lauantai 29. elokuuta 2015

Minkälaiseen yhteiskuntaan Petteri Orpo meitä johtaa?

Maahanmuuttovirasto odottelee ensi vuodeksi jopa 40 000 turvapaikanhakijaa maahamme. Kyseessä on aiempaan verrattuna kertaluokan nousu, joka asettaa maahamme suuntautuvan kansainvaelluksen aivan uudelle tasolle. Tarkemmin sanoen väestömäärään suhteutettuna lähes samalle tasolle, josta Ruotsi on kärsinyt jo pitkään.

Tässä tilanteessa on ollut mielenkiintoista havaita maan hallitusvallan reaktio tapahtuneeseen. Asiasta vastaava ministeri Petteri Orpo on ollut vaatimassa tiukasti sitä, että suomalaiset hyväksyvät sen, että maahamme lappaa lisäväkeä ja että jostain löytyy resurssit näiden vastaanottamiseen, kotouttamiseen ja töihin pääsyyn.

Orpo kuvittelee tulijoille löytyvän siis töitä tilanteessa, jossa maassa on 380 000 työtöntä. Ja hän kuvittelee uudelle tasolle nousseen tulijamäärän kotoutuvan yhteiskuntaamme, vaikka jo kertaluokkaa pienempi tulijamäärä on jäänyt kotoutumatta. Eivätkä suomalaisten asenteetkaan humanitaarisia maahanmuuttajia kohtaan ole tainneet muuttua aiempaa suopeammaksi, mikäli Kirkkonummen tai Forssan tapauksista voi jotain päätellä.

Voinemme siis huoletta todeta, että asiasta vastaava ministeri - ja sitä myötä ilmeisesti koko hallitus - perustaa toimintansa kokonaisuudessaan epärealistisille lähtökohdille. Sen mukaisesti sen toimilla ei voi olettaa olevan suomalaisten kannalta hyviä seurauksia.

* * *

Jos jatkamme ministeri Petteri Orpon viitoittamalla tiellä maahan muodostuu vähitellen uudenlainen väestö- ja yhteiskuntarakenne, jota luonnehtii etnisesti leimautunut, syrjäytynyt ja tilanteesta katkeroitunut alaluokka. Se syyttää ongelmistaan kantaväestön rasismia, mikä edelleen muuttaa myös näiden asenteita entistäkin kielteisemmäksi verorasitusta kasvattavaa uusväestöä kohtaan.

Sellaisessa yhteiskunnassa erityisesti naisten elintila pienenee, maamme sosiaaliturvajärjestelmä ohenee, rikollisuus lisääntyy ja lopulta alueet segregoituvat ihmisten varallisuuden mukaisesti. Minun kaltaiseni vauraat hyvätuloiset eristäytyvät vartioiduille alueille. Niille asettuvat myös harvat yhteiskunnassamme menestyneet maahanmuuttajataustaiset.

Osia kaupungeista muuttuu "no go" -alueiksi, joille edes ambulansseilla tai paloautoilla ei ole asiaa. Näiden alueiden nuoriso ottaa ajoittain yhteen poliisin kanssa, eikä poliisi aina selviä voittajana. Lopulta alueita hallitsevat rikollisjärjestöt, joiden aseistus ei jää jälkeen poliisin käytössä olevasta.

Muutos ei tapahdu vuoden eikä kahden kuluessa. Mutta se tapahtuu vääjäämättä, kuten Ruotsin esimerkki on selvästi osoittanut.

Koska en halua kotimaalleni edelle kuvaamaani tulevaisuutta toivoisin, että meillä olisi Petteri Orpon sijaan sellainen asiasta vastaava ministeri, joka ei rakentaisi toimintaansa epärealistisille kuvitelmille ellei suorastaan haaveille.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
Hyllyttikö Ruotsi sensuroidun kuunnelman mellakoinnin pelossa 
Paljonko kolmen viikon ja 1300 turvapaikanhakijan tahti maksaa?
Mitä tarkoittaa monikulttuurisuus?

17 kommenttia:

 1. Vaikea uskoa todeksi, että meillä on poliittisia päättäjiä, jotka aktiivisesti tuhoavat maatamme. 90-luvun lamassa poliitikot sentään yrittivät tehdä parhaansa, vaikka sekään ei ollut paljoa. En voi ymmärtää.

  VastaaPoista
 2. Petteri Orpo suhtautuu Suomeen stalinistisesti, eli näyttää tekevän kaikkensa jotta Suomi ja suomalaiset tuhoutuisivat tai ainakin joutuvat kärsimään. Tuo desantti on selvästi kykenemähön tai/ja haluton hoitamaan virkatehtäviään kuten isänmaallisen, ministerinvalan vannoneen henkiön pitää. Heti pois vaan virasta ja valtakunnanoikeuteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä kyllä luulen, että Orpo on vain...hmh...sanotaan nyt kauniisti...hölmö.

