keskiviikko 21. elokuuta 2024

Adlercreutz ehdotti työperäisen maahanmuuton vapauttamista

Suomalainen kielipuolue pitää työperäistä maahanmuuttoa välttämättömänä maamme tulevaisuuden kannalta ja esitti siksi hallituksen maahanmuuttopoliittisten linjausten avaamista. Tarkalleen ottaen puheenjohtaja Anders Adlercreutz (ruots) ehdotti vuotuisen nettomaahanmuuton pitämistä yli 40 000:ssa ihmisessä.

Hänen mukaansa työperäinen maahanmuutto pitäisi vapauttaa tarveharkinnasta kokonaan, mutta suomalaiset veronmaksajat velvoittaa järjestämään "englanninkielistä opetusta niin peruskouluun kuin lukiokoulutukseen". Lisäksi hänen mukaansa "tarvitsemme englanninkielisen ylioppilastodistuksen". 

Adlercreutz ehdotti myös, että Suomessa korkeakoulututkinnon suorittanut ulkomainen henkilö saisi pysyvän oleskeluluvan ja jopa ylioppilaaksi suomen tai ruotsin kielellä valmistuneelle pitäisi antaa pysyvä oleskelulupa. 

Puheenjohtajan ajatukset eivät saanut pääministeri Petteri Orpoa (kok) tai valtiovarainministeri Riikka Purraa (ps) innostumaan. Näin ollen RKP:n vaatimukset tuskin toteutuvat tällä hallituskaudella, kuten Adlercreutz epäilemättä tiesikin niitä luetellessaan. Siksi on kysyttävä, että miksi hän teki ehdotuksensa. 

Vastausta ei tietenkään tiedä kukaan muu kuin hän itse. Minulle juolahti kuitenkin mieleen, että olisiko ajatuksena rakentaa pohjaa jo nyt sille mahdollisuudelle, että maahanmuuttoasioihin vastuuttomasti suhtauttuva vihervasemmisto voittaisi vuoden 2027 eduskuntavaalit ja pääministerin paikka menisi SDP:lle? Vai oliko tarkoituksena yksinkertaisesti vain kosiskella Suomessa jo nyt asuvia maahanmuuttajataustaisia henkilöitä puolueen kannattajiksi tällä halpahintaisella ulostulolla?

28 kommenttia:

  1. Koskisiko englanninkielinen peruskoulutus myös ruotsinkielisiä opinahjoja? Nythän ruotsinkieliset koululaiset jäävät ruotsinkielen vaatimuksen vuoksi paitsioon monikulttuurisuuden tuomista hedelmistä.
    V-VF

    VastaaPoista
  2. Tuo on niin tuttua suomalaisessa politiikassa. Ensin odotellaan uutisoinnin kannalta vähän hiljaisempaa päivää, sitten möläytetään jotakin älyttömyyksiä medialle ja toivotaan että päästäisiin "vihapuheen" kohteeksi netin keskustelualustoille. Ja jos käy niin onnellisesti että pääsee "vihapuheen" kohteeksi, niin sitten sitä pääseekin taas haukkumaan Suomen ÄÄRIOIKEISTOA "vihapuheesta". Tuolla tavalla suvakkipoliitikkojen sairas huomionhakupeli toimii täällä Suomessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tajusin ; - ) Ai niin, nimimerkkisi pitääkin lukea ns. väärinpäin; ja sekään ei oikeasti ole väärinpäin, vaan sanojen etupainotuksen vaihtuvat - eivätkä nekään edes ihan sanatarkasti. Mutta siis: laulava n€€keri.

      Ja kuten huomaat, minäkin sensuroin itseäni jo tänä päivänä, sillä vaino suvakoilta on ärhäkkää ja aktiivista.

      Mitä tulee itse asiaan, niin mielestäni naisalat (sosiaali-, terveys-, varhaiskasvatus- ja opetusalat ovat paljolti onnettoman naisjohtamisen tuloksena turmeltuneet.

