maanantai 9. syyskuuta 2024

Humanitaarinen maahanmuutto on taakka ja rikollisuuden lähde

Olin eilisen kiireisen päivän jälkeen Ylen uutisia Areenasta katsellessani perin hämmästynyt siitä asenteesta, jolla kunnissa on otettu vastaan hallituksen päätös maahanmuuton kustannusten leikkaamisesta valtion budjetissa. Ja samalla tulijoiden kotouttamisvastuun siirtämisestä kunnille. 

Kyse on siitä, että valtion kunnille ja hyvinvointialueille maksamia kotoutumiskorvauksia vähennetään suoraan 58 miljoonalla eurolla ja lisäksi supistetaan myös joitakin muita palveluita, jotka koskevat maahanmuuttajia. Sellainen on esimerkiksi tulkkauskustannukset, joista valtio aikoo säästää hieman yli kolme miljoonaa euroa.

Samalla nykyinen kiintiöpakolaisista kunnille maksettava neljän vuoden korvausaika lyhenee kolmeen ja muista pakolaistaustaisista käytössä oleva kolmen vuoden korvausaika kahteen vuoteen. Toisin sanoen näitä toimintoja on syytä tehostaa nykyisestä. 

Ylen uutisissa Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuurijohtaja Mika Penttilä kuitenkin valitti, "että me ei pystyttäis niitä velvotteita mitä uusi laki meille asettaa.. ei pystyttäis toteuttamaan sitä sillä tavalla kuin laki vaatii". Tämä ei voi pitää paikkaansa, sillä kunnilla on verotusoikeus eli tarvittaessa jokainen kunta saa rahaa nostamalla asukkaidensa äyritaakkaa. 

Jos ja kun tilanne kuitenkin on kunnille vaikea, eikä niillä ole halua nostaa kuntaveroa, kannattaisi paikallispoliitikkojen puolueeseen katsomatta ryhtyä vaatimaan kiintiöpakolaisten määrän laskemista sellaiseksi, että heidän kotouttamisestaan selvitään ilman kuntalaisten kukkarolla käymistä. Lisäksi heille ja yhtä lailla omasta tahdostaan maahan saapuville tulisi myös asettaa nykyistä parempia kannusteita kotoutumiselle, kuten esimerkiksi tarjottavien palveluiden - kuten ruuan, asumisen, taskurahan ja vaatteiden - laadun ja määrän porrastaminen edistymisen mukaan.

Jos sitten kävisi niin, että tämä olisi luku- ja kirjoitustaidottomille maahanmuuttajille liian vaativaa, kannattaisi kannustaa heitä viestittämään lähtömaihinsa siitä, ettei Suomeen enää kannata tulla. Ja ehdottaa, että he itsekin tekisivät päätöksen kotiin paluusta.

Itse asiassa Suomen ja koko Euroopan Unionin houkuttelevuuden vähentäminen afrikkalaisten parissa olisi - tuoreen Ylen uutisen mukaan - suuri humanitaarinen palvelus kehitysmaiden ihmisille, sillä heitä kuolee kuin kärpäsiä Välimeren lisäksi matkalla Kanarian saarille sekä etenkin Saharan autiomaahan. Lisäksi heitä raiskataan, orjuutetaan ja pidätetään laittomasti viimeksi mainitulla seudulla. 

Suurin tappaja Saharassa on kuitenkin liikenne, sillä ihmisiä - edelleen saman Ylen uutisen mukaan - kuolee suorastaan kuorma-autolasteittain. Ja ovatpa aavikon asukkaat keksineet myös siepata Eurooppaan matkaajia ja vaatia heidän sukulaisiltaan lunnasrahoja vapauttamisen ehdoksi. Viimeksi mainittua tuskin tapahtuisi ilman, että siepattujen sukulaisilta löytyisi myös maksuhalua ja -varoja.

