perjantai 13. syyskuuta 2024

Merja Ylä-Anttila käyttäytyy kuin uhmaikäinen lapsi ja on siksi erotettava

Yleisradion budjetin leikkaukset ovat johtaneet verorahoitteisessa mediayhtiössämme lapselliseen kiukutteluun. Niistä ensimmäinen oli ilmoitus somali- ja arabiankielisistä uutisista, josta kirjoitin eilen illalla.

Toistakaan kiukuttelukohtausta ei tarvinnut odottaa kovin kauaa, sillä yhtiön toimitusjohtaja Merja Ylä-Anttila kertoi tänään julkaistussa haastattelussa, että seuraavaksi yhtiön kanavilta saattavat kadota hiihdon MM-kilpailut. 

Isku on sikäli taitavasti kohdistettu, että se kohdistuu luultavasti juuri arvokonservatiivisiin suomalaisiin eli Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja Perussuomalaisten kannattajiin, jotka todennäköisimmin ovat näistä kilpailuista kiinnostuneimpia. 

Kyse ei kuitenkaan ole mistä tahansa urheilulähetyksistä, vaan puhumme lajista, joka on lähes ainoana perinteisenä yksilöurheilun lajina tuottanut kutakuinkin säännöllisesti mitalitason menestystä suomalaisille - mikä on näkynyt myös Vuoden urheilija -nimityksissä. Tämän seurauksena myös maastohiihdon arvokilpailujen katsojamäärät ovat olleet miljoonaluokkaa - eli kyse on Ylen asiakaskunnalle poikkeuksellisen tärkeistä urheilulähetyksistä. 

Edellä mainitsemani kaksi kiukuttelu-uutista ovatkin minun silmissäni varmistaneet sen - jo aiemminkin näkyneen (esimerkki ja toinen) - tosiasian, ettei Merja Ylä-Anttila ole tehtäviensä tasalla ammatillisesti eikä etenkään henkisesti, vaan muistuttaa käytökseltään lähinnä uhmaikäistä pikkulasta. 

Siksi hänet on mitä pikimmin vaihdettava Ylen johdosta henkisesti aikuiseen henkilöön. Siis sellaiseen, joka ymmärtää tehtävänsä olevan siitä huolehtimisen, että verovaroilla tuotetaan poliittisesti neutraalia uutisointia ja maksajan - siis Suomen kansan - tahdon mukaista muuta ohjelmistoa.  

48 kommenttia:

  1. Aina ihmetyttää, millä lihaksilla nämä ylioppilaat ja kassatyöntekijät pomppaavat ylijohtajiksi ja ministereiksi. Suomenmaassa on jotain mätää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vikaa on ja paljon!

      Poista
    2. Pätevyysvaatimuksena on Loka-Laitisen aikanaan esittämä "vi**u tai vastaavat tiedot".

      Poista
    3. Todella osuvasti sanottu. Täysin mätä yhteiskunta.

      Poista
  2. Älä usko itekkään että moinen tapahtuu. Virhevasemmistossa alkaa taivaankorkea joukkorääkyminen moisesta ehdotuksesta.
    Itse hän ei tule eroamaan, eli ei ymäärrä, että miksi hänen edes pitäisi.
    Ihmetyttää millä edellytyksillä hän on moiseen asemaan päässyt. Yleensähän meillä on tapana vaatia jonkunasteinen korkeamman kolutuksen tutkinto ylempiin töihin. Vaan pääseehän sitä ylippilaspohjaltakin vaikka mihin. Vierailevaksi professoriksikin kuten muuan vihertävä. Ainakin oman cv:nsä mukaan.
    Huru-ukko

    VastaaPoista
  3. Somalit ja muut kana- ja kalakieltä puhuvat opetelkoot Suomea jos haluavat olla, asua ja jopa työskennellä täällä, uudessa kotimaassaan.