      Olen itsekin nähnyt, että ajatuksena on, että me ns. tytöt / naiset emme halua mitään ukkoa keskuuteemme.

      Ei auta pätevyydet, koulutukset jne., vaan emme vain ota meidän seurueeseen jokin miekkosta, koska meillä tytöillä on tyttöjen jutut. Onko näin? On!

      Itse olen tehnyt työurani ja kouluttautunut akateemiseksi naisvaltaisilla aloilla. Pahanlaatuinen feminismi ja miesten pilkkaaminen sekä hätistäminen viheliäiseen marginaaliin on lisääntynyt.

      Siis: meidän eurooppalaisperäisten, valkoisten, heteronormatiivisten, lihaasyövien, protestanttisten (tai ateistien, katolisten... who cares), peruskonservatiivien elintila on muuttunut länsimaailmassa yhä ahtaammaksi.

      Sosiaalialan rouvaset tai neitoset eivät halua perusmiestä joukkoonsa, sillä sellainen henkilö voisi osoittautua hankalaksi, kun sossurouvat luonnollisesti haluavat määrätä eron tullen lapsukaiset äitikille, ei missään nimessä isikille. Ehkä ei kirjaimellisesti, mutta jotenkin näin se menee. Muuan sosiaalialan tohtorikin sanoi minulle näin; jos siitä miesosapuolesta saadaan kerrankin mikäänkään lausunto, että mies on tehnyt jotain, edes väitettyä tuhmuutta naisosapuolelle, niin lähes kokonaan naisittunut sosiaalitoimi yhdessä vahvasti niin ikään naisittuneen oikeusjärjestelmän kanssa syyttävät miestä, ja poloinen jää vain maksajan osaa, kun äippä vie muksut ja mies on se pahis. Näin se menee. Ääliötyrannifeminismi on jo nyt syönyt meidät, arvoisat miehet ja veljet!

      Poista
    2. Ja mainittakoon, että tuon edellisen anonyymin 3:28 takana on siis
      A drop in the Ocean

      Poista
    3. A drop in the Ocean22. elokuuta 2024 klo 3.39

      Anteex muutamat kirjoitusvirheet; pedanttina minun on niitä vaikea hyväksyä. Ei nääs saisi tulla yhtään!

      Poista
  3. Eilisissä TV uutisissa tuotiin tämä ehdotus myös esiin.
    Sen jälkeen uutistenlukija kertoi Suomen työttömyyden kasvusta.

    Jokainen tajuaa ettei tänne tarvita tuollaista joukkoa kun ei ole edes työpaikkoja.

    Ehdotuksen taustalla on julkisuuden hakeminen ja perussuomalaisten ärsyttäminen eli tietoinen hallitusyhteistyön vaikeuttaminen.

    Ministerinä tämä heppu ei minusta ole mitenkään onnistunut joten voi olla myös henkilökohtaisia paineita tulla esiin edes jotenkin.

    VastaaPoista
  4. Tämä heppu yrittää tuoda ruotsalaisen lähiöihanuuden Suomeenkin.
    On se kumma että tuollainen suomalaisuutta vihaava puolue onnistuu kerta toisensa jälkeen luikertelemaan hallitukseen.

    VastaaPoista
  5. Tuskinpa täältä löytyy töitä 40 000 uudelle Wolt-kuskille vuosittain. Kasvavan työttömyyden oloissa Adlercreutzin ehdotus on järjetön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varmaan löydy wolttikuskeille töitä. Lehdissä olleiden juttujen mukaan entisetkin lähtee pois kun työnteko ei kannata. Ja niissä piireissä puskaradio kyllä laulaa tehokkaammin kuin ylenanto, että mitä ja mikä kannattaa.
      Huru-ukko

      Poista
    2. Wolt-kuskin homma on niitä harvoja, joihin savimajoista tulleiden kieli-, luku- ja kirjoitustaidottomien kamelikuskien ja lammaspaimenien "ammattitaito" saattaisi joten kuten riittää.

