtään mitään siihen verrattuna kun meillä murhattiin tuhansia raakkuja! Onneksi Helsingissä ollaan ajan hermolla ja järjestettiin raakuille surusaatto.

      Poista
  7. Mitä se Amnesty nytkin vinkuu, nuo puukonheiluttajathan menevät juhlittuina nykyiseen Afganistaniin.

    VastaaPoista
  8. Saksalle riittää, kun palaa Jugoslavian sodan aikaisiin käytäntöihin.

    https://yle.fi/aihe/artikkeli/2017/06/27/teidan-paluunne-bosnia-hertsegovinaan

    VastaaPoista
  9. Pää-PROPAGANDA-mediamme Yle ja HS-Brysselin Pravda vaikenevat asylumtaikasana-maahantunkeutujien aiheuttamista kustannuksista yhteiskunnallemme, jotka jo muutama vuosi sitten olivat talousasiantuntija Pauli Vahteran tekemien laskelmien mukaan yli 3 miljardia vuodessa, nyt jo ilmeisesti huomattavasti enemmän. PettUri Orpon jo kauan sitten lupaamat vastaavat laskelmat antavat odottaa itseään. Orpohan otti syksyllä 2015 avosylin vastaan n. 30000 asylumtaikasana-pakolOista, vaikka Schengen-sopimuksen mukaan niistä ei olisi tarvinnut ottaa vastaan ensimmäistäkään turvallisesta maasta Ruotsista.
    Ks. myös jukkahankamaki.blogspot.com/2017/12/kuinka-maahanmuutto-pelastaa-suomen.html

    Uussuomalais-johtoinen jengirikollisuuskin suurimpien kaupunkiemme kaduilla viittaa vahvasti siihen, että olemme varsinkin viher- ja muiden kommarien viitoittamalla Ruotsin tiellä.
    Taas käynnissä oleva RKP-johtoinen "rasisminvastainen" sota viittaa samaan suuntaan - pian varmaan "kapinakenraali" Biaudet saa kunniamerkin.

    VastaaPoista
  10. Miksei afganistaniin saisi palauttaa ketään, se on muslimi-maa, eli islamia noudattaville muslimeille täysin turvallinen. Tai islamilaisittain "turvallinen"

    Jos amnestyn mielestä taleban on ihmisoikeuksien vastainen, niin onko amnesty siis sitä mieltä että islam on ihmisoikeuksien vastainen? Siellä vain harjoitetaan sitä puhtainta islamia sen todellisessa merkityksessä, minkä pitäisi olla uskovalle muslimille se maanpäällinen paratiisi, mitä isiskin tavoitteli.

    Oikeastihan kysymys on siitä että afganistanissa ei saa tehdä mitään, kun taas euroopassa saa notkua kaduilla jordan air-lenkkareissa ja guccin käsilaukuissa ahdistelemassa humalaisia naisia ilman seurauksia. Silti samaan aikaan vaaditaan lisää islamia ja kalifaattia tännekin.

    VastaaPoista
  11. Painavaa tekstiä Pauli Vahteralta - varsinkin viher- ja muille kommareille, RKP-läisille sekä PettUri Orpolle:
    "Yhdenvertaisuus ja rasismi – rasismikoulutusta ministereille",
    https://x.com/PauliVahtera/status/1829136303734026721

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helsingissä vahvasti vallankahvassa olevia viherkommareita seuraava ei hetkauta millään tavalla:
      "Maahanmuutosta aiheutuvat Helsingin SOTE-kustannukset ovat tähtitieteelliset",
      https://oikeamedia.com/o1-212200

      Poista
  12. Täyttä asiaa joka sana ! Länsimaiden tulisi herätä puolustamaan rajojaan ja elämänmuotoaan näitä loisia ja hyväksikäyttäjiä vastaan. Rajat pantava kiinni kuten niiden on aikoinaan tarkoitettu olevan, ja sisään pääsevät vain ne joilla on paperit kunnossa, ja joista on jotain hyötyä yhteiskunnalle.