    VastaaPoista
  4. Minusta kyllä vaikutti ihan tyytyväiseltä Ylen uutisten haastattelussa, että "vain" sen verran vähennettiin toimintamenoja.
    Lopetetaan vain sellaiset toiminnot joissa ei voi suoltaa sitä feministi- ym. paskaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta ihmeessä hän oli tyytyväinen, eihän YLE:ltä todellisuudessa vähennetty yhtään mitään. Koko päätöshän oli yksinkertaisesti se ettei YLE saa kompensaatiota seuraavien vuosien kustannusten noususta eli lisää euroja sen verran kun heidän nyt saamansa summan ostovoima heikkenee.

      Ihan tuttu asia meille eläkeläisille vuosikymmeniä. Mutta ei sitä meidän osaltamme ole koskaan kutsuttu tulojen vähentämiseksi, vaan että tulojamme ei koroteta indeksin mukaisesti.

      Poista
  5. Edelleen Ihmettelen miten ylioppilas Merja Ylä-Anttilalla voi olla kaksinkertainen palkka puolustusvoimien komentajaan nähden. Tekeeköhän niin paljon tärkeämpää ja arvokkaampaa työtä? Miksi valtio haluaa antaa ilmaista rahaa tällaiseen täysin turhaan ja kun henkilö ei ole edes tehtäviensä tasalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Julkisten virkojen palkkojen ei tulisi koskaan ylittää pääministerin palkkaa...

      Poista
    2. Minustakin hänen palkkansa on liian suuri. Hän ei kuitenkaan ole julkisessa virassa

      Poista
  6. Kriisiaikojen varalta yksi radio- ja yksi TV-kanava verorahoitteisina. Muu kura maksukortin taakse. Ainoa mikä tämän estää on ammattipoliitikkojen pelko Ylen reaktioon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luulisi että ainakaan persuilla ja kokoomuksella ei ole mitään syytä mihinkään pelkoon, koska ei kai YLE enää juurikaan enempää voi heitä bashata julkisuudessa? ihan sama mitä he tekevät, se on vähintään väärin sammutettu, yleensä sortamista ja rasismia ja misogyniaa ja mitä näitä hienoja sanoja onkaan. Mutta väärin kumminkin. Mitä YLE voi enemmän heille tehdä? sitä pitää miettiä koska he kuitenkin lopettivat puheet YLEn rajoituksen leikkaamisesta ja suostuivat leikkileikkauksiin.

      Poista
  7. Suomalaiste ovat historiallisesti alistettua kansaa -- ruotsinkielisen hallinnon alamaisia olemme olleet noin seitsemän sataa vuotta -- ja meille ovat ominaisia samat asenteet, jotka jokaisessa vieraalla hallintokielellä pitkään alistetussa kansassa ovat. Eli jakaudumme kaikissa kysymyksissä kahtia: osa meistä muuttuu yhteiskunnallisissa kriiseissä konformistisiksi "miellyttäjiksi", osa puristelee käsiään taskussa nyrkkiin ja hauduttaa oikeutettua vihaansa alitajunnassa kuin se olisi oikeasti synti eikä väistämätön historiallinen ilmiö.

    Emme ole tosiaankaan vielä pääseet eroon edes pakkoruotsista -- mutta ekä vielä onnettomampaa on, että nimenomaan ruotsinkielisen yläluokan edustamat "arvoT" edustavat meille "sivistystä". Näin vaikka entinen emämaamme on nyt täydellisessä alennustilassa -- kriisitilassa -- nimenomaan omien, viraskulttuureja ihannoivan "arvomaailmansa" seurauksena.

    Heiltä jos keneltä puuttuu historiastaan täydellisesti varsinainen sivistys -- ei Ruotsilla ole ollut tarjota maailmalle suuria ajattelijoita, ei filosofeja, ei tiedemiehiä. Eikä siis edes demokratiaa -- he ovat monarkiassaan todellisia "arvokonservatiiveja", eurooppalaisesta kulrttuuriperinnöstä mitään ymmärtämättömiä, omaan näennäiseen hyvinvointiinsa -- tosiasiassa totalitaristiseen puhumattomuuden kulttuuriin -- sulkeutuneita hyvällä sosiaalitekniikalla keikaroivia hymynaamoja.