      Poista
  6. Mikäpäs siinä. Tulkoon 40.000 työtätekevää ja omillaan toimeen tulevaa, jos vastineeksi lähetetään 40.000 humanitarisin perustein tullutta verovaroin ylläpidettävää lähtömaihinsa.

    VastaaPoista
  7. Orpo tekee kaikkensa tunnin junineen jotta SDP:sta tulee pääministeripuolue. Orpo on paras vihervasemiston vaalityöntekijä,,,,,

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. PettUri Orpo sai monta sulkaa hattuunsa viher- ja muilta kommareilta, kun hän syksyllä 2015 otti avosylin vastaan n. 30000 asylumtaikasana- pakolOista kantasuomalaisten veronmaksajien piikkiin otetulla ULKOMAAN-velalla elätettäväksi.
      Tällä hetkellä Suomen valtio maksaa veloistaan korkoa ULKOMAILLE n. 3 miljardia euroa vuodessa. Velan maksamiseen tarvittavat vientitulot ovat jo vuosien ajan takkuilleet pahasti. Tämähän ei viher- ja muita kommareita huoleta, kun heillä on pää pilvissä ja jalatkin irti maasta. Arhinmäen, hikipedia.info/wiki/Paavo_Arhinmäki, mukaanhan valtionvelkaa ei tarviste maksaa takaisin.

      Poista
  8. Suomen BKT ei ole noussut vuoden 2008 jälkeen pätkääkään, vaikka maahan on tunkenut ja päästettu ehkä 200000- kolmesataaa tuhatta "akavalaista". Toisin sanoen BKT per asukas on LASKENUT.

    Tänäkin vuonna bkt ennustetaan miinus 0,5 pros mutta ei hättää... ENSI vuonna noustaan prossa pari!! kuten on luvattu koko ajan tässä 15 vuoden aikana, tosin haaveeksi on jäänyt aina se "ensi vuosi".

    Ja jos bkt nousisikin joku vuosi sen prossan verran, niin kun tulee maailmanlaajuinen taantuma niin Suomi ottaa takkiinsa rajusti useamman prossan BKTn laskun muodossa.

    Nekin on rommanneet..koko systeemi ja kaikki yhteiskuntalohkot , joita ei edes lasketa bkt hen, kuten katuturvallisuus ja kaikki instanssit kuten koulut, kiitos suvakkien ja "akavalaisten"

    Mut yli 100 mrd pelkästään valtio on tänä aikana ottanu velkaa entisten päälle, joka valtava rahasumma ei näy mitenkään missään positiivisessa mielessä tässä maassa, mihin nekin rahat on tungettu? "Akavalaisten" perssiissiin ja maailman tuuliiin

    VastaaPoista
  9. Mut ei hätiä..tämäkin vuosi on vain keskinkertainen...eli huonompi mitä viime vuosi, mutta parempi mitä ensi vuosi

    VastaaPoista
  10. ""... Vastausta ei tietenkään tiedä kukaan muu kuin hän itse. ...""

    Tokkopa tietää itsekään. Suomalaiset ovat historiassaan olleet ruotsinkielisen hallinnon alamaisia seitsemän sataa vuotta, eivätkä ruotsinkieliset edes sinä aikana ole oppineet sopeutumaan suomalaisuuteen.

    Yhteiskunnallinen "valta" on maaginen asia. Keekoileminen lankeaa ruotsinkieliselle väestönosalle luonnostaan. Suomalaiset eivät ole pääseet edes eroon heitä turhaan rasittavasta pakkoruotsista.

    Vihamotiiveja he eivät itsessään tunnista eivätkä tunnusta. Kuitenkin suhtautuminen suomalaiskansaa erityisesti kahtiajakaviin kysymyksiin -- kuten juuri "maahanmuuttoon" -- määräytyy täysin historialliselta pohjalta. Rahvasta on halveksittava ja alistettava, ja se on aina tehtävä itseoikeutetuista "sivistyksellä" ylevöitetyistä asenteista ja asemista käsin -- ja niin Suomi on tuomittu kulkemaan Ruotsin tietä, silmät yhä tiukemmin suljettuina, puhumattomuuden kulttuuriin yhä pelokkaammin vetäytyvänä.

