torstai 1. elokuuta 2024

Yle, yhdenvertaisuuslaki ja perussuomalaisia kannattavat työntekijät

Yleisradion toimitus on tunnetusti kallellaan vasemmalle. Asiaa ovat tuoneet esille monetkin Ylellä työskennelleet henkilöt sekä viimeksi Sanna Ukkola kertomalla yhtiön työntekijöille pakollisesta amerikkalaisen äärivasemmiston ideologioita myötäilevästä pakollisesta koulutuksesta.

Tähän soppaan toi eilen oman viestinsä europarlamentaarikko Sebastian Tynkkynen (ps). Hänen sosiaalisen median viestinsä mukaan "pelkästään minulle 3 eri tekniikan puolen henkilöä on käynyt lähtöä tehdessäni nopeasti huikkaamassa, että vaikka eivät ole PS-jäseniä, niin kannattavat näitä ajatuksia".

"Jokainen on omin sanoin sanonut saman asian: vannottanut, etten kertoisi yksilöitävästi heistä julkisesti, koska pelkäävät menettävänsä työt Ylessä. Ylessä kun voi heidän kokemuksensa mukaan olla vapaasti vihervasemmistolainen, muttei persu."

"Surullisinta on ollut nähdä se pälyilevä, nopea pyrähdys luokseni ja hiljainen, melkein kuiskaava ääni, kun nämä ihmiset ovat omalla työpaikallaan näitä asioita minulle kertoneet".

Tämä kertoo karua kieltä koko kansan Yleisradiosta. Jos ja kun Tynkkysen viesti on todenmukainen, verorahoitteinen mediamme ei  ole pelkästään vasemmalle kallellaan, vaan sitä on syytä epäillä myös lainvastaisesta toiminnasta.

Näin siksi, että yhdenvertaisuuslaissa todetaan, että "ketään ei saa syrjiä iän, alkuperän, kansalaisuuden, kielen, uskonnon, vakaumuksen, mielipiteen, poliittisen toiminnan, ammattiyhdistystoiminnan, perhesuhteiden, terveydentilan, vammaisuuden, seksuaalisen suuntautumisen tai muun henkilöön liittyvän syyn perusteella. Syrjintä on kielletty riippumatta siitä, perustuuko se henkilöä itseään vai jotakuta toista koskevaan tosiseikkaan tai oletukseen."

Nähtäväksi jää, tarttuuko joku suomalaismedia Tynkkysen viestiin? Vai hyväksytäänkö koko suomalaisessa mediakentässä se, että perussuomalaisia kannattavat työntekijät joutuvat pelkäämään veronmaksajien kustantamalla työpaikalla?

39 kommenttia:

  1. Yle ei ole kallellaan vasemmalle, vaan on jo ajat sitten kaatunut sinne. Siksi on epäreilua, että se syöttää normaaleille suomalaisille viherpunasontaa, jota emme ole tilanneet, mutta josta meidän on pakko maksaa. Ylen joutaa lakkauttaa, koska se rikkoo perustuslakia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Veromedia (VMP) on ylen epäluotettava!

      Mene veromedian sivustolle ja hae sen hakutoiminnolla:

      hyväksytäänkö koko suomalaisessa mediakentässä se, että perussuomalaisia kannattavat työntekijät joutuvat pelkäämään veronmaksajien kustantamalla työpaikalla?

      Saitko koronapäivitystä neljän vuoden takaa?

      Poista
  2. Kuinka ollakkaan, IL eilen

    Loppuivatko Lloyd Libison työt Ylellä? Toimittaja julkaisi rajun viestin somessa

    Ylen monimuotoisuuskoulutuksista avautunut radiotoimittaja Lloyd Libiso ei ole päässyt Ylen työsähköpostiinsa tai palavereihin lähes kolmeen vuorokauteen. Ylen pomot ovat aloittaneet lokakampanjan häntä kohtaan, Libiso kertoo.

    https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/801ae36c-4bb2-4799-a1fb-c72fa9908f43