Edelle lyhyesti referoimani uutiset vahvistivat omaa käsitystäni siitä, että EU:ssa tulisi suhtautua kielteisesti koko humanitaariseen maahanmuuttoon. Se on pelkkä taakka vastaanottajille - kuten vaikkapa oululaisen sivistys- ja kulttuurijohtajan lausunto osoitti - sekä on - maan luotettavimman uutiskanavan mukaan - johtanut suunnattomaan inhimilliseen kärsimykseen ja omaperäiseen rikollisuuteen pohjoisessa Afrikassa. 

Lisäksi - kuten olen monissa yhteyksissä todennut - se johtaa rikollisuuteen (esimerkki ja toinen) myös tulijoita vastaanottavissa maissa. Myös Suomessa. 



30 kommenttia:

  1. Veromedia (VMP) oli Välimerellä meritaksin mukana – 63 ihmistä vietiin turvaan näiden itsensä puhkomasta, tyhjenevästä kumiveneestä pilkkopimeässä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. A drop in the Ocean9. syyskuuta 2024 klo 21.49

      Kyllä meistä jokaisesta valveutuneista taviksista tietää, että - kuten itsekin olen olen sanonut äärettömän monta kertaa - että näistä täysin poikkeavista maista ja kulttuureista tulevista ihmisolennoista olevan aineksen KOKONAISUUDESSAAN anti meille länsisuvakoille on heikko.

      Hyväksyn tämän todellisuutena ja vääjäämättömyytenä, mutta Suomen valtio on raamatullisesti nk. KIROTTU.

      Onko pelottavaa? On!!

      Asia on sekä moraalinen, eettinen, yhteiskunnallinen, uskonnollinen, kristillinen, eriuskontoinen, demoninen, psyko-fyysinen että ihan kaikkia meitä koskeva, ääliöliberaalinen asia.

      Poista
    2. Ja on tapauksia, joissa todistettavasti gummiveneen laidan yli on heitetty nainen tai naiset, jotka alunalkaen otettu mukaan "tunteisiin vetoavaksi rekvisiitaksi lännen medioille" a omaksi huviksi. Mutta kun joku pitkäsääri vässy hätänalane avrikan prinssi tarvi jalkatilaa, niin ämmät sai väistyä. Noitako otuksia tarviiko vielä kauan rahdata tänne oman KEHITTYNEEN kulttuurimme piiriin. Ehkä "elukkamaisuus" johtuu jatkuvasti raskaana olevien avrikan naisparkojen aliravitsemuksesta, että vauvat jo synnyttyään ovat joillain tapaa hermostollisesti poikkeavia (monistuu perimän mukana), mikä heillä aikuisiässä selittäisi väkivallan ja raakuuden yliedustusta herkkien tieteen ja taiteen sijasta. Siltikään ratkaisu ei ole että rahdataan heitä tänne vaan itse hoitavat (kykyä enää?) avrikan oman paikallistason tasa-arvon ja ihmisoikeuksien läpiviemisen

      Poista
  2. Nurinkurista on erityisesti se, että afrikkalaiset ovat vastuuttaneen eurooppalaiset heidän edesottamuksistaan.
    He nyyhkyttävät ja me paapomme....

    VastaaPoista
  3. Pikipäät ovat valtava taakka koko planeetalle, tuhon airueita

    VastaaPoista
  4. Professorin linkittämässä Ylen uutisessa kirjoitetaan siirtolaisista. Yle ei siis enää usko kyseessä olevan turvapaikan hakijoista eikä pakolaisista. Kyse ei myöskään ole humanitaarisesta maahanmuutosta. Kyse on hakeutumisesta ilmaisen elatuksen piiriin Euroopassa. Eikä se ole ihmisoikeus. Se on vastaanottavan maan suurta tyhmyyttä.

    Jonkun on lopetettava tämä hulluus. Se ei tapahdu EU:n MEPpien keskusteluissa eikä heidän aloitteestaan. Se tapahtuu kun muutkin maat kuin Puola ja Unkari sanovat, että nyt tämä on loppu. Piste.

    Migrin päätöksissä todistustaakka on muutettava asylum-hokijalle. Jos ei pysty todistamaan vainoa, se on sitten ulos samantien.