    Ruotsilla on oma, peittelyn taitoon perustuva kansallinen menestyshistoriansa, jossa totuus ja moraali on totuttu myymään monarkian säilyttämiseksi. Historiallinen tie on ollut suurvalta-asenteilla kivetty tai kullattu, ja nykyinen hyvinvointi enää pelkkää surkuhupaista kulissia hajoavien asumalähiöiden sotatantereilla. Mutta suomalaiset tarjoavat edelleen herrakansalle sublimoinnin tarvetta tyydyttävän kohteen, ja tyydyttäähän se varmaan itsekunkin svenssonin omaa eksisteeraamista kun oppii argumentteja joilla maakuopissa satoja vuosia pidettyjä suomalaismoukkia saa edelleen "sivistyksen ja humanismin" nimissä vihata.

    VastaaPoista
  11. On varmaan mukavaa olla rkp. Voi töksäytellä ja sanoa mitä vaan ja vaikka suomalaisvastainen politiikka on puolueen keskiössä, siitä huolimatta hallituspaikka on taattu joka kaudella.

    VastaaPoista
  12. Kreivi Adlercreutz on todellinen suvakki imbesilli hyypiö

    VastaaPoista
  13. Ruotsalaiset kuulemma vihdoin ovat palauttaneet joukon suomalaisten pääkalloja takaisin suomalaiseen siunattuun maahan, suorittamiensa rotutieteellisten tutkimusten jälkeen.
    Eivät ole kertoneet, kuinka paljon heitä alempirotuisiksi suomalaiset rankattiin.
    On muistettava, että kysymyshän on tieteestä eikä RASISMISTA!
    Toissa keväänähän RKP kävi raivokkaan, hallitustakin keikuttaneen "rasismin" - lue: kantasuomalaisten - vastaisen sodan Baja-Majan johdolla, Biaudet kovaäänisenä takapirunaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taloustieteen emeritusprofessori Matti Viren:
      ..."Ennen vuotta 1809 ei ollut Suomea, oli ollut vain Ruotsin vallan alainen joukko maakunta idässä. Puhuminen Ruotsi-Suomessa on kotikutoista asioiden vääristelyä, jota historioitsijat vieläkin harrastavat. Suomi ei koskaan ole ”liittynyt” Ruotsiin, maa vallattiin 1100- ja 1200 –luvuilla samalla tavalla kuin englantilaiset ja ranskalaiset valloittivat Pohjois-Amerikan. Vuoteen 1809 asti oli vain Ruotsin kuningaskunta, Suomi (Suomen maakunnat) oli lähestulkoon siirtomaan asemassa. Sillä mitä me tarkoitamme siirtomaalla? Katsotaanpa sanakirjaa: ”siirtomaa on varsinaisen valtion ulkopuolinen maa-alue, joka on isäntämaan kontrollissa”. Tai englanniksi ”A country or area under the full or partial political control of another country and occupied by settlers from that country”.

      Ruotsin vallan aikana Suomella ei ollut oikeutta omiin verotuloihinsa puhumattakaan, että sillä olisi ollut oma raha, eikä mitään muitakaan itsenäisen valtion alkeita. Vaikka Suomi hukkuu historian tohtoreihin, kukaan ei ole vaivautunut selvittämään, miten paljon Ruotsin valtio ”riisti” Suomelta verovaroja; eli miten paljon köyhä Suomi maksoi Ruotsille enemmän kuin sai sieltä. Ruotsalainen aluepolitiikka ei suinkaan tasannut tuloeroja, vaan ainakin Suomen osalta kasvatti niitä. Vääristymää korosti vielä ulkomaankaupan monopolisointi Ruotsiin. Jos aiempia arvioita jotenkin vetää yhteen, voi arvioida, että ehkä jopa kolmannes suomalaisesta verovaroista päätyi Ruotsiin.