    * Ylen radiotoimittaja Lloyd Libiso kritisoi Ylen monimuotoisuuskoulutuksia ja turvallisemman tilan periaatteita Youtube-podcastissa.
    * Libiso on kertonut, että koulutukset ovat olleet pakollisia ja ohjanneet journalistista työtä. Ylen johto on kiistänyt väitteet.
    * Jupakan jälkeen Libiso ei ole päässyt Ylen työsähköpostiinsa eikä sopimiinsa palavereihin. Ylen pomot ovat esittäneet Libison mukaan julkista kritiikkiä häntä kohtaan sosiaalisessa mediassa.
    * Ylen vastaava päätoimittaja vaikenee tilanteesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä paitsi, eikö Libison kohdalla ole kysymys myös rasismista? Kaveri hyllytetään etnisyytensä perusteella? Onko Ylessä rakenteellista rasismia? Tuon poistamiseksi tarvitaan lisää koulutusta!

      Poista
  3. On kallellaan vasemmalle, mutta ennen kaikkea se on kallellaan feministinaisiin, seksuaalivähemmistöihin, Helsinkiin, EU:hun,
    maahanmuuttajiin,muunmaalaisiin, poispäin Suomesta ja suomalaisuudesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, lähettäähän se Yle aina silloin tällöin Pasi Peiposen naureskelemaan maalaisille.

      Poista
  4. Viime vuoden eduskuntavaaleissa Perussuomalaisia kannatti 1/5 suomalaisista.
    Voisi olettaa, että heitä löytyy myös Ylestä. Jos Ylen rahoituksen karsiminen onnistuu ja jos väkeä karsitaan säästötoimien johdosta - mihin ryhmään se mahtaa kohdistua?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä heitä siellä on aivan varmasti, mutta ovat myös aivan taatusti kaapissa. Elämä tuossa ympäristössä olisi julkipersulle aivan liian hankalaa, joutuisi syrjityksi joka hiton asiassa.

      Poista
  5. Feminismiin, maahanmuuttajien nuoleskeluun, pervoiluun, liberalismiin ja suomalaisvastaisuuteen se Yle on kallistunut,. Suomen Yleisradion nimi pitäisi vaihtaa, uusi voisi olla vaikkapa Yleinen trollitehdas.

    VastaaPoista
  6. Yle on yle, eikä se muutu ulkopuolelta valittamalla! Muutoksen saa aikaiseksi YLEä valvova elin, heihin pitää vaikuttaa suoraan ja äänestämällä oikein!

    Ylen hallintoneuvosto

    Ylen ylin päättävä elin on hallintoneuvosto, jossa on 21 jäsentä. Hallintoneuvosto kokoontuu kalenterivuoden aikana noin 6–7 kertaa.

    Hallintoneuvoston jäsenet valitsee eduskunta vaalikauden ensimmäisillä valtiopäivillä. Jäseniksi valitaan tiedettä, taidetta, sivistystyötä ja elinkeino- ja talouselämää tuntevia sekä eri yhteiskunta- ja kieliryhmiä edustavia henkilöitä (ks. Laki Yleisradio Oy:stä, 5 §). Yhtiön henkilöstöllä on hallintoneuvostossa kaksi edustajaa, joilla on kokouksissa läsnäolo- ja puheoikeus, mutta ei äänioikeutta.

    Hallintoneuvoston tehtävät

    Yleisradio Oy:stä annetun lain ja yhtiöjärjestyksen mukaiset hallintoneuvoston tehtävät ovat:

    valita ja vapauttaa yhtiön hallitus ja hallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä määrätä hallituksen jäsenten palkkio

    päättää asioista, jotka koskevat toiminnan huomattavaa supistamista tai laajentamista tai yhtiön organisaation olennaista muuttamista

    huolehtia ja valvoa, että julkisen palvelun ohjelmatoiminnan mukaiset tehtävät tulevat suoritetuiksi

    laatia lain 6 a §:ssä tarkoitettu palveluiden ja toimintojen ennakkoarviointi suhteessa julkiseen palveluun ja viestintämarkkinoiden kokonaisuuteen sekä suhteessa siihen, vastaavatko ne yhteiskunnan demokraattisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin, sekä arvioinnin perusteella päättää palvelun tai toiminnon aloittamisesta tai aloittamatta jättämisestä ja julkaista päätös perusteluineen