   Poista
  2. Hölmö tai/ja lahjottu. Orpollahan on sihteeri, kaksi erityisavustajaa joilla kummallakin on oma sihteeri. Orpo sixpack, siis.

   Poista
 3. Miksi hel-ve-tis-sä nyt ei puhuta tämän lystin kustannuksista? Kun suomalainen vaikka ryyppää itsensä työkyvyttömäksi, numerot tulevat viipymättä pöytään kuin mamulle illallinen!

  Jos tuo 40000 tulijaa jää tänne vuodenkin ajaksi, edes äärivarovainen arvio heidän aiheuttamistaan kuluista on pöyristyttävä! Sinne vittu meni paljon itketyt koulutusleikkaukset ja rapiat päälle PERKELE!

  LUVUT TISKIIN, SAATANA!

  Sitten erikseen on vielä kysymys siitä, miksei kansainvälisiä asiaa koskevia sopimuksia noudateta? Eikä edes omaa ulkomaalaislakia? Loogisena jatkona tähän laittomuuteen sopisi, että korpi-VOK:kien lähitalojen asukkailta kerätään metsästysaseet ja muut pois, että on ovi avoinna tulijoille.

  Alkaa pikkuhiljaa hävettää, että tuli äänestettyä Persuja, niin munatonta tämä touhu on ollut.

  Toistan: missä helvetissä viipyy tämän lystin kustannusarvio?!


  t: Vee-tuuntunut Stadilainen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämän laskelman maahanmuuttaneiden kokonaiskustannuksista lienet jo lukenutkin.

   Jossain näin joku aika sitten tästä vastaanottoshown hinnasta sadoissa miljoonissa liikkuvan kustannusarvion. En muista missä.

   Poista
  2. Joo toki muistankin tuon kirjoituksesi, mutta pointtini oli se, ettei tuosta nähdäkseni ole lainkaan puhuttu esimerkiksi iltapäivälehdistössä.

   Aina, _AINA_ kun kirjoitetaan vaikka puolustusmäärärahojen lisäämisestä tai leikkaamisesta, on perässä numeroita.

   Sama koskee aivan kaikkia valtion tuloja tai menoja, esimerkiksi viimeaikoina VR:n rahoitusta. Summat ovat aina nähtävillä. AINA.

   Tiestön hoito, koulutus, lasten- tai vanhustenhoito, valtiontuet, energiatuet... Kaikissa on AINA summat mukana kun niistä kirjoitetaan. Nyt ei näy edes alustavia arvioita.

   Onko tämä nyt Persuillekin niin kiusallinen asia kun hallitukseen kerran piti päästä, että pidetään maksajat täydellisessä pimennossa!? Käsittämätön asia kun ajatellaan tämän hankkeen vaikutusta budjettiin, josta ollaan muka niin kivuliaasti neuvoteltu.

   Media, puolueet, virkamiehet - HÄVETKÄÄ!


   t: Vittuuntunut Stadilainen

   Poista
  3. No, nyt sieltä näköjään tuli jonkinlainen numero - 100 000 000€

   IL: "Sipilä turvapaikanhakijoista: "Puhutaan 100 miljoonasta"" - http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015083020269893_uu.shtml

   Eri asia on voiko tuohonkaan uskoa. Onko kaikki kulut lasketu mukaan tuohon? Meillehän on kerrottu kuinka hankalaa juuri tämän yksittäisen kulun laskeminen on, vaikka kaikkiin muihin asioihin saadaan hintalappu.

   Jokatapauksessa hatunnosto Hra pääministerille, että tiskiin saatiin edes jonkinlainen numero, jonka pohjalta ihmiset voivat miettiä muuttoliikkeen seurauksia.


   t: V...tunut Stadilainen

   Poista
  4. Luku kattanee vastaanotosta aiheutuvat suorat kustannukset. Se ei siis sisällä turvapaikan tai oleskeluluvan saaneiden myöhempiä kuluja eikä heidän toiminnastaan aiheutuneita epäsuoria kuluja. Mutta hyvä asia, että Sipilä antoi edes tämän tiedoksi. Varmaan siksi, että se joudutaan kirjaamaan lisäbudjettiin joka tapauksessa.