      Vuonna 1800 sotien raiskaamassa Suomessa oli 833 000 asukasta, Ruotsissa 2 352 000. Suomi edusti vain neljäsosaa kuningaskunnan väestöstä...

      Vuonna 1808 Suomi on vielä täysin maatalousyhteiskunta; Ruotsin teollistamispolitiikka hyödytti vain emämaata. Sen(kin)aikaisella teollistamispolitiikalle oli tyypillistä valtion runsaskätinen tuki yrityksille. Suomeen tuki ei jostain syystä ulottunut. Suomi oli lähinnä raaka-aine varasto: pääasia oli, että sieltä saatiin puutavaraa ja rautamalmia. Ruotsissa pankkitoiminta alkoi jo 1656, jolloin Stockholms Banco perustettiin. Sen ”seuraajaksi perustettiin 1668 ”säätyjen pankki, eli keskuspankki. Ensimmäiset liikepankit perustettiin 1789. Suomen keskuspankin (Suomen Pankin) edeltäjä perustettiin jo 1811, mutta vasta oman rahan myötä 1960 pankkitoiminta saattoi kunnolla alkaa. Liikepankkien perustamista saatiin odotella aina vuoteen 1862 (Suomen Yhdyspankki).

      Paljon suurempi rasite oli vielä sotaväenotto, joka lähenteli järjettömiä mittasuhteita 1600- ja 1700-luvuilla – ei Suomen omien tarpeiden vaan Ruotsin suurvaltapolitiikan vuoksi. Pelkästään 30-vuotinen sota ja Suuri Pohjan sota veivät yli 100 000 suomalaisen hengen (enemmän kuin toinen maailmansota), mikä on paljon, kun väestöä ei ollut puolta miljoonaakaan. Vastaavasti Ruotsin panos Suomen puolustamisessa Venäjän hyökkäystä vastaan Suuressa Pohjan sodassa ja Suomen sodassa jäi olemattomaksi. Samaa voi muuten sanoa talvi- ja jatkosodasta. Suomi sai vain toimia puskurina (poltettuna maana) Venäjän laajentumista vastaan. Ruotsalaistenkin into sotia lopahti kummasti, kun suomalaista tykinruokaa ei enää ollut käytettävissä.

      17.9.1809 kaikki tämä järjettömyys loppui..."
      Koko artikkeli: https://puheenvuoro.uusisuomi.fi/meeviren/paluu-menneeseen/
      Että sillä tavalla n. 700 vuoden ajan nuo imperialistiset ylempirotuiset ruotsalaiset kohtelivat meitä alempirotuisia finjäveleitä!
      Noiden ylempirotuisten edustajiahan ovat kreivi Adlercreutz ja "rasismin" vastaisessa sodassa kunnostautuneet Baja-Maja ja Biaudet.

      Poista
    2. Kun Rkp syyttää mielellään muita rasismista, niin muistutetaan nyt heidän omasta, varsin tuoreesta rasisteerauksestaan. Rkp jakoi vuoteen 2007 saakka Axel Freudenthal- mitalia parhaille pojilleen ja tytöilleen. Elisabeth Rehn sai ainoana kultaisen mitalin ansioistaan. Tämä Axel oli suomenruotsalainen kielitieteilijä, joka uskoi rotuoppeihin ja siihen, että suomensuomalaiset ovat alempiarvoista rotua. Hänen kunniakseen oli siis Rkp:lla oikein mitali olemassa.
      Tuo Adlercreutz on aina ollut todellinen maahanmuuton rummunlyöjä. Kaikki maahanmuutto on hänen mielestään hyvää maahanmuuttoa. Vähän vastaavanlainen älyllisesti rajoittunut kaheli kuin Kokoomuksen meppi Aura Salla.