    Ja sellainen historiallinen painolasti on istutettu tähän omaan katajaiseen kansaamme, jolta meni sodan jälkeen kymmenen vuotta ennen kuin ensimmäinen tapahtumia rintamamiesten näkkulmasta kuvannut kirja julkaistiin. Sitä on kirjallisena tuotteena ja elokuva- ja teatteriversioina myyty miljoonamäärä, ja sitä voi aiheellisesti kutsua suomalaisen ihmisen sielunmaisemaksi. Se on myös sosiologian oppitunti, tai oppivuodet.

    Se mitä YLE:ssaon viime vuosikymmeninä tapahtunut kertoo suomalaisuuden kriisiytymisestä, jossa isomman mittaluokan rooli on Euroopan mittainen, kehitysmaalaisten kansainvaelluksesta aiheutuva demokrattisten kielellis-kulttuuristen kansallisvaltioiden romahdus. Valitettavasti sekin kriisi jää kriisinä ihan tunnistamatta, sillä "eliitin" narsistinen efektinnälkä ja taipumus voimaantua samaistumalla uhrirooleihin ovat niin vahvoja voimia, ettei siinä vaakakupissa eurooppalaisen uuden ajan erittäin erityislaatuinen kulttuurikognitio paina höläyksen pöläystä.

    Journalismin ja "ihmisarvo- ja -oikeusjuristerian" suosta -- uudestisyntyneen skolastisen retoriikan ja käsiterealismin suosta -- on aikalailla mahdotonta nousta. Ylä-Anttilat painavat enemmän kuin mikään teräväpiirtoinen käsitepinta voi kestää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinhän se on... yhteiskunnat pysyvät pystyssä vain jos kaikki kokevat hyötyvänsä siitä. Valitettavasti tästä kansainvaelluksen jälkeisestä/aikaisesta yhteiskunnasta hyötyy tulijoiden lisäksi hyvin pieni "kantasuomalaisten" joukko ja muut lähinnä kärsivät seurauksista. Ei tule yhteiskunta kestämään tätä.

      Poista
    2. Virolaisilla on suomalaisia julmempi alistushistoria maaorjuutta myöten, eivätkä he ole suomalaisten kaltaisia muukalaisille alistujia.

      Poista
    3. Kyllä suomalaisillakin on ollut äärimmäisen ankeaa erityisesti Ruotsin suurvalta-aikana, mutta siitä on paljon kauemmin kuin Viron Neuvostomiehityksestä, joten tyhmimmät luulevat, että turvallinen hyvinvointiyhteiskunta on itsestäänselvyys. Valitettavasti näin ei ole.

      Poista
    4. Tulkintavirheet syntyvät usein poliittisten intohimojen myötävaikutuksella, toki myös selkeää valehtelua on, todellakin.
      Yksi rajoite on myös sanojen sisältövaateissa, tulkinnoissa ja painotuksissa: sanat eivät ole eksakteja määreitä.

      Poista
    5. Suomalaiset ovat joutneet sotimaan vuosisatoja joidenkin rutsalaiskuninkaiden valtapyrkimysten takia. Varsinkin 1500-luvun loppupuolelta lähtien vuoteen 1809 kruunu otti jatkuvasti miehiä tapettaviksi, mikä oli rankkaa vähäväkiselle maalle.

      Sotien lisäksi väkeä verottivat kulkutaudit ja katovuodet. Vaikka Venäjän vallan aikana Suomi sai olla suht rauhassa sodilta, mahtui siihenkin kärsimystä. Varsinkin 1860-luvun lopun nälkävuodet olivat hirveitä, eikä asiaa auttanut Snellmannin jahkailu vilja-avun hankkimisessa ulkomailta.

      Suomalaisista ovat vallanpitäjät huolehtineet perinteisesti huonosti. Nytkin otetaan omilta, jotta tänne tunkeutuneet turvapaikkaturistit pystyvät notkumaan ostareilla ja kahviloissa tekemättä mitään hyödyllistä. Haistakoon paska koko valtiovalta...