    Ne, jotka silti onnistuvat pääsemään Suomeen valheistaan huolimatta, eivät edes tulisi, jos heitä kohdellaan siirtolaisina, joiden elättäminen ei ole Suomen vastuulla.

    EU varmaan esittäisi pakotteita Suomea kohtaan. Mutta Suomi tulisi saamaan tukea mm. Saksasta, jossa on kyllästytty siirtolaisten rikollisuuteen. Vasta tällainen vastarinta saa EU:n estämään laittomasti Eurooppaan tulijoiden pääsyn.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos Eurooppaan tullaan töitä etsimään siirtolaisina Afrikasta, ollaan 150 vuotta myöhässä. Aika on ajanut ohi siitä maailmasta, jossa kuka vaan kelpasi töihin rakennuksille, kaivoksiin tai tehtaisiin ja leipä oli silloinkin lujassa koska minkäänlaista sosiaalituvaa ei ollut. Tässäkin kohtaa lässytykset siitä, että ennenkin on mm. Suomesta lähdetty paremman elämän perään, ovat onneksi hiljenemään päin. Näin käy kaikkien muidenkin ylioptimististen ajatusten kanssa, kun todellisuus realisoituu. Valiettavasti se maahanmuuton kuviteltu siunauksellisuus realisoituu myös monien tulijoiden epärehellisyydestä, rikollisuudesta ja veronmaksajien taakasta johtuen hyvin epämiellyttävällä tavalla. Hallituksen toimet ovat siis oikeita. Mihin muuten kunnissa hukattiin se tuplaraha, jonka Marinin hallitus niille korona-aikaan antoi?

      Poista
    2. Asumisperusteinen sosiaaliturva pitää poistaa, se on varsinainen syöpä.
      Veikko Vallin kertoi juuri naamakirjassa terveisiä Madeirasta, että siellä ei ole mitään luukkua, josta tulija voisi alkaa vaatia ilmaista elatusta, asuntoa tai terveydenhoitoa yms. Kaikki pitää kustantaa ihan itse omasta pussista.
      Suomessa tuollainen ei ikinä koskaan milloinkaan voi toteutua, koska siitä voisi aiheutua se kaikkein pahin, eli "mainehaitta".

      Poista
    3. Tietänet Pauli minkälaista porukkaa se on joka Afrikasta tänne pyrkii, heidänhän täytynee olla sikäläisen mittapuun mukaan suht. hyvätuloisia, kun on varaa maksaa mm. välittäjille.
      Näin ollen olisivat voimavara kotimaissaan.

      Poista
    4. Jokin aika sitten oli uutisissa juttu Ranskasta eräästä tulijasta, joka oli ottanut matkarahat lainaksi siinä toivossa, että saisi Ranskasta töitä. Ja oli nyt liemessä, kun niitä töitä ei ollutkaan. Eiköhän tuo ole aika tavallinen tapaus, eli ns tyhjätasku, joka ei ole voimavara oikein missään.

      Poista
    5. Asumispeeusteinen sosiaaliturva maan kalleimmilla alueilla pääkaupunkiseudulla on järjen köyhyyttä. Onko pakko antaa asettua Helsinkiin, vaikka ei ole työtä, ei ammattia, ei tutkintoa eikä osaa maan kieltä eikä englantia? Kuitenkin heti järjestyy asunto jonojen ohi ja seinästä voi nostaa rahaa notkumiseen ostareilla ja puistoissa. Näistä löytyy kaikenlaisia mieluisia harrasteita; ase- ja huumekauppaa, lapsia ryöstettäväksi ja tyttöjä/naisia ahdisteltavaksi. Muualla maassa olisi tyhjäksi jääneitä asuntoja pilvin pimein ja ehkä parempikin madollisuus "kotoutua" oikealla tavalla ja terveempiin harrastuksiin, jos haluja on.