    VastaaPoista
  13. Esteenä ovat ennenkaikkea tyhmät ja tietämättömät poliitikot sekä ne maanpetturipoliitikot, jotka toimivat ylimpien globalistiroistojen käsikassaroina

    VastaaPoista
  14. Hyvä kommentti Anolta klo 13.06.

    VastaaPoista
  15. Yle tänään

    Enemmistö suomalaisista katsoo, että rasismi on vähäinen ongelma

    https://yle.fi/a/74-20108438

    Artikkelista poimittua

    Lähes kaikki suomalaiset ovat sitä mieltä, että rasismia ei pidä sallia. Se on kuitenkin epäselvää, mikä kaikki rasismiksi loppujen lopuksi käsitetään, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan EVAn toteuttamasta Arvo- ja asennetutkimuksesta.

    Suomalaisista yhdeksän kymmenestä pitää vähintään melko tärkeänä, että Suomessa ei sallita rasismia.

    Samaan aikaan suomalaisista yli puolet katsoo, että rasismi on melko vähäinen tai olematon ongelma suomalaisessa yhteiskunnassa. Neljä kymmenestä taas pitää sitä melko tai erittäin suurena ongelmana.

    Erot puolueiden äänestäjäryhmien välillä vaihtelevat voimakkaasti. Laajat enemmistöt vasemmistoliiton, vihreiden ja SDP:n kannattajista pitävät rasismia suurena ongelmana.

    Näin ajattelee vain viisi prosenttia perussuomalaisten kannattajista ja noin neljäsosa kokoomuksen kannattajista.

    Keskustan kannattajista rasismia pitää suurena ongelmana vajaa 40 prosenttia, RKP:n kannattajista noin puolet ja kristillisdemokraattien kannattajista 40 prosenttia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja taas aivan nollatutkimus. Ensinnäkin ennen tuollaisten kyselemistä pitäisi olla kattava määritelmä sille mitä se rasismi on.

      Muutenhan kansalaisilta kysytään että: onko Suomessa paljon ähkylämökkölöä?
      Ja sitten kukin vastaa siihen kysymykseen että onko sitä paljon vai ei, sen pohjalta mitä luulevat ähkylämökkölön olevan. He eivät pääse kertomaan että heistä se on tätä ja tätä ja että siten sitä ei ole ollenkaan tai on valtavasti.

      Toinen mitä tuossa pitäisi kysyä että mitä se kunkin vastaajan mielestä se rasismi/ähkylämökkölö on. Vasta sitten sillä heidän vastauksellaan että onko sitä paljon vai vähän on jotain mieltä. Eli nämä "tutkiskelijat" eivät välitä pätkääkään siitä että porukan vastaukset eivät ole lainkaan yhteismitallisia eli koko tutkimusasetelma on täysin virheellinen, epätieteellinen. Näin meillä tehdään sitten yhteiskuntatieteitä, kysellään typeriä ja saadaan vielä typerämpiä vastauksia. Minä en nimittäin vastaisi tuollaiseen kysymykseen ellei kysyjä ensin määrittelisi mitä se ähkylämökkölö oikein on, tai että ensin saisin itse kertoa mitä se minusta on. Molemmatkin voisi kysyä ja sitten verrata ristiin, siitä saataisin jopa ihan vahingossa jopa jotain uuttakin tietoa. Mutta sitähän nämä kyselijät eivät suurin surminkaan halua, vaan jotain mitä käyttää omassa propagandassaan todisteena suomalaisten huonoudesta ja typeryydestä.

      Poista
    2. Joskus vois kysyä myös suomalaisilta, onko positiivinen syrjintä rasismia ja onko se reilua suomalaisia kohtaan? Veikkaan kyllä, että suurin osa kansasta ei tiedä tästäkään mitä se on.