      Poista
  8. Hirvittävää feminististä pa**aa tule Ylä-Anttilan tuutista. Kenen luvalla tämä mielipuoli saa levittää tätä saastaa? EROA.

    VastaaPoista
  9. Kun markkinaehtoisesti toimivissa yrityksissä joudutaan tekemään leikkauksia, ne harkitaan tarkoin ja pyritään kohdistamaan leikkaukset firman toiminnan ja tarkoituksen kannalta turhempaan päähän. Muuten mennään nurin. Julkisen sektorin puolella tilanne on vaikeampi. Se turhempi pää pyrkii puolustamaan rahojaan henkeen ja vereen ja valitettavasti siinä usein onnistuukin. Niinpä sitten leikataan tarpeellisesta ja turhaa vain paisutetaan. Ylen tapauksessa oikea leikkausten kohde on siellä hallinnon yläpäässä, niin palkkojen kuin henkilöidenkin kohdalla. Nämä Ylä-Anttiloiden ylimielisyydet ja Räisästen porsastelut kertovat niin rumasta korruption ilmapiiristä, että sinne kohdistuvien leikkausten tuoma hyöty olisi moninkertainen suhteessa nimellisiin säästösummiin.

    VastaaPoista
  10. Urheilulähetyksistä: pitäisi palata aikaan jolloin Pentti Salmi avasi sanaisen arkkunsa noin 10 minuuttia ennen ottelun alkua, kertoi missä ollaan, paljonko on yleisöä ja ketkä ovat kokoonpanoissa sairaslistalla. Ei ollut urheilustudiota, pipoarvontaa, kymmenittäin asiantuntijoita, tunne-moskaa jne. Fokuksena oli itse urheilutapahtuma, ei sen lieveilmiöt.
    Säästettäisiin noista kuluista nyt ensisijaisesti, mutta pahoin pelkään että leikkuulistalla on esimerkiksi teksti-tv, josta esimerkiksi on vaivattominta hakea palloilusarjojen ottelut ja sarjataulukot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Naulan kantaan. Hyvin pärjättiin ilman kisastudioita. Mikähän se Ylen miehitys Pariisissa/Pasilassa taas olikaan. Ja tiedän kyllä että jotkut lajit olivat kaupallisella puolella mutta sehän tekee tilanteesta vain älyttömämmmän.
      -jussi n

      Poista
    2. Sehän riittäisi että länsi toteuttaisi sen sopimuksen jonka Ukrainan kanssa tekivät kun pakottivat heidät luovuttamaan nauvostoaikaiset ydinaseet venäläisille. Eli sitoutuivat suojaamaan Ukrainan turvallisuuden ja itsenäisyyden. Sopimus rikottiin aivan ensimmäisessä tilaisuudessa täysin epäröimättä.

      Poista
    3. Olet oikeassa, mutta valitettava tosiasia on, ettei kansainvälisiin sopimuksiin ole ollut koskaan luottamista - eikä siis tässäkään tapauksessa. Ja meidänkin on hyvä muistaa, että Suomellakin oli Neuvostoliiton kanssa hyökkäämättömyyssopimus ennen talvisotaa.

      Poista
    4. Sarkamiahan tuo heittoni oli, ehkä liian hienovaraista. Vain suomalaiset ovat niin typeriä että uskovat uskonnonomaisesti kansainvälisiin sopoimuksiin. Ne on yleensä tehty vain rikottaviksi ja kaikenlisäksi siinä toivossa että se toinen osapuoli olisi niin hölmö että noudattaisi sitä sopimusta jolloin etu tulee itselle. Maailma valtioiden välillä on pahempi paikka kuin nykyisten peruskoulujen pihat, ei siellä merkitse mitään muu kuin voima, kavereita ei ole oikeasti kenelläkään kuin hyödyntavoittelumielessä. Meidän hupsujen tytöntylleröiden maailmankuvalla ei päädy kuin hyväksikäytetyksi, ja niinhän me ollaan päädyttykin.