   Poista
 4. Tästä kehityksestä ei hyvää seuraa, se on selvä. Jos vai pitäisikö sanoa kun näitä turvapaikan hakijoita tulee aina vain lisää, konfrontaatio kantaväestön kanssa on väistämätön. Sitäkö oikeasti halutaan? Helppoja keinoja tulvan estämiseksi olisi vaikka kuinka: rajatarkastukset, asumisperustaisen sosiaaliturvan muuttaminen kansalaisperustaiseksi (Suomen/EU:n), turvapaikanhakijoille vain majoitus ja ruoka mutta ei rahaa... mutta ei, suomalaisilta vain leikataan ja veroja korotetaan ja luullaan, että näin kaikki paranee. YLEn iltauutisissa muutama päivä sitten toimittaja haastatteli oletettavasti syyrilaista turvapaikanhakijaa Kirkkonummen vastaanottokeskuksessa. Mies valitti, kun joutuu nukkumaan urheilusalin lattialla patjalla. Eikö se olekaan mukavampaa kuin pelätä Syyriassa henkensä puolesta tai nukkua ulkona jossakin Kreikan saarella. Eipä kai. Nimim. 'V...tunut nainen stadin naapurikunnasta'

  VastaaPoista
 5. Vastuutonta toimintaa poliitikoilta seisoa vain kädet pystyssä toivottaen tervetulleeksi. Tanskassa jopa Pakolaisavun johtaja on kääntynyt pakolaisten ottamista vastaan. Maalla ei ole velvollisuus tuhota itseään. Yhä useampi vaatii rajoja kiinni. Parlamentti äänesti jo turvapaikanhakijoiden tukien puolittamisesta. Helsingin sanomiin verrattavan mamu-myönteisen Politiken lehden päätoimittaja Bo Ligegaard ehdottaa, ettei kukaan joka hakee turvapaikkaa voi saada oleskelulupaa. Mahdollisimman harvalle turvapaikka, siis vain noille varmoille henkilökohtaisen vainon kohteena oleville. Tyyliin Japani. Turvapaikan saaja voi jäädä odottamaan maansa rauhoittumista, asumaan ei voi jäädä. Oleskeluluvan saa jos käyttöä hakijan työpanokselle.

  Suomella on mahdollisuus vaikka lähettää Ruotsin kautta tulleet Ruotsiin. Emme kai me halua profiloitua saman holtittoman ja hölmön pakolaispolitiikan harjoittajaksi kuin Ruotsi. Lapsellista kuvitellakaan, että kehitysmaista tulevan joukon avulla talous lähtisi nousuun. Eikä kysymys ole pelkästään rahasta, vaan eurooppalaisesta kulttuurista, eurooppalaisesta identiteetistä, joka on romahtamassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keskeistä olisi vaatia turvapaikantarpeen osoittaminen hakijan tehtäväksi. Näin turvapaikkoja ei myönnettäisi läheskään nykyisiä määriä, eikä niitä annettaisi paperittomille. Samoin pitkäaikaisen oleskeluluvan ehdoksi tulisi aina vaatia kyky itsensä elättämiseen - ja kyvyn lakatessa oleskeluluvan päättäminen.

   Poista
 6. Huonolta näyttää, kieltämättä. Mutta eipä niin huonoa, ettei jotain hyvääkin. Asioiden kriisiytymisessä on sentään se hyväkin puoli, että se pakotta lopulta paitsi katsomaan peiliin ja tunnustamaan naamassa olevat viat, myös paljastamaan korttinsa muutenkin.

  Tätä "Kemppis-gatea" en nyt jaksa enää sen kummemmin märehtiä, mutta emeritus-kollegasi viime aikojen avautumisista olen ollut saavinani sen käsityksen, että hänen mielestään Suomen väkiluku on aivan liian pieni, joten sitä tulee ripeästi kasvattaa maksimaalisella maahanmuutolla, lähtömaita sen kummemmin valikoimatta.

  No, hänen mielipiteensä. Vaikka ilmeisesti hän haluaisi kieltää meiltä omamme. Tuohon voi tietysti huomauttaa, että rikkautta ja woimawaraa taitaa olla jaossa tämän hetken maailmassa lähes ehtymättömästi, joten jos ruåtsalaiset taas tekevät hannuhanhet ja kuin jollain ihmeen kaupalla saavat hommat pelittämään, niin emmeköhän me impiwaaralaiset ennätä tuohon junaan hieman myöhemminkin.

  Ja nythän sitä paitsi Kirkkonummellekin ollaan avaamassa uutta huippuosaamoa, joten herra professori emerituskin voisi kantaa kortensa kekoon ottamalla vaikkapa syyrialaisia omaan huusholliinsa. Siinäpä tulisi samalla osoitettua myös oman lähimmäisen (tai pikemminkin kauimmaisen) rakkauden aitous. Sillä niitähän kyllä riittää, jotka haluavat esiintyä ns. Hyvinä Ihmisinä, mutta nimbyilevät itse omalla kohdallaan ja haluavat muutenkin toteuttaa agendaansa etupäässä toisten rahoilla.

