torstai 27. lokakuuta 2022

Takseista paljastui lisää kehitysmaalaista meininkiä

Juha Sipilän (kepu) hallituksessa ministeri Anne Berner (kepu) ajoi väkisin läpi suomalaisten jo etukäteen vieroksuman taksiuudistuksen, jonka seurauksena ala on ulkopuolisen silmissä ajautunut melkoiseen kaaokseen. Näin erityisesti Helsingissä, missä ihmiset ovat kertoneet jopa pelänneensä taksisuhareiden käytöstä. Eikä syyttä

Olen itsekin pyrkinyt Bernerin uudistuksen jälkeen välttämään mahdollisuuksien mukaan suomalaisen taksin käyttämistä. Tosin en ole aiemminkaan ollut kovin innokas vuokra-autojen käyttäjä. 

Bernerin uudistuksen lisäksi taksialan muutoksen taustalla lienee ollut myös kuljettajakunnan nopea muutos - mikä sinänsä on hyvä asia ottaen huomioon maahanmuuttajiemme yleisesti ottaen heikon työllistymisen aiheuttaman taakan yhteiskunnallemme. Valitettavasti tämä kehitys on johtanut kehitysmaalaisen kulttuurin rantautumiseen erityisesti suurissa kaupungeissamme.  

Taksialan muutoksesta saatiin eilen uutta mielenkiintoista tietoa. Uutiskanavat nimittäin kertoivat verottajan selvittäneen verojen kiertämisen muuttuneen monien kuljettajien kohdalla tavaksi. 

Helsingin sanomien jutun mukaan "verohallinto löysi taksialaan kohdistuneessa tehovalvonnassaan 8,7 miljoonalla eurolla kirjanpidon ulkopuolelle jääneitä tuloja, verottaja kertoo tiedotteessaan. Muita verotettavan tulon määrään vaikuttavia virheellisyyksiä löytyi 4,3 miljoonalla eurolla. Tehovalvonnassa tuli ilmi myös lähes kolmen miljoonan euron edestä pimeitä palkkoja."

Kuten arvoisa lukijani tietää, en ole mikään himoverotuksen kannattaja. Mutta sitäkin enemmän olen laillisen menon sekä järjestäytyneen ja rauhallisen yhteiskunnan puolestapuhuja. Enkä siksi hyväksy veronkiertoa edes maahanmuuttajien työllistämisessä.

Nähtäväksi joka tapauksessa jää, mitä seuraavaksi tapahtuu. Ryhtyykö Marinin (sd) vihervasemmistolainen hallitus toimiin, joilla muutettaisiin taksialaan kohdistuvaa lainsäädäntöä siten, että nykyisistä lieveilmiöistä päästäisiin eroon. Vai kohautetaanko valtioneuvostossa sittenkin vain kauniita olkapäitä ja annetaan taksialan nykymenon jatkua entisellään?

12 kommenttia:

 1. Mitä hyvänsä tapahtuukaan, sen ohella jantteritaulun tavoin ponnahtaa taas esitys Bernerin liikenneverkkoyhtiöstä. Hänen kansalaisuudestaan ja ministeriydestään maksettiin paljon rahaa, jolle ei vielä ole saatu vastinetta.

  VastaaPoista
 2. Punavihreät ehdottanevat ratkaisuksi tukiaisia.

  VastaaPoista
 3. Sanotaanko kärjistetysti, että taksi " uudistus " oli vain yksi palanen Oy suomi Ab nimisen liittovaltion alasajosta. Muuttaminen Euroopan takapajuiseksi kansallispuistoksi on valmisteilla. Ilmastomuutoksen talkoisiinkin fiksut suomalaiset osallistuvat lopettamalla lisääntymisen. Syntyvyys Jälleen romahtanut. Paitsi kehitysmaalaisilla, joiden hyvinvointi onkin suomalaisten sydämmen asia.

  VastaaPoista
 4. "Olen itsekin pyrkinyt Bernerin uudistuksen jälkeen välttämään mahdollisuuksien mukaan suomalaisen taksin käyttämistä . . ."
  Sama myös täällä, eipä tee mieli käyttää näitä nykyisiä vuokra-autoja, jos vain mahdollista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun taksia tilaa, asiakkaan olisi hyvä nähdä kuljettajan kuva ja nimi.

   acc

   Poista
  2. Sepä ei käy, kun se haiskahtaa "rasismilta". Nyt jo tuntuu tietyissä ryhmissä suurta ärtymystä, kun asiakas valitsee tolpalta auton kuskin mukaan, vaikka tätä valinnanvapautta hehkutettiin kovasti lakimuutoksen yhteydessä.
   Eipä ole perinteinen ruma kantasuomalainen ollutkaan ennen näin kovassa huudossa.

   Poista
  3. Ekku kirjoitti:
   "Sepä ei käy, kun se haiskahtaa "rasismilta".

   Niinpä. Kuljettajien kuvien ja nimien julkaiseminen verkkosivuilla ja apeissa, joilla tehdään tilauksia, voi saada suvakit raivoon. Tosin voihan sitä siten sanoa, että nyt on helpompi
   valita ruskea kuljettaja.

   Anyway. Lääkärifirmat ja parturit kyllä näyttävät asikaspalveluhenkilöstönsä nimet ja kuvat.

   Mutta jos lumihiutaleiden ehdoilla mennään, niin siten pitäisi siirtyä kuvattomaan ja nimettömään valintamenettelyyn myös vaaliehdokkaiden suhteen. Television vaalipaneeleissa he esiintyisivät siten, ettei heitä näe eikä kuule.

   Acc

   Poista
 5. Taksi alan ongelmat ovat kyllä jo korjaamattomassa tilassa. Veronkiertoa alalla on toki ollut ennenkin, mutta silloin se oli vaikeampaa, valvonta oli parempaa ja sille ei juurikaan ollut tarvetta.
  Jo silloin kun tämä "uudistus" tuli, niin ihmettelin, että kun alalle tulee nyt valtava määrä tätä "innovatiivista, uutta bisnestä", niin luuleeko viranomaiset, että perinteiset toimijat jatkavat toimintaansa täysin entiseen tapaan samaan aikaan kun uusi porukka kiertää veroja urakalla?

  VastaaPoista
 6. Joku lauloi takavuosina, että seksi vie ja taksi tuo. Nyt ne hoituvat samalla kerralla. Seksi ja taksi, vai oliko se, että taksiseksi?
  Huru-ukko

  VastaaPoista
 7. Taksin käyttöni on nollassa. Rahasta ei ole pula. Kuittia en tarvitse. Lyhyestä 4 kilometrin matkasta maksaisin käteisellä 60 euroa silmää räpäyttämättä. Mutta silti en tilaa taksia. En halua, että kuski on mamu. En ota riskiä. Haluan minimoida mamujen näkyvyyden itselleni. Ei sekuntiakaan. Ei väliä onko mamu hyvä tai haitallinen. Täydellinen nollatoleranssi.

  Johtopäätös. Kysyntää voi olla puhtaasti suomalaisille takseille.

  Acc

  VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!