      Poista
    3. Eipä suomalaiset miehet kelvanneet kuin tykinruoaksi pitkin Euroopan sotatantereita. Tuliko emämaasta apua kun venäläiset ison ja pienen vihan aikaan tappoivat ja raiskasivat suomalaisia, ryöstivät ja polttivat kokonaisia kyliä ja veivät naisia ja lapsia orjiksi itämaita myöten? Eivät tainneet ehtiä, kun rakennuttivat verirahoilla hienoja kartanoita ja linnoja ympäriinsä. Jostakin kumman syystä itäiseen maankolkkaan niitä nousi säälittävän vähän.

      Poista
  14. Tohtoreista ja maistereista on jo ylituotantoa ja he sentään hallitsevat jomman kumman virallisen kielen! Viisaampaa olisi laittaa kunnon lukukausimaksut ulkomaalaisille niin kuin muuallakin maailmassa. Vaikka vähän vierestä liippaa, niin olisi myös vakavasti mietittävä tietulleja ulkomaalaisille rekoille. Huonossa kunnossa olevan tieverkon kunnostamiseen ja monen muunkin asian parantamiseen rahaa ei ole, mutta ensimmäisenä mennään tavallisen kansalaisen rahapussille. Tälläinen vieraskoreus on tyhmyyttä.

    VastaaPoista
  15. IL tänään

    Kanarialla kriisi – ”Tilanne on sietämätön”

    https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/b41fd263-dacd-44cc-9479-f8c5fa5a04be

    Artikkelista poimittua

    Espanjalle kuuluville Kanariansaarille on maan sisäministeriön raportin mukaan saapunut meriteitse elokuun puoleenväliin mennessä tänä vuonna yli 22 000 siirtolaista. Määrä on yli tuplat viime vuonna samaan aikaan raportoidusta luvusta.
    ...
    ...
    Siirtolaisia Kanarialle saapuu tällä hetkellä etenkin Länsi-Afrikan Mauritaniasta, Gambiasta ja Senegalista. Espanjan pääministeri Pedro Sánchez on ilmoittanut ensi viikolla tekevänsä kolmipäiväisen vierailun maihin vahvistaakseen siirtolaisongelmiin liittyvää yhteistyötä.
    ...
    ...
    Pääministeri Sánchez vierailikin Mauritaniassa myös viime helmikuussa yhdessä Euroopan komission puheenjohtajan Ursula von der Leyenin kanssa. Lasextan mukaan tuolloin jopa 83 prosenttia Kanarialle saapuvista siirtolaisista tuli juuri Mauritaniasta. EU julkisti helmikuussa myöntävänsä maalle 210 miljoonan euron apupaketin auttamaan maan omien siirtolaisongelmien ratkaisemisessa.
    ...
    ...
    Paikalliset ovat saaneet tarpeekseen

    Brittilehti Guardian kertoo kasvaneiden siirtolaismäärien johtaneen uusiin mielenosoituksiin Kanarialla.

    – Kanariansaarten tilanne on sietämätön. Kanariansaarilla ei ole varaa elättää niitä, jotka saapuvat tänne, 70-vuotias mielenosoituksiin osallistunut Juan Manuel Garcia kertoi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eurooppa kaivaa omaa hautaansa. Ei enää näitä angeloita ja ursuloita johtoon! Jotain järjenkäyttöä olisi syytä edellyttää, mutta yltiöhumanismi on aattena ajanut järjestä ohi ja yli ja koko maanosa kärsii.

      Poista
    2. Meinaatko että Euroopan virallinen puutarhatonttu Scholz on yhtään sen parempi kuin nämä angelat ja ursulat?

      Poista
  16. Saattaa olla kuten Professori olettaa. Oli tulevan hallituksen pohja ja ohjelms mikä tahansa, RKP haluaa siihen mukaan.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa, mutta (toivottavasti) syntyvien keskusteluketjujen seurantaa helpottaisi, mikäli käytettäisiin nimimerkkejä tai nimeä. Pyydän myös noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!