    päättää yhtiön strategiasta

    päättää talouden ja toiminnan suuntaviivoista

    tarkastaa ja hyväksyä hallituksen toimintakertomus

    valvoa yhtiön hallintoa ja antaa varsinaiselle yhtiökokoukselle lausuntonsa tilinpäätöksestä ja tilintarkastuskertomuksesta

    hallintoneuvoston on lisäksi vuosittain huhtikuun loppuun mennessä annettava eduskunnalle kertomus julkisen palvelun toteutumisesta ja ohjaus- ja valvontatehtäviensä toteutumisesta edellisen kalenterivuoden aikana. Ennen kertomuksen antamista tulee kuulla Saamelaiskäräjiä.

    Hallintoneuvosto voi antaa hallitukselle ohjeita asioissa, jotka ovat laajakantoisia ja periaatteellisesti tärkeitä. Hallintoneuvoston on lisäksi käsiteltävä muut hallituksen sille esittämät asiat.

    Ylen hallintoneuvoston kokousten pöytäkirjat.

    Hallintoneuvoston jäsenet
    Hallintoneuvosto järjestäytyi ensimmäisessä kokouksessaan 30.6.2023. Eduskunta valitsi jäsenet 28.6.

    Hallintoneuvoston puheenjohtajana toimii Sinuhe Wallinheimo (kok).

    Osa jäsenistä on uusia, osa on toiminut Ylen hallintoneuvostossa aiempina vuosina.

    Sinuhe Wallinheimo, puheenjohtaja

    kok.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Jari Ronkainen, varapuheenjohtaja

    ps.

    Jäsen vuodesta 2015

    Lisätietoa

    Pauli Aalto-Setälä

    kok.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Li Andersson

    vas.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoja

    Elisa Gebhard

    sd.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Maria Guzenina

    sd.

    Jäsen vuodesta 2019

    Lisätietoa

    Petri Honkonen

    kesk.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoja

    Teemu Keskisarja

    ps.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Pihla Keto-Huovinen

    kok.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Marko Kilpi

    kok.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Johan Kvarnström

    sd.

    Jäsen vuodesta 2021

    Lisätietoa

    Suna Kymäläinen

    sd.

    Jäsen vuodesta 2015

    Lisätietoa

    Hanna-Leena Mattila

    kesk.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoja

    Maria Ohisalo

    vihr.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoja

    Mikko Ollikainen

    r.

    Jäsen vuodesta 2021

    Lisätietoja

    Susanne Päivärinta

    kok.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Päivi Räsänen

    kd.

    Jäsen vuodesta 2019

    Lisätietoa

    Jaana Strandman

    ps.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Joakim Vigelius

    ps.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Pia Viitanen

    sd.

    Jäsen vuodesta 2023

    Lisätietoa

    Arja Juvonen

    ps.

    Jäsen vuodesta 2024

    Lisätietoa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuon porukan mielestä YLEn toiminta on lain mukaista ja vastaa ” yhteiskunnan demokraattisiin, sosiaalisiin ja kulttuurisiin tarpeisiin,”

      Poista
    2. Yle osaa kyllä nuoleskella tiettyjä puolueita niin että muutoksen aikaansaaminen ohjelmasisällöistä vastaavien valinnoista on vaikeaa.

      Poista
    3. Yle ei muutu, koska vasemmisto haluaa pitää sen itselleen hyödyllisenä propagandan levittäjänä. Rahoituksen vähentäminenkin kaatui vasemmiston vastustukseen.

      Poista
    4. Rahoitusneuvottelut jatkuvat kesäloman jälkeen.

      Poista
  7. Taas kerran Yle haastatteli a-studiossa omaa toimittajansa Israelin ja Iranin ja Gazan välisestä tilanteesta. No ei tarvinnut paljon arvata, että mikä mielipide sieltä tulee. Se oli koko ajan, että Israel roistovaltio. Sitä toistetaan kun mantraa, että kuinka paljon on kuollut, mutta kaikki kuolleethan ovat hamasin ilmoittamia. Ne eivät pidä todellisuudessa paikkansa ollenkaan. Ja näin edelleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta Israelihan on roistovaltio

      Poista
    2. Ehkäpä, mutta sentään demokraattinen roistovaltio, jossa äänestämällä voi vaikuttaa siihen, ketkä vallassa ovat. Eipä oikein onnistu niissä muissa valtioissa siellä lähialueella.