      Poista
  11. YLE ei ole mikään muu kuin myrkyllistä keskusteluilmapiiriä levittävä kansakunnan HENKINEN PASKAKASA!

    On loogista, että kun ihmisten lähellä oleva paskakasa siivotaan pois, niin sairastumisvaaraa ei enää ole. Tästä me voimme päätellä sen että YLE pitää lakkauttaa kokonaan. Muuta tietä kansakunnan parantumiseen ei ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ylen pöhöttyneen veromedian oma slogan on "yle hetkessä kiinni". Lähdettäköön tällä!

      Poista
  12. Joo. Norsu ulos posliinikaupasta osa-aikatyöhön somaliuutisten lukijaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtaisiko lukea seuraavanlaista uutista:
      "Somalit orjakauppiaina ja rasistisina orjuuttajina",
      https://oikeamedia.com/o1-218100

      Poista
  13. Kuten Ylä-anttilassa, Ylessä on paljon läskiä, josta voitaisiin luopua. Kaikki ns tosi-tv hömppä, jota kaupalliset kanavat suoltavat aivan riittävästi, ei kuulu veronmaksajien kustannettavaksi.
    Pääjohtajan palkka on täysin käsittämätön, etenkin kun ottaa huomioon, että koulutusvaatimus on ylioppilastodistus.
    Kun Ylen ns. dei-koulutuksessa kerrotaan, että rekrytoinnissa työntekijän valinnassa tärkein vaatimus ei ole osaaminen vaan se, että "monimuotoisuus" (kuten vaikkapa kehon muoto) toteutuu, ollaan kyllä jo täysin absurdissa jamassa.
    Pahinta on kuitenkin se, että yle ei kerro, mihin se verorahat käyttää. Siten kukaan ei voi tietää, millaisilta viherkommunisteilta propagandisteilta ja manipulaattoreilta jotain dei-koulutusta tai tuotantoja ostetaan.
    Ylä-anttila erotettava !

    VastaaPoista
  14. YLE:n sotahullut "asiantuntijat"vaativat jo Ydinaseita Ukrainalle. Eikö se Seinähullu-Merja tajua, että se on sitten kaikkien menoa? Tehkää asiakkaille rehellisiä uutisia älkääkä vängätkö väkisin sitä identitteetti- yms. politiikkaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan Ukrainalle ydinaseita, koko sota ei olisi ikinä alkanut jos ei maa olisi niistä joutunut aikoinaan luopumaan.
      Kannatan myös Suomelle omaa taktista ydinasetta, se on itsenäisyyden takuu.

      Poista
  15. Ylä-Anttilahan on saletissa. Häntä ei uhkaa yhtään mikään, eikä mikään toimi satu häneen millään lailla. Hänellä on ruhtinaallinen eläke jo tienattuna, ja hän voi aina jatkaa asiantuntijana puhumassa 7000€/tunti.

    VastaaPoista
  16. Vanhan koslani radion kanavaetsintä painaessani tulee järjettömästi Ylen erinimisiä kanavia. Kestää tovin, ennen kuin löydän Kasarin. Noita viherkommarifemakkokanavia pitäisi karsia rankalla kädellä, mieluimmin kaikki pois kiusaamasta kuuntelijoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi Ylen täytyy olla myös Facebookissa, Instragramissa, TikTokissa, X:ssä ym? Nuorten toimittajien määrä on varmaan melkoinen ja lisää suoltaa Tampereen yliopisto, jossa opiskelijat edustavat suurimmaksi osaksi vihervasemmistolaista aatesuuntaa.

      Poista
    2. "Miksi Ylen täytyy olla myös Facebookissa, Instragramissa, TikTokissa, X:ssä ym?" Eikö juuri Yle poistunut äskettäin X/Twitteristä, kun siellä ruvettiin sallimaan kriiittinen kommentointi?