      Poista
    6. Vikaan meni tuo "ollaan 150 vuotta myöhässä".
      Siitä taitaa olla 19 vuotta, kun EU solmi vapaakauppa sopimuksen Kiinan kanssa. Luin joskus EUn tekstiiliteollisuutta koskevaa sopimuksen paperia netissä (Suomeksi oli julkaistu, ja lisäksi yli 10 muullakin kielellä)
      Siinä sanottiin että vuoden (2006?) loppuun mennessä menetetään alalta 1´000´000 työpaikkaa.
      YHteensä teollisuus työpaikkoja taisi kaikilta aloilta poistua yhteensä 20-30 miljoonaa ( pari vuotta sitten TVssä Ursula van der Leyen sanoi että EUn työpaikoista on idässä 30-40%).
      Ja Suomen osuus menetetyistä työpaikoista oli ? (100´000 - 200´000 )
      Kukahan keräsi tuon sopimuksen hyödyt, vähintään 100´000´000´000 € /vuosi.
      Tuskinpa se oli ainakaan viherkommarit, ennemmin jokin "Nalle" kavereineen.

      Poista
  5. Valtion viesti kunnille on sinänsä tervetullut muistutus siitä, että tulijat ovat kustannuskysymys. Niin kauan kuin kustannuksia on peitetty valtio-osuuksilla on asia voitu unohtaa. Kun kunnat ovat oikeasti sen edessä, että he joutuvat miettimään rahoituksta, niin toivottavasti tämä saa niin kunnanjohtajat kuin tavalliset kuntalaiset miettimään humanitaarisen maahanmuuton järkevyyttä. Mitä tulee Ylen artikkeliin laittomasta siirtolaisuudesta niin Saharan ylitse kuin Kanarian saarille, niin artikkelin järjestöjen viesti toki oli vaatimus reittien turvaamisesta ja Välimeren meritaksipalvelujen ulottamisesta myös Saharaan. Yksinkertaisempaa olisi toki katkaista kokonaa virta Välimeren poikki tai matkat Kanarian saarille. Ja mitä tulee artikkelissa esitettyihin lukuihin, niin viime vuonna tulijoita Välimeren yli oli vajaat 300 000 ja näistä kuolleita 4 000 eli vajaat kaksi prosenttia lopulta menehtyi. Siinä mielessä ylitys tuskin on tulijoille niin vaaralliseksi mielletty, kuin mitä järjestöt haluavat sen leimata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihmissalakuljettajat tekevät hyvää bisnestä Välimerellä ja siellä suhaavat erilaisten maailmanparantajayhdistysten laivat kuin myös EU:n Frontex, jotka auttavat ihmisiä rantautumaan Euroopan satamiin. Tällaiset laivat olisi syytä takavarikoida saman tien, mutta avuttomia ja kädettömiä ollaan taas; rikollistenkin laivat kurvaavat hakemaan saman tien uutta satsia. Ja väki ei taatusti Afrikasta kesken lopu.

      Poista
  6. Helvetti jäätyy ennen kun tapahtuu se hallitus tekee päätöksen että yhtäkään "siirtolailoista" ei enää Suomeen oteta, sitä päätöstä ei tee yksikään hallitus tässä maassa, turha odottaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun hallituksessa on RKP ja Kokoomus, jotka suurelta osin edustaa pääomapiirejä, on PS:n vaikea tehdä rajumpaa politiikka kuin se tahtoisi. Samoin käy Ylen leikkausten kanssa; vihervasemmisto vastustaa loppuun asti kun sen äänitorven rahoja ollaan supistamassa. Valitettavasti se "ei käy"- mentaliteetti tulee vastaan myös kaikissa muissakin asioissa. Kynsiä terotetaan jo syksyn lakkoja varten vaikka sen ainoa seuraus on työttömien lisääntyminen, yrittäjien konkurssit ja valtion paheneva taloustilanne. Mutta ei se mitään, demarien mukaan rahaa on!

      Poista
  7. Saattaapi olla foliohattuilua, mutta Kiina on satsaamassa jättimäisiä summia afrikkaan sekä armeijan tukikohtia pystyttää sinne ja tänne. Varmaan se niille sopii venäjän kanssa, että työnnetään eurooppaan ongelmia heikentämään ns yhteiskunta rauhaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiina haluaa imeä afrikan luonnovarat itelleen, siinä ainoa syy. Ei ole lähettämässä afrikkaan eurooppaan.