      Poista
    3. Ja jos roistoudelle asetetaan jotain mittaasteikkoja, niin tähtitieteellisen määrän etäisyydellä Hamasin/Hizbollahin/ISIS:n etc. roistoudesta. Ei tuolla Lähi-Idässä, jos missään, ole ollut oikein koskaan mitään kilttejä pyhäkoulupilttejä toimimassa, vaan kaikki ovat enemmän tai vähemmän kyseenalaisiin hommiin syyllistyneitä alusta saakka. Mutta aste-erot näiden välillä ovat myös sitten aivan tolkuttomia ja motiivierot ja tavoitteet. Ja varsinkin motiiveissa ja tavoitteissa israelilaiset eroavat arabeista kuin yö päivästä.

      Poista
    4. Tuon ylen kirjeenvaihtajan puheet surullista katsottavaa. Objektiivisuus täysin poissa!

      Poista
  8. On nämä sitten hauskoja nämä Ylen uutisotsikot:
    https://yle.fi/a/74-20102405
    Seinäjoella ammuskeltiin, romanit huolissaan syrjinnästä.
    Heitä syrjittiin,siksi heidän täytyi ruveta ammuskelemaan ?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taas tämä itku kun 95% pilaa 5%:n maineen....

      Poista
  9. Huomasitteko eilisiltana Ylen uutislähetykseen liittyen, kuinka niistä Southporkin julmista lasten puukotuksista kertova kirjeenvaihtaja vähän hidasteli ja mietti selvästi mitä sanoa, kun toimittaja kysyi, että mitä siellä tiedetään tämän puukottajan taustasta. (Kas kun sentään tuota kysyi!) Ensin piti pohjustaa sillä, että liikkuu huhuja, että tuo puukottaja olisi islamisti, mutta se on valhe. Joutui kuitenkin kertomaan, että hän on Britanniassa syntynyt (onkohan kuitenkaan?) ja etninen tausta on se, että puukottajan vanhemmat ovat muuttaneet Ruandasta. Näin muistinvaraisesti referoin, mutta selvästikin oli vaikeaa sanoa lopuksi tuo ruandalaisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Muistissa on eräs A2 ajankohtaisohjelma. Siitähän nousi kohu, kun ylen väitettiin valehdelleen, mukana olleesta maahanmuuttaja perheestä tms. Ja oliko samassa ohjelmassa, missä muslimilta kysyttiin, mitä ne tekevät homoille. Vastaus oli tyyliin hirttäminen. Eräs demari edustaja/ministeri nauroi vastaukselle. Aivan kuin muslimi olisi heittänyt vitsin.

      Poista
  10. Savon Sanomat tänään

    Venäjä tuomitsi Suomen kansanmurhasta

    https://www.savonsanomat.fi/uutissuomalainen/7323265

    Artikkelista poimittua

    Venäjän Karjalan tasavallan korkein oikeustuomioistuin on päättänyt tunnustaa Suomen joukkojen toiminnan jatkosodassa vuosina 1941–1944 Itä-Karjalan alueella sotarikoksiksi ja kansanmurhaksi, Venäjän valtiollinen uutistoimisto Tass kertoo.

    Näytösoikeudenkäynnin tuomarin Natalia Ivanovan mukaan tuomioistuin tunnusti suomalaisten toiminnan sotarikoksiksi, rikoksiksi ihmisyyttä vastaan ja neuvostokansan kansanmurhaksi. Hän kutsui suomalaisjoukkoja natseiksi.

