torstai 23. huhtikuuta 2020

Veikö irakilainen Suomen hallitusta ja EIT:tä kuin pässiä narussa?

Suomi keskeytti Euroopan ihmisoikeustuomioistuimelta saamansa tuomion jälkeen turvapaikanhakijoiden palautukset Irakiin. Taustalla oli tapaus, jossa lähisukulaiset väittivät negatiivisen turvapaikkapäätöksen saaneen ja siksi vapaaehtoisesti kotimaahansa palanneen irakilaismiehen kuolleen siellä.

Itse arvelin heti irakilaismiehen kuoleman jälkeen, että "turvapaikan evääminen perustui hakijan valheelliseen kertomukseen. Ja hänen toimintansa Irakissa oli juuri ennen kuolemaa sellaista, että se aiheutti ampumisen."

Ministeri Maria Ohisalosta (vihr) totesin, että hän "panikoi ja lupasi lisätä humanitaariseen maahanmuuttoon kuluvia varoja palauttamalla turvapaikanhakijoiden normaalit valitusajat ja lisäämällä tulkkien määrää. Näin siitä huolimatta, että hän itsekin ymmärsi, että 'tässä oli toki kyse vapaaehtoisesti palanneesta turvapaikanhakijasta'."

Päätöksen seurauksena panikoiva ministerimme päätti myös keskeyttää elintasopakolaisten palauttamisen takaisin Irakiin ja komensi maahanmuuttoviraston tutkimaan uudelleen palauttamisjonossa olleiden tapaukset. Näin myös tehtiin ja todettiin lähes kaikkien päätösten olevan EIT:n määrittelemän linjan mukaisia.

Nyttemmin on ilmennyt, että "kuollut" irakilaismies ei ehkä olekaan siirtynyt muslimien paratiisiin, vaan hänen lähipiirinsä ovat syyllistyneet rankkaan petokseen. Iltalehden mukaan "Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen käsittelyä oli pyytänyt kuolleeksi väitetyn turvapaikanhakijan lähiomainen. Tämä oli kertonut, että Suomen menettely ja omaisen kohtalo olivat aiheuttaneet hänelle huomattavaa kärsimystä...  Poliisi epäilee, että langettavaan päätökseen johtaneet asiakirjat ovat väärennettyjä ja että kantajan lähiomainen olisi elossa."

Mikäli poliisin epäilys vahvistuu, se osoittaa, kuinka rankasti kehitysmaalaiset kansainvaeltajat voivat huijata suomalaisia ja eurooppalaisia. Retkuun tulivat vedetyksi sekä Suomen hallitus että maanosan korkein tuomioistuin.

Näin siitä huolimatta, että ainakin erilaisilla keskustelupalstoilla on ollut selvä käsitys siitä, että Irakista saa ostetuksi väärennettyjä, mutta virallisia, kuolintodistuksia rahalla. Silti ne kelpasivat todistusaineistoksi sekä maamme hallitukselle että EIT:lle, vaikka asian tuomioistuimeen vieneellä lähisukulaisella oli ilmeinen motiivi huijaamiselle.

Siten - edelleen siis mikäli poliisin epäilys vahvistuu - on Suomessa ja muualla Euroopassa mietittävä uudelleen koko ns. spontaanin turvapaikkaprosessin tulevaisuus uudelleen. Ainakin olisi luovuttava viranomaisten sinisilmäisestä tulkinnasta turvapaikanhakijoiden eduksi ja siirrettävä suojelun tarpeen osoittamisvastuu heille siten, ettei asiasta jää varteenotettavaa epäilystä. Samoin olisi luovuttava veronmaksajan rahojen polttamisesta moninkertaisiin valituskierroksiin, joiden aikana maahanpääsyä yrittävien tarinat muuttuvat kerta toisensa jälkeen.

Aiempia ajatuksia samasta aihepiiristä:
EIT:n päätös ajoi Maria Ohisalon paniikkiin
Ei irakilaisilta konstit lopu, eikä professori Janne Kotiaholta ymmärrys. Eihän?
Miksi media pallottelee irakilaisen murhalla?

10 kommenttia:

  1. Totuudella tai niin sanotuilla järkiperusteluilla ei ole todellista merkitystä turvapaikkakysymyksistä käytävässä keskustelussa.

    Tarina kuitenkin olisi voinut olla totta. Oli tai ei, se on vain vähäinen yksityiskohta.

    VastaaPoista
  2. Hullua ajatella, että Suomessa käymällä saisi henkivakuutuksen. Hullumpaa kuitenkin on se, että näin tavallaan asia on. Ohiammuttu jakaa rahojamme apinan rehellisyysasteella olevien ketkujen kärsimyskorvauksiin.

    VastaaPoista
  3. Che Guevarastakin löytyy kuva, missä tämä retkottaa kuolleenna pöydällä. Mutta EIT menee sen mukaan, mitä edunsaaja "tilaa". Aika erikoista.

    VastaaPoista
  4. Olin hieman yli nelikymppinen lukiessani saman ikäisen Salman Rushdien "Saatanallisia säkeistä", eikä minulla enemmän maalaisena kuin länsimaalaisena ollut mitään edellytyksiä ymmärtää teosta, jossa ihmisidentiteetit elävät juurikin sellaista riemunkirjavaa identiteettielämää, jollainen nyt on näiden panikoivien, oikeastaan penikoivien, tai parhaiten sanottuna nykyisten pentupoliitikkojen koko niin sanottu persoonallisuus.