      Poista
    2. YK on samoilla linjoilla.

      Poista
  8. Noihin kaupungin virkamiesten valituksiin on yksi ja selvä syy. He kantavat pelkoa omien ja kaveriensa tienestien puolesta. Kotouttamiseen käytettävä raha käytetään jokseenkin kokonaan sitä puuhastelua harrastavien palkkoihin. Koska toiminta on valtaosin tehotonta ja tuloksetonta kyse on hukkaan heitetystä rahasta. Toisaalta, mitään motiivia tulokselliseen työhön ei ole, koska kotoutunut eli suomen kielen oppinut ja kunnoliisiin ansiotöihin päässyt ei enää ole asiakas. Jos oikeasti haluttaisiin tuloksellista kotouttamista, se toiminta yhtiöitettäisiin ja firmalle maksettaisiin vain kielikokeen läpäisseistä ja kunnon palkkatöihin päässeistä henkilöistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea tuo viimeinen virke! Kannattaisi kokeilla.

      Poista
  9. Suvakit ovat huolissaan vain siitä, ettei loisvirta saa soljua rauhassa eurooppalaisten pöytiin.

    Mikähän on Suomessa muuttunut neljässä vuosikymmenessä, kun Vietnamin venepakolaisia voitiin ottaa jokunen sata, mutta nyt tänne valuu tuhansia kehareita joka vuosi? Olivatko kommareita paenneet vääränlaisia eli oikeita pakolaisia? Nykyajan globaalikommareiden mukaan islamistit ovat niitä oikeanlaisia, koska ne tuhoavat kansallisvaltiot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. "Nykyajan globaalikommareiden mukaan islamistit ovat niitä oikeanlaisia, koska ne tuhoavat kansallisvaltiot."
      Valitettavasti noiden ylimpien globaalikommarien nöyriä käsikassaroita, maanpettureita on meidän ylimmässä poliittisessa johdossamme.

      Poista
  10. Onneksi on näitä jotka kertovat asoista niiden oikeilla nimillä.
    kiitos rohvessoorille.
    Tänään savuista skottilaista ja uriah heeppiä:
    https://www.youtube.com/watch?v=FoBX1Db0BX8

    VastaaPoista
  11. Luulen, että yhteiskunnassamme vielä vuosikymmenien päästäkin kaikki on edelleenkin pääsääntöisesti samalla tavalla kuin nyt. Saamme Eurooppaa riivaavasta kehitysmaalaisten kansainvaelluksesta oman osamme, joka tietysti on tosiasiassa kohtuuton ja kestämätön. Ennen pitkää väestö on vaihtunut. Mutta se käsitehäkki jossa kunkin ajan aikalaiset elävät on niin vahva, ettei mitään merkittävää muutosta asenteissa – ei ”arvoissa” eikä asioiden ”tiedollisessa” käsittelyssä – tule tapahtumaan. Vanhat eurooppalaiset kielellis-kulttuuriset kansallisvaltiot romahtavat, mutta romahdusta ei tulla missään vaiheessa edes nimittämään romahdukseksi.

    Poliitikkoja, päättäjiämme, motivoi heidän ideologinen taistelunsa toisiaan vastaan, ja tässä valtapelin väännössä se mitä yhteiskunnassa todellisuudessa tapahtuu toimii vain poliittisten oppien kulissina. Poliitikot kampittavat toisiaan tajuamatta että he itse lilluvat vyötäisiään myöten valittujen valheidensa vellissä. Vain ideologiset identiteetit merkitsevät. Niillä taas ei ole mitään tekemistä yhteiskunnan minkään reaalisen syvätason kanssa – taantuminen tosiasialliseen totalitarismiin tapahtuu ”ihmisarvo- ja -oikeusideologioiden” käsitteellisissä kulisseissa.