      Poista
  16. Äärivasemmiston nykyinen meppi, joka pääsi virkaansa vain Li Anderssonin siivellä surkealla äänimäärällä, ymmärtää asioista yhtä paljon kuin Arhinmäki. Saramo on nimittäin levittänyt sellaista tietoa, että Suomen valtion lainoilla on kiinteä korko. Ja kuinkas sitten kävikään? Korot nousivat ja tuli kolme miljardia lisää maksettavaa!

    VastaaPoista
  17. Muammar Gaddaffi sen sanoi jo ajat sitten, että Eurooppa valloitetaan laukaustakaan ampumatta, naisen kohdun kautta. Myös se on toteutunut joka maassa, että se toinen sukupolvi on pahempi kuin ensimmäinen. Sieltä sikiävät nämä katujengit, puukotukset ja muut väkivallanteot ja integroituminen on entistä heikompaa. Joka puolella kuohuu, kun tavalliset kansalaiset ovat saaneet tarpeekseen. Onneksi olkoon eurooppalaiset pääättäjät; olette onnistuneet tuhoamaan talouden, turvallisuuden ja lasemme tulevaisuuden olemalla hyödyllisiä idiootteja.

    VastaaPoista
  18. Nämä mainitut puolueet koettavat saada paikkausta vähenevään kannatukseensa maahanmuuttajista. Mitään muuta syytä ei ole. Surkuhupaisaa on se, että samalla he sahaavat omaa oksaansa, mutta se heille kaikin mokomin sallitaneen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rahanjako-puolueet tarvitsevat lisää kannatusta eli äänestäjiä.
      Tämä on yksi syy miksi em. puolueet pyrkivät kaikin keinoin hankkimaan "turvapaikanhakijoita" eli elintasopakolaisia mahdollisimman paljon.
      Kyllä tulijat tajuavat ketkä sitä rahaa Suomessa jakaa ja niitä äänestetään.

      Nythän jo sekä RKP:n Anders että SDP:n Nazima kumpikin tavoittelevat sitä 40.000 tulijan lisäystä. Miten sattuukin olemaan juuri sama tavoite?

      Poista
    2. Siis vuoden 2015 invaasio joka vuosi ja vieläpä enemmän? Täysin järjenvastaista. Eikä se määrä, vaan laatu. Luulisi, että Afrikkakin kukoistaa, kun siellä tuota väkeä riittää. Valitettavasti vaan suurin osa on joutoväkeä, mutta siitä kuvittelee elinkeinoelämä ja vihervasemmisto löytävän pelastuksen Suomen kaltaiseen maahan kunhan vaan vähän kotoutetaan. Hassua, että ovat tässä asiassa samalla puolella.




      Poista
  19. Vähän niinkuin niilon:...
    https://www.youtube.com/watch?v=6ayJh4Mi4lg

    VastaaPoista
  20. Killary Clinton oli Gaddaffin murhan takana,

    VastaaPoista
  21. "Pariisin [Charlie Hebdon] iskujen tekijöille maksettava palkkio"
    - Haji Yakub Qureshi -

    "Eräänä päivänä miljoonat miehet marssivat eteläiseltä pallonpuoliskolta pohjoiselle, eivätkä he tule sinne ystävinä"
    - Houari (Mohamed) Boumedienne -

    "Eurooppa muutetaan muslimien maanosaksi muutamassa vuosikymmenessä"
    - Muammar Gaddafi -

    "Islam käskee jokaista kykenevää aikuista miestä valmistautumaan valloittamaan kaikki maailman maat, jotta eräänä päivänä islamia totellaan kaikissa maissa"
    - Ajatollah Khomeini -

    "Koko Euroopasta tulee islamilainen"
    - Necmettin Erbakan -.

    Näyttävät olleen oikeassa.

    VastaaPoista
  22. Normaalia poliittista sönkötystä shöltsöniltä. Mitään palautuksia ei tule tapahtumaan.
    Seuraavan terrori-iskun jälkeen samaa sössötystä ja taaskaan mitään karkoituksia ei tule tapahtumaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!