    Se on länsimaisen sodanjälkeisen trauman poikima paniikkireaktio, koko tuo mitä "turvapaikkapolitiikaksi" nimitetään. Kun natsi-Saksassa harjoitettu joukkotuhonta paljastui, heräävä syyllisyys piti personoida ja ulkoistaa, jolloin trauma tosiasiassa jäi käsittelemättä. Siksi koko turvapaikka-ajattelu on pohjimmiltaan vain sairasta yritystä varjella alitajunnallisia tabuja -- ja käytännössä tämä ajattelu ilmenee tietoisuudessa pelkkinä kognitiivisina dissonansseina ja länsimaisten ihmisten toinen toisiaan syyllistävänä -- ja myös oikeudessa tuomitsevana -- sielunsairautena. Sitä sitten nimitetään "ihmisarvo- ja -oikeusideologiaksi".

    Koko juttu sijoittuu länsimaisen ihmisen suttuiseen alitajuntaan. Länsimaalaiset eivät suurin joukoin vaella kehitysmaihin, islamilaisiin maihin tai afrikkalaisten tykö hakemaan sieltä "turvapaikkaa". Tämä asetelma on niin rujo, ettei sitä kestä katsoa. Siinä mikään ajattelua konstituoiva ja konstruoiva osa ei ole oikealla paikallaan. Länsimaalainen ihminen on luonut omien sisäisten kriisiensä ratkaisupaikaksi "turvapaikan", jonka tosiasiallinen tehtävä on haudata oma historiamme kauniisti kukitetun kummun alle. Sillä kummulla liehittavat lippujaan "ihmisarvo- ja -oikeusideologit" joita motivoi sama nollatoleranssin itsetuhoinen ja tuhoava henki, joka natsejakin riivasi.

    Yksinkertainen tosiasia on, että länsi on länsi, ja kehittyvä maailma kehittymätön -- eivätkä nämä tapaa. Ei länsimaailma pysty jakamaan turvapaikkoja joukoille, jotka suurin massoin vaeltavat tänne taikauskojensa ja barbaaristen tapojensa keskeltä. Koko "turvapaikka-ajattelu" on täysin yhteen sovittamaton sen kanssa mitä tapahtuu todellisuudessa.

    Sellainen yksilö, joka joutuu keskellä tuollaista todellisuutta älynsä, mielipiteidensä ja taikauskoisessa tabuajattelussa herättämiensä paniikkireaktioiden vuoksi vainotuksi -- esimerkiksi mainittu Salman Rushdie, jolle Iranin ajatollah Khomeini julisti fatwan, tappotuomion, sopii saamaan sivistyneessä länsimaailmassa suojelua, mutta nyt omat panikoijamme tuntuvat kuvittelevan, että koko kehitysmaailman kaikki kehittymättömyys, toinen toisiaan vainoavat taikauskot ja kulttuurinen barbaria, voitaisiin ratkaista antamalla valtavien massojen vaeltaa vanhoihin eurooppalaisiin yhteiskuntiin. Se on jotain niin todellisuudentajutonta, ettei sitä voi käsittää eikä käsitellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ryssänkommareitten harjoittamaa terroria mokutus ja siihen liittyvä turvispisnes, syyllistämisineen on.
      Neukkulaan päin kallellaan näkyvästi, vienosti tai salaa olleita suvakkihulluuden kummisetiä löytyy vieläkin valtakoneiston huipulta. Perillisetkin on kasvatettu jatkamaan tuhotyötä.
      Sotimaan länsimaita vastaan, sisältäkäsin. Muoti-ilmiöksikin kasvanutta kollektiivista hulluutta edistämään, jota ilman on turha toivoa ministerin pestiä.
      "Me tarjoamme porvareille(länsimaille) köyden johon he itse hirttäytyvät" tuumasi Lenin.

      Poista
  5. Ohisalon ohiammuttu sai usemman tonnin paluumuuttorahan ja tyttäreksi mainittu 20 000 euron sururahan. Irakissa Business Finland on ollut jo tuttu ennen korona-aikaa.

    Olen viime syksystä uskonut, että tapetuksi väitetty miekkonen on hengissä jossain. KRP ei turhaan julkistanut tietoa epäilyistään.

    Kuinka pitkään Suomessa turvapaikkahylyn saanut on kotimaahansa palautuksen jälkeen Suomen lainsäädännön suojeluksessa?

    VastaaPoista
  6. Johtuisikohan tuon tapaiset asiat siitä, että Euroopassa miehet ovat vallanneet naisilta paikan nyrkin ja hellan välistä?

    VastaaPoista
  7. Turvapaikkaa hakevien päästäminen maahan pitää keskeyttää siksi aikaa, kun tapaus on huolellisesti tutkittu. Mahdollistahan on, ettei ketään olla tappamassa lähtömaassa.

    VastaaPoista
  8. EIT näyttää toimivan kuin oikeus Suomessa vielä 1800 luvulla ja vielä sen jälkeenkin. "Kutsutaan syyllinen sisään että päästään aloittamaan".

    VastaaPoista
  9. No, Pääsiäisen aikoihin on ennenkin tapahtunu kuoleista herääminen ja nyt vielä kun Ramadankin alkoi,,taitaa sen kuniaksi tapahtua lisää ylösnousemuksia. Ei niin hepposta valhetta, etteikö se kelpaa totuudeksi ja ohjenuoraksi Ohisalolle ja aatetovereilleen.

    VastaaPoista

Kommentointi tähän kirjoitukseen on vapaata ja toivottavaa. Pyydän kuitenkin noudattamaan kaikissa vastineissa hyviä tapoja ja asiallista kieltä. Valitettavasti tämä asia karkasi käsistä kesällä 2022, minkä seurauksena olen 15.8.2022 alkaen poistanut epäasiallista kielenkäyttöä sisältävät kommentit riippumatta niiden asiasisällöstä.

Kiitos ajatuksen lukemisesta

Tervetuloa uudelleen!