    – Keskitysleirejä ja työleirejä. Tuhansien kuoleminen kylmyyteen, nälkään, kidutukseen, kovaan työhön ja elämään epäinhimillisissä olosuhteissa. Suomalaismiehittäjien ja natsimiehittäjien tekemät rikokset Suuressa isänmaallisen sodan aikana on tunnustettu Neuvostoliiton kansojen kansanmurhaksi, Venäjän tutkintakomitean lausunnossa sanotaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoittelin tästä aiheesta englanninkielisen blogin: https://thoughtsprof.blogspot.com/2024/08/russian-games.html

      Poista
  11. Eipä tullut ”kansanmurha” esille vuoden 1944 välirauhansopimuksessa ja Pariisin rauhansopimuksessa 1947. Neuvostoliitto aloitti talvisodan ja jatkosodan eikä joutunut niistä vastuuseen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neuvostoliitto tosiaan aloitti myös jatkosodan, vaikka toki on niinkin, että Suomi olisi joka tapauksessa hyökännyt vähän myöhemmin.

      Poista
    2. Eikä puhettakaan venäjän aloittamasta kansanmurhasta Ukrainassa. Taaskin, eli toiseen kertaan kun ensimmäinen jäi vähän kesken Stalinilta, vaan onneksi heillä on stalin 2.0 eli Putin joka yrittää hoitaa homman. Vaan kehnosti menee vara-stalinillakin.
      Huru-ukko

      Poista
    3. Kansainvälinen oikeus = vahvemman ja voittajan "oikeus"

      Poista
    4. Suomalaiset sotavangit puolestaan palasivat venäläisiltä leireiltä vastentahtoisesti tänne natsimaahan, kun heitä oli siellä vuosikaudet hemmoteltu runsaalla kestityksellä.

      Poista
    5. Tuolloin 182 cm pitkä 20-vuotias tuleva isäni painoi reilusti alle 60 kg palatessaan sotavankeudesta Neuvostoliitosta. Käteen ja rintaan haavoittuneena hänellä ei työpakkoa 8,5 kuukauden aikana, joten muonituksen energiasisältö juuri ja juuri riitti leirillä.

      Poista
    6. Ano 22.20 taitaa pitää mustasta huumorista. Tai sitten hän on niin sanottu Venäjän trolli.

      Poista
  12. Eikö oikeaoppinen tapa olisi opettaa kansalaisille medialukutaitoa ja siten YLE:n tulisi tuoda ohjelmissaan yms. esiin tasapuolisesti vaihtoehtoisia näkökulmia ja ohjelman katsoja saisi itse tehdä omat arvionsa asiasta.

    Jamppa vaan

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos maailma olisi täydellinen, niin se olisi..hmm... täydellinen. Mutta kun ei ole.

      Poista
    2. Näinhän se on, maailma ei ole täydellinen. Kun lukee Anon 9:25 kommenttien asialistaa niin silloin tulee perustellusti johtopäätökseen, ettei YLE:n hallintoneuvosto hoida ollenkaan tehtäviään.

      Mistä heille maksetaan?

      Ihan perustellusti YLE:lle maksettavaa rahoitusta voidaan leikata merkittävästi.

      Jamppa vaan

      Poista
  13. Ylen pomo kuuluu rosvoparoni Rockefellerin Trilateraaliseen komissioon, so. käy kuuntelemassa ohjeistusta planeettamme ylimpään roisto-"eliittiin" kuuluvalt konnalta.
    https://www.trilateral.org/wp-content/uploads/2022/06/EUROPEAN-MEMBERSHIP-LIST-2022-MASTER-June-2022.pdf

    VastaaPoista
  14. Vielä jokin aika sitten Merja Ylä-anttila oli mainitussa luettelossa, mutta ei enää.
    Hänen nimensä kylläkin löytyy edelleen seuraavasta: https://www.trilateral.org/people/merja-yla-anttila/

    VastaaPoista
  15. Vielä korjaus ensinmainittuun tietoon:
    Merja Ylä-anttila löyykin ensinmainitusta luettelosta:
    Merja Ylä-Anttila, Chief Executive Officer, Yleisradio Oy (Finnish Broadcasting Company), Helsinki

    Ensin en löytänyt hänen nimeään, kun hain luettelosta pelkällä hakusanalla Finland. Esim. hakusanalla Helsinki löytyi!

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!