  J.Edgar

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ollut aidosti hämmentynyt Kemppisen ulostulosta. Mutta toki hänellä on oikeus näkemyksiinsä, vaikka niissä ei mitään järkeä olekaan.

   Poista
 7. Nyt täytyy muistaa, että vaikka Orpo toimii asiassa vastuullisena ministerinä, niin hän ei yksin tästä showsta päätä. Mukana on hallitus tai ainakin enemmistö hallituksesta, johon riittää Keskusta ja Kokoomus.

  Kokoomuksen tarkoitusperät ovat ilmiselvät: lisää halpatyövoimaa maahan aloille, joilla on "työvoimapulaa". Vartiaisen teesit näkyvät työssä valtavalla volyymilla, eikä loppua ole näkyvissä.

  Keskustan motiiveista en tiedä, mutta "meillä on unelma"-teesi näkyy Keskustan tekemisessä erittäin vahvana. Ehkä taustalla on vahva ajatus EU-ytimestä, johon emme ole koskaan kuuluneetkaan.

  Perussuomalaiset varmasti vastustavat asiaa, mutta jälleen kerran retoriikka, jossa Vihreät ja SDP ottaisi kopin hommasta ja jatkaisi kahta kauheammalla sykkeellä puree pahemmin ja pahemmin.

  Median rooli on ollut selvä jo vuosia: median (joka on tutkitusti Vihreiden ja vasemmiston vallassa) on edistettävä ulkomaalaisten asiaa Suomessa ja tehtävä negaatioita niitä vastaan, jotka asiaa vastustavat. Niinpä vastustus muodostuu näkymättömäksi voimaksi vain somessa, jossa jokainen laittaa nyrkkiä taskuun ja odottaa, että edes joku tulisi järkiinsä.

  Presidentti Niinistö, vanhan liiton poliitikko, tuli jo järkiinsä ja mietti koko Schengen-sopimuksen romuttamista. Soini on puolestaan miltei avoimessa sanasodassa Orvon kanssa ja vaikuttaa siltä, että kulisseissa saatetaan käydä tällä hetkellä melkoista sotaa. Juoksuhaudat on poliittisissa piireissä kaivettu, eikä niistä olla valmiita tulemaan pois.

  On myös täysin mahdollista, että hallitus vetää tällä hetkellä "ei voi mitään"-rooliaan, mutta todellisuudessa valmistautuu pistämään asialla jonkinlaisen välipisteen tai pilkun. Asioiden allokoiminen esim. rajatarkastuksen muodossa kestää varmasti hetken, eikä Schengen-sopimuksesta loppujen lopuksi ole muutenkaan hirveätä hyötyä. Puheet ja teot tulevat joka tapauksessa kovenemaan myös Suomessa, vaikka Punaisen Ristin ja maahanmuuttoviraston puhuvat päät ovat uutisissa lähes jokaisena mahdollisena päivänä. Kuka tahansa vallassa oleva tollo kun osaa joka tapauksessa laskea ja sitä kautta nähdä sen, että turvapaikanhakijat eivät äänestä ja on aika hemmetin vaikea perustella leikkauksia ja antaa niitä ulkomaalaisille, vaikka kuinka kuolleiden lasten kuvia kauhistellaan uutisissa. Tilanne on vain kertakaikkisen kestämätön ja siihen pitäisi tehdä loppu rajatarkastuksilla ja myös asian hoitamisella Välimerellä. Itse lasauttaisin alukset Libyassa ja siirtäisin siirtolaiset laivalla takaisin sinne, mistä tulivatkin ehkä "heippa-rahat" taskussaan. Sitä ei loppujen lopuksi kukaan muu kuin Vihreä poliitikko itkisi Suomessa.

  VastaaPoista
 8. Pitää myös muistaa, että etnisen ryhmän koko kasvaa monin verroin enemmän kuin turvapaikanhakijoiden määrästä voisi päätellä: somalien kohdalla kerroin on 5. Eli 200 vuosittaista turvapaikanhakijaa tarkoittaa 1000 suomensomalia lisää - siitä huolimatta, että vain muutama hakija saa turvapaikan!
  http://jaska.puheenvuoro.uusisuomi.fi/201148-turvapaikanhakijoista-jopa-500-tulee-suomeen

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on muuten asia, josta valtamedia ei pukahda puolta sanaa.

   Poista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!