      Poista
    3. YLE poistui alustoilta siksi, että vapaa sana ja mielipide ja faktat eivät ole ylen arvojen mukaista ja https://www.anteryasa.fi/p/yleisradio-levitti-misinformaatiota-iso-britannia esim tälläisten puolitotuuksien täsmennys oli liian helppoa...

      Poista
  17. Viime kevään presidentinvaali-keskusteluissa viherkommarien nokkahenkilö Sofia Virta sanoi, että Suomeen voivat tulla kaikki, jotka haluavat.
    Ilmeisesti viherkommarit haluavat Suomen kulkevan Ruotsin tien loppuun so. haluavat tuhota ensin Suomen talouden ja edelleen koko Suomen:
    https://www.kansalainen.fi/maahanmuuttajien-tyottomyys-tuhoaa-talouden-ruotsia-revitaan-kappaleiksi/

    VastaaPoista
  18. Tänään jossain tilaisuudessa kommentoidessaan Unkarin toimia, vihreiden meppi Hutisalo sanoi että Orbanille pitää tehdä selväksi, että se mitä hän tekee, ei ole eurooppalaisten arvojen mukaista... miten nämä vihervasemmiston tyttelit onnistuvat aina kuulostamaan niin hemmetin lapsellisilta? kyllä Orban tietää ettei hänen tekemisensä ole vihervasemmistolaisten "eurooppalaisten arvojen" mukaisia, sehän niiden koko pointtikin on.

    Jos ainoa mitä pystyy ja osaa sanoa, on ettei poliittinen vastustaja ole samaa mieltä noudatettavasta politiikasta ja se on hyi hyi, kannattaisi pitää suunsa kiinni ettei kuulosta ihan bimbolta. Hän kuulostaa siltä, että olisi sitä mieltä, että kaikkien pitäisi olla hänen kanssaan samaa mieltä kaikista asioista, muuten hän närkästyy. Täysin tolkuton odotus.

    Täysin lapsellinen asenne ihan missä tahansa asiassa ja noin lapsellisia ihmisiä ei pitäisi päästää töihin mihinkään muualle kuin kaupan kassalle, siellä ei ole mitään väliä mitä kassaneiti ajattelee ja mitä asiakas ajattelee, tehtävänä on vain ottaa asiakkaan rahat vastaan ja antaa hänelle tuote jota hän on ostamassa. Tosin senkin nuo saisivat tehtyä vittumaiseksi tapahtumaksi kunnon itäblokin tyyliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen suunnilleen samaa mieltä kirjoittajan kanssa, mutta hänen nimenväännöstään pidän lapsellisena. Lapset vääntelevät nimiä, mutta eivät normaalit aikuiset

      Poista
    2. Se on sinun mielipiteesi, jokaisella on vähintään yksi. Eivätkä pelkät mielipiteet ole sen parempia yhdellä kuin toisellakaan. Minun mielipiteeni on että mokomasta asiasta nillittäminen on naurettaa pikkusieluisuutta. 🤣

      Poista
    3. Tietämättömillä ihmisillä on mielipiteitä.. Lapsellisuus on lapsellista kuten pösilöiden emojien käyttö ;I

      Poista
  19. Paljon tuntuu olevan kannatusta, jollekin Putinin maksamalle medialle joka kertoo sen ainoan oikean tiedon. Taidatte lukea uutisenne erään rikkaan miehen viestipalvelusta, jonka kaupan ilmeisesti rahoittivat Putinin oligarkki kaverit.

    VastaaPoista
  20. Saksa taitaa olla myös Orbanin tiellä. Rajatarkastusten aloittamisesta on vain lyhyt askel itsenäistymiseen ja siis holokaustiin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miksi sinulla on tuollainen lippu nimimerkkisi perässä? Oletko putinin pikku persehuora?

      Poista
  21. Nuo somaliuutiset menevät minun ymmärrykseni yli. Väitän kuitenkin, että ymmärryksessäni ei ole mitään vikaa....
    Ps. Vihavainen ja PT-media käsittelee tänään samansävyisiä asioita.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!