    Eikä poliitikoista kukaan ole toistaiseksi tajunnut sitä tosiasiaa, joka järkytti Eichmannin oikeudenkäyntiä seurannutta , totalitarismin syntyyn perehtynyttä sosiologia Hannah Arendtia. Se tosiasia on, että kriisiytyneet yhteiskunnan taantuvat kauttaaltaan, eivät vain tiettyjen yhteiskunnallisten kipukohtien, kuten jengiväkivallan ja muun kulttuurisen rikollisuuden kohdalta. Poliitikot uskovat viimeiseen saakka, että monikulttuuristumisen kielteiset ilmiöt ovat vain "yksittäistapauksia" ja ne voitaisiin "saada hallintaan" jos oikeat keinot keksittäisiin.

    Mutta kehittyneet yhteiskunnat romahtavat kauttaaltaan, ja se on liian kipeä tosiasia poliittisten pukareiden hyväksyttäväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tämä on se asia, miksi sananvapaus on lähes kaikkia muita tärkeämpi asia yhteiskunnan kannalta. Ja toisin päin: sananvapauden rajoittaminen on aina hälytysmerkki yhteiskunnan vaarallisesta sairastumisesta.

      Poista
  12. Katso video:

    PT-media eilen

    Puolan rajalla taas täysi rähinä, tunkeilijat yrittävät väkisin Puolaan

    https://pt-media.org/2024/09/08/puolan-rajalla-taas-taysi-rahina-tunkeilijat-yrittavat-vakisin-puolaan/

    Artikkelista poimittua

    Puolan rajalla on taas vaihteeksi kova rähinä käynnissä. Puolalaiset sumuttavat kyynelkaasua urakalla pitääkseen laittomat tunkeilijat rajan takana Valko-Venäjällä.
    ...
    ...
    Rajan yli yritetään säännöllisesti ja kaava on melko samanlainen joka kerta: iso joukko kehitysmaista tulleita miehiä tuupataan rajalle Valko-Venäjältä, jossa valko-venäläiset sotilaat painostavat laittomia jatkamaan Puolan puolelle.

    VastaaPoista
  13. Voi, voi sentään...

    Yle tänään

    EU ripitti Suomea – nyt rasismirikosten tulkinta voi mennä täysin uusiksi

    Oikeusministeriön tilaaman selvityksen mukaan yhä useammat teot voitaisiin jatkossa katsoa kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan.

    https://yle.fi/a/74-20110388

    Artikkelista poimittua

    Rasistista vihapuhetta koskevaan lainsäädäntöön ehdotetaan tarkennuksia.

    Oikeusministeriön tilaaman selvityksen mukaan kiihottamiseksi kansanryhmää vastaan pitäisi jatkossa tulkita myös väkivaltaan tai vihaan yllyttäminen.
    Tällaiset teot ovat olleet aiemminkin rangaistavia, mutta eivät suoraan kiihottamisena kansanryhmää vastaan.

    Lisäksi selvityksessä ehdotetaan, että myös yksilöön kohdistuvista rasistisista rikoksista rangaistaisiin kiihottamisena kansanryhmää vastaan, kun nyt niistä rangaistaan kunnianloukkauksena.

    Panettelu tai solvaus vaihtuisi halventamiseksi

    Tällä hetkellä kiihottamisrikokseen syyllistyy se, joka uhkaa, panettelee tai solvaa jotakin ryhmää esimerkiksi rodun, ihonvärin tai etnisen alkuperän perusteella.

    Selvityksessä perustellaan, että kiihottamisrikoksella on yksilöönkin kohdistettuna kunnianloukkausta laajempi suojelu-ulottuvuus, sillä teko kohdistuu motiivinsa puolesta henkilöön, joka edustaa säännöksessä suojeltua ryhmää.

    Lisäksi ehdotetaan, että kiihottamisrikosta koskevassa säännöksessä ilmaisu ”panetella tai solvata” tulisi korvata ilmaisulla ”halventaa”.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä sananvapauden rajoittamispyrkimykset tuskin ulottuvat koraaniin, joka kehottaa tappamaan vääräuskoiset.

      Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!